ŠpelaP
|
No, zdaj pa lahko napišem, kaj sem izvedela pri zdravniku, ko sem Saro peljala zaradi vnete riktke. Na srečo potem ni več bilo tiste sestre, ki me je hotela kar po telefonu odpikati. Za Saro sem dobila mazilo elocom, s katerim lahko mažem le 3-5 dni, 1x dnevno. Vmes pa moram kar še naprej mazati s canestenom. Popoldan sem Sari namazala najprej z elocomom, potem pri naslednjem previjanju pa s canestenom, pa sem opazila, da je po canestenu imela takoj pomirjeno ritko, bolj kot po elocomu (tam se mi zdi, so bili flekci še bolj rdeči). Tako bom jutri kar nadaljevala z canestenom in bom videla, če bo šlo na bolje, ji bom kar z njim mazala, ker elocom je res agresivno mazilo in brez velike nuje ga je brezveze uporablajti. Če pa pri canestenu ne bi bilo izboljšanja, bom pa šla na elocom. Sicer mi je pa tako zdravnica tudi rekla, da če po nekaj dneh ne bo izboljšanja ali če bi se širilo, da naj prideva s Saro nazaj. Upam, da bo šlo zdaj le še na bolje. Zdravnica je tudi pohvalila Saro, da se je kar malo zredila in zrasla. Je bila zdravnica kar vesela, ko je videla, da se je začela Sara popravljati iz drobižeka v eno pravo koroško babuško. Glede uvajanja GH mi je rekla, da naj kar počakam da bo Sara stara vsaj 6 mesecev, da je še čas in da je zaenkrat še tako dovolj moje mleko. In tudi zame je rekla, da naj zaenkrat še ne poskušam v svoj jedilnik uvajti hrane, kateri sem se do zdaj izogibala (mleko, jajca...). Najprej se mora Sari pozdraviti tisto vnetje po ritki in bokih, potem pa lahko počasi poskušam - najprej pri sebi uvajati določena živila in šele nato pri Sari. Kar se pa plenic ALANA tiče, so pa resnično mehke. Ker sem kupila 4, so Sari res še malo bolj ohlapne. Samo bolje, da so ji ohlapne, kot da jo 3 tiščijo. Saj ima ravno tam, kjer se pleničke končajo, najbolj vneto.
|