tananejka
|
IZVIRNO SPOROČILO: solatja zadeva je že za nami, stvar je že skoraj zaceljena, ampak mene vseeno zanima, kako bi ve reagirale? naša je namreč padla v vrtcu (se spotaknila in padla na rob kocke) ter si prebila čelo. bilo je nekaj krvi, dali so ji led in čez flajšter ter me takoj poklicali. ker ni preveč jokala, je rekla vzgojiteljica, da je presodila, da ni nič hujšega, da mi ni treba hoditi prej po njo in da naj sama presodim, če jo bomo peljali k zdravniku, njej se ne zdi potrebno. Povedala je svoje mnenje, vsak starš pa se odloči tako kot misli da je prav. Ko te je poklicala, bi lahko takoj letela tja, ali pa ne....pač odločitev starša ko sem ji doma menjala obliž, sem videla, da je rana velika slab cm in da tudi ni preveč globoka, je pa še kar nekaj časa tekla kri iz rane. ko je prišel domov mož, je zagnal paniko, ker je po petih urah še vedno tekla kri in smo jo peljali k zdravniku (kar je bilo že v prvotnem planu). šivati ni bilo treba, vendar mi je sestra vseeno rekla, da je prav, da smo jo pripeljali, da se nikoli ne ve, kako je. še sprejemna sestra je rekla, da ona ne more presoditi, če je za šivat, da mora to pogledati zdravnik. mama, ki dela v šolstvu, je rekla, da je napaka vzgojiteljice, da je ona sama ocenila, če je rana za k zdravniku, da oni vsakega otroka, ki se poškoduje do krvi, peljejo k zdravniku, ker niso usposobljeni za oceno. Ni sama ocenila.....rekla je, da se njej ne zdi potrebno. Da bi pa vzgojiteljice peljale vsakega otroka, ki se poškoduje do krvi k zdravniku pa tudi ne verjamem....bi bila prehuda. Ponavadi je tako, da pokličejo starše in ga sami odpeljejo, če le ni tako nujno, da se ne sme čakati. Za manjše poškodbe in praske (kjer je včasih tudi veliko krvi), pa so vzgojiteljice toliko usposobljene (vsaj naše), da nudijo prvo pomoč. kaj pa ve menite? naj povem, da sem z vrtcem zadovoljna, tudi vzgojiteljica in pomočnica sta super in jima zaupam otroka, vendar res mislim, da bi mi ona morala svetovati, naj jo peljem k zdravniku. kaj pa bi vi pričakovali v takem primeru (pa naj ne pride do njega )? Držim pesti, da ne boste imeli več takšne vrčevske nezgode. Res ni prijetno, ko se kaj takega zgodi, glede na povedano pa po moje vzgojiteljica ni naredila prav nič narobe. Povedala je le svoje mneje, ki je bilo sigurno dobronamerno, na starših pa je da se odločijo kaj bodo naredili. Lep pozdrav
|