|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
17.10.2007 15:16:01   
nana 27
user posted image  sem pogledala fotke..ja luštni frajerji so vaši fanti user posted image  Se bo treba kaj zmenit user posted image  Zvezda71, kar poskusite aspirator, ampak prej daj noter fiziološko (na mesto ampulc, lahko uporabljaš tudi Sterimar v sprayu, ki je morda boljši, ker otroka prisili v kihanje in je primeren tudi za dojenčke. dobiš ga v lekarni ali v Sanolaborju) pa ne se ustrašit, ker se user posted image  rado malo zaleti in nikar šparat s fiziološko. Takrat ga samo malce dvigneš. Malo še počakaj (minuto ali dve, da se zmehča sluz) in nato počrpaj iz nosnic, pri čemer moraš sama ali mož malce pritisniti drugo nosnico, da lahko več potegneš ven. Glede spanja v vozičku se podpišem pod Nefretiti. Pri nas tudi uporabljamo sladke kapljice in dudo, če je hudo. Bodoča, kar spi čez dan, če ima dober dan user posted image  Od dneva do dneva se spreminja pa včasih luna, pa padec pritiska... Raje se ne bom nič hvalila, ker je že v naslednjem trenutku vse drugače. Prvi pa je resnično malo spal čez dan - pet minut pa pol urice. Mogoče je v celem dnevu nabral dve uri. Sandra, domača naloga user posted image :-pri katerem mesecu se neha to stalno napenjanje, stiskanje,prdenje?
Nekje pri treh mesecih. So pa tudi primeri, ko to počnejo še pri enem letu.Sem se spomnila - bi znal pri vas pomagat čaj Plantex. Si že poskusila? Lahko ga daješ med obroki. 
http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/prebavila/plantex/
-aptamila Enej ne mara, kaj bi lahko js probala zmešat malo aptamila, malo mojega mlekam mogoče bi mu to bili všeč
mleka raje ne mešat. Poskusi mu dati samo dodatek, da vidiš, če bo kaj dlje spal, ampak obvezno si sama tudi izčrpaj tisti večer, ker te bo drugače vse bolelo.
-če je dojka na dotik mehkain mlahava, kaj to pomeni, da je zelo malo mleka not?
Kolikor vem je normalno, da čez čas postanejo bolj mlahave.

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 326
17.10.2007 15:26:14   
nana 27
Zvezda71, po črpanju pa ga nahrani ali pa mu daj čaj po flaški, da mu bo sluz in ostanek fiziološke lepo stekla v trebuščka. Ko so prehlajeni, hočejo več pit po malem. Sluz jim zateka v želodec in imajo občutek, da so siti.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 327
17.10.2007 15:59:45   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: NalLa

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

sem ti pisala ZS...meni še zaj ni jasno zakaj dela tik tik in utripa lučka tudi ko enej spi in mirujeuser posted image

Sem ti odgovorila, a nisi dobila sporočilauser posted image

enega ja, ma pol sem ti še enkrat odpisala....ti ga pošljem še 1xuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 328
17.10.2007 16:04:58   
sandra85
nana hvala, super!!!
kaj se to dobi v vsaki lekarni???
šibam se zrihtat počasi, ker gremo čez 1 uro...
se pol oglasim!!!

aja srček-niti pmislila nisemuser posted image VALDA V AVTO BM ŠLA!!!user posted image
nočem pred vsemi dojit, ker bojo tam bivši sodelavci od mojega in bi mi bilo mal nerodnouser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 329
17.10.2007 16:13:48   
LINA31
tudi jaz sem danes v BC naročila ta električni asporator pa bomo videli. Nos ima kar precej zamašen.

Evo končno se spravim nekaj napisat pa je sirenca uklopljenjauser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 330
17.10.2007 16:42:13   
zvezda71
Nana thx ravno sem se odpravila user posted image kako ga uporabljaš, ker jaz sem ga zudaj na suho pa nič no ven priteklo, ampak vidim da mi bereš misli. Bomo s fiz probali samo dauser posted image  suser posted image gor pride si ne upam sama keruser posted image kriči kotuser posted image zraven in se zija kot kača klopotača, cel zoo skratkauser posted image .

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 331
17.10.2007 16:52:21   
nana 27
Zvezda71, ti kar pošpricaj s Sterimarjem v vsako nosnico in nič šparat, čeprav bo nazaj ven priteklo. Tudi pri špricanju s Sterimarjem v navodilih piše, da moraš eno nosnico stisniti, ko špricaš. Zmeraj počakaj dve minuti, da se smrkelj malo utekočini in nato aspirator v nosnico (malo zaokroži, da boš slišala, kako vleče) in drugo pri tem stisni.

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 332
17.10.2007 16:59:00   
nana 27
Je pa tako, da se bo sprva upiral..ko se bo po nekaj dnevih navadil, pa ne bo več dretja. Imate morda vlažilec zraka? Za ponoči je super. Če ga pa nimate, daj mokre brisače na topel radiator pa dobro je dati toplo pleničko na prsni koš in seveda obvezno dvignjeno ležišče (knjige pod jogi), da sluz lažje teče navzdol.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 333
17.10.2007 17:18:53   
helenav
Moja ima čuden jok..kot da bi bila hripava???? Vročine nima...iz noseka nič ne teče..samo ta jok..tak nežen?? kaj naj???

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 334
17.10.2007 17:31:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

Moja ima čuden jok..kot da bi bila hripava???? Vročine nima...iz noseka nič ne teče..samo ta jok..tak nežen?? kaj naj???

Kako misliš čuden? Da se ne joka tako glasno kot prejšnje dni? Da je bolj apatična in samo malo cmevka? A je normalno?

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 335
17.10.2007 17:47:47   
helenav
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

Kako misliš čuden? Da se ne joka tako glasno kot prejšnje dni? Da je bolj apatična in samo malo cmevka? A je normalno?

točno tako....oziroma kot da bo brez glasa ostala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 336
17.10.2007 18:04:04   
zvezda71
Nana smo že spravili ven 1 rundo 2 sledi kasneje da ne bo preveč na1x. Mi še sploh ne kurimo, ker imamo ful toplo stanovanje 24-25stop in vlažen zrak, ker je novi blok. Hvala še 1x.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 337
17.10.2007 18:53:30   
Anonimen
Nana, hvala za opis tvojega jedilnika brez mleka in za linke. Res si pravi vir informacij! user posted image  user posted image  user posted image

Žabonka, user posted image  user posted image  user posted image  za malo Brino, da je vse v redu!

Zvezda, glede sprehodov... Jaz ga lepo najprej previjem, podojim in potem lepo na sprehod. Pa dudico obvezno zdraven. Ponavadi imam mir tja do naslednje runde, torej slabe tri urice.

Glede kakanja... Sej verjetno ste že pisale o tem, ma ne najdem... user posted image  Torej kakšne barve in strukture bi moral biti kakec dojenega otroka?

(odgovor članu zvezda71)
  Neposredna povezava do sporočila: 338
17.10.2007 20:11:45   
surya
Upam, da mi bo danes uspelo kaj napisat!

Tianna, kakec dojenega otroka jelahko rumene barve z drobnimi zrnci ali pa tudi zelenkasto. Je pa ponavdi bolj tekoče. Vsaj pri mojmu je takouser posted image .

Helenav, tudi moj je parkrat tak čudno jokal! Kot, da mu je tok hudo, da tud jokat več ne more! Sam jamral je. Ampak res sam enih dvakrat.

Moj čez dan spi zelo različno. Včasih celo opoldne prečuje, včasih celo prespiuser posted image . Ma pa zadnje čase zvečer "napade

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 339
17.10.2007 20:47:38   
taja83
Živjo punce!

Naš sonček je zaspal tko, da sem si vzela čas, da vas mal pogledam kako ste, pa še nekaj mam za vprašat.
Kakec naj bi bil pri dojenih otrocih rumen, mogoče včasih malce zele z zrnci kot peški od paprike, nekaj takšnega. To je men patronažna sestra rekla.

Drugače pa smo super. Mogoče malce več spanca ne bi škodilo, ampak imava pridnega dojenčka tko da se nimam kaj pritoževat. ponavadi zaspi tja okrog 23 se zbudi ob 3 in tam okrog 6 tko da mislim, da je to kar vredi. No upam, da se nisem prekmal pohvalila, da ne bo danes kaj drugače. ker baje da je od 12-16 dneva najtežje, ker takrat ful pridobivajo na teži in so mogoče malce bolj nemirni in večkrat jedo. No naš bo jutri ravno 14 dni. zaenkrat še vse ok.
mam pa eno vprašanje glede dojenja oz. iztiskanja mleka. naš Timi poje zelo veliko tudi do 130 ml, sreča pa je to da mam dosti mleka. ampak me zanima kok si moram pol še iztisnit ven iz dojke po dojenju, ker včasih se mi zdi da ne poje veliko ampak tud jaz ne spravim veliko ven oz. se moram res namučit, skor eno uro da kaj spravim ven, včasih pa ful še teče. kakšne so kaj vaše izkušnje z iztiskanjem mleka?

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 340
18.10.2007 7:15:27   
Anonimen
Jutro!

Septembrke na drugi strani.....to se pa še ni zgodilo user posted image

Taja: zkaj pa bi si po dojenju sploh mogla kaj še stiskat?

Mi2 greva pa danes na pregled v P. Zadnjič izvidi UZ ledvičk niso bili čisto vredu, pa moramo ponoviti. Upam, da bo vse OK. Glede na to, da normalno lula, bi rekla da vredu delujejo.....bomo videli, kaj bodo strici zdravniki rekli.
Po moje se bodo kar začudili, ko je user posted image tako lepo zalita, prej pa je bila taka štrigla user posted image

BTW: Ariel ima od 8.-12.11. otroško foto akcijo, kjer dobite profi portret otroka zastonj. To vem za Celje, ampak na letaku nič ne piše, da bi bilo samo v Ce. Pozanimajte se.

(odgovor članu taja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 341
18.10.2007 7:35:40   
bodoča
Dobro jutro, tudi mi smo že pokonci. Noč je bil kar normalna, samo zjutraj bi pa res lahko še malo potegnil, zdaj se mu smejim, ko leži v postelji in "jamra" in spušča smešne glasove user posted image .

Danes greva pa 2. v posvetovalnico, komaj čakam.

Nefretiti, upam, da bojo ledvičke vredu, držim pesti.

Včeraj sem kupila kapljice proti krčem, Lefaxin, v Avstriji, popoldne sem mu prvič dala, zdaj bomo pa videli kaj bo. Včeraj je že bilo vredu.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 342
18.10.2007 8:03:41   
guppy
Uaaaaaaa, kakšno jutro je za mano user posted image
Malo prej sem ju čisto umirila, zdaj pa že slišim, da je jamranje na poti. Uf user posted image

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 343
18.10.2007 8:05:43   
Pikica pokica
Končno se vam oglašam od doma. Ja, so nam le priklopili ta internet in zdaj sem spet bolj povezana s svetom user posted image .

Danes imam pregled pri ginekologinji, potem pa s sinom še sistematski pregled. Kako bo mož vesel, ko bo moral toliko časa biti sam z Zojouser posted image . Ah, se bo že znašel. Napumpala sem mu dve skodelici mojega mleka, tako da ima zalogo.

Vidim, da Nana spet dobre nasvete deli user posted image in da dajete veliko "domačih nalog", ampak moram najprej malo za nazaj prebrati, da bom lahko kaj odgovarjala.

Kaj ste slišale, da naj bi jutri oz. med vikendom sneg padaltudi pod 1000 m??? Joj, nas zima zgleda res lovi user posted image .user posted image

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 344
18.10.2007 8:16:41   
helenav
Je to normalno da toliko spi?????????
Sej kašna bo rekla, da sem zmešana, ma gledena to, da odkar sem jo rodila ni še toliko spala sem sedaj zaskrbljena:
spi pa brez vmesnega zbujanja, razen seveda pol ure dojenja že od včeraj.
ob 19 do 21.30
od 22h do 1.30
od 2 do 5
od 5.30 in še vedno spi.

Nikoli ni tako dolgo spala..jaz sem vedno mislila da bo sedaj vedno manj spala, starejša kot je naj bi bila več budna?? Al se je sedaj vse skupaj komaj stabiliziralo???

Pa še nekaj..danes ponoči ko je bila lačna ni spraševala po hrani z jokom, temveč je samo nekaj jamrala in hlastala, ter si lizala rokice.....ko semjo dvignila je seveda takoj zagrabla in lepo jedla. Dvignila pa sem jo ker sem sklepala da je lačna, ker so tri ure šle mimo. Jo morda ne bi smela dvignit?? Je bolje da čakam na jok? Ker je zahiranček imam še vedno v glavi iz bolnice..naj je na 3 ure..nejo pustit spat dlje..itd....Pomoč???user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 345
18.10.2007 8:27:09   
lumpa6

Sej kašna bo rekla, da sem zmešana, ma gledena to, da odkar sem jo rodila ni še toliko spala sem sedaj zaskrbljena:
spi pa brez vmesnega zbujanja, razen seveda pol ure dojenja že od včeraj.
ob 19 do 21.30
od 22h do 1.30
od 2 do 5
od 5.30 in še vedno spi.

Nikoli ni tako dolgo spala..jaz sem vedno mislila da bo sedaj vedno manj spala, starejša kot je naj bi bila več budna?? Al se je sedaj vse skupaj komaj stabiliziralo???

Pa še nekaj..danes ponoči ko je bila lačna ni spraševala po hrani z jokom, temveč je samo nekaj jamrala in hlastala, ter si lizala rokice.....ko semjo dvignila je seveda takoj zagrabla in lepo jedla. Dvignila pa sem jo ker sem sklepala da je lačna, ker so tri ure šle mimo. Jo morda ne bi smela dvignit?? Je bolje da čakam na jok? Ker je zahiranček imam še vedno v glavi iz bolnice..naj je na 3 ure..nejo pustit spat dlje..itd....Pomoč???user posted image user posted image user posted image user posted image

ja je bod vesela moj tko skos dela čez dan je pa več budn

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 346
18.10.2007 8:33:20   
nana 27
Dobro jutro! Helenav, ti se nič sekirat glede več spanja. Jaz ugotavljam, da je veliko spanja v obdobjih, ko otrok raste. Mogoče pa mora noter prinest nespanje prejšnjih dni. Ni pravila. Tudi Maja je imela ta teden nekaj hudo zaspanih dni, no pa je bila včeraj spet v svojem elementu in ni dosti spala, tako da uživaj dokler lahko..komaj jih pohvalimo, se že pokvarijo user posted image Koliko pa je zdaj težka? Če lepo pridobiva na teži, je ne bi budila dokler se sama ne zbudi pa tudi na jok ne bi čakala, ker je potem ne boš mogla nazaj uspavat. Kaj pa jokec? Še zmeraj isto kot si včeraj napisala?  Bodo pa verjetno te dneve naši user posted image  slabše razpoloženi - sprememba vremena pa še lunin krajec user posted image Pikica Pokica, no končno spet med nami user posted image  Taja83, jaz si tudi ne bi iztiskala.  

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 347
18.10.2007 9:07:38   
LINA31
Dobro jutro,

res gredo hitro tile dnevi. Danes je moj Žan star že 3 tedne. Moram poklicati v posvetovalnico, da ga naročim na 1. pregled.

Mi ponoči še vedno zelo slabo spimo. Največji problem je uspavanje. Med 2.00 in 3.00 uro ga nikakor ne morem uspavat, tako da sva lahko budna tudi po 2 ali celo tri ure. Jao meni. No, zdaj lepo spi, ampak ponoči pa veselica. On se joka in stoka, pol ga malo nosim je ok, samo da ga odložim, pa spet. Danes sva eno ur spala tako, da sem ga imela v naročju, jaz pa sem na pol leže spala.

A katera ve koliko časa se čaka na dostavo iz Baby centra? Včeraj sem naročila nosni aspirator, pa me zanima kdaj menite, da bo prišel?

Taja83...jaz si tudi ne bi iztiskala. Sem pa začela prakticirati, da ga dam dvakrat zaporedoma na isto joško in moram rečt, da se mi zdi, da res več poje in še več mleka imam.

helenav...tako kot ti je že nana napisala, uživaj v trenutkih, ko user posted image  spi , kaj kmalu je lahko drugače.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 348
18.10.2007 9:24:48   
Naty 76
Lina31, glede <

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 349
18.10.2007 9:25:48   
Anonimen
Pozdravljene,

da se javim. Včeraj sva imela 1. posvetovalnico.
Malček je O.K. in Sandra za seznamček - velik 56 cm in teža 4.630g

Dobila sva AD3 kapljice in ravnokar sem mu dala 1. kapljico. Komarčkov čajek prej + kapljica po žlički + komarčkov čajek za na vrh. Midva bova kar nekaj dni ostala na 1 kapljici, če ne bo reakcije bo dobil 2.  Upam, da se ne bo spremenil v user posted image , ker do sedaj ni bilo krčev.

Včeraj na sprehodu mi je bil prvič pol ure buden, sem že začela pripravljat dudo in čajek in ju sploh ni hotel user posted image . Lepo je gledal po zraku (odkrila sem mu strehico), kako so se mimo premikala drevesa in ljudje,....  Mislim, da do sedaj še ni bil buden v vozićku, le kaj je razmišljal. Oči je imel, ko dolarje.

IZVIRNO SPOROČILO: zvezda71

Hvala vsemuser posted image . Saj naš načeloma tud spi, oz ga vožnja v vozičku pomirja, super nasvet je kumiove kaplice to bo touser posted image thx Duška. Največji problem je, če ga začne zvijat sredi sprehoda vsa jaz mislim, da ga zvijauser posted image  Glede na to da mu je toplo ne prevroče(upam), leži rahlo na boku kot doma in do trenutka joka spi kot polhek, niti lajež našega ljubegauser posted image ga ne zmoti. Sem pa jaz res malo bolj živčna če sem sama na sprehodu voziček,user posted image  ki misli da je svet njegov in da drugi psi sploh ne smejo obstajatuser posted image , tako, da je kar veselo ampak se učimo in navajmo.
Hvala še 1x za vaše izkušnje.

Zvezda71 - v vsakem primeru pa je kuminov sirup proti napenjenju - torej ubiješ dve muhi na en mah!!

IZVIRNO SPOROČILO: srček

Lemvrica, moja tašča pride danes iz Tunizije kjer je bila na dopustu in jaz še dobivam pike po telesu. Odkar imam Žana mi gre tako na jetra da me želodec boli vsakič ko se na vratih pojavi. Ker pojma nima o otrocih, še prijet ga ne zna in meni gredo mravljinci po telesu.

SE PODPIŠEM!!!!!
Na srečo je naš Matija tako priden (zlato mamino dete), da navadno spi. Star je 4 tedne in še ga ni imela na rokah!!!!

Naš Matija skoraj ves čas spi. hranimo ga 1x na noč. Npr. včeraj je dobil svojo zizo + dodatek ob 21.00 (pred tem smo ga skopali) in je zaspal. Jamrat je začel ob 03,27 (se ne zbudi kot pišeš sama) Jaz ga vzamem iz posteljice, podojim (se ne zbudi!), ne podirava kupčka in ga takoj odložim nazaj v posteljico in kar spi dalje. Mogoče misli, da je hrano sanjal.user posted image  Zjutraj ob sedmih pa ga je ati prinesel v najino posteljo, ker je spet jamral in je na zizi spet zaspal. Zaspanec pač.

ZATO BODI SREČNA, DA TAKO SPI!!! Ne zakompliciraj si življenja.

Danes ob 1h ponoči je moja sestrična rodila deklico Saro. Veliko in težko kot moj Matija 4.010g in 53 cm. No 10g težjo. Očitno imamo velike dojenčke v genih.user posted image  

JOJ MISLIM, DA SEM DANES PRETIRAVALA!

(odgovor članu zvezda71)
  Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......