sazi
|
nočem delat reklame in propagirat zadeve, kot blazno ugodne, ampak se ponudbe res razlikujejo informativni izračuni so realni, če se nič ne pogajaš, pa marsikje niti niso potrebna ne vem kako velika pogajanja, pa dobiš nižjo obrestno mero res je, da imam kredit vezan na LIBOR in je zato tudi bolj ugoden - sprejemam tveganje z spremembo tečaja CHF-EUR, ampa so razlike tako velike in predvidevanja zaenkrat ne napovedujejo kakšnih velikih rasti ali padcev tečaja, tako da sem se odločila za to varianto, pa še možnost je menjave vezave z LIBOR na EURIBOR, če se odločim, da bi mi bilo to ugodneje (če bi libor začel rasti hitreje od euriborja). kredit sem vzela pri Hypo, hvalit jih pa nočem preveč, ker so mi pobrali ogromno časa in živcev, da smo vse uredili, ampak zdaj štima sem pa pri njih odprla račun, vzela zraven vse dodatno, da sem dobila ugodnejši kredit (hyponet, mastercard... - ampak ti stroški so majhni v primerjavi že z samo 0,1% obresne mere na tak znesek). Pa kot rečeno, tveganje glede nihanja vrednosti valut obstaja, tako da če se odličite za kaj takega in se situacija drastično poslabša... ne krivite mene za to "reklamo" sama sem se znašla v položaju, ko sem ocenila, da sprejmem zadevo -- saj če zdaj plačujem toliko manjše obroke, imam še vedno kar nekaj rezerve, če se tečaj spremeni... je pa moj zgornji izračun narejen po informativnem izračunu Hypo banke - hipotekarni kredit vezan na CHF za primerjavo, kredit z istimi ugodnostmi pri isti banki, bi bil pri vezavi na Euribor za 13% dražji, torej bi namesto 760 eur plačevala 880 - kar se mi zdi zelooo veliko pa še nekaj o najemanju kredita - povečini zahtevajo, da imaš sklenjeno življenjsko zavarovanje, če vzameš hipotekarni kredit. Svetujem, da si ga prej uredite sami tam, kjer vam to ustreza, saj sem ga sama "morala" vzeti pri njihovi zavarovalnici, ker ga prej nisem imela...
|