nana 27
|
PBJ, hvala za linke Tianna, dobrodošla nazaj in ČESTITKE Nefretiti, dober občutek, ko te gledajo mali učki Si me spomnila na to, kako sem pri Mihu ves čas nosila modre puloverje in pižame in ko sem enkrat oblekla roza pulover, se me kar ni uspel navaditi Toliko o vidu pri dojenčkih Helenav, vem, kako izgleda to cviljenje. Pri nas je bilo in je cviljenje/protestiranje na sporedu zaradi naslednjih zadev:1. nepodrt kupček (ko ga podereš, lepo pije) ali,2. preveč stimulansov (preglasno dogajanje, preutrujenost, prevelika lakota) ali,3. bolečine v trebuščku ali,4. trenutki tik pred kakanjem, ali5. refluks, če po dojenju še kaj poliva ali6. ... Tole pa so rešitve, ki se jih poslužujemo pri nas doma (glej po navedenih točkah): 1. podri kupčka, 2. otroku daj v usta dudo (prej kani gor kakšno kapljico zeliščnih kapljic proti krčkom, če dude noče sprejeti. Otroka nasloni s trebuščkom na svoj trebuh in s svojim telesom nežno drži dudo v otrokovih ustih, da ne pade ven. Z eno roko ga tapkaj po ritki in hodi v krogih po stanovanjih. Važno, da čuti gibanje oz. tresljaje (tvoje hoje), ki se jih spominja še iz trebuščka. Lahko se usedeš na žogo za aerobiko in se odganjaš od nje v nekem ritmu). Varianta je (to naredi mož, če noče piti po flaški in na njej protestira) - vzemi tetra plenico in otroka zavij, da ne more mahati z rokami - Guppy je dala super navodila glede povijanja in tudi slikice , 3. in 4. skuhaj čajčka (50ml vode, do eno minuto (ne več) imej noter filter vrečko kamilic ali cvetke, ki jih nato precediš, tri janeže, tri kumine, pol žličke sladkorja). Otroka bo pomirilo, ali pa se bo pokakal. Popije naj 10 do 30 ml čajčka). Če po tej seansi oz. po kakanju noče jesti, nadaljuj za drugo točko. V tem primeru bo sigurno zaspal in nato normalno jedel. Za refluks ti bom pa kaj napisala in sme že enkrat Myski le v primeru, da veliko poliva.
|