Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 20:24:14
|
|
|
|
Petraa
|
Jaz nimam nobenega programa za volno,samo temparaturo imam in minute sušenja.Jaz vse sušim notri in se mi še nikoli ni nič skrčilo.Jaz dam vedno na 2 uri sušenja
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 20:24:22
|
|
|
|
eya
|
Suši odvisno od tega, koliko daš notri, pri nas vsaj kako uro običajno. Na koncu še slabo uro samo vsake toliko obrne boben, zato da se cunje ne pomečkajo, Jih je fajn takoj ko so suhe, vzet ven, ker so takrat skoraj nepomečkane. Programa za sušenje volne pa nimam. Tako da bolj občutljive stvari posušim kar na zraku.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 21:14:03
|
|
|
|
jooly
|
Jaz vse sušim notri in se mi še nikoli ni nič skrčilo to je pa kr sreča glih vse ni za v sušilca. Volne vsaj jst ne bi dala, ravno včerej se mi je npr. skrčla tud flanelasta pižama (in to precej - mam zdej 3/4 rokave ), tko da... previdno vsaj na začetku! Perilo, brisače, bombažne t-shirte pa brez problema vržeš noter. Jaz naštimam na program "suho za v omaro" - tak sonček je narisan gor, je pa odvisno od modela. Mogla boš mal sprobat, pa bo.
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 21:40:40
|
|
|
|
Ronči
|
50 min na 60 stopinj 70 min na 40 stopinj se pa zna skrčit kakšna stvar...
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 22:14:44
|
|
|
|
malecka
|
ja odvismo od sušilca najboljše je prebrat navodila in se jih držat.
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 22:38:37
|
|
|
|
MAJDA22
|
Jaz dam vedno na program za likanje, pa mi suši različno dolgo, odvisno katero perilo je notri. Volne nikakor ne dajaj sušit, se skrči. Nekatere otroške stvari - sploh iz čistega bombaža kupujem eno št. večjo, ker se skrči, sploh na začetku.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 22:47:35
|
|
|
|
KC
|
Hvala vsem za odgovore,zlate ste.Bom jutri prešzudirala navodila,ko ga dobim. Samo še nekaj me zanima:ali je res,da veliko stvari ni treba likati?Ker likanja pa res ne maram. Lp
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 12.10.2007 22:51:50
|
|
|
|
Petraa
|
KC jaz ne likam ,če uporabim sušilec jooly potem imam srečo že 6 let
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 9:21:16
|
|
|
|
KC
|
Hello! Evo,sušilca dobila,bo treba navodila preštudirat in v akcijo. Punce,hvala za nasvete. Lep dan vsem.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 11:36:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Suši različno dolgo, ker je na senzor in se vstavi ko je suho. Poberem takoj ven da ni treba likat. Notr ne dajem volne in žameta ker se to nenormalno skrči.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 11:48:16
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: KC bo treba navodila preštudirat in v akcijo. navodila ne bodo dovolj - boš morala najprej parkrat sprobat v praksi, da boš dobila filing Prej smo imeli enih 8.let star sušilc, ki je imel 2 programa (nastavljiva na minute in dvojno temperaturo) in ni niti prbližno enako dolgo sušil kot ta tanov, ki ga imamo sedaj. S tem, da je ta senzorski in vanj gre 8 kg perila (prej 5kg). Na tastarem sem sušila čist polnega po 100 minut na tavišji temperaturi, sedaj posuši v cca. 70.-ih minutah. aja in čas sušenja je odvisen tud od tega kolk suho perilo daš notr - npr. če imaš pralni stroj na 1000 obratov boš imela dost bolj mokro perilo kot, če imaš 1400 obratov
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:16:46
|
|
|
|
KC
|
Sem dala na program,da ni treba likat,pa mi je sušil 2,5 ure.Samo perilo pa ni bilo čisto suho.A mogoče zato,ker imam pralni stroj,ki je star 9 let in ima samo 500 obratov in je perilo preveč mokro?Pa vmes med sušenjem je vsake toliko mal kapljic vode priteklo. Ne vem,pa kaj bom še pralnega morala menjat ali kaj? Lp
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:21:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KC Sem dala na program,da ni treba likat,pa mi je sušil 2,5 ure.Samo perilo pa ni bilo čisto suho.A mogoče zato,ker imam pralni stroj,ki je star 9 let in ima samo 500 obratov in je perilo preveč mokro?Pa vmes med sušenjem je vsake toliko mal kapljic vode priteklo. Ne vem,pa kaj bom še pralnega morala menjat ali kaj? Lp V navodilih za sušilca piše da ni priporočljivo dat notr oblek ki so ble ožete na manj kot 1000 obratih. Vsaj v mojih tko piše. Kam pa je šla vsa ta voda? To gre ogromno vode ven pol. K moj nima tko ogromne posode za vodo. Čist neekonomično sušit cote 2,5ure. Veš kolk gre to energije madona. Pa če ti je res kapljalo ti lahko še kej sušilca pokvar. 500 obratov Ježeš....zadnji čas res da menjaš stroj Itak da ti je sušil 2,5 ure. Meni suši maksimalno uro in pol, 7 kg perila. Pa ven pride suho sam ne tist čist ker dam na program da ni treba likat in je pol še mičkeno vlažno. Glih tolk da se lepo zloži.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:39:59
|
|
|
|
pika30
|
Veš koliko elektrike porabi sušilec,če daš notri ožeto perilo iz 500 obratov pralnega stroja.Jaz bi na tvojem mestu čimprej pralni stroj zamenjala,resno. Jaz sem imela pred 3 leti isto ful star pralni stroj in novi sušilec pa mi je sušilo pa 2 ure in več .zdaj ko pa imam še novi pralni stroj pa posuši v slabi uri.
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:42:38
|
|
|
|
KC
|
Karin,v mojih navodilih nič ne piše na koliko obratih mora biti centrifugirano perilo.Je pa sušilec po mojem mnenju kar dober,je bil skoraj 600EUR,kar se mi ne zdi malo,glede na to,da ga dobiš že za 300(samo kakšnega?!). Pralni s.pa sem dobila 9 let nazaj za darilo pač in mi še dobro dela.Ta oseba po moje ni imela kaj dosti pojma o teh obratih,pa tudi takrat to ni bilo tako "in."Pa če neka stvar dela normalno,valjda,da je ne menjaš kar tako,ne?Zgleda,da bo pač v tem primeru treba.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:45:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Gre se za to da gre ven preveč vode in ti lahko zalije kej. K si napisala da ti je kapljalo. A imaš kondenzacijski sušilc? K jst mam 1300 obratov pa mam skor polno posodo k neha sušit. Pa elektrike nenormalno požre če tolk časa suši. Ne vem no...jaz bi pomoje kar stroj menjala.
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:51:19
|
|
|
|
KC
|
Ne,ni šlo dost vode,pri vratih je šla vsake tolk kakšna kaplja.Je pa posoda za vodo precej polna,ja seveda.Drugače je kondenzacijski.Takrat,ko sem pralni s.dobila nisem niti pomislila na sušilca,zdaj sem pa v drugem stanovanju in nimamo balkona,pa otroka veliko umažeta in je veliko za prat.Pa tudi,roko na srce,je zdaj to kar moderno ratalo,da imaš sušilca.Saj je prav. Sem zdaj zlagala perilo,čisto malo je vlažno,ni hudega. Ja,bo treba pralnega menjat,mi je kar škoda,ker v teh 9 letih nsmo nikoli nič popravljali. Hvala za nasvete. Lp
|
|
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 20:55:46
|
|
|
|
pika30
|
IZVIRNO SPOROČILO: KC Je pa sušilec po mojem mnenju kar dober,je bil skoraj 600EUR,kar se mi ne zdi malo,glede na to,da ga dobiš že za 300(samo kakšnega?!). Saj ni pomembno če kupiš najdražji sušilec,pri tem je pomembno kakšen pralni stroj zraven uporabljaš.Pa če stane 1000€ ti ne bo nič prej posušil,če ga ne boš čimprej zamenjala.
|
|
RE: Sušilni stroj-hitro kak nasvet! 13.10.2007 21:44:23
|
|
|
|
kofetek2010
|
Boljše 300€ za sušilec in 600€ za pralni stroj. Zagotovo ni takšne hude razlike v kvaliteti sušilca za 300 ali 600€, medtem ko je pri pralnem stroju očitna.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?