![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 20:40:29
|
|
|
|
slumpo
|
alooooo helpppppp me !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ponoči slabo spimo...mali se zbuja zaspan in že zjutraj po 1.5 uri igranja ratuje zaspan...gre spat za 2 ure se zbudi poje kosilo po kosilu ven in spat spet za dve ure...popoldan je ura 5 ko začne že jokat ali pa tečnarit ker je ponovno koma...spat pa naj bi šel ob 8...3 ure ga poslušamo kako je čisto nejevolen brez volje za igrat, za se pestvat...skratka karkoli. KAKO NAJ SI ORGANIZIRAVA DAN DA BO VEČ ČASA DOBRE VOLJE ..PRIPRAVLJEN SE IGRAT. je pa res da se mi že dviguje na noge in v posteljici se že sam usede in spravi na noge in ob ograjci hodi okrog po posteljici...to pa razumljivo ga huje in hitreje utrudi kot če bi se lepo sede igral...tudi puza že zelo uspešno in hitro...skratka je pravi živc ZANIMA ME KAKO OSTALE PREŽIVITE DAN S SVOJIMI MALIMI OZ KAKŠEN JE VAŠ DNEVI RITEM IN DOGAJANJE ČEZ DAN?????? PAR NASVETOV KAKO NAJ SPREMENIM DAN DA NE BO MALI SAMO SITNARIL... JA PA ŠE EN OTROŠKI PORTAL JE NA NOVO ZELO ZANIMIV Z ZELO FAJN POVEZAVAMI IN PREDLOGI IN IDEJAMI... http://www.otrokoskop.si/index.php
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 20:44:01
|
|
|
|
slumpo
|
OOOOOOOOO erna me je prehitela z stranjo...to pa zato ker sem jo šla najprej celo pregleDAT...pa še cel roman sem zgoraj zajamrala...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 20:45:34
|
|
|
|
erna14
|
malicka-ja dobi se brez recepta,jaz tud mojmu dajem eno zlicko zvecer,ceprav pise 2 sam men je snaha(farmacevtka)rekla da bols 1 mislim da je dovolj.drugace pa lahko se kaj drugega. poves v lekarni kaj in kako in pomoje ti bo znala svetovati kaj je najboljse
< Sporočilo je popravil erna14 -- 3.11.2007 20:52:08 >
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 20:54:18
|
|
|
|
erna14
|
slumpo- -6.14(po novem) vstajamo-igranje,zizanje do 7 ali 8 sledi spanje 2 runda -9-10 bujenje sledi sadna malica in sprehod,igranje.... -12-13kosilo, ponovno spanje do 13 ali 14 ce imam sreco sam do 12.30 -ponovno igranje,cartanje,sprehod,obiski,kakanje.....do 15 ali 16 nato ponovno spanje za 30 min ali manj -prihod ocka in zopet igranje.......ob 18-19 kopanje nato igranje,zizanje pol pa kmalu zaspimo po novem od 20 do 21 no nekak tkole gre pr nas in nam ni nikoli dolgcas pa prtozujemo se tud ravn ne,nam je kar lustn. zdaj pa res gremmmmmmmmmmmmmm.....................me ze ni vec
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 20:54:18
|
|
|
|
Barči78
|
Rota virus - pri Neji - cel dopoldan bruhala, ko ni blo več nič v želodcu, se ji je pa fzl grozno dvigovalo. Zvečer nastopila driska (sreda), ki je trajala 8 dni. Žan zbolel v petek popoldan - močno bruhal, se mu je skoz gor pahalo, čez noč se je bruhanje umirilo, drug dan nastopila driska, ki traja še danes, čeprav se mi zdi, da je blato končno malenkost gostejše, pa mislim, da je kakal samo 5x, ne 20x. Jaz sem celo noč bruhala, bila zelo utrujena, slabotna Tašča - ponoči bruhala, driska ca. 4 dni Moževa sestra - 3 dni močno bruhala, driska Skratka zelo različno, najtežje je pa seveda dojenčkom, sploh če nočejo piti, tako kot naš Žan. Meaa - mislim, da ni mogoče, da bi trajal samo en dan, žal Pikca - jaz sem mu danes kar z brizgalko v usta stiskala sok proti driski, okoli 130 ml ga je popil.
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 21:01:32
|
|
|
|
Barči78
|
Slumpo - pr nas je isto, ko je 2 uri buden, počasi postaja siten in vidim, da je čas za počitek. Včasih spi 20 minut, včasih 1,5 ure. Gre pa sigurno 3x še spat čez dan, nočno spanje se pa začne okoli 19h. Je pa tko, otroci so različni, ko bo večji ti bo to včasih prišlo še kako prav. Naša Neja je bla ista in ti povem, še danes, ko je ura 12.30 mora obvezno spat in spi od 2 - 3 ure. Zvečer je ob 19h že fajn utrujena, gre počas spat. Problem je edino, ko bi rad kdaj bil zunaj kakšno urco dlje, otrok pa ob 19h okol pade, pa poletje, pa še toplo,... ampak sj bo, je prov da je tko navajena, men čist paše.
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 21:42:18
|
|
|
|
pocka
|
Ojla na hitro še par besed od mene...spet smo cel dan pohajali, zdaj sem pa na hitro preletela vse kar ste napisalein pol pozabila kaj je za pokomentirat . erna - ne žal ne gremo na dopust, itak, sem že vajena takega izida . Ti bom poslala mail na ZS za tisto o vročini. Lukas,Vid, Žan,Jernej,če sem še koga pozabila, se opravičujem - pa čimprej se pozdravite suhe marelice - jaz kar cele narežem na male koščke in jih skuham skupaj z jabolkom ali hruško slumpo - naš dan: -vstajamo ob 7(pred tem je ziza okoli 6,pa spimo dalje), mala se igra v postelijici dokler jaz spijem kavico - igranje do 9 - okoli 9 sadna malica + malo zize (če hoče) - 9.30-10 gremo na sprehod do 12-12.30 (po poti zaspi v avtu, jo pustim spati ali joprenesem v posteljico,kjer po novem spi pol urce cca.) -13 kosilo zelenjava, potem še mi pojemo kosilo in okoli 14.30 gremo spet ven na sprehod do 16.30 - igranje do 17 -17.30, sledi rižolino in nato še malo igranja - 18.30 umivanje, pižama, ziza, ob 19 že spi (ni šans, da je dlje pokonci) Je pa odvisno od otroka do otroka. Naša čez dan ne spi skoraj nič, moram pa priznat,da je zelo priden otrok, ki praktično nikoli ne joče in se je sposobna sma igrat tudi po par ur (če je slabo vreme in smo doma cal dan). Tako,da ti ne znam kaj dosti svetovat kaj in kako. Mam srečo, kaj naj rečem, se mi bo že pri drugem povrnilo vse kar mi bo pri Taji prišparano. Naomi - kdaj pridete na našo prelepo obalo? dskubin - lepo praznujte, pa srečno pri peki torte cv105 - čestitke za zobek ...ostalo sem pa sproti pozabila...nočko
< Sporočilo je popravil pocka -- 3.11.2007 21:43:44 >
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 21:45:30
|
|
|
|
Pikca
|
Pikca-kako je pa izgledala uporaba?Ok?Za koga pa sploh rabiš inhalator? pediatrinja ga je priporočala na splošno pri teh virozah s kašljem, probali smo najprej pri Jerneju, se je drl, ampak je bilo potem res nekaj časa boljše. uporaba je zgledala tako, da sem ga z eno roko držala čez rokice, z drugo pa mu masko gor tiščala. potem pri Živi pa ni več delal joj, a zaspanost je tudi znak dehidracije, se mi zdi, da, res več spi , ga bom opazovala... tejčica, joj vi ste tud bogi erna, jaz bi tud tisto o vročini plis
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 21:47:17
|
|
|
|
Pikca
|
Pikca - jaz sem mu danes kar z brizgalko v usta stiskala sok proti driski, okoli 130 ml ga je popil. a se mu nič ne zaleti , našemu se še ko mu po žlički dajem in se upira...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:01:21
|
|
|
|
thaiss
|
Matia pa tako hudo zgornje enkice matrajo da je prav bogi, stoka, joka pa vse si v usta tlači Dlesni pa mu sploh ne morem namazat, tako je hudo!! Zdej že eno urco spi, pa se na 5min v joku prebuja kaj še bo do 7h zjutraj Sibil kakšne svečke to daješ Lukasu za zobke??? Sem slišala da obstajajo homeopatske svečke, jaz imam pa granule, a katera pozna h. svečke??? fotke - lepa Nika in Sanja vsem bolančkanim polno, polno Maks čestitke za zobeka Tejčica upam da boste imeli mirno noč, če pa vročina ne pade kr do P pocka za tvoj dopust erna
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:04:25
|
|
|
|
tejčica
|
Ker nam po svečki in kopeli vročina ni padla pod 39, smo se skočili pokazat v dežurno. Naj bi bilo vse ok in krivec so zobki. Je pa dr rekla, da naj vročino zbijam šele pri 39,5, ker 39 sploh ni visoka vročina! Japajade. In naj gledam otroka kako se matra Mali je med vožnjo domov zaspal in sem ga samo odložila v posteljico in spi naprej. Malo ga bom še spremljala, potem pa se tudi jaz odpravim spat. Veeeeelik koš vsem bolnikom, malim in velikim, da zdravje hitro pride nazaj. Erna,
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:11:09
|
|
|
|
pocka
|
tejčica - tako visoka vročina zaradi zobkov? Sicer pa boljše to, kot pa da bilo kaj drugega. thaiss - pikapoke tudi za Matio, da čimprej pokukajo zobki ven, bošček mali Taja vama iz spanja pošija enega veliiikeega lupčka,da se pozdravita in se nama kmalu spet pridružita na kavici.
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:20:10
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Punce, tok ste pridne, da do tacajt k vas uspem prebrat, sem že toook zaspana, da se mi sploh ne da pisat . Kaj je zdej z našimi otročki? Še vedno tok bolančkov . Naj se že pozdravijo!!! Tejčica, taka vročina zarad zobkov Svašta... Men se tud zdi, da bomo mi vsak čas dobili še 7. zobek. Namreč slina teče v potokih, smo pridelali izpuščajček na bradici (ki pa seveda ni nujno od sline - a naj to s čim mažem?) pa še ponoči se spet v nekih krikih in za moje pojme čist prepogosto zbujamo... No, včeraj je zbujanju pripomogel še fižolček, ki se ni dobro prebavil. Žiga se mi je toook smilil. Se mi zdi, da do drugega leta ne bo več matevža jedel.... Ma neč.. Grem spat. Se je tamal že 2krat zbudu do zdele pa rajš ne pomislem na to, kakšna bo noč . NNNP! Skačica - dej tamalo v njeno pojstlo spat. Vstajaj enkrat, dvakrat, petkrat, desetkrat. Preden zaspi mora vedet kje je zaspala. Men se zdi, da bo tole odjoškavanje vedno težje. Joško ven samo če sumiš, da je žejna ali lačna. Vsaj 2 uri po hranjenju naj tvoj vstaja in jo uspava. Začnita na petek... Al pa počakajta do novoletnih praznikov .
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:32:19
|
|
|
|
tejčica
|
Sej men se tud čudno zdi, da bi bla zarad zobkov tako visoka vročina.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:38:42
|
|
|
|
thaiss
|
Tejčica meni je tudi malo sumljivo, da bi bila tako visoka vročina zaradi izraščanja zobkov Matia je imel vročino samo v četrtek in še to ``samo`` 38.7 v ritki, je pa bil dobre volja, samo neješč. To je bilo pomoje od zobkov, sam Vid malček preveč kuha Pocka če se ne motim bo Naomi tle od ponedeljka do petka. Če ste za, se lahko dobimo v sredo.. Naomi za sredo dopoldan kr skenslaj masažice!! Kati - uh že 7. zobek je u điru
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:51:35
|
|
|
|
Naomi
|
OBALANKE... U sredo sem u Newsu ...bom sla pred snidenjem se na eno, da bom SE lepsa ...sej na obali ni rota virusa ane, k vse burja odpihne ...bajdvej, pridemo u torek odpeketamo u petek..kratko ali slatko
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:54:21
|
|
|
|
thaiss
|
zame ki sem presegla 1000-ko imam 4 *
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 22:55:57
|
|
|
|
Naomi
|
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss zame ki sem presegla 1000-ko imam 4 * ...se klanjam... ..zame si prof.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 23:00:33
|
|
|
|
thaiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naomi IZVIRNO SPOROČILO: thaiss zame ki sem presegla 1000-ko imam 4 * ...se klanjam... ..zame si prof. prosim da me vikaš
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 23:01:57
|
|
|
|
Naomi
|
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss IZVIRNO SPOROČILO: Naomi IZVIRNO SPOROČILO: thaiss zame ki sem presegla 1000-ko imam 4 * ...se klanjam... ..zame si prof. prosim da me vikaš vi vi vi vi vi viiiiiiikiiiiiiiiiiiii kremaaaaaaaaaa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 3.11.2007 23:03:25
|
|
|
|
thaiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naomi IZVIRNO SPOROČILO: thaiss IZVIRNO SPOROČILO: Naomi IZVIRNO SPOROČILO: thaiss zame ki sem presegla 1000-ko imam 4 * ...se klanjam... ..zame si prof. prosim da me vikaš vi vi vi vi vi viiiiiiikiiiiiiiiiiiii kremaaaaaaaaaa mmmnnnnnnjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmi
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 4.11.2007 7:31:01
|
|
|
|
Lejci
|
Jutro... dons sm pa js zgleda prva Čestitke za vse dopolnjene mesece, zobke in druge dosežke vaših pikcev za nazaj, enostavno ne dohajam te dni. Ta bubanim pa veliiiik pikapok, da se pozdravijo in nehajo mamicam delat skrbi! Naša tut kašlja od včeraj, da je groza. Glede na inkubacijsko dobo je zgleda nekaj pobrala v čakalnici, ko so nas samo za odvzem vode dali med bolne... Vidim, da mamo urnike približno enako naravnane... zelo zanimivo Glede njene ranice, ki jo je povzročla sestra sem klicala P, ga po težkih mukah (ne bi o tem...) dobila na telefon, mu povedala celotno zgodbo, pa je rekel, da naj ne hodive tja, če gre stvar na boljše (ker gre... bepanten dela čudeže ) da pa je slišal okoli sestre že kar nekaj pritožb. Žal pa niso vsi tko glasni. Jutri pa odpeketamo na zaslužen dopust, naš oči ni bil doma cel dan že več kot mesec in ma TOOOOOK nadur, da si lahko mimogrede privošči 2 tedna frej.
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 4.11.2007 8:29:38
|
|
|
|
draja
|
Jutro! Danes mi gre pa kar na jok, ko se spomnim na našo noč. Od 22:30 do 3-eh se je zbujala na slabo urico, pol je bedela od 3-eh do 5-ih (po pol ure jokcanja mi je bruhala in sva se morali celi preobleči, pa vročino sva merili, ki je na srečo ni imela), nato pa spet bujenje ob 5:25 in konec spanja ob 6:10 . Sem jo takrat samo mojmu prinesla, ki je seveda ponoči pobegnil na kavč, da sem še dobro urico odspala. Pa kako ima lahko naša punca take težave s spanjem in predvsem napenjanjem, ko pa je do 4-ih mesecev spala 10, 11 ur v kosu?????? Pa sadje je zjutraj tam nekje okrog 10-ih, da je ja ne bi napenjalo, potem polento z zelenjavo okrog 14-ih, rižolino okorg 17-ih in zvečer se samo doji pred spanjem, da je ja ne bi ponoči napenjalo ! Pa jaz še vedno na strogi dieti brez mleka jajc, krompirja in seveda tudi fižola, zelja, čebule in vsega kar napenja . Pa vsak večer dobi kapljice prti krčem in tudi pokaka se vedno lepo pred spanjem . Pol pa ugibaj kaj bi še lahko pomagalo???? Mal sem morala pojamrati. Sej v resnici ni tko hudo, se človek vsega navadi, samo da je zdrava! Tejčica nočem se delati pametno, samo mislim, da je bil ravno v tej Oni članek, kako vročina ni zaradi zobkov. Nisem uspela sama prebrati, samo mami mi je nekaj omenila. Držim pesti, da se javiš z dobro novico! Vsi ta bubicani držim pesti za vas!!!!
< Sporočilo je popravil draja -- 4.11.2007 8:35:20 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 4.11.2007 8:40:26
|
|
|
|
Barči78
|
Pejte se mal igrat , jest sam to lahko dela, po neprespani noči. Ja, našmu Žanu se že vidijo enkice spodaj, samo še ven morajo prilezti, posledično pa seveda jok skozi celo noč. Pa kakal smo normalno Tejčica - tale je pa dobra, da ma zarad zobkov tako visoko vročino , zanimivo
|
Kako bi reagirali ..
Admin
če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?