|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke-2.del
8.11.2007 13:15:40   
Laubica
TINTIN-dihaj dihajuser posted image user posted image

Makica-
čestitke za Lanouser posted image user posted image user posted image

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
8.11.2007 13:40:55   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: že 35

TINTIN-dihaj dihajuser posted image user posted image

Joj to pa je zaj novica.  Končno user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem še tut tu, sem šla sam mal jest pa govorila s sodelavko (na šihtu prava štala).

Ilije, a je to posledica lenitisa, da nas je tak mal tu gor in so druge ful aktivne. Jaz nisem naredla v bistvu nič razen dala cote prat. Južno še skuham to je pa tut vse.

Mah, saj bo. Enga morm nažicat, da mi pride okna umit (so strešna in se neb jaz glih tam stegvala, pa 6kom jih je). Iščem kandidata user posted image user posted image user posted image  Na konc jih bo pa moj user posted image .

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
8.11.2007 13:52:43   
DEBELUŠKA30
user posted image user posted image user posted image Držimo pesti za TinTinuser posted image user posted image user posted image
Nicolina za v Rim, moramo pa mi z "repa" novembra še mal počakat!! Ne prehitevaj user posted image user posted image user posted image !
Men se tud nič ne dauser posted image , ah bo že...

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
8.11.2007 14:05:42   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Ojla,
sem nazaj s kavice in potepanja in vam s precejšnjo zamudo javljam da sem okoli 10h dobila SMS od Tintin:

Grem v porodno, drite pesti, LP Tintin

Opravičujem se tako RR-jevkam kot Tintin za zamudo. Ampak tudi obveščevalna služba včasih zataji oz. zamudi user posted image
Torej punce, upam da še ni prepozno, hitro stisnite pestke za našo TinTin da se ne bo preveč matrala. No po svoje pa upam da je že prepozno in se že carta user posted image

Se mi je zdel, da bo nekaj takšnegauser posted image user posted image user posted image . Seveda držimo pestiuser posted image

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
8.11.2007 14:06:00   
kanarka
Da se še jaz na hitro pofočkam. Danes sem bila na UZ-ju in CTG-ju in je stanje tako, da je drugače vse ok, samo imam zelo malo plodovnice in pravi G,da bi mi drug teden kr sprožili. Odprta sem 1 cm in otipal je tudi glavico. Punčka je sicer res manjša, ampak še vedno ok. Tudi pretoki so ok. Torej gre res samo za manjšo količino plodovnice.

Nemrak, glede na to, da si imela to izkušnjo...zakaj pa bi sprožili, če je z otročkom vse ok? A ni boljše, da te spremljajo do roka oz, do lastnih popadkov? Zdej skušam čimveč ležati in piti, kolikor mi pač uspe.

Scuba, ti si tut bla že 1 cm odprta, a ne? In to že kr nekaj časa nazaj, če se prav spomnim?

Tintin...verjetno že cartate...ampak še vseeno počakamo na novičke in držimo pesti.

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
8.11.2007 14:13:54   
Ilije
se mi zdi naraščaj da si kar prav ugotovila, da je tudi lenitis krivec, da nas je tolk mal gor, no vsaj pri meniuser posted image .

kanarka lepo, da se je pri tebi končno vse razjasnilo. Počivaj še naprej, naslednji teden boš pa že cartala...

drugače pa jaz med drugim pogrešam tudi potepinko, bariko (danes se mi zdi, da je njen dan) ter ajtakuser posted image

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
8.11.2007 14:36:40   
scubadiver
Kanarka jaz sem 1 cm odprta že dobrih 14 dni, ampak mislim da ta 1 cm je bolj enako kot nič user posted image . Sem pa vesela da je s tvojo punčko vse ok. Je pa pred kratkim rodil en moj znanec oz. seveda njegova žena in je bila punčka velika samo 43 cm in imela samo 2450 g. Rodila pa je en dan pred rokom. Pa je malčica zdrava in se že doma cartajo. Sta šli domov normalno po treh dneh. Sam pač je malo manjša od povprečja, zato je prvo noč ni imela ob sebi ampak so jo imeli na opazovanju in na nekakšni infuziji skozi nos. Potem pa jo je imela ob sebi. So pa rodili na Nizozemskem. Tko da mislim da se nimaš kaj bati. Bo pač tud tvoja malo manjša.

Je pa danes res kar mirno in precej aktivnih članic manjka. Mogoče je res še katera poleg TinTin v Rimu. Lenoritis pa tudi mene pošteno daje. Do sedaj še nisem naredila nič kaj pametnega, razen da sem pospravila posodo iz stroja in naložila na novo.
Se je pa danes mojemu in meni sanjalo da mi je odtekla voda. Jaz sem še celo tako živo sanjala da sem bila v Mercatorju s prijateljico (kjer sem bila res zmenjena z njo) je šla potem ona domov, jaz pa še v trgovino (kot je res bilo) in mi je sredi mercatorja odtekla voda. Sem šla najprej do informacij povedat da imajo lužo sredi trgovine, potem pa sem klicala mojega dragega in rešilca. No ta zadnji del pa se na srečo ni uresničil.

Sem pa prej ko sem prihajala domov in sem nesla iz trgovine srečala našega poštarja. Pa me je skor kregal da ne smem nosit vrečk. No in sem rekla da niti ni tako težko kot mogče zgleda. Sicer pa kaj se pa lahko zgodi? Edina posledica bi lahko bila da bi mogla it rodit. Kar bi bla pa kr vesela. Nekako bi naši princeski že kar rada prekinila tale trebušni all inclusive paket in jo izselila user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
8.11.2007 14:41:49   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver
trebušni all inclusive paket in jo izselila user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

To z odtekanjem vode na vseh mogočih javnih krajih, je pa tudi moja najhujša nočna mora... Sam se potem skušam spomnat primera, če je kateri res odtekla voda tako javno in se ga k sreči ne morem, vsem mojim kolegicam ali pa tistim, ki jih prebiram po forumih je voda odtekla lepo doma, ko so šle na wc in če se ne motim se je večini to zgodilo na večer ali ponoči.

Neposredna povezava do sporočila: 1733
8.11.2007 15:02:27   
barika
dober dan...jaz imam pa danes uradni rok, pa se mojmu mulcu nikamor ne mudiuser posted image
imela sem pregled...ctg je bil bolj tak za zabavo...popadki od 5 do 62 , odprta še ničuser posted image , mali pa že čisto v porodnem kanalu, s tem da je plodovnice še dovolj, pretoki so tudi ok,...naslednji pregled s CTG-jem  v ponedeljek (če  se ne bo prej kej zgodilo)

Pa jst bi že kr  šla v Rim, pa mali ni za tak dovga potovanja...3 dni je že malo preveč, pa še matrat se bo mogel,... user posted image user posted image   (se ma čist fajn v trebuhu), so se pa že začeli tečni telefonski klici (se kr moj oglaša na telefon)

moj prehlad še kr traja, ponoči nisem mogla spat, ker nisem mogla dihat, kašlala sem ko stara lokomotiva, zdej sem še pa nahod dobla user posted image . je pa rekla G. nej se najprej pozdravim, da bom lažje šla rodit   

pa še to: marinci je že z eno nogo v Rimu zaradi pritiska in beljakovin v urinu..

TINTIN držim pesti za čim lažji poroduser posted image user posted image

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
8.11.2007 15:22:00   
kanarka
All-inclusive paket user posted image user posted image , to sem se res nasmejala, pa še res je. Še moja ta mala se je v trebuhu režala, ker je kr naenkrat nardila čist kvadraten trebuh, da sem jo za ritko lahko primla.

A kera ve, ali je pri porodu pri nas (torej v Slo) vedno zdravnik zraven, ali samo babica, pa zdravnik pride samo, če je kaj bolj kompliciranega?

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
8.11.2007 15:22:55   
nemrak
user posted image user posted image ,
kanarka, meni so rekli, da bodo sprožili, če se bo plodovnica zmanjšala. Zato pa so mi v bolnici delali 2-3x na dan CTG in 2x na teden UZ, da so videli kako in kaj. Če je plodovnice premalo otrok ne dobiva dovolj hrane in tudi pretoki se zmanjšajo. Zato je boljše za otroka da se rodi, kot pa da začne v trebuščku hirati.
Meni so takrat skoz govorili, da se trebušček user posted image  ne razvija dovolj in da bo imel ob porodu okoli 2600  g. Pa se je potem rodila s 3010 g. Čisto ok!!
Pa še lažje je rodit, kot pa da ima 4500g user posted image .
Ne sekiraj se. Bo vzunaj vse nadoknadila. Naša je v 1 mesecu dobila 1450g in zrastla za 7 cm.
Zaupaj G, oni že vedo. Boljše prej, kot pa veliko po roku.

Lep dan!!!!

Vsem, ki greste proti Rimu ali pa ste že tam user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
8.11.2007 15:25:12   
nemrak
user posted image user posted image ,
kanarka, pri meni ni nikoli (2x rodila) bilo zraven G. Prišel je na koncu, pogledal posteljico, čestital in šel. Nisem bila pa nobenkrat šivana. Če se pa kaj zakomlicira je pa seveda zraven.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
8.11.2007 15:29:10   
matea1
No, naj se še jaz javim. 2.11. sem imela PDP, pa sem še vedno 2v1. Bila na UZ, ki je pokazal, da imam še dovolj plodovnice in tudi pretoki so ok, posteljica pa je 3. stopnje. Je pa G ocenil, da ima user posted image  že 4077 g in obseg glavice 34 cm. user posted image user posted image

Upam, da ne bom imela zaradi tega pretežkega poroda. Sicer pa mi vsi že gnjavijo, češ kaj še delaš doma.

Lep pozdrav vsem.

Tintin: Držim pesti, da ti bo hitro in čim manj boleče minil porod.

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
8.11.2007 15:34:52   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: kanarka
A kera ve, ali je pri porodu pri nas (torej v Slo) vedno zdravnik zraven, ali samo babica, pa zdravnik pride samo, če je kaj bolj kompliciranega?

Pri meni je bil samo, ko je predrl mehur in na koncu ko je pregledal posteljico in me zašil. Drugače niso zraven, razen če se seveda kaj zakomplicira. Še babica ni nujno skoz zraven, ker ima lahko včasih več porodnih sob v delu.

waw matea1 ti boš pa imela korenjaka! A naj te malo pomirim, meni je zadnjič G rekla, da so meritve z UZ in s tem ocene teže proti koncu nosečnosti lahko zelo netočne... Jaz se kar zanašam na to njeno trditev, ker drugače tudi meni trda predeuser posted image

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
8.11.2007 15:37:16   
GB
Zdravo vsem skupaj. Ravno sem prisla od babice in me je kar malo razocarala . Mislila sem ,da ze skoraj trkam na vrata Rima , ko mi ona pravi se vidiva drug teden . Pa pravim jest ja kako a u bolnici ? Pa prav ona ne na pregledu user posted image  tvojmu otrocicku se nikamor ne mudi. Pa ji povem ,da mam rok naslednjo sredo in da me verjetno nebo v cetrtek na pregled pa se je samo nasmejala in prav "see ya " . Rekla je ,da datum ne pomeni nic in da otrocek v trebuhu ne racuna na rok . user posted image user posted image user posted image
Mal sem zalostna in razocarana. Vem,da nemorem proti naravi , ampak jest si res zelim otrocicka. jojojojojojojojojo

Barika : Omenila sem babici prehlad in bolecine v grlu in je rekla ,da moram ogromno pit in biti pozorna na temeperaturo in ce se slucajno povisa moram vzet paracetamol ( pr nas je to lekadol - mislim user posted image ) v kolikor se temperatura nebi spustila pa takoj javiti. Tko ,da Barika ti le spremljaj ta nadlezmi kaselj in prehlad .

No toliko za sedaj , grem razocarat mojega ,da ne bo ocka se tako kmalu .

P.S.Se to moram napisat ,da je rekla " ja cez rok mi cakamo 12 dni tko,da v naslabsem primeru bos rodila 26.11." ( moj rojstni dan je pa 27.11) pa sem rekla " oh ce bom pa cekal 12 dni pa lahko se en dan ,da dobim najlepse darilo user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
8.11.2007 15:41:39   
Špelka
Ooooo, no pa je za Tintin le prišel veliki dan... DRŽIM PESTI DA BO HITRO IN ČIM MANJ BOLEČE! user posted image

Nicolina - se strinjam z Debeluško - lepo počasi, vljudnost je lepa čednost (naprej tiste, k dlje čakajo). Čeprav, čist potih, ti povem, da bom jest kr enkrat tud ušla v porodnišnico. user posted image

Marinci - če tudi vi dihate danes - veljajo iste želje kot za Tintin! user posted image  In seveda za vse ostale v P enako!

Ojjoj, Matea1 - ti boš pa res mela korenjaka-injo! user posted image  Ja, sam se strinjam - proti koncu so te meritve bolj takotako - okvirne in ponavadi prej previsoke, ot prenizke!

Scubadiver - jest te čist zastopm! Z moje strani maš laho tud kakšen dan dopusta odobren, sej si drgač res fuull pridna, da nas o vsem obveščaš! user posted image

Jest sem dons tud kr nardila kremšnite doma, ker drugač bom še bankrotirala na Bledu! user posted image user posted image

Zdej grem pa do prihoda user posted image  mal moje utrujene krake vodoravno stegnit.

Jooojjj, upam, da kmalu pridejo novice s Kranja!!!! (Tintin, mislim)

< Sporočilo je popravil Špelka -- 8.11.2007 15:42:26 >

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1741
8.11.2007 15:57:32   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: Špelka

Jest sem dons tud kr nardila kremšnite doma, ker drugač bom še bankrotirala na Bledu! user posted image user posted image

Pa si vzela od nayye recept, da lahka greš pol kr rodit?!?

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
8.11.2007 16:10:50   
kanarka
Nemrak, zlata si, hvala za odgovore! Priznam, da sem si želela, da bi dete prišlo ven, ko bi bilo na to samo pripravljeno. No sej mogoče pa bo. Drug teden ni več daleč, moj rok pa tudi ne. Drugače pa se strinjam, seveda je boljše, da gre ven, kot da hira notri.

Torej tole z babicami pravite, da je normalno. Tolk da vem, ker so mi tukaj isto povedali.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
8.11.2007 16:15:08   
DEBELUŠKA30
Punce govorila sem z Nayyo, pravi, da so jo prestavili z intenzivne na oddelek, da se počuti fulll dobro, s sinčkom pa je tudi vse O.K. Povedala sem ji, da je TinTin tudi v njeni bližini (očitno še vedno v porodni)!
Velika Britanija, jaz sem imela v prvi nosečnosti rok 11.08. pa mi je ginekologinja rekla, da sem lahko vesela če pridem do 11.07., ker sem tolk nizko nosila! Rodila pa sem nato PET DNI ČEZ ROKuser posted image , in sicer na rojstni dan moje mame, na kar ni nihče niti pomislil, ker so mi pač napovedovali toliko prej! In je res bilo najlepše darilo za mojo mamouser posted image ! Mogoče pa tebe tudi čaka rojstno dnevno darilo, nikoli ne vešuser posted image user posted image !

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
8.11.2007 16:24:25   
sonchek
no, pa je tintin dočakala svoj dan...kako lepooooooooooooooo
TINTIN dihaj, dihaj...in me s tabo..drži se in upam, da bo čim prej (če seveda že ni) user posted image user posted image user posted image

Punce jaz sem bila pa danes na pedikuri...sicer je fajn met lepe nohte...ampak odnos tam v kozmetičnem salonu-GROZA!!!!!
...tko da nikoli več tja...je pa tud to ratal drag špas...za striženje nohtov na nogi in odstranjevanje trde kože na peti + puljenje obrvi =28 evrov...skor me je na rit vrgl....

no, zdej grem pa mal počit...
papa

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
8.11.2007 16:25:28   
Oranža
Pozdravljene user posted image

Že nekaj čas spremljam vaše debate na forumu:) so prav prisrčne. Tudi jaz sem novemberka, čez 3 tedne mam PDP, edino malce me skrbi ker imam v pon v Lj poskus zunanjega obrata, ker se otroček ni obrnil, pa ne vem kako je kaj s tem? A ma katera od vas kakšno infouser posted image ? Lp Vanč

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
8.11.2007 16:28:58   
scubadiver
Ojla Vanja, dobrodošla med čvekami. Upam da nas boš uspela brat in seveda sodelovati v naših čvekastih debatah user posted image  A ti bosta delala zunanji obrat Rončević in Pušenjak? Jaz sicer nimam izkušenj je pa Rončevič moj izbrani ginekolog in sem enkrat o tem z njim govorila. SEm rekla da se mu že ne bi pustila. Pa je rekel da ni nič groznega, da ne boli tako kot si predstavljamo in da otročičku nič ne škodi. Kaj več kot to pa ti žal ne morem povedat.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
8.11.2007 16:31:37   
Oranža
ZO mi bo delal Pušenjak, baje je mojster na tem področju. Je pa bojda bolje da ga poskusijo obrnit kot da rodiš s CR. No ja bomo videli, mislim da je uspešnost samo 50%, lohk pa se ti tud porod sprožiuser posted image  Ne bi mela nič protiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1748
8.11.2007 16:33:49   
scubadiver
Potem bosta sigurno oba.  Ker vem da vedno delata skupaj tele obrate. Bomo držale pesti da bo ratalo user posted image  in da se malček ne bo uprl. Kdaj pa imaš PDP da te lahko Sonchek uvrsti na seznam?

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
8.11.2007 16:36:06   
Ilije
Pozdravljene!

Dobrodošla Vanjauser posted image user posted image user posted image  Glede zunanjega obrata sama sicer nimam izkušenj, a sem pred časom na pušenjakovem forumu prebrala tale zanimiv odgovor:

Zunanji obrat se poskusi narediti v porodnišnici čimprej po doseženih 37 tednih, vendar za SLo ne vem točno, kjer razen v Kranju in Ljubljani to še sistematično počnejo. Sami lahko vplivate na položaj ploda z ustreznimi ukrepi:
- zjutraj namesto da vstanete takoj , ko se zbudite in si izpraznite sečni mehur, si ga še dodatno napolnite z večjim kozarcem vode, ki ga takrat spijete ter v psotelji zdržite čimdalj zmorete.
- Vležite se na bok tiste strani, na kateri ima plod male dele (roki in nogi - ne hrtba!)
- podložite si medenico in nogi tako, da bo spodnji del telesa nekoliko višje od zgornjega.
Tako se bo plod, če je res v medenični vstavi morda sam obrnil na glavico.

Poskusiti ni greh, a ne? Ter vso srečo ti želim!

Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?