altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Pa kaj zdaj nakladate, da je vse skup nič dela?! Nihče ni rekel, da ni nič dela. Rečeno je bilo samo, da se da naredit popoldne, če se zorganiziraš. Matr, to me pa tolk zjezi. Pri treh otrocih je ful dela. Vi očitno skoraj nič ne kuhate, valjda da nimate treh strojev posode na dan. Kuham vsak dan, celo dvakrat. Srednja hči ima alergijo na kravje mleko, jajca in pšenico. Najbrž potem res nimam kuhe Hvala za obsojanje. Posode je vsak dan vsaj 2 pomivalna stroja, Pa jo obvladamo. Pa ker nič ne kuhate, vam ni treba v trgovino po fasngo najmanj 1x na teden za en ogromen voziček, pa temu primerno vam ni treba vsega gor nosit in dol in ne nasteljete s tem stanovanja. Vsaj dvakrat na teden gremo v nakup, a to ne smatram za ne vem kakšno delo, ker štirje lepo vse skupaj znosimo v stanovanje in tudi popredalčkamo. Očitno se tudi preoblačite ne, ker nimate 10 strojev perila na teden. Jaz ga tudi "samo" v sušilec zložim, pa ti povem, da mam ogromno dela. Mi peremo v povprečju min 10 pralnih strojev na teden, pa se mi to tudi ne zdi ne vem koliko dela. Dam v pralni stroj (2 minutki). Ko je oprano, preložim v sušilca (mogoče 3 minutke). Ko je posušeno zložim skupaj s hčerama, če je mož doam, tudi on pomaga....ne vem, ne zdi se mi velik zalogaj časovno, res ne....V celem tedno mi to vzame max 2 uri. Saj ti ne vem povedati, kaj vse počnem, od tega, da delam na vrtu, da tisto vlagam, kar pobere opgromno dela, pa do teega, da pospravljam milion reči, ki jih mi vsi skupaj nasteljemo. Zakaj pa nasteljemo? ker se ves čas nekaj dogaja. če bi bili pri miru, pa sedeli pred tv-jem, ne bi imela skoraj nič dela. Šri nas TV-ja čez dan sploh ne gledamo. Niti ni prižgan, otroci ga sploh ne gledajo (izjeme je kakšen res primeren film za hčeri, ali kakšna risanka kdaj). DVD-ja ne uporabljamo, videa tudi ne. Kar nasteljemo, sptori pospravimo. In jaz in punci in mož....Ne vem, mogoče si pa pri nas delimo vsa ta opravila, pri vas so pa samo na tebi...zamisli se Zvečer pa, mogoče enkrat na 14 dni z možem pogledava kakšen film, oz.jaz še to ne, ker ne zdržim do konca. Tako da...draga moja, a sedite pred tv-jem, da nimaš nič dela, kajti ne poznam niti ene same samcate matere, ki ima 3 otroke, pa da ne bi čisto cel dan delala kot pri norcih in zdi se mi poniževalno, da sploh rečeš, da ni dost dela. V bistvu nesramno. Ker delo ni samo kuhanje, pa stroj, pa spanje, pa tuš, je še ogromno nekih malenkosti, ki ti ne dajo spat, da delaš in delaš in delaš...pa ni konca in kraja... A pri vas delaš samo ti? Kot sem že nekajkrat napisala. pri nas je 5 članov. Najmlajši res še ne dela, punci pa pomagata, ravno tako mož. In očitno smo dobro zorganizirani in nam uspe tekom popoldneva. Mogoče bi tudi ti poskusila tako!Mogoče pa jaz tudi vsega tega ne gledam kot 'delo', se mi ne zdi težko, se mi zdi nekaj normalnega in se ne pomilujem.Si razmišljala v tej smeri Poskusi! Pa poskusi razmišljati da imaš tudi moža, ki ti lahko pomaga, kaj praviš? No ja, ti si še na porodniški, pojma nimaš, kaj pomeni hoditi v službo in šele tedaj začeti delati vse, kar ta hip delaš lahko vse dopoldne. Tako da ti je pol oproščenega, se slišiva čez eno leto. Pa je vseeno, če boš delala polovičnega. Tako hudičevo težko ti bo, kot vsaki s tremi otroki. Ne, res ne vem, kaj pomeni hoditi v službo. Pri dveh otrocih sem vmes 5 let hodila v službo, pa se nam je isto izšlo...kje pa, jaz res tega ne vem...hvala, ker si me opomnila, res si prijazna. Pa o tem, da sva oba z možem delal v povprečju več kot 8 ur na dan, da sva se dnevno v naprej menila, kdo bo kdaj uspel it po otroka, da ni pomoči niti ene babice, da sva punci vozila še na popoldanske dejavnosti, ne bom sploh govorila...Ampak za tako družino sva se odločila midva in to ne jemljeva kot tlako. To je del tega, poskušaj gledati tako. In ne ni mi težko in ne bo mi težko. Zato da bom hčeri, ki ima dieto lahko kuhala posebno prehrano, da bom več z otroki, da bom uživala v naši družini, bom šla na krajši delavnik. Če se nam pa ne bo izšlo, bom pa pač poiskala drugo rešitev. Vedno se najde! Nikakor pa NE BOM JAMRALA, DA MI JE HUDO! KER MI NI! IMAM DRUŽINO, TOČNO TAKŠNO, KOT SEM JO ŽELELA!
|