|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MOJE ŽELJE
6.11.2007 13:54:30   
Anonimen
Pozdravljeni!

Najprej se opravičujem za anonimnost in vas prosim za nasvet.

Drugo leto se poročiva. Moj bodoči mož je ločen (bil je poročen civilno in ima dva otroka iz prejšnjega zakona). Midva skupaj imava enega otročka in sva skupaj 4 leta. Poroko imava namen naresti kot se spodobi in kot si jaz želim že kot majhna punčka. Tako da me pride iskat domov gremo na civilno poroko na prostem, cerkvena poroka in slavje- kjer se zaplete. Moji sorodniki so nekaj skregani med seboj po mamini in očetovi strani. In mi je moja mami rekla da sta se z atijem ODLOČILA da naj ne rihtam nobenega ohceta ampak le kosilo. Ko mi je to rekla me je takooo stisnilo pri srcu da sem komaj zadrževala solze. Kaj pa moje želje po ohceti in polnočni torti, prodaji šopka, ples. ... in vsa tradicija? Saj imam kljub otročku in partnerjevi preteklosti lahko vse tako kot je treba?

Od takrat naprej mi nista starša še nič omenila ohceti. Mojemu partnerju sploh nisem nič omenila kaj sta mi rekla. Je pa rekla mami da jo bojo kar v Polje odpeljali če bom kaj rihtala user posted image

Kaj mislite, kaj narediti?

Hvala in lep pozdravček
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MOJE ŽELJE
6.11.2007 13:57:53   
Teni_
Kaj naredit?

Poroko takšno, ki si jo želita vidva, ne vajini(tvoji) starši. Saj je vajin dan, oni so samo povabljeni. Če bi se ozirali na želje povabljenih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2007 13:58:17   
Anonimen
lahko vse tako kot je treba?

rece vedno moj fotr.. in s tem mi dvigne pokrov.. user posted image user posted image

ne obstaja tako kot je treba.. ampak tako kot je tebi in njemu vsec.. lahk je to cisto drugace od tega.. kar ti razumes, da je tako kot je treba..  A ce je drugace, pa ni tako kot je treba? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2007 13:59:24   
Anonimen
Kaj mislite, kaj narediti

Sicer se tvoje videnje poroke 100% razlikuje od mojega a vseeno, poroka je tvoja in tvojega partnerja. Speljala jo bosta tako kot si sama želita. Mami pa reči, da če jo bodo odpeljali na Polje, da jo boš prišla obiskat čim ko boš prišla iz medenega mesca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2007 13:59:30   
glen
Vem da je težko,samo poroka je vajin dan in ne od tvojih staršev.
Vsak se poroči tako kot si želi.Naredita poroko tako, kot si jo vidva želita,povabi kokar želiš,njihova stvar je če se bodo poroke udeležili.
Najini prijatelji so pa imeli obraten primer.
Želela sta si mini poroko,onadva,priče in starši,pa so starši ful komplicirali da se ja morata poročiti zaprav z tavelikim ohcetem.
Nakoncu sta naredila po svoje,blo je malo zamer,ampak so hitro pozabli.
Srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2007 14:01:12   
2.2.
naredi tako kot je tebi in tvojemu bodočemu možu všeč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2007 14:01:42   
Anonimen
Kaj mislite, kaj narediti?

Pusti otročka komu (če ga sploh maš komu) in se pejta na Mauricius poročit za 14 dni... Al pa na Galapagos, al pa v Zanzibar al pa v Las Vegas... Al pa na Aljasko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2007 14:02:15   
baguSka
O hudoo... Onadva sta se odlocila, da ti ne smes met ohceti!!!!!?????? Joj. Kej tacga pa se ne. Kako se kar onadva lahko odlocita zate?? Za tvojo poroko?? Za tvoj lajf?? Okej.. stekam da se neki odlocata zate, ko si ti se otrok in si pod njuno oskrbo... Ampak se vedno??

Jaz bi naredila po svoje. Definitvno. Saj je moja poroka in ne njuna. In povabila bi ju, ce se nebi udelezila, pa je to pac njun problem. Seveda mi nebi blo vseeno, ce ju nebi blo, pa bi se vseeno potrudila, da bi moj dan bil cimbolj popoln. Bi jima pa definitvno povedala svoje.. Kako sta lahko tko egoisticna..

Mi je pa res smesno, ker ponavad starsi glih hocjo met ohcet in zamerijo, ce je ni...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2007 14:05:08   
baguSka
Mauricius poročit za 14 dni...

ja.. midva bi se tud ze sla.. pa so nama tako grozno ceno naracunal, da naju je srat prjelo..user posted image  z ohcetjo se pa itak baje da fejst zasluzit, ampak nama pac to ni v interesu.. nekaterim pa je..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2007 14:06:35   
Anonimen
Tole po tradiciji sodeč bo šlo zelo težko, če so skregani in če mami to noče. Ker potem na tak način nima smisla karkoli speljat poroke. Sej pri nas je isti način poroke, no naj bi bil.

Mama drži dobesedno surlo, ti pa boš dobila žlahto z njegove strani k vam domov. Po tradiciji sodeč naj bi bila ti že v petek doma, tam kjer si prej živela. Ali še vedno živiš.

Na tak način ne bo šlo, ker boš pomojem preveč razočarana, razen, če se boste zmehčali vsi skupaj s tvojimi starši vred in bo poroka tako, kotsi jo želiš.
Je pa brez veze nekaj siliti, če nekdo ni za. Doma bo treba vse pripravit, pospravit, tipi topi...razumem to, ker je bila od moje sestre na enak način poroka.

Mislim, da je najbolje, da se pogovorite temeljito in sklenete nek normalen kompromis.Srečno!user posted image

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2007 14:07:16   
Anonimen
ja.. midva bi se tud ze sla.. pa so nama tako grozno ceno naracunal, da naju je srat prjelo..

600€ za en teden za dva

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2007 14:08:27   
baguSka
600€ za en teden za dva

user posted image user posted image user posted image user posted image  aha... pol pa se vse ostalo kar zraven spada... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2007 14:08:41   
Anonimen
Organiziraj si takšno poroko, kot jo želiš imet. Kdo bo prišel bo, kdo pa ne, pa si je sam kriv. Uživajte.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2007 14:09:51   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Je pa rekla mami da jo bojo kar v Polje odpeljali če bom kaj rihtala user posted image

Ja pa jo naj peljejo. Ti pa boš uživala na svoji poroki. Amen.

Hudič pa taki starši.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2007 14:11:28   
kalbo
In mi je moja mami rekla da sta se z atijem ODLOČILA da naj ne rihtam nobenega ohceta ampak le kosilo.

In kaj za hudiča se mata tvoja mami pa oči  karkoli o tvoji ohceti za odločat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2007 14:12:04   
baguSka
ja sej... u bistvu ce te mama izsiljuje s takimi govori, pa lahko tud ti njo... in ji enako reces: da bo ona pa tebe v polje spravla... ker je pac taka...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.11.2007 14:12:50   
kalbo
Mami pa reči, da če jo bodo odpeljali na Polje, da jo boš prišla obiskat čim ko boš prišla iz medenega mesca.

user posted image user posted image user posted image
Ta je taprava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.11.2007 14:13:03   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

naredi tako kot je tebi in tvojemu bodočemu možu všeč

se podpišem!user posted image

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.11.2007 14:16:06   
moci
naredita po svoje, tako kot želita. mami je svojo poroko že imela. če ni bila takšna, kot si je želela si je pa sama kriva. ta je vajina in ne njena.
ne pusti se ji izsiljevati. če hoče, naj gre pa v polje, ena oseba manj na ohceti - manj stroškovuser posted image
povabiš tiste, ki jih želita, če so tako skregani naj pač ne pridejo, pa je.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.11.2007 14:16:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Organiziraj si takšno poroko, kot jo želiš imet. Kdo bo prišel bo, kdo pa ne, pa si je sam kriv. Uživajte.

Tako!

Pa nobenga ne bodo v polje peljal verjem. Moja mami je tud od mojga 16
ga leta govorila da jo bodo nekam odpeljal če se ne bom poročila in bom na koruzi živela. Pa je še zmer doma, jst pa že 6 let na koruziuser posted image

Naredta tako kot vidva hočeta. Je vajina ohcet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
6.11.2007 14:18:46   
MAŠKA
Poroka je tvoja in ne mamina. Pomembno je, da uskladita želje vidva z bodočim možem, ostalo žlahto pa povabiš kot se pač spodobi, vsak se pa naj sam odloči bo prišel ali ne, če so skregani, je to njihov problem.
Isto velja tudi za starše. Če se bosta odločila, da ju ne bo na hčerkino poroko, zato ker ni takšna kot bi ona želela, pač naj gresta kamor hočeta. Na ta način tudi izkazujeta ljubezen in spoštovanje do svoje že odrasle hčerke. Če ji boš popustila tukaj, verjemi, da se bo še vmešavala v tvoje življenje.
Aja, omenila si, da bi rada šla od doma k poroki. Če se starši s tem ne strinjajo, se pač zberete nekje drugje (npr. kar tam kjer bo civilna poroka, saj organizatorji porok znajo prav lepo sprejeti goste), mislim, da tukaj ne moreš izsilit od staršev, da se zadeva začne odvijat pri tebi doma, če se s tem ne strinjajo. Res pa je, da bodo prav starši zamudili eno lepo priložnost, da se hčerka od njih poslovi na en prav lep način.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.11.2007 14:18:53   
Gina
Jah, veš kaj, ti lepo povabi svoje sorodnike in prijatelje, kot si se odločila, razloži svoji materi, da si to želiš in to močno želiš in da je pač včasih treba pogoltnit svoje želje, kadar greš na tujo poroko in spoštovat odločitve in želje svojega lastnega otroka. povej ji, da bi te zelo bolelo, če je ne bi bilo, da bi ji zamerila do konca svojih dni, kar bi bilo hujše kot polje, kjer te slej ko prej ven spustijo, in da če ima raje sorodnike kot tebe, da naj pa doma ostane. Da to pove nekaj zgolj o njeni ljubezni do tebe. No vidiš, jaz bi jo čustveno izsiljevala.
In povabila bi vsekakor dovolj prijateljev, ker če se ti zgodi, da kakšnega sorodstva ne bo, boš še vedno imela veliko poroko, kot si jo želela, pa vesele, prijazne ljudi ob sebi, ki te imajo radi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.11.2007 14:19:42   
koala
To je VAJIN dan in velja VAJINA volja in želje. Konec. Midva sva želela majho poroko, priče straši, bratje in sestre, pa konec. Moja mama je hotela da povabimo še mojo babico(njeno mamo) ker da si tega ona ful želi(babica) pa da če babice ne bo zraven,d a ona (moja mama) ne bo imela nič od tega. Me je že tako sprovocirala,d a sem zadevo skoraj odpovedala in se poročila v sredo. No hvala vsem naravnim in nadnaravnim silam, je mož potegnil z mano in ji povedal, da bo tako kot sva si midva zamislila in nič drugače. Sicer je bila malo užaljena, a na koncu vseeno uživala. Babica pa je itak tako bolna, da se vsega skupaj niti ne bi zavedala.
Kaj ti hočem reči? Ne popusti takšnim ali drugačnim izsiljevanjem, organizirajta tako, da bo vama všeč, ker je to VAJIN dan. Ostali pa se bodo že pomirili.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.11.2007 14:20:31   
baguSka
Aja pa se to: ce sta onadva neka extremneza, da si zelita samo kosilo, pa pejte vi posebi samo na kosilo. Pac en dan po poroki, ker na tisti dan bosta pac zasedena..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.11.2007 14:21:28   
Anonimen
Aja, pa pred lani smo bli na eni poroki. Od ženina starša ločena. Je blo na deleč videt da jima gre kar na bruhanje k se vidta. Se nista vidla 20 let. Ampak na poroki sta se slikala z mladoporočenceme, sedela vsak s svojim novim partnerjem skupaj zraven ženina, .....
To normalni starši nardijo. Požrejo svoj ponos za otroke. Za tiste par ur.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Nuhalna svetlina
aviva83

Ali zaupate rezultatom nuhalne svetline?

da (77%)

ne (23%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!