Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:32:39
|
|
|
|
pikecpokec
|
Ejejejej, ljubljančanke in gorenjke nč štajerskih izrazov ne poznate? Evo, prevod: kak vam vela..... to pomeni kok vam je fajn, jst bi tudi! murke s krompirjem......to so naribane kumare (ne kisle!), popražene na malo čebule in moke, potem se to kuha (po potrebi zaliješ, ampak kumare že same spustijo vodo), daš zraven še malo kocke (za okus), na koncu primešaš veliko kisle smetane in zmečkan krompir. to je taka fajna jed na žlico, pa kumare lahko imaš v zmrzovalniku in potem ko jih ni več na vrtu jih samo ven vzameš, skuhaš in dober tek! vas še kak štajerski izraz zanima?
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:36:21
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec Ejejejej, ljubljančanke in gorenjke nč štajerskih izrazov ne poznate? Evo, prevod: kak vam vela..... to pomeni kok vam je fajn, jst bi tudi! murke s krompirjem......to so naribane kumare (ne kisle!), popražene na malo čebule in moke, potem se to kuha (po potrebi zaliješ, ampak kumare že same spustijo vodo), daš zraven še malo kocke (za okus), na koncu primešaš veliko kisle smetane in zmečkan krompir. to je taka fajna jed na žlico, pa kumare lahko imaš v zmrzovalniku in potem ko jih ni več na vrtu jih samo ven vzameš, skuhaš in dober tek! vas še kak štajerski izraz zanima? Aja, kumare v omaki, ja reč a ne, kaj ti je nerodno
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:43:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo KAJ SO MURKE S KROMPIRJEM To je ful okusna jed (vsaj za mene). Narediš jo čist na easy. Olupiš + skuhaš krompir in narediš pire. Morš še met sveže kumarce in korenček (to dvoje naribaš in prepražiš s čebulo) pazi da se ti ne prismodi. Ko je vse mehko, dodaš žlico al pa dve moke in zaliješ z vodo, v kateri se je kuhal krompir. Še malo denstaš, pol vse skupi zliješ v lonec, kjer je pire in premešaš. Po želji soliš, vegetaš in malo popraš. Mojmu ful pašejo hrenovke kuhane zraven, js pa si dam raje žlico kisle smetane not. Upam, da sem vse prav napisala. Pikecpokec dodaj oz. odvzemi kar je viška al pa manjka!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:44:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pikecpokec prehiteva brez žmigauca!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:50:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: atena777 IZVIRNO SPOROČILO: jasna81 Kaaaaak vam vela.... Js bi tud na kavico! Tega izraza pa še nisem slišala, kaj pomeni? Atena sorry, se bom potrudila čim bolj književno pisati! Mal me zanese včasih, pol pa tole rata!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:51:53
|
|
|
|
ribicau
|
Ste me spomnile še na eno jed....jaz to nikoli ne kuham, morm najprej mojega vprašt, če to je, samo sej on itak vse je, tko da... moram vam povedat, da se je šel danes moj drenjat pre Hofer, da je prišel do ekonom lonca . Sem mu tolk cajt težila. V Merkurju sva jih gleda in so bli po 100 eur +, zdej je bla pa v Hofru reklama, da so po 54 eur. Sta pa dva ekonoma, manjši in večji, ena prava pokrovka in ena steklena, pa še dodatna guma za pod pokrovko je zravne pa ena taka zadeva, za kuhanje nad paro....cool, zdej ga morm pa sprobat en dan. Mam vsega boga v kuhinji, ampak ekonom lonca pa do zdej nisem imela, pa sem ga imela že ene parkrat namen kupit....pa ne vem zakaj za ga nisem....sem verjetno na akcijo čakala...
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:55:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo ZDEJ sva se z Matejo zmenile, da je AFETR PARTY V PETEK, 3. NOVEMBER v Zbiljah!!!!!! Začne se že zjutraj Hmmm, tole pa ne vem, če bo šlo. Morm še prečekirat, kaj je na sporedu. Sicer smo se menli s tistimi kolegi, da bi v petek šli v Čatežke, ampak je moj zadnjič omenu, da bi moral zamenjat/popravit/krnekinaredit na garažnih vratih. Če bo dolgo trajalo, naju z Alenom sploh ne bo pogrešu, tak da... Bom še javila. Aja, pa če seveda najdemo bundo za Alena, da revček ne bo nagec tam... Zdej pa šibama s tamalim po bundo! DRŽTE PESTIIIIIII!!!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 13:56:39
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: atena777 quote] Ribicau kaj pa ti tok pečeš, spet ohcet! Matr takole ženo bi pa še moj imel, da bi mu tkole kuhala,po 7 hodov za njegove prijatle in žlahto..no pa predvsem ZANJ! Dobra si! Ti maš tut lahk takoj še enga, si v dobri formi, če mene vprašaš! pa-pa A si nora , še enga takoj.....jest razmišljam "nobenga več" ever
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 14:00:09
|
|
|
|
ribicau
|
ej čist tko,.....jest sem danes za eno 15 mesečnico iskala nekaj za darilo, pa sem bla v Tržiču v eni otroški trgovini, pa majo kar nekaj bundic....sicer nisem glih gledala, ampak če bi katero zanimalo, bi šla še enkrat pogledat! Prejšnji teden, ko sem bila v Kranju, sem pa v starem mestnem jedru naletela ne eno otroško trgovino Wenice.....nisem bla notri, ampak bi lahko tud vprašal, če imajo kaj od bundic.... Saj vem, da je to na drugem "koncu sveta", ampak če nikjer ne boste dobile, je to opcija....Kolumbo sorry, sem se šele prejle spomnila, da je v Kranju ta trgovina!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 14:01:22
|
|
|
|
ribicau
|
....no še to vam povem, naša tamala zdej čez dan spi kar po kakšno urco.... , prej samo po 20 min do pol urce!!! Ampak bo pa zato samo 1x na dan, prej je 2x! Pomojem se ji čist ritem menja, zato pa ma take napade ponoči!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.10.2007 14:17:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.10.2007 14:19:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 14:24:01
|
|
|
|
atena777
|
Hmmm, tole pa ne vem, če bo šlo. Morm še prečekirat, kaj je na sporedu. Sicer smo se menli s tistimi kolegi, da bi v petek šli v Čatežke, ampak je moj zadnjič omenu, da bi moral zamenjat/popravit/krnekinaredit na garažnih vratih. Če bo dolgo trajalo, naju z Alenom sploh ne bo pogrešu, tak da... Bom še javila. Aja, pa če seveda najdemo bundo za Alena, da revček ne bo nagec tam... Zdej pa šibama s tamalim po bundo! DRŽTE PESTIIIIIII!!! IZVIRNO SPOROČILO: jasna81 IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo ZDEJ sva se z Matejo zmenile, da je AFETR PARTY V PETEK, 3. NOVEMBER v Zbiljah!!!!!! Začne se že zjutraj Hmmm, tole pa ne vem, če bo šlo. Morm še prečekirat, kaj je na sporedu. Sicer smo se menli s tistimi kolegi, da bi v petek šli v Čatežke, ampak je moj zadnjič omenu, da bi moral zamenjat/popravit/krnekinaredit na garažnih vratih. Če bo dolgo trajalo, naju z Alenom sploh ne bo pogrešu, tak da... Bom še javila. Aja, pa če seveda najdemo bundo za Alena, da revček ne bo nagec tam... Zdej pa šibama s tamalim po bundo! DRŽTE PESTIIIIIII!!! ZBILJE JEEEEEEEEE! KONČNO! Držim pesti tudi za bundico sem prej pozabila napisati!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 14:26:28
|
|
|
|
atena777
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicau IZVIRNO SPOROČILO: atena777 quote] Ribicau kaj pa ti tok pečeš, spet ohcet! Matr takole ženo bi pa še moj imel, da bi mu tkole kuhala,po 7 hodov za njegove prijatle in žlahto..no pa predvsem ZANJ! Dobra si! Ti maš tut lahk takoj še enga, si v dobri formi, če mene vprašaš! pa-pa A si nora , še enga takoj.....jest razmišljam "nobenga več" ever aaaaaa, ****? Jest bi tri takoj! Pa čeprav sem revež PUKL, pa stara sem že (32), pa živci so včas švoh, pa smučat ne bomo več mogl tok , ampak moje sladke bebe, jaz jih imam najraj na svetu!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 14:27:56
|
|
|
|
atena777
|
Kaj ste se razpisale v eni samcati uri! Priden februarke! Zlate čebelice v beležko!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.10.2007 14:30:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 14:30:10
|
|
|
|
atena777
|
Kolumbo hvala za nasvet, sem to storila in upam na Loterijo po tvojem modelu Jaz pa danes kuham kislo zelje s krompirjem za večerjo, ker dragi pride pozno in iščem recept. So sami zakomplicirani ala: http://kulinarika.net/recept.asp?ID=5998 David je danes dobil iz BC armaturo od avta, ki ima vse žive zvoke in danes imam fuuul mir . Fort bo pa spet noru kaj zapravljava!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 17:09:02
|
|
|
|
malecka_mateja
|
evo prilezla domov!je blo ful fajn! slikice naj darca naloži ker imam jaz same beb in ne skupinske! midve z metuljčico sva še šle peš v mesto zapravljat v C&A in muler..je blo ful fajn ker je ful sonček sijal! drugače so naju obkrožali samo maji! škoda da se je bubilu mudilo in ni na lsiki pa še nič kaj se nismo menle!ma pa lepega fantka! drugače upam da vas v petek dosti pride!jasna daj no pridi še ti! ribicau da te nebo! kaj pa tabali???njo že tudi pogrešam margit, demar???pride katera??? jaz sem se glih najedla kosila!sem kr hrenovko jedla ker kosilo mi ni bilo dobro ker iam mesa že polno glavo! naša je danes jedla čokolino za zajterk!sadnje za kosilo ker nas ni bilo doma!zdaj pa bo polento z jabolkom!
|
|
[Brisano sporočilo] 29.10.2007 18:28:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 20:13:47
|
|
|
|
malecka_mateja
|
evo malal spi!jaz stuširana in grem pred tv počasi!moj pride ponoči ob dveh! škatla je polna sam ob treh se mi pa res ne da višnja kje si?????? kolumbo kaj še cote obešaš al mata akcijo!???Še msn ti ne del ker nič nisi odgovorila
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 20:17:25
|
|
|
|
DeMer
|
Ojla! Cez dan nimam casa za RR. Nas mali je ratal totalni plezalec. Cist povsod se pobere in vstane, samo obratna smer mu se ne gre in rabi mene, da ga dam na rit. Sem cist zmatrana od tega. Danes se je obesil na rocaj od pecice v kateri sem pekla kruh. UH! Tako, da ga morm skoz mal gledat kje je. No zdej sem skuhala kosilo za jutri, ker gremo jutri mal v šoping, ker si je oci koncno vzel cas za to. Tako da, KOLUMBO DRZIMO PESTI ZA NAJBOLJSI ZAGOVOR! Ja za v petek se pa zna zgoditi, da se pridruziva. Ce slucajo ne bomo sli na morje. Grem printat slike.
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 20:30:32
|
|
|
|
malecka_mateja
|
demar se ko bo shodo bo boljše upam da prideš v petek! pa ne delaj nam lušt z morjem morem našo pohvalit zna pokazat papa in lubčeka da če ji rečeš! bravo naša!
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 20:54:09
|
|
|
|
Darca_k
|
Evo mene, preživela prvo srečanje z vami . Hvala malecka_mateja, da si zorganizirala in upam, da bomo kmalu ponovili... Paše čvek in izmenjava izkušenj, ful... Tiste, ki vas zanima , sem na moje albume naložila nekaj gasilskih... Drugače, pa me je potem mali danes kar teral okoli saj razen jutranjega 30 minutnega nap-a ni spal NIČ, kljub temu da sva bila 2x zunaj na sončku, grrr. Tako, da sem zvečer komaj čakala, da ga 'vrže' v ležeči položaj. Tudi jaz sem danes zvečer sama, tako da bom izkoristila trenutke tišine in mira, ter se spravila pod tuš in za kakšno zanimivo knjigo (že ful dolgo nisem brala drugega kot vse prospekte baby trgovin in revije Moj malček), potem pa so na sporedu gospodinje in spanec... Uživajte, naj vas vaši ubogajo in malčki mirno spijo . Kolumbo tebi pa jutri veliko uspehov in razturaj!!!! Metuljčica in bubilu, vesela sem, da sem vaju spoznala. In res upam, da se kdaj še srečamo...
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 29.10.2007 21:39:44
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo Jst sm nazaj, gosdpod mentor pravijo da je ok, pol smo šli v kitajsko na kosilo...pol sm pa piiii pozabila it še u hofer ej Ribicau: dej poglej na lonec, če prime na indukcijo, če ma uno špiralo na podnu narisano....bom jst šla jutr u hofer, če jim je slučajno kej ustal, d si enga kupm za diplomo Danes se z diplomo ne bom več ukvarjala, zdej moram to prespat, pol pa jutr še zadnjič odbrenkam in to je to. Atena držim pesti za vsečo...ommmmmmmmmmmmmmmmm V petek pa Zbilje!!! Grem zdej cote obesit, pa Maja skopat, pol pa kakšen film pogledat po dooolgem času. Matineja in žur danes odpade Špiralo ....podn ni čist gladek, v krogih ima take vdolbinice....a ti to kej pove?
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 30.10.2007 8:32:17
|
|
|
|
DeMer
|
Dobro jutro! Joj, ampak tale ura mi pa ni prav nic vsec! Nas mali civka ze ob 6.40. Vcasih, ko se je zbudil zakole zgodaj, je dobil mleko in nazaj zaspal. Zdej pa kr hoc ustati. Ce ga dam va najino postlo pa dela same traparije (priziganje luci, majanje postle). Tako da se mi kr slika ena zdejle. Pol sibamo v LJ, mal v citypark. Mormo neki nest zamenjat, pa se mal vrzem uč, če majo kej lepega zame. Namrec vse ni je premajhno in ne vem, kdaj mi bo spet prav. Danes za kosilo: brokolijeva juha, rizota, solata KOLUMBO, mire živce, spočit jezik in skulirano komisijo!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.