|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
17.10.2007 9:04:18   
valči
Dobro jutro!
Sem malo boljše volje in sem se sprijaznila,da ko bo,bo.Sicer v petek in soboto mojega ni doma,je na terenu in ne bi rada,da me kdo drug pelje in da bi bila sama v porodni,samo,če bo treba,bo treba,kaj češ.Kako se bo dete odločilo,tako pa bo.Prvega otroka sem rodila,tako kot danes,tri dni prej,hčero pa dva dni kasneje.Mi moj govori,da bo punčka,če bo kasneje.Samo ga "tolažim",da to ni merilo in imena za punčko še nimava,ker sem jaz nekako stoprocentna,da je fantek.Res se mi tako zdi,sem prepričana.Samo naj bo zdravo dete,pa bom najsrečnejšauser posted image user posted image
zivepo,to,kar si ti ponoči doživljala,sem jaz 14 dni nazaj,sem bila sigurna,da so popadki,pa skoz na WC-ju,pa driska,krči,drug dan sem imela pregled,pa spodaj nič premikov,zaprta ko štofl.Tako da še lahko danes čez dan pričakuješ krče.
Daschi,ti si pa taka umirjena mamica,daj mi malo svojega mira posodiuser posted image Lepo potrpežljivo čakaš,kdaj bo in ne paničariš,kot jaz včasihuser posted image Saj prehlajena res ne moreš it rodit,mene se tudi nekaj loteva,ampak nočem videt tega.
ULLA K,tebe res že malo upravičeno gnjavijo,mene pa že čudno pogledajo,ko me vidijo,da plazim naokrog.Pa se čudijo,če še nisem šla.Ne bi bila na tvojem mestu,samo se mi vedno bolj zdi,da bomuser posted image Kako pa vidiš,da se ti čep lušči?Meni občasno priteče ven malo sluzi,goste,samo malo,premalo.Pa jaz tudi 1 cm odprta,glavica visoko-prejšnji teden,včeraj ni nič gledal,pregled imam v ponedeljek spet.

No,sedaj grem malo sesat,parket pobrisat,dve roladi spečt,ker pri nas koruzo spravljajo.Verjetno otrok ve,da še kar delajo naši in bo res počakal,da se delo končauser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
17.10.2007 9:09:15   
Spark
Dobro jutro!
Imam še 4 dni do PDP, pa za nekrat še nič ne kaže. Danes ob 11ih imam CTG, pa bomo videli kako in kaj. Komaj že čakam, in si grem prav na živce, ker se mi nič ne da, in se mi zdi da samo čakam, kdaj bom šla.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 4427
17.10.2007 9:22:03   
kopriva
Dobro jutro souser posted image ,jaz sem spet lepo spala,kar nobenih obiskov wc-ja,to je čudno,ponavadi sem se vsaj 2-3x na noč zbudilauser posted image al pa kaj obračala,kotalila po postelji,res čudno. No pa sej se nč ne pritožujem,sej to je fajn,da je tko. Zdaj se pa počasi odpravljam do G,kjer imam ctg in pa pregled,to bom spet čakala,2-3 ure sigurno. No,lep pozdrav vsem user posted image in vašim user posted image v trebuščkih. Še 11dni do PDP,upam pa da kej prej.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
17.10.2007 9:55:57   
Jenny Anny
Tud jaz še tle, že vsa zdolgočasena. Otrok bo očitno po očiju, ker ta vedno zamujauser posted image .

No popadkov sem imela celo noč dovolj, samo rednih ne, pol sem se pa že odločila, da bi šla v P in sem rekla, ko bo naslednji popadek greva v akcijo, no in sem zaspala in se zjutraj zbudila domauser posted image

No naj vsaj katera kaj napiše, da bo čas hitreje minil.

A katera ve kako je kaj z Mišk, zdaj je pa že ziher rodila, ko se tolko časa nič ne javi??

Neposredna povezava do sporočila: 4429
17.10.2007 12:45:52   
ULLA K
Evo mene, sem se vrnila s CTGja, ki spet ni nič popadkov zaznaluser posted image ... pa še dete je spalo, da smo ga morali skoz budit in drmat - revež, kaj vse mora prenašat ! Upam, da ga bo to mučenje kaj prepričalo, naj vendarle pride ven!!!
... je babca komentirala, da mam skoz čist trd trebuh - ja, seveda, če me pa ti lažni popadki dajejo že skor 2 tedna nonstop! Tudi meni se je včeraj nekaj dogajalo - neki krči tam spodaj, kakšne 2 ure na vsakih 15 min, potem pa se je vse umirilo in sedaj je zatišje.  Moram pa jutri spet na pregled k G, da vidimo, če smo se že kaj bolj odprli... razen če me prej popadki ne presenetijo user posted image  (sem večen optimist, ni kaj!)

Valči, glede čepa je G pri vaginalnem pregledu komentirala, da se mi lušči, jaz pa zadnje 3 dni opažam bolj gosto sluz na hlačkah, ampak ni nič krvava ali s krvavimi nitkami, kot nekatare pišejo, tako da ne vem ali je to to ali ne... ja, če ta teden pri meni ne bo nič, grem čez vikend domov v posavje in mogoče kar tam ostanem, glede na to, da v brežicah prej sprožijo porod kot v LJ...

Jenny Anny, očitno se bova še malo načakale, čeprav glede na tvoje dogajanje, kot pišeš, sumim, da me boš prehitela za kak dan... upam le, da ne bom daleč za tabo...

grem zdaj pospravljat, pa skuhat, potem pa na doooolg sprehod.... vmes pa liter malinovega čaja spit user posted image  !!!

Drobižek se tudi ni danes še nič javila?

Opažam, da so nas že novemberke začele kar po vrsti prehitevat!!! To pa res ni fer user posted image !!! 

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
17.10.2007 13:11:30   
drobižek
Tudi jaz sem še med vamiuser posted image . Danes je dva dni čez rok, pa še nič ne kaže, da bi kaj bilo...čez dva dni spet CTG. Tudi jaz sem ene tri dni nazaj opazila gosto sluz na hlačkah in nič obarvano in sem že mislila ja saj jutr pa bo, ko je bil rok v ponedeljek...zdaj je pa spet vse normalno. Zdi se miedino, da se je pupa malo umirila in da ima na vsake 2 dni telovadbo. En dan nič kaj, drugi dan telovadba, potem spet nič veliko itd...

Ja kaj hočemo...vse, ki jih srečam na CTG-ju so čez rok in ČAKAJO ....in tudi me bomo mogle počakati. Boljše, da se sami odločijo priti na svet kot da jih silimo...bo že pravi čas...

Mišk pa najbrž že carta...kaj pa 2ursae?

Pa čakajmo...

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
17.10.2007 13:12:43   
Jenny Anny
ULLA K upam, da te res vsaj malo prehitim user posted image , sam ne vem, če mi bo ratalouser posted image
No jaz pospravljam, sesam, brišem po tleh.... še omarce bom šla vse prebrisat, pa kosilo skuhat, pol si bom pa lase oprala in šla na sprehod, pol pa bo, kar bo, jutr pa spet CTG

No novemberke so pa res štartale in to s polno paro. No saj bomo tud me enkrat na vrsti (sam kdaj???)
Slaba tolažba, al ne??

No kje ste še vse ostale oktobrke, vse zunaj na sončku??

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
17.10.2007 13:54:08   
ditta
Lepo pozdravljene na tak lep sončen in topel dan :-)!

Jaz imam rok 30ega, materničnega vratu že dober teden ni več, nikjer niti sledu o čepu,  prav tako sem odprta že za dober prst :-), ampak naša princeza noče in noče ven.
Lažnih popadkov imam za izvoz, tudi na CTGju, vendar niso redni :-(.
V ponedeljek smo imeli manjšo paniko, ker je imela najina punčka na CTGju slab utrip, nikoli višji kot 110... pa se je moja osebna ginekologinja kar ustrašla in me imela noter dobri dve uri,... dvakrat CTG, vaginalni ultrazvok, navaden ultrazvok, tipanje materničnega vratu,... skratka,... V avtu sem opazila, da kar močno krvavim, klicala sem nazaj v ordinacijo in nato še v porodnišnico... In je vse OK, krvavitev je bila le posledica pregleda. Doma sem potem opazila še nekakšne cele strjene kose krvi (jaz jim pravim kar jetrca)  vendar se je vse skupaj do jutra ustavilo. Panika bi bila le, če bi kri bila sveža in obilna.
Sedaj imam praktično vsak dan CTG, ker želijo spremljati stanje najine punčike.
Ginekologinja je še opazila, da se posteljica stara in da ne opravlja več svoje funkcije,...da pa je plodovnice za enkrat še dovolj in da bomo počakali (vsaj za enkrat), da se porod začne odvijati spontano,... čeprav meni, da vse zgleda kot da bi morala že dober teden nazaj roditi, kljub roku...
In sedaj nestrpno čakam kdaj se bo začelo za res user posted image !
A ima še katera težave s spanjem. Jaz praktično nič ne spim in sem potem čez dan popolnoma nesposobna za karkoli,.. kaj šele za poroduser posted image !
Ginekologinja mi je predlagala masaže, božanje, tople kopeli, mleko z medom,...skratka, karkoli, da bi le zaspala... Tri dni nespanja je baje za otroka precej šodljivo in lahko, da je ravno zaradi tega imela tak slab utrip.
Kaj pa vi naredite, da lažje zaspite?
Včeraj sem prišla domov s pregleda, se stušriala in se potem pustila od 12ih dopoldne naprej razvajati v postelji, misleč, da bom zaradi pomanjkanja spanja takoj zaspala... Končno sem zaspala ob pol drugi uri zjutraj in spala celih 5 ur... in to brez obiskov WCja, ki je nekakšen rekord v zadnjih treh mesecih user posted image !

Prelep dan tudi vsem ostalim še čakajočim in že zibajočim!

Aja sej res,...Majoli (tudi oktoberka) je v nedeljo 14ega ob 8:45 rodila svojega prvega sina Maksa, velikega 53 cm in težkega 3880gramov.
Več o vsemu pa vam bo verjetno sporočila sama, saj naj bi šla oba že danes domov!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
17.10.2007 15:03:34   
skuštrana
Najprej en lep pozdavček od mene in malega Arsena...Oba sva super, Arsen malo bolje kot jaz, je bil res korenjak in se spodaj nikakor ne morem sestavit nazajuser posted image Še vedno me vse bolji, kljub temu da nimam niti enega šiva - pohvale in zahvale super babici Jani v Postojniuser posted image . Na kratko ( daljša verzja sledi, ko si malo opomorem) - bilo je hitro, intenzivno in zelo bolečeuser posted image Vse skupaj se je začelo ob 6 zjutraj, ob 8 sva prišla v Postojno ob 9.15 pa je bil mali zunaj...

Čestitke še vsem drugim novim mamicam, tistim, ki pa še čakate pa veselo čakanjeuser posted image user posted image ....

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
17.10.2007 15:17:41   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: drobižek

Mišk pa najbrž že carta...kaj pa 2ursae?

Pa čakajmo...

2ursae še nič ne carta user posted image  ... nič, nič punčke, nič še ni ... sem bila na pregledu v porodnišnici, vse je po starem in moram prit ponovno v petek. Sem kar že počas obupala, da bo šlo po naravni poti user posted image , tamali je tko vztrajen tam notri, le kaj je tam tazga user posted image  

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
17.10.2007 16:04:36   
Klaudia

user posted image       
user posted image          

30 user posted image    16 user posted image         15 user posted image         pupe vodijo user posted image
1  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

3., 11. in 14.10. so bili najbolj delavni dnevi

user posted image
23.08.'07 (14:24) - 23.09.'07 (11:16)

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (13.10.) ŽAN
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27)

24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (14.10.) NELI 
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3900g, 54cm )

user posted image  
23.10.'07 (21:28) - 22.11.'07 (18:07)

user posted image     
45 user posted image      10user posted image      8user posted image        9 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

05.10. kovanec
05.10. bušbuš, user posted image
06.10. mišk ('82), KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), LJ
11.10. 2ursae ('77), LJ, user posted image   (Bor)
15.10. bonci ('77), (dvojčki) 

15.10. drobižek, user posted image
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), Domžale, (Lana ali Miha)

16.10. ULLA K. ('77), LJ, user posted image
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5

19.10. MB*TANJA*   
19.10. Blejka26
19.10. čohalka ('78), user posted image
20.10. valči ('79), Brežice, user posted image
21.10. Daschi ('76), --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), --> Ljubljana
21.10. inibini, user posted image
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. Natasa-6 ('74), LJ, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
24.10. Panda., LJ --> Ljubljana, user posted image

24.10. suzymami ('81), --> Ptuj, user posted image
25.10. *Lana* ('78), user posted image
25.10. pot, LJ, user posted image

25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Hohenn ('76), user posted image
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, user posted image  (Sara)

26.10. mojca235, --> LJ
28.10. kopriva, user posted image   (David)

28.10. mehurčica ('78), MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), KP
28.10. noa1 ('75), MB, user posted image
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. lane31 ('76), MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), KK
30.10. ditta ('74), LJ --> Ljubljana, user posted image
30.10. Ulaa ('74), --> Ljubljana
31.10. živa ('77), LJ --> Postojna, user posted image
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
17.10.2007 17:11:09   
mehurčica
Pa da se še jaz malo javim. Priznam, samo preberem vas, pol pa črta...lenoba lena...

user posted image
Dopoldan sem komaj prišla čez mesto. Vse me je pritiskalo in špikalo, pa še ti hemoroidi...
user posted image Predvčerajšnjim sem imela eno moralno krizo, ampak se izboljšuje.
Za melceko sem končno zlikala čisto vse - še zadnje tetra pleničke, ki sem jih dobila na izposojo, ker mi je bilo škoda nove kupovat samo za prve tri mesece. Nekaj tistih, ki jih je imel David se jih je namreč uporabilo za druge namene in sem jih nekaj dodatnih zdaj še želela imet. (hvala ro-la!)

A je kateri čakajoči še slabo? Meni je konstantno po malem slabo. Zgaga me pogosteje matra, čeprav se mi zdi, da se je trebuh že konkretno dol spustil. In danes sem bila že 4x na WC-ju.user posted image Aja, pa po dolgem času sem spala 3 ure v kosu, od 2h do 5h! Drugače se zbujam na 1 uro ali na 1 uro in pol!

user posted image

No, kljub težavicam sem ok in še z veseljem grem na kak sprehod. Sploh zdaj, ko je tak lep sonček.user posted image Počasi bota moja dva prišla domov, tak da se slišimo pozneje ali jutri. Pa-pa

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
17.10.2007 17:32:22   
drobižek
Mehurčica - tudi jaz sem imela krizo; mislim, da včeraj. In to najbrž zato, ker sem si želela, da bi bilo na PDP in nič...preveč sem računala na ta datum. Pa še danes ni nič in najbrž tut jutri in pojutrišnjem ne bo...ti dnevi po PDP so pa res mučni. Je veliko boljše, če teuser posted image  prej preseneti...user posted image

Tudi meni je čez dan večkrat slabo. Sicer ne v takšni meri kot je bilo cel tretji mesec, ampak občutim eno šibkost in slabost.
Zgaga - je pred nosečnostjo sploh nisem poznala. Bolj ko gre proti koncu, vedno huje je. Ni dneva, da je ne bi občutila in to v polni meri! Donat je najbolj natur in pomaga...vsaj meni in ne v prevelikih količinah.
Jaz imam pa drug problem glede spanja - da ko se odločim, da bom šla spat, sploh ne morem zaspat; grem nazaj v dnevno in kake dve uri gledam tv, potem pa nazaj v spalnico, potem pa - seveda s 5- kratnimi obiski WC-ja do jutra...

Samo jamram...saj sem že na koncu, sam user posted image  še dobim, pa bo!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4438
17.10.2007 18:38:00   
valči
Zdravo še enkrat!
Sem se zjutraj pohvalila,da sem bolše,pa ni dolgo trajalo,do devetih,ko je moj prišel domov in sva se pošteno skregala.Spet je prišlo vse name,voziček,ki bo pri tašči,še ni opran,pa sem mu omenila,ker se pač v sončnem vremenu bolje suši,pa je zatežil,da bo on zrihtal,ko bom v bolnici.Kaj pa če bo dež,kje se bo posušil?Bo splesniviluser posted image No,pa še posteljico treba v spalnico transportirat,pa en regal v sinovo sobo,pa pol po tleh pobrisat.Nič.Da bo pol to naredil.Jaz pa cela tečna,kako bo to zvozil.Pol sem ga še prosila,da bi avto opral,ker je umazan do konca,ves siv...No,ko sva se skregala,sem se popoldne sama spravila ga posesat,pobrisat prah in ga umit od zunaj,da sem komaj hodila na koncu.Pa še otroka me nista nič poslušala,ja sama sebi grem na živce.
Me je prav strah,da bom šla rodit v petek ali soboto,ko mojega ni doma,pa samo v porodni si ne predstavljamuser posted image user posted image A je katera od mamic šla sama rodit,sedaj v oktobru,ali prej kdaj?In kako to zgleda?Jaz si ne predstavljam,da bi šla sama rodituser posted image user posted image

skuštrana,lepo te je nazaj brat,sem mislila nate,ja to si imela res intenziven porod,dobro,da je mimo in da je Arsen zdravuser posted image Pa kako fotko prilepi.
Mehurčica,tebe je tud lepo po dolgem času prebrat,no vse vas je lepo brat,kar pišite,magari take traparije,kot jazuser posted image Vam bo bolje,če ste slučajno potrteuser posted image
Mišk bo sigurno prej doma,kot jaz grem,tako,da se žal ne bova videli.
Aktivnost meni nič ne pomaga,vse živo delam,pa nič,res ne mirujem in na sedežni ne čakam na porod.Pa dete noče ven,pa se mi zdi,da nima več nič prostora.No ja,mogoče bo pa celo škorpijonuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
17.10.2007 18:47:48   
lex
Se oproščam, ker se vam vmešujem ampak sem pravkar dobila tale SMS od *Lane*
CITIRAM: 17. oktobra 2007, ob 18.08, je na nebu zalesketala zvezdica, ko je na svet prijokal fantek z imenom TEVŽ, velik 48 cm, težek 3050g. Življenje je polepšal mamici in atiju.

Draga moja prijateljica in prijatelj ISKRENE ČESTITKE IN VELIKO CARTANJA. MALEMU TEVŽKU PA SREČNO, NASMEJANO IN VESELO OTROŠTVO, KI GA BO OB VAMA ZANESLJIVO DOBIL IN UŽIL Z VELIKO ŽLICO.user posted image

lep večer še naprej lex

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
17.10.2007 19:15:05   
pot
Pozdravljene oktoberke (mamice in user posted image ).

majola, čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

Vidim, da ste nekatere že precej upravičeno nestrpne. Midva sva se ravno včeraj pogovarjala, da bova začela odštevat jutri, ko je še 1 teden do roka, potem pa še 4 dni do drugega možnega datuma (ker je dvakrat UZ pokazal tudi možnost 29.10.), če prej ne bo nič, če pa še potem ne bo nič, bova pa v minus štela. Ja, zelo lahkotno sva si zastavila čakanje. user posted image Mogoče je meni lažje, ker se kar dobro počutim, kolki me že nekaj dni ne bolijo, le stranišče moram ponoči obiskovat in se včasih kar precej potrudit, da nazaj zaspim. Občasno pa mi je težje prenašat otrdevanje maternice, ker traja dlje in je teža in pritisk kar težka. Drugače pa razen občasne zgage se počutim dobro in marsikdaj mi uspe pozabiti, da imam spredaj eno veliko kroglo, sploh pri odpiranju vrat, žal pa ne pri vstajanju s kavča ali postelje. user posted image Potem se skotalim na bok in vstanem.
Se pa veselim dne, ko bom zagledala malo migajočo se ritko iz mojega trebuha. user posted image

Včeraj sem šla spet na ZZZS se pozanimat kaj točno še potrebujem in potem na občino iskat še dodatne stvari, ampak še vedno nevem, pa tudi tam niso vedeli, če mi bo odobreno obvezno zdr. zavarovanje po partnerju, tako, da še vedno čakam, da se kaj uredi. Danes je moj oddal vse stvari, tudi izjavo, zdaj pa lahko spet čakava, da rečejo, ali še kaj potrebujem ali je zaključeno. Upam, da bo zdaj vsa ta solata papirjev zadostovala, prejšnjič, se mi je kar dozdevalo, da ne bo šlo preveč zlahka, zdaj pa res upam, da je to to, da grem lahko v miru rodit, ko pride čas.

Danes sem pa malo pospravljala mojo delovno mizo, ki je do zdaj že kar neeeeeekaj časa bila odlagalna miza. user posted image Pa mojemu popravila gumbnice na hlačah...
Čas tako hitro beži...

Danes niste preveč klepetave, pa sem mogla povečat objave. user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
17.10.2007 19:17:50   
pot
Čestitke *Lana*!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
17.10.2007 21:05:09   
mehurčica
*Lana*, ČESTITKE!!!user posted image user posted image user posted image
user posted image

Meni pa se že malo meša....sem prebrala "teče babica na maraton", namesto "teža bebice na morfologiji"....user posted image

No, večer je, parkrat me je malo zvilo, zdaj pa spet nič...pa še verjetno dolgo ne bo nič.  Bomo že, ne?user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
17.10.2007 21:12:26   
Jenny Anny
user posted image user posted image  Lana čestitke za user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4444
   [Brisano sporočilo]
17.10.2007 21:31:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pot)
  Neposredna povezava do sporočila: 4445
17.10.2007 21:34:34   
Klaudia
user posted image       
user posted image          

31 user posted image    16 user posted image         16 user posted image  
1  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

3., 11. in 14.10. so bili najbolj delavni dnevi

user posted image
23.08.'07 (14:24) - 23.09.'07 (11:16)

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (13.10.) ŽAN
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27)

24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (14.10.) NELI 
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3900g, 54cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 

user posted image  
23.10.'07 (21:28) - 22.11.'07 (18:07)

user posted image     
44 user posted image      10user posted image      8user posted image         8 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

05.10. kovanec
05.10. bušbuš, user posted image
06.10. mišk ('82), KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), LJ
11.10. 2ursae ('77), LJ, user posted image   (Bor)
15.10. bonci ('77), (dvojčki) 

15.10. drobižek, user posted image
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), Domžale, (Lana ali Miha)

16.10. ULLA K. ('77), LJ, user posted image
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5

19.10. MB*TANJA*   
19.10. Blejka26
19.10. čohalka ('78), user posted image
20.10. valči ('79), Brežice, user posted image
21.10. Daschi ('76), --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), --> Ljubljana
21.10. inibini, user posted image
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. Natasa-6 ('74), LJ, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
24.10. Panda., LJ --> Ljubljana, user posted image

24.10. suzymami ('81), --> Ptuj, user posted image
25.10. pot, LJ, user posted image
25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Hohenn ('76), user posted image
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, user posted image  (Sara)

26.10. mojca235, --> LJ
28.10. kopriva, user posted image   (David)

28.10. mehurčica ('78), MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), KP
28.10. noa1 ('75), MB, user posted image
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. lane31 ('76), MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), KK
30.10. ditta ('74), LJ --> Ljubljana, user posted image
30.10. Ulaa ('74), --> Ljubljana
31.10. živa ('77), LJ --> Postojna, user posted image
31.10. miska1

*Lana* - ČESTITKE! user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
17.10.2007 22:48:44   
Jenny Anny
Blagor vsem, ki ste rodile pred rokom user posted image user posted image , zdaj ljudje že ob desetih zvečer klicarijo če sem še domauser posted image user posted image

Grrrrrrrrrr, no tolažim se s tem, da mi pa mogoče to sproži porod.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
17.10.2007 23:46:08   
ajsika83
helo punce!da vam sporočim veselo novico!KOPRIVA je rodila DAVIDA,težkega 2450g in 50cm.rodila je s CR ker jo je G pod nujno poslala v P.Oba sta v redu in sta se takoj podojila! no mene pa že moja Pia kliče!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
18.10.2007 0:11:46   
živa
Valči user posted image . Saj sem že eni drugi nosečki na njeni temi napisala, ampak bom še tukaj, kjer si vsaj ti približno na istem, pa lahko malo počvekava o tečnobi user posted image . Torej, tudi jaz sem precej sitna. Ne, da to komu kažem ali da se znašam nad kom, ampak malo sem pa že vsega naveličana, malo sem jezna, ker imam še veliko dela doma (v jedilnem kotu delamo sobo za novega člana) in za službo (oddati moram še en hud članekuser posted image ), malo me je strah poroda (CR) in okrevanja, še bolj pa nove situacije (dva otroka z razliko 21 mesecev, kako bo novorojenčka sprejel starejši) in celo porodniške user posted image  (rutinske stvari me res ubijajo, mali ni v vrtcu itd.). Pol časa se sprašujem, katerega spola je novo dete, ali mi je res vseeno za to, ali bom slučajno razočarana nad tem user posted image , ostali čas se sekiram, da mi gredo po glavi take neumnosti, in se obremenjujem s tem, ali bo novo dete zdravo, bo res vse v redu ...

Potem pa še ne vem, kako je, ko se porod začne, jaz pa moram zaradi elektivnega CR čim hitreje do porodnišnice, preden se otrok spusti v porodni kanal, na CR pa sem naročena šele dva dni pred PDP. Pa se še za to sekiram in si delam skrbi. In v primerjavi s prvo nosečnostjo sem bolj utrujena, otrok je bolj aktiven, bolj me brca, bolj me vse boli, imam lažne popadke, slabo spim, doma imam živahnega 21-mesečnika, s katerim je vsak dan bolj ali manj enak oz. naporen (tudi zaradi rutine) ...  

Skratka, mečejo me nosečniški hormoni, in to nenormalno user posted image . Jutri imam CTG, morda me bo to malo pomirilo glede popadkov, če mi katera razloži, kako se kažejo na tistem grafu.

No, pa sem napisala nekaj traparij, kot si "prosila", in mogoče se res že malo bolje počutim user posted image  ... oz. se bom, ko bom zaspala user posted image .

Lp,

živa   

P.S.: Aja, pa čestitke vsem novim oktobrskim družinam user posted image !

(odgovor članu ajsika83)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
18.10.2007 7:32:13   
Daschi
Dobru jutro, punce!

Spet en lep dan pred nami, spet en dan bližje prihajajočemu user posted image .

Danes zjutraj sem pa celo jaz opazila, da se počasi tudi pri nas dogaja in pripravlja. Malce se je pričel luščiti čep. No, superuser posted image .
Ampak, imam še čas. danes bi še kaj naredila, pa pospravila, jutri bi pa šla.user posted image  Če bi lahko jaz načrtovala, bi tako.

Skratka, jaz sem še v enem kosu, dobre volje, ker se mi je prehlad pozdravil. Juhu!

Tiste, nestrpne, čakajoče že čez rok, saj bo! Držim pesti za vse!
Se še javimuser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.