Gina
|
pikica, še enkrat: - absolutno se strinjam, da otroci, ki jim cepljenja škodujejo ali so zdravstveno v rizični skupini, niso cepljeni in je tudi prav da niso (zaradi njih ne bo padla precepljenost in ne bodo razsajale bolezni) - se tudi strinjam, da bi bilo za razmisliti, katere bolezni cepimo, če jih ni morda preveč - se tudi strinjam, da imajo cepljenja lahko hude stranske učinke, tudi mene je bilo vselej strah, zelo strah, sploh ker je malo manjkalo, da sama nisem umrla po cepljenju kot enoletni otrok, pa ker so imeli moji otroci reakcije, tako hude, da če bi bilo to danes, po toliko letih, da ta večji zihr zdravstveno ne bi bil cepljen - še vedno pa trdim, da vsak, ki ne cepi, škoduje mojemu otroku, predvsem pa škoduje tistemu, ki zdravstveno ne sme biti cepljen - ja, seven, jaz te imam za zelo bistro žensko in menda ja razumeš, da če ne bi bili vsi otroci precepljeni, da bi bolezni razsajale vsepovprek (zdaj ne razsajajo zaradi nas, mene , tebe, ki sva otroke dali cepit, ki sva prevzeli ta riziko, da ne bo riziko razsajanja teh bolezni po sloveniji prevelik, kar bo, če bomo nehali cepit otroke) in vsak, ampak čist vsak, ki se odloči ne dati cepiti, to naredi na račun vseh otrok, ki so cepljeni. Izkoristi jih prav podlo (razen če ima zdravstveni razlog). Če bi nihče ne dal cepit otroka, bi jih 40% od teh bolezni, proti katerim cepimo pomrlo, kot je bilo včasih. zdaj pa teh 40% otrok ostane živih zaradi nas, ki smo kljub riziku dali cepit otroka. Ja, to je egoizem, če živiš na račun drugih, če izkoristiš, da oni morajo v riziko, ti pa ne, ker so oni tebi od rit odnesli. In ja, marsikateri starš pa razmišlja malo bolj dolgoročno za široke množice, ne zgolj na svojega lastnega otroka tisti hip, tudi na vnuka. Vsaka reč je riziko, tako cepljenje, kot necepljenje, vendar je necepljenje kar tako, nesramno do drugih in v končni fazi bi jih umrlo mnooooooogo, če bi se vsi tako egoistično in brez občutka za skupnost obnašali. Dovolijo pa neprecepljenost po novem zato, ker računajo na visoko zavest ljudi - ki pa je žal pri nas, vprašanje kako visoko. Je pa tako, da po evropi ravno zaradi tega samostojnega odločanja o cepljenjih razsajajo tudi bolezni, ki so pri nas zelo zelo omejene. Kar seveda ni nič čudnega, glede na zgoraj napisano, a ne.
|