tajtaja
|
Moja dvojčka bi naj začela z 2o.okt.. obiskovat vrtec, ker pa so mi podaljšali porodniško, bi rabila varstvo od 1.marca naprej. Ko sem o tem obvestila pristojne v vrtcu, v katerega sta bila sprejeta, je nastala cela štala. Tako sem šla danes do socialne, da se nekak probamo dogovoriti, pa mi je prišla na dan z gotovim dejtvom, da naj otroka izpišem. OK, kaj pa ko bom šla v službo. Ju bodo sprejeli? Je rekla, da ni šans, ker je vrtec popolnoma poln, da sta že "na njunem mestu" dva druga....hallo. Tile so zgleda res računali, da ju bom izpisala. Ker pa nimam nobene druge variante varstva, sem se proti temu odločno postavila, tako da se je potem šla še enkrat posvetovat z ravnateljem. In ta je bil zelo odločen in da oni od tega ne odstopajo. Sem rekla, da v najslabšem primeru gresta pač na ta datum v vrtec, tako da mi lahko izstavijo položnice, obiskovala pa ga valjda v resnici ne bosta dokler bom jaz doma. Sedaj se mora ravnatelj še nekaj posvetovati z pravno službo in me potem obvestijo oodločitvi. Zgleda da niso računali na takšen odziv in nekomu že ponudili mesto mojih dveh. Kaj sploh lahko naredijo, saj me ne morejo prisilit, da ju izpišem. Ja, potem mi je že nekaj nakladala, da kao nimata pogojev za sprejem, ker še nista eno leto stara (sta pa že 18 mesecev), pa ker imam podaljšano, ne bom dobila zdravniškega potrdila. Sem ji komaj razložila, da če ne bi želela, ne bi imela podaljšanja in bi že bila v vrtcu, in da to ne pomeni, da bi bila tako hendikepirana da ne bi smela v vrtec... Zgl