mami_miki
|
Že preden se je naš malček rodil, smo si kot vsi starši želeli, da bi ponoči čim več spal. Po dveh meseceih (sedaj jih ima 4) spi ponočo 8 ur! Spat gre okrog pol enajste in se zbudi okrog pol 8 zjutraj, poje in spi še 3 ure. Recept??? Moja kolegica je rodila 7 mesecev pred mano. Njena punčka prespi tudi cele noči. Ko sem jo vprašala kako je to dosegla je rekla, nič, ti ga samo redno hrani. In tako sem ga od prvega dne hranila na tri ure. Če je spal, sem ga zbudila. Točno na vsake tri ure. Nato se je sam navadil po mescu in pol in se začel zbujati sam na tri ure.Nato je po mesecu in pol že spal po 4 ali 5 ur ponoči. Vedno več. Potem pa je po dveh mesecih prvič prespal celo nočin tako še zdaj spi celo noč.Pa še nekaj zelo pomembnega, se mi zdi. Nato smo bili na rojstnem dnevu, ko je spal dobrih pol ure v vozički. Nato se je začel premetavat, pa mi je starejša kolegica rekla, naj ga obrnem na drugo stran. In res. Spal je dalje. Ker tudi nam ne paše celo noč na eni strani ležat, oni pa so še majhni in se ne morejo obrnit, tako da jih mormo mi! Tako sem to začela prakticirat še ponoči! Po nekje 4 urah je začel nekaj migat, v bistvu ko sem zaslišala da se hoče prebudit, sem vsakič hitro vstala iz postelje in ga obrnila na drugi bok in v hipu je zaspal dalje, brez da bi ga hranila in tako še spal 4 ure. Sedaj pri 4 mesecih spi,pa ga ne pbračam več, ker sam od sebe spi. Ne vem. Upam, da vam bo pomagalo. Poskusite najprej čez dan, v vozičku ali na kavču, ko spi, nato še ponoči. Pa še to: ponoči ga na previjam, in zjutaj ne naredim svetlobe, ko ga hranim, ravno toliko, da vidim da pripravim obrok pa da mu najdem usta . Da se ne prebudi. Tako spi vs skupaj skoraj 10,11 ur-jaz pa z njim!! Se mi zdi, da je najhuje če mami ni naspana, zato z veseljem delim to izkušnjo z vami in upam, da vam bo pomagalo! Pa čez dan se sajte normalno pogovarjat na glas...naj telefon zvoni...Živite normalno.
|