TaRe*
|
Eto še mene z podobnim---rešenim ---problemom. Smo "nedudkarji"celih 12 dni. tudi jaz sem bila še pred 14imi dnevi čisto obupana nad tem,da moramo enkrat vzeti dudo. Splišni...da ti vidiš,kako je mene zobarca nadrla na pregledu...ajme meni. Mi je rekla"imate deformiranega otroka in zato ste krivi vi.Kaj boste rekli ,ko bo velika in vam bo očitala,da ima deformiran obraz zaradi tega,ker ji niste vzeli dude? Si lahko predstavljaš,da sem bla čist preč.Pa ne vem,če se je moji tako grozno poznalo.Sem vidla že hujše primere. No,potem pa mi je prišlo prav,ko smo se poleg tega dajali še z tem,da v vrtcu ni skoraj nič več jedla(kaj jedla,niti probat ni hotla) Imela je pa še tri dude.Potem pa sem ji v četrtek,ko je povedala,da ni jedla kosila,ker ji juha ni bila lepa ,rekla,da ko naslednjič ne bo poskusila juhe ,bom vrgla dudo v smeti. In to se je zgodilo že v petek.Je šla prva.V ponedeljek je šla druga,v torek pa tretja....(seveda sem imela še eno novo doma za vsak slučaj) Ko je blo treba v torek spat,pa je rekla"mami,ka pa bom zdaj,ko nimam dude?" jaz pa sem rekla....brez boš.On pa "prav",pa je šla.Brez problema.Sploh nimo mogli verjet.Prej je bla pa čisto obsedena.Kaj vse nismo poskusili....miške ,velikonočni zajčki,zobne vile....so nosili darila,pa vzeli dudo,pa zobozdravnici sem jo nesla,pa v Savo sva jih vrgle,da bojo šle v morje k delfinom,pa..............eno leto muk,potem pa reče "prav" in gre. Zdaj jo že upam malo podražit zvečer...če mogoče rabi dudo,pa me vsa zgrožena hitro spomne,da je ona že velika in res ne rabi dude. Res pa je tudi,da mi vsak dan,ko umijeva zobke vpraša,če so se že kej poravnali (malo jo je pa vseen skrbelo)