|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mene je strah!!!
3.11.2007 16:33:29   
Viki-2
Pozdrav!
Bolj ko se bliža rok poroda, bolj me je strah. Pa bo to že drugič. in prvič ni bilo tako travmatično. Prestrašilo me je edino, ker sem krvavela po iztisku posteljice, ker se maternica ni dovolj krčila. To je bla konkretna krvavitev,tako da se spomnim luže in panike v porodni. Do pred nekaj časa nisem preveč razmišljala o tem, zdaj pa me skrbi vsak dan bolj. Sploh se ne morem preusmerit in mislim da se bo ponovilo. Brala sem, da lahko izkrvaviš. In zdaj kar mislim, da se mi bo to zgodilo. Al pa da bom umrla, Skratka sem se zapletla v en krog strahu, sploh pa ker mi noben ne da konkretnih odgovorov. oz so ti nesigurni. Ker se dejansko ne ve...
Ah, sem zabluzila. Pa samo malo sem hotla delit občutke. Je še katero tako strah? In je še katera, ki je krvavela na ta način?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mene je strah!!!
3.11.2007 18:02:00   
Anonimen
No, podobnih problemov na srečo nisem imela. Za pomiritev imej ob sebi še tiste tri ure, ko si v porodni sobi, svojega moža ali pa pač nekoga, da bo "pazil" nate. Vsaj občutek je fajn, da ne ležiš tam sama. Pa mene so v Lj. porodnišnici kar pogosto hodili gledat, če je vse ok, tudi kasneje so večkrat prišli, ko sem bila že v sobi. Pa še super je imeti cimre.

Pa srečno!

(odgovor članu Viki-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2007 18:09:15   
Ilije
Hej!

Tudi mene je strah. Pa sem prav tako drugičnoseča, s to razliko, da je bil prvi porod superca, čist na lahk... Kolikor pa se spomnem, so me po porodu skoz opazoval, nisem bila skoraj nič sama. Še ponoči so me peljale na wc...
Verjetno pa na tvoj strah vpliva tvoja prva izkušnja ter vse zgodbe, ki se zadnji čas pojavljajo v medijih. Moj nasvet je, da poskušaš pozabit na to in da se osredotočiš na user posted image  in ne toliko na zaplete, ki se lahko zgodijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2007 18:13:19   
bskrle
Naj te ne bo strah tega omeniti G, lahko dobiš napotnico za psihologa.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2007 18:42:59   
Naja30
Če te je res ful strah, da še sam o tem razmišljaš, kaj bo šlo narobe, bi bilo morda res dobro, da se s kom pogovoriš. Pa nič napačnega ni v tem, mnogim se dogaja.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2007 19:30:55   
silvya
Noben porod ni enak. Ne misli na to, da bo enako kot prvič. Misli na to, da boš kmalu držala v naročju svojega otročička. Čimbolj se sprosti pa bo vse vredu. Boš videla. 

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2007 20:56:04   
Anonimen
Tudi jaz sem mislila odpreti temo o strahu pred porodom.
Rodila sem dvakrat. Drugič me je bilo tako strah, da ti ne znam povedat. Tresla sem se kot puding na rolki, od prvega popadka naprej. Na srečo kaj takega nisem imela, kot ti, ampak ti svetujem, da poveš o tem babici pred porodom, še prej se pa pogovori z ginekologom, kolikšna je možnost, da se spet kaj takega ponovi. Besede strokovnjaka najbolj zaležejo.
Zdaj grem rodit tretjič. Pa sem malo prej rekla mojemu, da nič hudega, če sem še naprej noseča, bolje, kot iti rodit. Čeprav sem postala kar okorna. Ampak žal mi to ne uide. Naslanjam se na besede, ki nam jih je kar naprej ponavljala v materinski šoli; "Veselite se poroda". Pa da gre za otroka itd...Ampak reči je najlažje. Veš česa je mene strah? Kaj bo ven prišlo? Kakšen otrok? Bo zdrav? Prva je imela krče, je samo jokala, druga želodčni refluks, pljučnico in vsak drug mesec antibiotike...Kot da smo narejene tako, da se naslanjamo na nekaj, da nas res potem grabi panika.
Naj še omenim, da je bil ob porodu obakrat moj z menoj in moram reč, da je občutek vsekakor boljši. Sam ne moreš nič drugega kot da stokaš, kaj šele, da opazuješ, kaj se dogaja okoli tebe, če je pa zraven nekdo, je vsekakor boljše. Zato imej nekoga ob sebi.
Lp

(odgovor članu Viki-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2007 21:17:20   
BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Naj te ne bo strah tega omeniti G, lahko dobiš napotnico za psihologa.

Ja, tudi sama sem hotela tole predlagati. Prav je, da svoje strahove zaupaš strokovnjaku, s pomočjo katerega jih boš lahko premagala ali pa vsaj zmanjšala. Sicer je pa dandanes porodništvo doseglo zelo visoko stopnjo varnosti in le redke so izjeme, kjer se porod konča tragično.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2007 21:38:32   
lelaval
Mene je 3. poroda bilo tudi ful strah. To pa zato, ker sem 2. res brzinsko rodila. Vedela se, da se moram strahu otrest, ker le ta zavira porod, a se ga nisem in vse skupaj je trajalo celih 17 ur.
Kot so ti že svetovale - omeni svoj strah G - mislim, da ti bo on najbolje znal sevtova kako in kaj. In, ko prideš v porodnišnico, prav tako povej to na sprejemu in še vsaki babici posebej. Dragi pa naj le bo s tabo - se boš počutila bolje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2007 21:59:38   
Magi*
Viki, jaz sem tako krvavela, samo da sem izgubila 1,5 litra krvi. je bila kar panika, je takoj priletela ekipa, dobila narkozo in so mi iztipali posteljico - ali kterga vraga so mi že naredili user posted image

po posegu sem bila 2 dni na intenzivni negi, nisem pa dobila transfuzije. sem se sama zlizala, hvala bogu.

in ja, PDP imam decembra (druga N) pa me je tudi kar pošteno strah ponovitve.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2007 22:03:53   
Magi*
mimogrede, jaz sem krvavela, da je špricalo naokoli takoj po porodu, ko še posteljice nisem porodila. to se je tako hitro dogajalo, da se še sama nisem zavedala kaj se dogaja. sem pa to omenila G in je samo dejal, da moram ekipo opozoriti, pa tudi ni rečeno, da se ponovi.

jaz upam na najboljše in na dobro sodelovanje z babico. pa tudi mož zdaj že ve, da take krvavitve niso običajne za porod user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2007 9:14:47   
san
joj maggi kot bi opisala mojo zgodbo. isto je bilo pri meni drugič, le da sem izgubila 2 l krvi in so mi tudi niso transfuzije dali - ni bilo moje krvi. potem so me celo noč zbujali na 5 min, da ne bi v komo padla. na srečo sem se zmazala tudi jaz. kaj mi je rekel doktor drugo jutro po porodu raje ne napišem, ker je bil grozen občutek to slišat.
in zdej pričakujem tretjega - v marcu. mene je tudi takoooo strah, da ti ne znam povedat. ena kolegica mi je priporočila babco, ki jo pozna in po novem letu grem do nje na pogovor, pa da podpišem, da me bo ona imela pri porodu. jaz močno upam, da se bo vse dobro izteklo....
mogoče bi tudi ti poskusila priti že pred porodom v stik s kakšno babco? pa seveda obvezno moža poleg, jaz brez njega sploh ne grem.

srečnouser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2007 9:51:04   
Magi*
o san, sem nekako pomirjena, da je še ena z mojo izkušnjo user posted image  

ja, jaz sem tudi razmišljala v tej smeri, da se poskusim z babico dogovorit. grem kar takoj v akcijo. sploh ne vem kaj sem toliko časa čakala, sem kar zatirala to misel v meni.

mož pa gre itak zraven, je še sam rekel, da me same ne pusti rodit user posted image  

edina tolažba mi je, da bom rodila v LJ, kjer imajo veliko izkušenj in na voljo vso opremo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2007 10:05:12   
san
maggi jaz bom tudi v lj rodila in veš ti moram povedat, da sem enako kot ti, kar malo pomirjena, odkar sem prebrala tvoj post. upam pa, da nama bo tokrat prihranjeno in bova že takoj po porodu uživali z user posted image v naročjuuser posted image .

ti pa kar v akcijo za babco, takoj. tej, ki bo imela mene, je ime Lili. baje da je super babca (čeprav, jaz sem imela tudi prvič in drugič super babci, ampak ta drugič sem čist odpovedala na koncu od bolečinuser posted image ).

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2007 10:13:48   
Magi*
san, a ji je ime Lili ali Lila? jaz sem pri prvem porodu imela Lilo in je bila res dobra. če bi bila to ta, bi te pa zelo, zelo lepo prosila za njen kontakt, ker bi mi bilo pa to še najboljše!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.11.2007 10:14:02   
Blejka26
res je noben porod ni enak..in res..naj bo partner ob tebi med porodom.Ko sem šla jaz drugič roditi partnerja ni bilo ob meni..počutila sem se osamljeno in veliko bolj me je bilo strah saj sem samo razmišljala o tem kako bo..če boš mela pa partnerja ob sebi,bo veliko lažje..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.11.2007 10:15:02   
Putka
Prvi porod se je končal s cr, prav tako drugi. In ker je bila prvič operacijo (brez komplikacij) me je ginekolog že vnaprej pripravil na možen potek drugega poroda. Mogoče se z ginekologom pogovoriš, tudi v porodnišnici so precej bolj pozorni.

Seveda pa ni rečeno, da bo drugi porod takšen, tako da pozitivne misli!

Oba poroda sta bila kar zahtevna, pa danes sploh ne pomislim, kako je bilo hudo. In bi še rodilauser posted image .

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.11.2007 10:35:22   
san
maggi, baje da je Lili. bom danes še enkrat kolegico vprašala, pa ti tekom popoldneva sporočim, ker je kar ona z babco govorila. v bistvu je klicala zase, pa je pol kar še moj primer povedala babci, ker ve da se bojim in ji je babca rekla, da se bo z menoj dobila in se bova vse lepo zmenili in bo ona pri meni pri porodu, tudi, če takrat ne bo v službi, jo pokličem, ko bom šla rodit in bo prišla.

viki, prosim ne zameri ker smetim po tvoji temiuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.11.2007 10:49:28   
Magi*
san, najlepša hvala. prosim sporoči, ko kaj izveš.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.11.2007 14:24:27   
san
maggi sem zdele zvedela, da naj bi bila Lili, ampak da je pa možno, da jo kličejo tudi Lila. zdej mi kolegica telefonske ni dala, ker je rekla, da ne upa kar tako, ampak, da jo mora prej vprašat. glede na to, da pa te je že imela, pa baje lahko v porodnišnici kar sama prosiš, da bi imela njo in se prej zmeniš in podpišeš papirje - sploh glede na potek tvojega poroda.

lp, s

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.11.2007 16:11:30   
Viki-2
oj punce. Šele zdaj sem prišla do računalnika in sem zelo vesela, ker vas je toliko delilo svoje mnenje in izkušnje z mano. Za psihologa je malo pozno, ker imam 24. 11. že rok. Imam pa jutri pregled in se bom pogovorila s svojo ginekologinjo. Enkrat na začetku nosečnosti sem jo že spraševala o tem in je rekla, da so na to še posebej pozorni. Pa vse Pušenjakove odgovore na to temo sem prebrala in je variant veliko. Samo povedat moram. Sploh pa ni rečeno, da se stvar ponovi. sama sebe opogumljam, da bi bila to re smola.
Na eni tuji strani sem prebrala, da je najbolje, da ti takoj, čisto takoj po porodu pristavijo otroka in s tem ko sesa se maternica krči. da je to lahko najbolj učinkovito. In bom to tudi predlagala.
vsem vam želim srečo in lepe porode, brez zapletov.

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.11.2007 17:31:19   
Tanayya29
oh joooojjj...
kaj berem pred porodomuser posted image .
tudi moja kolegica je imela podobno izkušnjo s posteljico.Je rekla,da so moža na hitr vn vrgl,ko se je zbudila,pa je bilo ene 5 zaskrbljenih ljudi okrog nje.Je pa rekla,da je drugače imela super porod..no,kot,da se nekje mora zakomplicirat...

jaz upam,da bom pogumna,vsaj zdaj se mi tako zdi(no ja,seveda me je strah.....imam le še par dni).
je pa prvič,in niti ne vem,kaj naj pričakujem(verjetno je bolje tako).

Srečno vsem!

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mene je strah!
4.11.2007 17:33:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Viki-2

Imam pa jutri pregled in se bom pogovorila s svojo ginekologinjo. Enkrat na začetku nosečnosti sem jo že spraševala o tem in je rekla, da so na to še posebej pozorni.

Čim več se pogovarjaj, vsaj malo bo sigurno bolje user posted image .

Kaj pa mož pravi?

(odgovor članu Viki-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
4.11.2007 19:25:28   
Magi*
no takole. sem prebrala še precej stvari na tole našo temo. Pušenjak pravi, da so v P tako zverzirani in strenirani za take reči, da se ni za bati. to res ni tako redek pojav. ne moreš pa nikakor vplivati na to. no ja, pravi tudi, da včasih prehitri porodi lahko pripomorejo k takem stanju.

če se je to dogodilo že pri prejšnjem porodu, potem je itak zapisano v materinski knjižici (diagnoza, poseg in izguba krvi - sem preverila) in fino je, da osebje že ob sprejemu v P še posebej na to opozoriš. potem so bolj pozorni in v večji pripravljenosti. preprečiti ne morejo, kot sem že omenila, lahko pa omejijo izgubo krvi.

aja, pa še to. če gre za tako hudo obporodno rkvavitev ne pomaga nobeno pristavljanje otroka k prsim, ker se vse odvija prehitro.

zdaj pa čim bolj pozitivne misli in zaupanje v osebje P, pa čim boljša komunikacija z njimi user posted image

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.11.2007 12:04:23   
san
maggi jaz sem bila danes na pregledu pri g in sem jo mal povprašala, pa je rekla, da me bo v 37. tednu posalal na preiskave v porodnišnico, mislim da na prenatalni oddelek - v materinsko je vpisala PDC v 37. tednu. tam naj bi pregledal, kako je z otrokom in naredil določene preiskave (ne vem točno katere) in je rekla, da bo tudi prosila, da ne čakajo čez rok, v kolikor se dete ne bi prej rodilo, tako da bodo v pripravljenosti in malo bolj pozorni name.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?