Gina
|
Ma ne vem, tole zdaj malo posplošujeva. On je reagiral na svoj način, na edini možni, ki je tisti hip znal. Po moje se ni načrtno zaljubil vanjo, slučajno je mimo prišla in ga je poslušala, zaljubila sta se. On je imel mene po svoje najbrž rad, ampak enostavno ni našel poti, da bi midva funkcionirala, niti je nisem našla jaz. v bistvu je bilo njegovo reševanje problemov tako: čakam, da se žena spremeni, da bo taka, kot zahtevam, do tedaj jo pa ignoriram ali tulim, vsaj jaz sem to tako doživljala. Bal se je, da bom šla, enako mnogo, kot se je bal, da ne bom šla. Sploh ni imel pojma, kaj hoče. Od mene je dobival nekatere reči, ki so mu ogromno pomenile in hkrati ni dobival tistih, ki jih je ravno tako nujno rabil (ker meni niti niso bile pomembne, niti jih nisem bila sposobna nuditi) in obratno od svoje ljubice druge reči. In kar se časa tiče, imel je čas. Dovolj časa za odločit se.Po tistem, ko sem ugotovila, kaj se dogaja, je imel še celo leto časa za razmislit, preden sem se odločila jaz. IN ja, vedel je, kaj želim, namreč iskrenost, ne le ker sem mu to velikokrat povedala, ampak tudi, ker je vedel, da sem najbolj zamerila svojemu očetu, ker ni imel jajc se soočit s problemom in ker je sedel na dveh stolčkih, beri ne tega, ker je varal mamo, ker nista bila za skupaj, ampak ker ji ni imel jajc povedat, se soočit s problemom, ga je skrival pod preprogo, ni bil karkter - iz istega razloga, kot moj ni povedal meni. Praviš, da se ti zdi, da zanj ni več mogoče...kaj pa vem, a veš, on je bil vzgojen tako, da je moral lagati, če je želel dobro preživeti pri svojih starših. Pri meni se mu je zgodilo obratno - laganje me je dokončno prepričalo, da to ni to. Tako da...v bistvu se mora sam odločit, kaj bo počel. Nisem pa nič jezna nanj, midva sva dobra prijatelja, pomagava si vsepovsod, za prijatelja je fajn človek, in celo nisem več jezna na tiste, ki se ne morejo odločit, soočit s problemom. (Saj se najbrž tudi jaz nisem soočila s problemom takrat v celoti. Je bilo že ok tako.) Po moje je to njihovoa karma, naučiti se morajo živeti tako, da se soočijo s problemom, ker sicer problem zasleduje njih. Vedno je tako, pa če si vzameš veliko časa, se najbrž nekdo drug odloči namesto tebe...al pa živiš v nesrečni zvezi in si jemlješ čas in čas in čas in si nesrečen....kakorkoli že.
|