soncipunci
|
Tudi jaz sem prvič mamica in se še lovim, zato se tu in tam obrnem na forum po kakšen nasvet. zaenkrat še nimam slabe izkušnje, čeprav se lahko zgodi, da bo že tale moj pošt deležen kritik, češ da zagovarjam Paštetov kruh. Kolikor sem jaz razumela (in se pridružujem mnenju), ni obsojala nedojenja. Preden se začne obsojanje vsevprek, bi bilo dobro še enkrat prebrati, kaj mamice resnično pišejol Nekatere punce se ne resnično ne zavedajo, da so v porodniški v prvi vrsti zato, da skrbijo za malo bitje, ki potrebuje pomoč, oporo in veliko ljubezni, da se bo privadilo na samostojno življenje. saj smo si to želele, ne?! To ne pomeni, da morajo samo dojiti, nikoli počivati, nikoli iti k frizerju, itd, se mi pa kljub temu zdi, da je vsaj prve mesece, ko se še vsi lovimo in privajamo drug drugega, otrok na prvem mestu. vsaka se pač sama odloči, ali bo dojila ali ne. Ali bo dajala AD3 kapljice ali ne. Problem je v tem, da se ene resnično odločijo, da ne bodo niti poskusile, samo zato ker je soseda imela slabe izkušnje. Poskusite, pa boste mogoče ugotovile, da je pa mogoče ravno vaš otrok eden tistih, ki ga zaradi kapljic ne zvija! Razen, če je kateri škoda časa in bi raje šla s sosedo na kavo, pa ni primerno, da otrok ravno takrat joka. mogoče bo spet katera užaljena, čeprav moj namen ni kogarkoli osebno napadati. punce, dajmo si pomagat, zato pa so forumi, da vprašamo, če ne vemo. več glav več ve. mogoče se nam bo lažje spopasti z izzivi materinstva, še posebej tistimi, ki se jih najbolj bojimo. in pri tem ne smemo pozabiti, da je vsak otroček drugačen, zato bomo njegov odziv videle le, če bomo poskusile. in ne bo nas konec, če bo nekaj joka. če je prehudo, pač ubereš drugo pot... pa pogumno naprej!
|