Suzi*
|
Katka, fuuul hvala za lepe besede. Mi veliko pomenijo. si!!! Jaz pa zaenkrat kar uredu spim. Sicer obvezno na boku in s povštrom med koleni, pa nimam bolečin. Pa magnesol mi pomaga proti bolečinam v trebuščku. evo, še obljubljeni recepti (Pina za našo kuharico!!) : ŠTRUKLJI na hitro Zmešamo v mikserju 50 dag skute, 20 dag moke (ali kombinacijo moka, gres), žličko soli, 2 jajci. To je originalen recept. Jaz sem dodala še sladkor (ene 5 žličk), pa malo cimeta, če bi imela bi dodala še rozine. Vse skupaj daš na moker prtiček v obliki klobase, zaviješ in daš kuhat za 30 minut. Postrežeš prelite z drobtinami, popraženimi na maslu. Jaz sem dala še sladkor in zraven mojih zelooo paše kakšen kompot. Lahko pa bi jih naredile tudi slane pa s kakšno zelenjavno prilogo. Praktično nič dela in zelooo dobro. TORTILJE 8 tortilj (kupljene, jaz sem imela Poco Loco) piščančja ali puranja prsa, pol manjše čebule, bučka, pol konzerve koruze, pol konzerve rjavega fižola, sol, poper, čili (jaz sem dala začimbo za meso s čilijem) Preliv: parad. mezga ali pelati (jaz sem imela mali kozarček domače parad. omake), mali lonček kisle smetane, sir Na olju prepražiš sesekljano čebulo, dodaš na male koščke narezano meso in lepo zlato rjavo zapečeš. Odstraniš iz posode, prepražiš noter na kockice narezane bučke, soliš, ko so malo mehke dodaš koruzo in fižol (količino daš po okusu), začiniš, pokuhaš, dodaš meso in še malo pokuhaš za minutko. Tortilje nadevaš s pripravljenim nadevom, jih zviješ in polagaš v pomaščen pekač. Če ostane nadev ga lahko daš od straneh. Zmešaš paradajz in kislo smetano in preliješ po tortiljah, povrhu pa veliko naribanega sira. To pečeš pri 180 st. C pol ure. Zraven zelo paše zelena solata. Po želji lahko date drugo zelenjavo (paradižnik, papriko,...). Meni je bla ta kombinacija ki sem jo delala superska. Tako, ta vikend sem malo eksperimentirala v kuhni. Bo oboje treba ponovit.
_____________________________
Vedno imej pred očmi nekaj lepega, pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!
|