|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč??
30.10.2007 12:34:51   
Anonimen
koliko se pozna če se na socijalni prijavimo kot družina ali kot samohranilka!
Namreč sem brezposena sedaj sem v porodniški!Z fantom nimava istega naslova!
Že več prijateljic mi je reklo naj se prijavim kot samohranilka vendar men to ne potegne nekaj lagat....Zanima me kakšna je razlika če se prijavim
kot družina(vendar ne bova na istem naslovu) ali kot samohranilka!Upam,da ste me razumele?
Prosim vas za pomoč!
Odg.naj samo tiste ki mi želijo pomagati v tej situaciji ne pa kritizirat!
Hvala vam!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč??
30.10.2007 12:41:17   
Taula
O tej temi imaš veliko že napisanega na RR. Poglej na Finančne dileme.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2007 12:43:09   
Gina
Ne moreš se na sociali prijavit, ker oni niso pravi naslov. V vsakem primeru vas s trenutkom, ko prijaviš očeta svojih otrok uradno za očeta v rojstni list otroka, ne glede na stalno bivališče, štejejo po uradnih zakonih, da ste  družina. Če želiš, da vas obravnavajo kot samohranilko, moraš vložiti zahtevek na sodišče in tam zahtevati od očeta preživnino., ter uradno dodelitev otroka. Sicer te uradno na sociali ne smejo šteti kot samohranilko niti ti ne morejo dati denarja v ta namen. Torej imaš samo ti dve možnosti: lagati pred sodiščem ali pa biti poštena.

Sama ne bi mogla zatajiti moža. Niti ne bi bila sposobna lagati na sodišču. Poleg tega se mi zdi skrajno nesramno od vseh, ki lažejo, da s tem kradejo denar pravim samohranilkam. Ker vreča je le ena. In tiste, ki res rabijo, tako dobijo izdatno manj, imajo resne probleme s preživetjem, kot bi, če jih ne bi toliko lagalo. Poleg tega, kaj boš pa naredila, ko boš imela drugega otroka z istim človekom? Ali pa, če se ti bo v resnici zgodilo, da te tvoj zapusti? Takrat boš imela uradno zgolj toliko preživnine, kot se bosta hipotetično ta hip zmenila - verjetno minimum od minumuma. Vendar boš potem morala posebej dokazovat, zakaj boš naenkrat v resnici rabila bistveno več denarja od njega kot prej. Ne vem no, meni se ne zdi primerno se zmišljevat, ker nikoli ne veš, z akaterim vogalom te "sreča" čaka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2007 12:46:16   
Anonimen
Punce je rekla samo za odgovor ne spet kritiziranje!!! JOj kako ste ene tupe, ona naj se pole odloči a!!!!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2007 12:49:59   
Taula
Punce je rekla samo za odgovor ne spet kritiziranje!!! JOj kako ste ene tupe, ona naj se pole odloči a!!!!

Piši Miklavžu naj ti prinese za darilo knjigo Osnove bontona.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2007 12:53:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kultura na višku.

Drugač pa tako kot je Gina napisala. Na sodišče bo treba.

Dobila boš pa višje otroške doklade in socialno pomoč. Prvo leto. Pol maš pa še vrtec ful cenej, pa socialno dobiš..... Profitiraš tam ene 200€ približno če lažeš.
Sam ful preverjajo. Vsaj v naših koncih. Pri nas so jih že ene par dobil. Plačaš kazen in vse za nazaj moreš vrnit. Pa folk ne verjame da preverjajo, sam v naših koncih preverjeno da preverjajo. Poznam punco ki so jo dobili. Pa sosedi in znanci tud radi prijavijo kaj tacga. Tko da če si iz majhenga kraja....
Odločit se bosta mogla sama.
Sama vesta če sta zmožna lagat na sodišču in še na vseh uradih tekom otroštva otroka. Predstavljaj si kako te bodo gledal k boš s tipom pršla v vrtec po otroka, tam bodo pa vedl da si "samohranilka"....jst bi se v zemljo vdrla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2007 12:57:15   
Taula
Glede preverjanja je pri nas isto...no, tam kjer živijo moji starši. Če si iz vasi/malega mesta je tvegano dejanje ker vsak pozna vsakega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2007 12:59:50   
Anonimen
Kakšna je razlika je ist odvisno od tega,koliko ima tvoj fant plače! Če ima malo oziroma minimalno plačo,potem ni razlike in lahko kasneje daš vlogo za denarni dodatek.Če pa je obratno in ima visoko plačo,potem ti denarni dodatek seveda ne pripada in tudi otroški dokladi so primerni njegovi plači.
Se pa sprašujem zakaj bi se lagala user posted image  Mislim v smislu,če ima tvoj dost plače za normalno življenje,a je potem vredno lagat in tajit nekaj kar ste,DRUŽINA!
Poznam eno gospodično,katere fant je privatnik in se kopajo v denarju,pa se je seveda odločila,da hoče še tisti par evrov več od države user posted image
Samo zaradi tega razloga se ne namerava nikoli poročit,kljub temu,da ji ta denar pomeni ravno toliko kot en špukec v morje,če me razumeš!
Te ne obsojam in naredi po svoje,ampak ti svetujem,da bodi raje ponosna in vesela da nisi sama,da imaš fanta ob sebi in naj ti tisti evri ne pomenijo več kot tvoja družina...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.10.2007 13:00:18   
Anonimen
Punce a potem če se prijavimo kot družina jaz dobim manjšo socijalno pomoč?Ker more moj nest plačilne liste od prejšnega leta...to velja tudi če nisva na iistem
naslovu?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.10.2007 13:00:27   
maruškaŠ

Če je javna debata, je javna debata. Dobiš nasvet, mnenje, kritiko in celo primitivne izpade....

Za veliko izguvljenih ne-materialnih dobrin (čast, moralo, ugled, poštenje, iskrenost, .....) pridobiš malo materialnih koristi, ki so itak ukradene glede na to, da lažeš, da si nekaj kar nisi.

Samohranilka ali pa družina si ali pa nisi, ne pa da se odločiš kako se boš prijavil.

In Anonimna mislim, da razmišljaš veliko bolj zrelo od svojih prijateljic - ne, ni vredno lagat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.10.2007 13:03:06   
Anonimen
Ja velja tudi če sta na različnem naslovu. Je pa tako da boš v vsakem primeru po rojstvu če nisi zaposlena dobila 175€, neodvisno od tega kolk ima tvoj plače. Razlika je samo pri otroških dokladih.
Pa če boš samohranilka on ne bo mogel vzet bolniške ne za otroka ne za tebe. To zna bit tud kar pomembno čez kkšno leto če boš ti dobila službo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2007 13:04:16   
Gina

Aja, a kritiziranje je, če poveš svoje mnenje? Daj razmisli malo, a sem kje napisala, da je tupa? Da je grozna ali pa da je zanič - a sem bila nevljudna, kar ti si? Napisala sem pa, da je to početje nesramno do drugih. In je nesramno, ker je odžiranje denarja najrevnejšim in pomoči potrebnim. O tem ni iz nobene strani nobenega dvoma. Zato te pa tolk jezi. Pa skuliraj se, če ti sama ne bi imela slabe vesti, bi se požvižgala na to, kaj jaz pravim.  Lep dan user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.10.2007 13:05:42   
BaByGiRl
prijavi se kot samohranilka. Urediti bosta morala preživnino. dobiš pa več kot samohranilka. Vem pa za sigurno, k je pred 2 meseci rihtala frendica.ČE TE ZANIMA KAJ VEČ MI POŠLJI ZS.
sorry k je grdo natipkano, ampak mi moja pikica tako hiti pomagat....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.10.2007 13:05:48   
fragola
Midva tudi nisva poročena zdaj pričakujeva najinega prvega otročička in se bomo prijavli kot družina, ker lagat po takih uradih in še na vasi živimo, kjer so ti ljudje fouš itak, da pride prej ali slej vse ven. 

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.10.2007 13:22:47   
nejcko

Punce a potem če se prijavimo kot družina jaz dobim manjšo socijalno pomoč?Ker more moj nest plačilne liste od prejšnega leta...to velja tudi če nisva na iistem
naslovu?

Če se boste prijavili kot družina, mislim, da nisi upravičena do socialne pomoči, če tvoj prejema kolikor toliko normalno plačo (torej, če ne prejema zajamčene plače), ker je izvenzakonski partner dolžan preživljati svojega partnerja v času brezposelnosti. Vsaj pri poročenih je tako. Če se pa motim, naj me pa katera popravi.

Malo si preračunaj, potem se pa odloči po svoji vesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.10.2007 13:26:25   
MAŠKA
Mi smo tudi prijavljeni kot družina, poročeni in plačujemo vrtec, da boli glava. Pa če se ne boste prijavili kot družina te prav nič ne obsojam, če država pač to omogoča. Znajdi se, ne boš edina, ki boš izbrala to pot in noben ne bo lačen zaradi tega. Najbrž boš pa edina tukaj na RR, ker tu smo res same poštenjakinje.user posted image
Res je, da to plačujemo davkoplačevalci, ampak mi bomo davke plačevali v vsakem primeru. Če tvoj dosti zasluži, se ti bo to dosti poznalo pri otroškem dodatku in plačilu vrtca.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.10.2007 13:28:24   
Anonimen
če država pač to omogoča.

user posted image Država tega ne omogoča. To ni ena izmed pomoči države.user posted image
To je goljufija in kraja. Tako kot kraja v trgovini. Če te ne dobijo tudi pol država omogočauser posted image

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.10.2007 13:38:45   
MAŠKA
Se popolnoma strinjam. Uradno res država tega ne omogoča, ampak tisto zaslišanje obeh staršev na sodišču je baje še samo ena formalnost, ki jo urediš v nekaj minutah. In zato se jaz v teh primerih bolj jezim na naše državne uslužbence, ki vse to dopuščajo,kot na tiste, ki pač to izkoristijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.10.2007 19:22:04   
Gina
Ne, to pa ni res, da na sodišču gre vse skup en dva tri mimo. Ko sem se sama ločevala, me je sodnica obravnavala kot kriminalca, ker hočem črno na belem skrbništvo in preživnino, pa ker se bivši ni hotil ločit, se je kregal okrog preživnine, sva se zmenila za ne prav veliko, če ne bi ga morala iti tožiti, pa bi se vleklo, pa kregala bi se. In ker sem rekla, da sem zadovoljna s preživnino tako in tako, je zaslišanje trajalo še pol ure v detajle. Samo jaz sem se v resnici ločevala in se mi je to zdelo totalno poniževalno, Če pa gledam iz strani lažnih samohranilk, pa se mi zdi, da je prav, da bi vse takole zasliševali. Škoda, ker so kakšni sodniki tolk pišmevritični, da pustijo to. 

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.10.2007 19:36:28   
Strawberrie Cherrie
Joj, Gina, to je pa res. Moja prijateljica je bila na sodišču, s partnerjem sta šla narazen, ženska v totalni finančni krizi, ostala brez vsega, imela tehle k*** 170€ na mesec, otroškega ji niso dali, ker ni imela urejene preživnine, prosila je za 140€ preživnine, sodnica jima pa ni verjela???? Ženska menda jokala tam, ona pa govorila - kr skup se prijavite, pa boste dobili otroške dodatke???? Poleg tega je ona povedala realno zgodbo, on si je pa menda na dolgo in široko namišljeval, kako in kaj. Komajda jo je uspela prepričat, da krvavo potrebuje tistih ušivih 140€ preživnine na mesec in nekaj malega otroških, da bo lahko sploh živela.

Od takrat naprej, ko sem slišala to zgodbo, bi vse lažne samohranilke, veselo po riti. Resno!

In ne, moje mnenje je, da se za tistih par € res ne splača tegale preživljat na sodišču¨!!!!

< Sporočilo je popravil Strawberrie Cherrie -- 30.10.2007 19:38:10 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.10.2007 19:37:00   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ne, to pa ni res, da na sodišču gre vse skup en dva tri mimo. Ko sem se sama ločevala, me je sodnica obravnavala kot kriminalca, ker hočem črno na belem skrbništvo in preživnino, pa ker se bivši ni hotil ločit, se je kregal okrog preživnine, sva se zmenila za ne prav veliko, če ne bi ga morala iti tožiti, pa bi se vleklo, pa kregala bi se. In ker sem rekla, da sem zadovoljna s preživnino tako in tako, je zaslišanje trajalo še pol ure v detajle. Samo jaz sem se v resnici ločevala in se mi je to zdelo totalno poniževalno, Če pa gledam iz strani lažnih samohranilk, pa se mi zdi, da je prav, da bi vse takole zasliševali. Škoda, ker so kakšni sodniki tolk pišmevritični, da pustijo to. 

been there done that, tako, da se strinjam s vsem.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.10.2007 19:37:14   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Piši Miklavžu naj ti prinese za darilo knjigo Osnove bontona.

user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.10.2007 20:04:59   
Anonimen
Tudi jaz sem na istem kot  1anonimna..pa me zanima koliko več imajo res samohranilke...da se jih splača?
Jaz sem ostala brezposelna med nosečnostjo in če bi se prijavila kot družina bi mi verjetno odbili še to soc.pomoč kar jo dobim?Potem nam ostane samo od fanta plača...hmm s tem pa ne vem kako bi shajali...joj tole je res problem!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
30.10.2007 22:39:00   
MAŠKA
Potem najbrž lažne samohranilke lažje skoz pridejo, kot pa tiste, ki dejansko imajo problem. Sem že slišala kakšno, ki je pripovedovala kako stvar tam poteka.user posted image  Najbrž pa ni na vseh sodiščih enako. Pa veliko lažnih samohranilk imamo pri nas...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.10.2007 22:56:49   
Gina
Če se prijavite kot družina, ne dobiš socialne pomoči, lahko te pa tvoj da v olajšavo kot vzdrževanega družinskega člana, kar tudi nanese kar nekaj in otrok bo v tem primeru drugi vzdrževani družinski član, za katerega bo dobil še malo več, kot zate olajšave poleg vsega, se pravi višje plače posledično. Pa kot družina boste ravno tako imeli otroške dodatke in če ima tvoj majhno plačo, ki se razdeli na tri dele, ne boste vrtca ne vem koliko plačevali. Tisti porodniški socialni dodatek, ki ne vem, kako se mu reče, pa dobiš v vsakem primeru, ker si brezposelna. Razlike zihr ni 200eur, ker 100eur je davčne po družinskem članu približno, odvisno od plače. Ej, bi morala pogledati na ministrstvo za družino, čaki....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?