|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanje ali hiša?
14.11.2007 19:26:52   
lea23
mož je pred kratkim podedoval zazidljivo parcelo v stanovanjskem naselju. na tem koncu kjer že imamo stanovanje ( domžale ).
pa me zanima, če bi vi "menjali" 2,5 sobno stanovanje,staro 4 leta, ocenjeno na 130.000 evrov,za postavitev nove manjše montažne hiške?
cene cca 120m2 velikih montažnih hiš na ključ so okoli 100.000 evrov in plus gradbeno dovoljenje pride nekje na vrednost stanovanja ki ga imamo zdaj. in mogoče še kakšen majhen kreditek za notranjo opremo hiše.
ampak sva v dilemi user posted image  hiša s sabo povleče ogromno nekih obveznosti.. košnja trave, pometanje, več pospravljanja, skratka veliko več kot pa stanovanje user posted image
pa se nama ne gre za kvadraturo.. da bo več prostora, ker ga imamo zdaj dovolj. o še enem otroku pa še ne razmišljava.. mogoče čez kakih 5 let.
stanovanje enostavno s ključem zakleneš, in greš kadarkoli kamorkoli, pri hiši se mi pa zdi da je stalno nekaj za delat user posted image  al se motim in sploh ni tako user posted image

torej, kako bi se odločile ve?

za stanovanje ki ni premajhno in za nas 3 še preveliko, ali za montažno hiško kjer je en kup vsakodnevnih obveznosti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stanovanje ali hiša?
14.11.2007 19:30:06   
jazz
Pa prišparajte parcelo za otroka in snaho!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2007 19:30:23   
Anonimen
Jaz vem da bi se za hišo.

Dela okol hiše je pa glih tolk kolkr si ga nardiš. Pač travo je treba kosit. To se ne dela vsak dan. Rož ne rabiš met če se ti ne da, vrta tud ne....

Odvisno kako pač radi živite. Meni v bloku niti približno ni všeč. In sanjam hiško.

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2007 19:34:22   
natasaom
hišo!pometanje gor al dol user posted image  ni tolk dela...pa v bloku imaš ful sosedov,parkplac moraš iskat...v hiši si pa sam svoj gospod.pa tud lahko zakleneš in greš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2007 19:35:18   
lea23
jazz hvala za nasvet, ampak tamala je stara 6 mesecev user posted image
da bi ji že zdaj šparala parcelo user posted image  potem jo raje prodava, in ji od dobljenega denarja nameniva kakšen evro na njen bančni račun

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2007 19:38:00   
mika
potem jo raje prodava, in ji od dobljenega denarja nameniva kakšen evro na njen bančni račun

vrednost parcele hitreje raste, kot pa obresti na računu

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2007 19:39:03   
Anonimen
Lej jst ti ne znam svetovat... odvisno kaj vam kaj pomeni.

Če ti je pomebno da je otrok zunaj, da ma plac za se igrat, da dihate in živite z ''naravo'' - življenje zunaj (pikniki, igrala, kaka vrtna uta...), pol je hiša vsekakor boljša stvar. Če te stvari odtehtajo tisto nadležno ukvarjanje z bajto, pol je to to. Če vam te stvari niso pomembne potem je vsekakor boljša odločitev za stanovanje, ker v nasprotnem primeru bo tisto delo okol hiše povzročalo zgolj nejevoljo. Sploh če vam to ni všeč in če ste vajeni drugačnega življenja.

Jst osebno sem zelo blokovski tip človeka, čeprav sem rojena na vasi in v hiši. Meni vsa ta 'big dil' okol bajte predstavlja samo brezvezno zgubljanja časa in ukvarjanje z brezveznimi stvarmi (košnja, zalivanje, urejanje vrta....) raje ta cajt porabim za kaj bolj kvalitetnega in zame bolj izpolnjujočega (za moja merila, mojo mamo bi kap recimo).

JE pa tudi varianta, da pustita tako kot je. In čez par let, ko vas bo več poskusite reševati ta 'problem', enostavno preložiš odločitev. Četudi pade cena stanovanj, bo padla tudi cena hišam, posledično boste na izgubi zgolj za vsoto NUSZ. In še vedno lahko kasneje prodate ali stanovanje ali parcelo.

Definitivno pa bosta morala razmisliti KAKO živita in KAJ je VAMA pomembno v življenju. Če bo še vedno težka odločitev, pa si poskusita predstavljati življenje čez pet let v bajti in v fletu ter pišta točke na list + - hiša/flet...bo odločitev lažja.

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2007 19:40:42   
Anonimen
Pa prišparajte parcelo za otroka in snaho!

In naj 30 let plačuje NUSZ in davke...Naj denar raje naloži in ga pametno uporabi. Ne samo da bo snaha kupla lahk parcelo z njim, tud bajto bo lahk sezidala.

(odgovor članu jazz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2007 19:43:52   
eya
Hm, se ti vidi, da si navajena živet v stanovanjuuser posted image

Jaz bi ziher izbrala varianto s hiško, to bi mi bilo mnogo bolj všeč. Za vas pa mislim, da vam je tu bolj všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2007 19:48:13   
Anonimen
Hiša definitivno. user posted image  Zakaj?
Ker nimam problemov, kje bom parkirala, kdaj bom prišla (to že zdaj no) zgolj iz firbca sosedov, stroški so sigurno manjši kot v bloku, ga ni življenja brez narave.

Če si v hiši, se lahko mile volje nekam daš, imaš svoj kotiček, imaš lahko psa, mačko, imaš se nekam dat in imaš kaj delat. In ravno iz tega razloga sem jaz še vedno minimalno 5 ur doma kjer sem prej živela. ker v bloku je isto, kot bi bila v kletki. Komaj čakam ,da grem stran, pa čeprav sem komaj prišla dobro. 

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2007 19:50:53   
baguSka
Jaz se popolnoma strinjam s pikec.. Tud jaz sem odrascala v hisi, se nato preselila za 3 leta blok, spet za slabo leto v hiso, nato spet za eno leto v drugo hiso, zdej sem pa spet v stanovanju in imam izkusnje..

Plus vsega kar je pikec napisala, pa bi samo se to dodala, da je kar precej vec stroskov s hiso, kot s stanovanjem.. Tako da se tud tuki splaca premislit.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2007 19:53:54   
Anonimen
Lej jst ti ne znam svetovat... odvisno kaj vam kaj pomeni.

Definitivno pa bosta morala razmisliti KAKO živita in KAJ je VAMA pomembno v življenju. Če bo še vedno težka odločitev, pa si poskusita predstavljati življenje čez pet let v bajti in v fletu ter pišta točke na list + - hiša/flet...bo odločitev lažja.

Enako mislim.

Na tvojem mestu bi zaenkrat ostala v stanovanju.

Zemlja je zemlja, tudi če se ne odločita takoj, bo čez leta še tam :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2007 19:56:01   
baguSka
Če si v hiši, se lahko mile volje nekam daš, imaš svoj kotiček, imaš lahko psa, mačko, imaš se nekam dat in imaš kaj delat.

No, jaz sem trenutno v stanovanju.. in se imam kam dat, imam svoj koticek, imam psa in imam kaj delat. Sem pa tud v hiski zivela cist enako, le da je en kup dela, za katerega ti zmanjkuje casa u bistvu.. Seveda odvisno, kaksen red zelis imet. Jaz sem non-stop neki delala, pa ni blo vse narjeno.. Ne vem no.. Kdor nima izkusenj s hiso, pa si jo zeli, potem sele vidi kok je u bistvu vec dela kot s stanovanjem, ko se preseli. Itak ima svoje prednosti, ima pa tud velik slabosti.

Ce bi se jaz mogla odlocit, se bi tud u bistvu full tezko. Ker je tehtnica na sredini.. Neodloceno. Trenutno sem v stanovanju, imam pa kadarkoli it moznost nazaj v hiso.. Ampak mi zdele ni potrebno.. Pa se full manj stroskov mam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.11.2007 19:58:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Če si v hiši, se lahko mile volje nekam daš, imaš svoj kotiček, imaš lahko psa, mačko, imaš se nekam dat in imaš kaj delat.

No, jaz sem trenutno v stanovanju.. in se imam kam dat, imam svoj koticek, imam psa in imam kaj delat. Sem pa tud v hiski zivela cist enako, le da je en kup dela, za katerega ti zmanjkuje casa u bistvu.. Seveda odvisno, kaksen red zelis imet. Jaz sem non-stop neki delala, pa ni blo vse narjeno.. Ne vem no.. Kdor nima izkusenj s hiso, pa si jo zeli, potem sele vidi kok je u bistvu vec dela kot s stanovanjem, ko se preseli. Itak ima svoje prednosti, ima pa tud velik slabosti.

Ce bi se jaz mogla odlocit, se bi tud u bistvu full tezko. Ker je tehtnica na sredini.. Neodloceno. Trenutno sem v stanovanju, imam pa kadarkoli it moznost nazaj v hiso.. Ampak mi zdele ni potrebno.. Pa se full manj stroskov mam.

Jaz imam stroškov več. user posted image  Pa imam enosobno stanovanje. user posted image

No, sej vsak po svoje. JAZ sem pač dekle vasi, kmetica. user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.11.2007 20:08:07   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

jazz hvala za nasvet, ampak tamala je stara 6 mesecev user posted image

Ko bo stara 1 leto, boš videla, da boš začela razmišljati o hiši. Zunaj ima lahko peskovnik, tobogan ... pa na zraku je.

Mi3 smo v stanovanju, prej sem pa jaz 20 let živela v hiši in non stop sanjam o njej. Tako da se večkrat na teden zapeljemo do mojih, tamala ima tam gugalnico, ves čas je zunaj, pa je mal na kolesu, pa mal babici na vrtu pomaga, ful ima prostora, da lahko neomejeno teka naokrog ...

Jaz bi brez pomisleka menjala za hišo, sploh v vajinem primeru, ker ne pomeni velikega finančnega vložka oz. da se bi se zdaj morala ful zapufati.

Lp, petja

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.11.2007 20:13:42   
baguSka
Jaz imam stroškov več. Pa imam enosobno stanovanje.

No, sej vsak po svoje. JAZ sem pač dekle vasi, kmetica.

user posted image user posted image user posted image  Z enosobnim stanovanjem mas vec stroskov, kot s celo hiso!? Sori.. tega pa ne stekam.

Mogoce racunas samo redne stroske.. Pa se tuki zlo tezko verjamem. Al pa ce v hisi ne zivis sama in si stroske delite.

Definitvno pa je z vzdrzevanjem hise bistvena razlika.. ogromna razlika!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.11.2007 20:27:31   
kawasakica
jaz bi vse dala za hiško. Trenuto smo v bloku brez balkona ali terase in najbolj pogrešam, da zjutraj sedem na balkon in v miru spijem kavico. Poleti sma kot nomada in hodima k staršem na obiske, ker lahko pri njih zunaj posedamo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.11.2007 20:57:40   
Anonimen

user posted image user posted image user posted image  Z enosobnim stanovanjem mas vec stroskov, kot s celo hiso!? Sori.. tega pa ne stekam.

Mogoce racunas samo redne stroske.. Pa se tuki zlo tezko verjamem. Al pa ce v hisi ne zivis sama in si stroske delite.

To pa tud men ni jasno kje si pobralauser posted image
Midva mava 80 kvadratov, pa verjetno ene 3xveč stroškov k vidva pa niti približno ne pride blizu temu kolk ma moja mami stroškov s hišo.

Midva elektrika 30€ - mami 70€
midva voda in smeti 10€ - mami 50€
midva ogrevanje čez celo leto pribl. 1.000€ - ona če bi kurila z plinom tako k midva minimalno 2.000€....še raj več
zavarovanje stanovanja je trikrat manj kot zavarovanje hiše(letno), uporaba stavbnega zemljišča 3xdražja.....ipd.
To so sam osnovni stroški.....+vse ostalo k ima nekak isto k jst(telefon, tv...).

Mislim ne rabiš bit kvantni fizik da ti je jasno da enosobno stanovanje kvadrature 30 kvadratov požre minimalne stroške, proti bajti 200 kvadratov. Najhujš je ogrevanje. Pa da ne govorimo o tem da je treba streho menjat(se ne deli med stanovalce kot v bloku), okna menjat(običajna hiša nima par oken kot stanovanje), treba imet kosilnico in raznorazno orodje za vrt, hišo in okolico. Treba tlakovat dovoz pri hiši, dimnike pucat, recimo postavit ograjo...ogromno stroškov. V bloku jih pač nimaš. Jaz se zavedam da je hiša en ogromen strošek.
No mene še zmeri vleče hiša, kljub stroškom in delu. Nekatere pač ne.

Lea jaz bi na vašem mestu kkšno leto počakala in se takrat odločila oz. tako kot je pikec ti napisala, napiši si pluse in minuse.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.11.2007 21:01:00   
sneška_
Hiška definitivno.Sploh ne bi premišljala

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.11.2007 21:01:40   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR

Če ti je pomebno da je otrok zunaj, da ma plac za se igrat, da dihate in živite z ''naravo'' - življenje zunaj (pikniki, igrala, kaka vrtna uta...), pol je hiša vsekakor boljša stvar. Če te stvari odtehtajo tisto nadležno ukvarjanje z bajto, pol je to to. Če vam te stvari niso pomembne potem je vsekakor boljša odločitev za stanovanje, ker v nasprotnem primeru bo tisto delo okol hiše povzročalo zgolj nejevoljo. Sploh če vam to ni všeč in če ste vajeni drugačnega življenja.

se strinjam

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.11.2007 21:12:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

To pa tud men ni jasno kje si pobralauser posted image
Midva mava 80 kvadratov, pa verjetno ene 3xveč stroškov k vidva pa niti približno ne pride blizu temu kolk ma moja mami stroškov s hišo.

Midva elektrika 30€ - mami 70€
midva voda in smeti 10€ - mami 50€
midva ogrevanje čez celo leto pribl. 1.000€ - ona če bi kurila z plinom tako k midva minimalno 2.000€....še raj več
zavarovanje stanovanja je trikrat manj kot zavarovanje hiše(letno), uporaba stavbnega zemljišča 3xdražja.....ipd.
To so sam osnovni stroški.....+vse ostalo k ima nekak isto k jst(telefon, tv...).

Mislim ne rabiš bit kvantni fizik da ti je jasno da enosobno stanovanje kvadrature 30 kvadratov požre minimalne stroške, proti bajti 200 kvadratov. Najhujš je ogrevanje. Pa da ne govorimo o tem da je treba streho menjat(se ne deli med stanovalce kot v bloku), okna menjat(običajna hiša nima par oken kot stanovanje), treba imet kosilnico in raznorazno orodje za vrt, hišo in okolico. Treba tlakovat dovoz pri hiši, dimnike pucat, recimo postavit ograjo...ogromno stroškov. V bloku jih pač nimaš. Jaz se zavedam da je hiša en ogromen strošek.
No mene še zmeri vleče hiša, kljub stroškom in delu. Nekatere pač ne.

Lea jaz bi na vašem mestu kkšno leto počakala in se takrat odločila oz. tako kot je pikec ti napisala, napiši si pluse in minuse.

A kje? To, da me že položnice več koštajo kot hiša, ki ima 260 kvadratov. Zanimivo, ne? Kurijo mi drugi tu v bloku, doma pa se kupi kamijon drv in se jih ima za 4 leta. Vse ostalo kjer čistiš svoj gozd je brezplačno, zase, za svoje zadovoljstvo se imaš kam umaknit. In če doma kaj renoviraš, mi ne rabimo majstrov dragih, ker je moj oče vsestranski delavec. Pa stric je šoger z vsemi možnimi stroji doma.  Sej so stroški v hiši, so veliki takrat, ko imaš nekaj na veliko, v bloku pa lepo sproti plačuješ, pa še na svojem nisi. Ja, to je to.

Seveda velja to za hišo, ki je zdaj že kompletno obnovljena in nimaš skoraj nič renovacije, popravila.

Sploh pa je to samo moje mnenje, moja izkušnja. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
14.11.2007 21:18:12   
Anonimen
In Karin, razmišljam kako tvoja mami preživi z delavsko penzijo s takimi stroški. Resnično. A veš kakšne stroške si ti napisala?  skoraj 3 kratne za primerjavo od mojih starešev.

Evo, položnice ta mesec : 37 € elektrika 260 kvadratov
                                        19€ komunala 260 kvadratov, 4 osebe(voda, smeti)
                                        11 € rtv naročnina
                                         15€ telefon telekom
                                         davki...1 krat letno
                                          zavarovanje........ 1 krat letno
                                         kanalizacije niammo javne, ker je še dolgo ne bo

V bloku imam definitvno več stroškov ina na kvadraturo in glede na čaz bivanja tam noter.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
14.11.2007 21:20:12   
Anonimen
No, to je bila samo razlaga. Pa brez zamere vsem skupaj.

Imam pa 30 kvadratov, 2 strešna okna, brez balkona...ujetnica, dobesedno.
In zato mi je osebno bolj pomembno hiša kot blok. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
14.11.2007 21:25:11   
Anonimen
A kje? To, da me že položnice več koštajo kot hiša, ki ima 260 kvadratov. Zanimivo, ne? ja, zanimivo, pa nelogično tud :-)...upam da nisi štela še položnic za mobitel in podobno sranje....primerjaj elektriko in take primerljive stvari....ne pa svojim položnicam dodajat stvari ki jih tvoji starši pač nimajo  Kurijo mi drugi tu v bloku, doma pa se kupi kamijon drv in se jih ima za 4 leta. Vse ostalo kjer čistiš svoj gozd je brezplačno, zase, za svoje zadovoljstvo se imaš kam umaknit. zdej k vem da z zadovoljstvom vlačiš drva iz gozda, jih par mesecev pripravljaš, sekaš, prekladaš....te drug let še k nam povabim :-) In če doma kaj renoviraš, mi ne rabimo majstrov dragih, ker je moj oče vsestranski delavec. Pa stric je šoger z vsemi možnimi stroji doma. tud v bloku ti lahko vse nardi oči al pa stric, material bo pa glede na kvadraturo 9xcenejš  Sej so stroški v hiši, so veliki takrat, ko imaš nekaj na veliko, v bloku pa lepo sproti plačuješ, pa še na svojem nisi. jaz sem na svojem, piše v zemljiškiuser posted image Ja, to je to.

Pri nas doma....kamion drv....eno leto maksimalno....položnice sem že napisala kolk stanejo, položit parket na 30 ih kvadratih al pa 260 kvadratih je 9xdražje v hiši pa nima veze če vse delaš sam(sej tud v bloku lahk delaš sam)....streha menjava v hiši 10.000€, v bloku max.2.000€.....

Dej mami vpraši kolk plačuje elektrike pa vode, pa primerjaj s svojimi položnicami....pol mi pa kofe plačej k boš vidla da mam prouuser posted image
Če pa nimam prav, pa jaz tvoji mamici kofe plačam, da mi razloži kako za elektriko 260 kvadratne hiše daje manj kot ti na 30ih kvadratihuser posted image

Lea....upam da te nisem odvrnila od ideje da imate hiškouser posted image ....sej ni vse sam slabo, je tud veliko prednosti, sploh k maš otrokeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
14.11.2007 21:27:08   
Anonimen
In Karin, razmišljam kako tvoja mami preživi z delavsko penzijo s takimi stroški.

To se tud jaz sprašujem, odgovora pa še nisem našla....user posted image
Drgač pa še dva brata živita doma....sej veš a ne?user posted image

Pa nehi smetituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?