|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
19.11.2007 9:03:31   
*ANA*
Neja naš odkar noče več tolk mleka spije tudi po 2 flaški čajčka-150 ml, odvisno od dneva, mu ga pa ne kuham, mu ga nardim od Hippa čaj za prebavo user posted image in potem je tolk posran da ko ga grem previjat ne vem al nej ga kar sko pam al kaj user posted image user posted image user posted image .
Zjutraj se je tako pokakal da ko sem mu bodi dol dajala sem imela srečo da mu ni šlo po laseh user posted image user posted image user posted image .

Drnula upam da bo sonček posijal in da boste lepo zrihtali za hiško user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 4376
19.11.2007 9:05:27   
Padme
Zdej se pa Jaka že jezi v svoji postelji, zakaj ga nihče ne dvigne ...user posted image user posted image .

Grem ponj, pa se greva umivat.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4377
19.11.2007 9:08:21   
neja24062007
evo naša miška sedaj izgleda takole...user posted image  gleda okoli in se smeji....

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4378
19.11.2007 9:10:06   
neja24062007
ANA ja naša pa noče od HIPPa čaja... ampak samo tega kuhanega... sem ga kupila v eni MB lekarni ga sami delajo, pol jo pa mal okol prinašam-2 dni ta čaj in en dan od HIPPa. Pa takoj spozna razliko user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4379
19.11.2007 9:13:07   
*ANA*
Važno da pije user posted image , pa naj bo to kuhan ali pa instant čaj user posted image , jaz sem bolj komot ko mu gat tako pripravim user posted image user posted image user posted image , pa imam več časa za tu gor bluzit user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4380
19.11.2007 9:13:32   
neja24062007
samo previjeva se in preoblečeva, pa pridem nazaj....
Se je pokakala...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4381
19.11.2007 9:13:40   
Kati81
Nikica, saj sem skor 100% da nisi ti nič kriva, ampak nečak, k je imel iste težave kot mi, pa smo bili prejšnji teden z njimi, no rojstni dan pa to in je verjetno tamala pobrala prva ker so se z njo igrali pol pa še midva.

Midve sva tud včeraj jedle juhico z greskom.
ANa ta teden smo na vipavskem tko da če bova proti koncu tedna kaj bolje se lahko dobimo na čaju.

Mi tudi ne bomo imeli hojice ker baje ni doobra za hrbtenico, se bo že sama premkala ko bo potreba. Saj otrok mora najprej plazit, vsaj v večini primerov, ne pa kar na noge, s plazenjem si razvija hrbtne mišice, ki so kasneje pomembne za hrbtenico.

Ja mi tudi že sedimo, le kdaj pa kdaj se vržemo na nosek, pa sama se tudi že poskuša vsest pa ji še ne uspe pol ji pa mal pomagamo.

Neposredna povezava do sporočila: 4382
19.11.2007 9:16:29   
*ANA*
Ja Kati če boste OK se dobimo na čaju user posted image user posted image user posted image , da bova spoznala Kajo user posted image , Svit ji pošilja en velik user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4383
19.11.2007 9:30:31   
*ANA*
Pa kam ste vse zdaj ušle ?user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4384
19.11.2007 9:31:08   
N _ B
Tekočina: Jaku zaenkrat še ne dajem prav veliko dodatne tekočine. Sem in tja. Ima še moje mleko na prvem mestu. Včeraj sem mu dala par žličk vodice v kateri se je kuhalo jabolko. V bistvu kompot. Mu je bilo kar dobro.

GH: ostajamo na enem obroku dnevno dopoldan. Banana in jabolko je njami. Danes gremo na korenček. Ostalo je moje mleko in pred spanjem rižko. Po vsakem "ne čisto mojem" obroku dobi še moje mleko za žejo.

Hojice: nimamo in je ne bomo imeli. Ko se bo začel plaziti, mu bomo postavili stajco, da se bo prevračal, dvigal in telovadil kolikor ga bo volja in bo imel svoje moči.

Sedenje: ob opori že lepo sedi. Npr. v trip trap stolčku ni problema. Na kavčku, kjer nima stranske opore se pa prevrne na kljunček, ampek, se potem prekotali naprej na trebuh ali na hrbet.

Obračanje: obrača se iz enega boka na drugega.

Norice: zaenkrat še ni sledi. Konec tega tedna in naslednji teden bo odločilno. Po eni strani bi kar rada, da ji dobi, da zaključimo s tem.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4385
19.11.2007 9:41:22   
*ANA*
N&B kako je Nika ? So se posušile kozice?

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4386
19.11.2007 9:41:30   
neja24062007
Norice: zaenkrat še ni sledi. Konec tega tedna in naslednji teden bo odločilno. Po eni strani bi kar rada, da ji dobi, da zaključimo s tem.

A pa jih lahko dobi-glede na to da je še tako majhen??? Sprašujem zato, ker ne vem kako to gre. Manjši kot si lažje jih je preboleti, ane? Zanimivo, da lahko tak mali jenček dobi noričke. Lahko pa se potuhnejo, ane? In jih sploh ne bo dobil sedaj-al kako to gre?

Vem za starejše - da jih lahko dobijo/dobimo, za tako male pa ne vem.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4387
19.11.2007 9:44:01   
N _ B
Prepisano iz Mojega malčka - Razvoj po mesecih.

5. MESEC
Vaš dojenček na koncu 5. meseca:

Bi moral že:
- samostojno držati glavico, ko ga dvignete pokonci
- ko leži na trebuščku, dvigniti glavico tako, da s pomočjo rok dvigne že cel prsni koš
- prevaliti na en bok
- biti pozoren na predmet, ki je tako majhen kot rozina
- zavriskati od veselja
- stegniti rokico, da bi dobil predmet, ki ga zanima
- se spontano nasmehniti
- prijeti ropotuljico, ki mu jo podamo čisto do konic prstkov

Bo najbrž že:
- držal nekaj teže na nožicah
- držal glavico v ravni liniji s telesom, ko ga potegnete pokonci za rokice v sedeč položaj
- rekel a-gu ali kakšno podobno kombinacijo samoglasnika in soglasnika
- se oglašal z glasovi podobnimi "bzzzzz"

Bo morda že:
- sedel samostojno brez podpore
- se obrnil v smer od koder prihaja glas

Bo morda celo že:
- skušal vstati iz sedenja tako, da potegne telo navzgor ob stajici ali čem podobnem
- stoji, če se koga ali česa srži
- sam je piškot
- nasprotuje, če mu umaknete igračo
- postane dejaven in sam stori kaj, da bi dobil igračo, ki je izven njegovega dosega
- postavi kocko iz ene roke v drugo
- pogleda za premetom, ki mu je padel ali ga je spustil iz rok
- vzame rozino s tal ali mize in jo dvigne ( s pestjo, ne še s prstki)
- začenja čebljati in sestavljati glasove tako, da kombinira samoglasnike in soglasnike npr. "ga-ga-ga", "ba-ba-ba", "ma-ma-ma" in "da-da-da".

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4388
19.11.2007 9:44:05   
*ANA*
Norice: pej o jih dobiš bolje je user posted image . Jih pa mali otroci- jenčki veliko lažje prenašajo kot odrasli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4389
19.11.2007 9:47:46   
N _ B
ANA: Nika je že skoraj bp. Pikice so začele odpadati. V sredo gre v vrtec.

Neja: lahko jih dobi. Pred ostalimi otr. boleznimi naj bi bil otrok z dojenjem zaščiten, le pred noricami ne. Je precej invazivn virus. Lahko dobi ali pa ne. Od prijateljice mlajši sin, jih je dobil točno pri 5-ih mes. (je en mesec starejši od Jaka). Je imel pa hujšo obliko kot njegov starejši bratec.

Neposredna povezava do sporočila: 4390
19.11.2007 9:50:08   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: *ANA*

Norice: pej o jih dobiš bolje je user posted image . Jih pa mali otroci- jenčki veliko lažje prenašajo kot odrasli user posted image

Pri odraslih je zadeva precej huda. Bolezen se vleče po cel mesec in več. Virus totalno zruši imunski sistem. Ves čas je lahko vročina okoli 40 st. Lahko gre tudi za bolnišnično zr+dravljenje z antibiotiki in infuzijo. user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4391
19.11.2007 9:51:46   
neja24062007
Ali si tole pobrala z neta??? Morm mal it pogledat.
5. MESEC
Vaš dojenček na koncu 5. meseca:

Bi moral že:
- samostojno držati glavico, ko ga dvignete pokonci
- ko leži na trebuščku, dvigniti glavico tako, da s pomočjo rok dvigne že cel prsni koš
- prevaliti na en bok
- biti pozoren na predmet, ki je tako majhen kot rozina
- zavriskati od veselja
- stegniti rokico, da bi dobil predmet, ki ga zanima
- se spontano nasmehniti
- prijeti ropotuljico, ki mu jo podamo čisto do konic prstkov

Bo najbrž že:
- držal nekaj teže na nožicah
- držal glavico v ravni liniji s telesom, ko ga potegnete pokonci za rokice v sedeč položaj
- rekel a-gu ali kakšno podobno kombinacijo samoglasnika in soglasnika
- se oglašal z glasovi podobnimi "bzzzzz"

Bo morda že:
- sedel samostojno brez podpore
- se obrnil v smer od koder prihaja glas

Bo morda celo že:
- skušal vstati iz sedenja tako, da potegne telo navzgor ob stajici ali čem podobnem
- stoji, če se koga ali česa srži
- sam je piškot (bolj drobiuser posted image )
- nasprotuje, če mu umaknete igračo
- postane dejaven in sam stori kaj, da bi dobil igračo, ki je izven njegovega dosega
- postavi kocko iz ene roke v drugo
- pogleda za premetom, ki mu je padel ali ga je spustil iz rok
- vzame rozino s tal ali mize in jo dvigne ( s pestjo, ne še s prstki)
- začenja čebljati in sestavljati glasove tako, da kombinira samoglasnike in soglasnike npr. "ga-ga-ga", "ba-ba-ba", "ma-ma-ma" in "da-da-da".

za ostalo imamo še 1. mesec čas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala N&B

zdaj pa mi je malo lažje....

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4392
19.11.2007 10:32:51   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

Še jaz sem ravno danes, ko je sneg, razmišljala, da me letos sploh ne daje nič alergija in težave z dihanjem. Imam namreč alergijo na pršico hišnega prahu in težave z dihanjem  v jesenskem času ko se začne mraz. Ponavadi že sept. zelo kiham in kiham in da se mi ni razširilo na astmo sem morala jemati vsak dan vsaj sprej za nos... letos pa nič in sem in tja kihnem, sicer sem čisto brez vseh težav user posted image user posted image user posted image To je nekaj čisto novega po ... ne vem, ca 14 letih.

Jaz sem tudi alergik na hišni prah, cvetni prah trav... Sicer nisem nikoli imela nekih velikih težav, v bistvu samo zaprt nos - suho sluznico. Mi je pa alergija očitno izvenela po prvem porodu, ker od takrat nimam več težav. Le včasih morda, če je res suh zrak, si zvečer preden zaspim dam v nos malo otroškega operila in še to zelo redko.
Morda se je tebi tudi po porodu začela alergija manjšati?!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4393
19.11.2007 10:50:35   
ŠpelaP
Jaz sem tudi prebolela norice kot dojenček. Sem jih menda lažje prenesla kot moja 6 let starejša sestra.
Pri odraslih gre pa tudi za to, da ko se, če se drugič okuži z virusom noric, dobi herpes zoster. Virus, ki povzroča norice namreč povzroča tudi herpes zoster. Prva okužba se izrazi kot norice, eventuelna druga okužba se pa izrazi kot herpes zoster. Ta je pa za odrasle oz. za starejše ljudi kar huda zadeva, sploh, ker se lahko zgodi, da se obrne navznoter v telo - trpijo tudi notranji organi.

Prej sem klicala k zdravniku, kdaj lahko pripeljem Saro, da ne bi predolgo čakali v čakalnici z vsemi tistimi bolnimi otroki. Tako, da zdaj čakam, da se zbudi in jo bom peljala. Me je pa sestra hotela tudi kar po telefonu odpikat. Se vidi, da je bila ena druga nadomestna, da ni bila otroška. Mi je začela, ja kaj pa če ji pleničke ne pašejo. Pa ji povem, da smo že trojne zamenjali. Ja, kaj pa če bi jo mazali z bepanthenom. Pa sem ji povedala, da sem ji v tem zadnjem tednu poskusila mazati z raznimi kremami in ji ni pomagalo, in da zato bi jo pa rada pripeljala, da jo zdravnica pregleda in pove svoje mnenje. Nisem pa hotela reči, da sumim na glivice, ker to bi bilo pa že tu mač, da bi jaz kar sama postavila diagnozo. Potem bi me pa verjetno kar skozi telefon zaladala. user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4394
19.11.2007 11:18:35   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: ŠpelaP

Prej sem klicala k zdravniku, kdaj lahko pripeljem Saro, da ne bi predolgo čakali v čakalnici z vsemi tistimi bolnimi otroki. Tako, da zdaj čakam, da se zbudi in jo bom peljala. Me je pa sestra hotela tudi kar po telefonu odpikat. Se vidi, da je bila ena druga nadomestna, da ni bila otroška. Mi je začela, ja kaj pa če ji pleničke ne pašejo. Pa ji povem, da smo že trojne zamenjali. Ja, kaj pa če bi jo mazali z bepanthenom. Pa sem ji povedala, da sem ji v tem zadnjem tednu poskusila mazati z raznimi kremami in ji ni pomagalo, in da zato bi jo pa rada pripeljala, da jo zdravnica pregleda in pove svoje mnenje. Nisem pa hotela reči, da sumim na glivice, ker to bi bilo pa že tu mač, da bi jaz kar sama postavila diagnozo. Potem bi me pa verjetno kar skozi telefon zaladala. user posted image

Mogoče bi se pa  mogla pametno delat, bi se mrbit mal zamislila....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4395
19.11.2007 11:20:54   
Padme
Jaka je v ležalniku padel v svojih rednih 30min spanca, jst pa gledam user posted image user posted image user posted image zadnjo žehto cunj, ki jih je potrebo zlikati (dve žehti sem že uspela). Srajce!user posted image K jih najbolj sovražim likat!user posted image

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4396
19.11.2007 11:32:03   
januška78
Dober dan,

Se vam malo javim predno greva z Manco na sprehod. Sem imela to srečo, da je še tiste pol urce, ko je Manca spala, bila tašča na obisku user posted image . Jaz pa take načrte kaj vse bom naredila v tem času user posted image user posted image user posted image .

Drnula user posted image user posted image  za izboljšanje alergije. Mogoče pa je res izzvenela - držim pesti.

Hojica Mi tudi hojice ne bomo imeli. Se spomnim moje kolegice, ki je svojega sina tudi že zelo zgodaj (mislim, da niti sedel še ni samostojno) že dajala noter in to po precej dolgo časa. Se mi je fantek kar smilil, ampak ji nisem hotela pametovat. Ko se je začel sam dvigovat in hodit je bil samo na prstih, je trajalo kar precej časa, da je stopil na celo nogo.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4397
19.11.2007 11:36:51   
januška78

IZVIRNO SPOROČILO: Padme

Ker naš Jaka pa nima zanimanja, da bi stal na nogicah, se pa obrača iz hrbta na trebuh že od svojega 3meseca, ampak samo v svojo desno stran, v svojo levo stran pa šele sedaj osvaja, in kakor ga kam odložiš se tako obrne.user posted image Zdej se je pa začel jezit, ker ne zna nazaj na hrbet, potem pa dviguje ritko in se poskuša z rokami vleči, zraven se pa ful, ful krega ....user posted image user posted image  

Pri nas je skoraj isto (začela se je obračat pri dobrih 3,5 mesecih), tudi samo v svojo desno stran.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4398
19.11.2007 11:41:55   
neja24062007
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

Še jaz sem ravno danes, ko je sneg, razmišljala, da me letos sploh ne daje nič alergija in težave z dihanjem. Imam namreč alergijo na pršico hišnega prahu in težave z dihanjem v jesenskem času ko se začne mraz. Ponavadi že sept. zelo kiham in kiham in da se mi ni razširilo na astmo sem morala jemati vsak dan vsaj sprej za nos... letos pa nič in sem in tja kihnem, sicer sem čisto brez vseh težav To je nekaj čisto novega po ... ne vem, ca 14 letih.

Jaz sem tudi alergik na hišni prah, cvetni prah trav... Sicer nisem nikoli imela nekih velikih težav, v bistvu samo zaprt nos - suho sluznico. Mi je pa alergija očitno izvenela po prvem porodu, ker od takrat nimam več težav. Le včasih morda, če je res suh zrak, si zvečer preden zaspim dam v nos malo otroškega operila in še to zelo redko.
Morda se je tebi tudi po porodu začela alergija manjšati?!

Tudi jaz sem alergik (pršice, cvetni prah, oreh, trave, topol,.....) in imam bronhialno astmo. Probleme sem imela tudi s herpesom, in moram zelo zelo trkati, da odkar imamo Nejo, da je vse to izvenelo. Upam, da bo pri tem ostalo. Že med nosečnostjo sem imela težave z dihanjem in herpesom (beri: 2-3 na mesec). Sem bila taka kot opica (z velikimi ustnicami) user posted image user posted image user posted image . Od poroda pa niti 1x še nisem imela herpesauser posted image .

Upam, da tamala ni kaj podedovala od mene user posted image  in bo vse OK.

Punce nekaj mora biti na tem, da se hormoni in telo spremeni po porodu (zgleda da je porod hormonska BOMBA user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4399
19.11.2007 11:47:48   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: januška78

Pri nas je skoraj isto (začela se je obračat pri dobrih 3,5 mesecih), tudi samo v svojo desno stran.

Mogoče bosta pa levičarjauser posted image user posted image user posted image , ker imata levo stran očitno bolj močno.... No, vsaj Jaka ima vse pogoje za to - jaz sem popolni levičar prav tako njegov stric.user posted image

Zdej pa tudi midva šivaba vozičkat. Čav, čav, ....

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 4400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?