|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nepopolna mama
18.9.2007 10:16:58   
Anonimen
Imam enega otroka. Pritiski okolice pa so, da moram imeti še enega - da prvemu ne bo dolgčas, da ne bo razvajen, ker vsaka družina "mora" imeti dva otrokauser posted image

Saj sem si jih želela imeti tri ali vsaj dva, pa sem spoznala, da ne zmorem toliko folgatiuser posted image  Težko mi je bilo to si priznati. Služba, gospodinjstvo, vzgoja - meni ne znese. Sem tudi takšna, da mi ni do tega, da bi otroke imela, zanje pa zaradi službe ne bi imela dovolj časa.

Tukaj na forumu se mi zdite vse ženske super mame, vse zmorete, vse si znate zorganizirati. Zraven pa še cvetite za svojega moža. Občudujem vas. Kje imate toliko energije?

Jaz pa imam slabo vest, počutim se kot poraženka.user posted image Kot da nisem dovolj dobra mama, ker imam samo enega otroka.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nepopolna mama
18.9.2007 10:19:04   
Anonimen
Jaz pa imam slabo vest, počutim se kot poraženka. Kot da nisem dovolj dobra mama, ker imam samo enega otroka.

Jaz imam tudi samo enega, pa se niti slučajno ne počutim kot poraženka. Mene okolica nič prida ne najeda za še enega, če pa že kdo vpraša, mu vedno rečem, naj tastarga vpraša, ker jaz bi že zdavnaj imela še enega on pa ne. Pa se mi zdi, da iz podobnih razlogov kot ti. Ne bom rekla, da je poraženec, je pa beden v svojih razlogih za in proti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2007 10:23:43   
Anonimen
Jaz imam enega, pa še tega komaj sfolgam. Si ne predstavljam dveh, sploh ne pri teh letih. Mogoče pred 20 leti, ampak ne verjamem. Eni ljudje pač nimamo toliko energije in je brez veze, da bi zato otroci bili za kaj prikrajšani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2007 10:29:49   
natasaom
tudi midva imava samo enega pa najbrž bomo pri tem tud ostali.jaz bi imela še vsaj enega pa moj noče-zaenkrat...na druge se pa ne oziram..naj si mislijo kar hočjo boli me patka..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2007 10:30:17   
Anonimen
Vsaka mama je popolna takrat,kadar nudi svojemu otroku ljubeze, varnost in življenje v družini, kjer se otrok počuti zaželjen. Pa ni pomembno ali vse to nudi enemu otroku ali petim.
Pomisli malo na ženske, ki jim ni dano, da bi postale mamice.Kaj misliš, kako se one počutijo?
Objemi svojega otroka, reci mu, da ga imaš rada, na okolico se pa ne oziraj, ker jim itak nikoli ni prav.
Srečno in drži se.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2007 10:33:39   
purple
Nobena mama ni idealna, pa naj ima enega ali več otrok. Zaradi okolice se ne sekiraj, ti sama najbolje veš kaj čutiš in koliko otrok boš imela. Zato, ker imaš enega pa nisi poraženka, ampak si mama.user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2007 10:33:40   
nizozemka
Draga anonimna, tudi jaz imam samo enega skratka, pa ga ni razloga, da bi imela se kaksnega. So seveda forsiranja s tascine strani, ampak mi2 se ne dava.user posted image Pa se zaradi tega sploh ne pocutim slaba mama!!
Srecno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.9.2007 10:34:46   
cmokec
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem tudi takšna, da mi ni do tega, da bi otroke imela, zanje pa zaradi službe ne bi imela dovolj časa.

Sama si si odgovorila, kaj si želiš. In ne, nisi poraženka, samo naglas si priznaš, da ni vedno vse rožnato, ko si starš. Da je veliko dela, tudi nekaj odrekanja. In, da želiš imeti samo enega otroka - ne vem, kaj je tu slabšalnega. Nekomu si podarila življenje, a to ni dovolj. In tudi, če si sploh nebi želela otrok, jih pač nebi imela. Ne obremenjuj se z okolico, ampak raje uživaj s svojo družinico. Bolj pomembno je, kaj na drugega otroka pravi tvoj partner.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2007 10:41:49   
Strawberrie Cherrie
enega. In te spoštujem, da kolikortoliko folgaš otroka, gospodinjstvo in službo. Jaz si namreč iščem nekoga, da mi bo vsaj čistil pomagal.

Nihče ni popoln. Najmanj pa te, ki razlagajo kako zelo imajo vse poštimano in fino. Larifari.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2007 10:43:43   
Gordana-3
moj mož pa hoče 3!!! do sedaj imava dve pupi, razlika med njima je 2 leti, stari sta 1 in 3 leta. in si ne predstavljam, da bi imeli samo eno. vedno sva si oba želala 2 ali več otrok. pa čeprav je včasih tud nama težko. mož dela v treh smenah, kar pomeni, da sem včasih cel popoldan sama z otroci. jaz vstajam zjutraj ob 5.oo, otroke zbujam ob 5.20, da gremo ob 5.45 od doma, domov pridem ob 16.00 uri. moja mami je 130 km daleč, tašča ju včasih popazi, ampak veliko boleha in tudi ne morem veliko računat na njo, čeprav mi veliko pomeni to, da nam vsaj za tri dni v tednu skuha kosilo. in morda nimam vedno časa za otroke popoldan, včasih se pač sami zaigrata, ko je potrebno še prat ipd. ampak se zaradi tega nimam za slabo mamo. ko sem pa z njima, pa sem 100 % z njima. in od čistoče se ne sveti pri nas - za to pride moja mami vsaka dva tedna in malo bolj orng popuca user posted image . da ne bom dolgovezila: nisi slaba mami, če si se odločila za enega otroka. ampak moje mnenje je, da kjer je eden, tam je za drugega tudi mesto, še posebej, ker si rekla, da si si želela dva otroka. da ti ne bo kasneje žal! imam kolegico, ki ima tud eno punčko. sedaj pri 40 (punčka jih ima 11) ji je ZELO ŽAAAAL, da se takrat ni odločila za še enega otroka. pa je takrat našla 1000 in en razlog, zakaj ne.
tudi sama sem edinka in sem si vedno želela, da bi imela kakšnega brata ali sestro, še dandanes.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2007 10:45:59   
jade1
Koliko otrok bosta imela je samo odločitev tebe in tvojega partnerja. Zakaj se sploh obremenjuješ s takšnimi neumnostmi, ki ti jih kdo reče? Saj, če imaš več otrok pa so spet druge pripombe. Mene so napr. spraševali, če nimamo tv - ja doma, ko sem bila 3 noseča (kao, če nimamo drugega dela kot otroke delat). user posted image  Pa zdaj, ko grem kam še posebej, če sem sama s 3 majhnimi otroci me kakšni tako gledajo kot, da sem z lune padla. Men po domače povedano dol visi kaj si kdo misli in kaj reče.
Ko ti začnejo take tumbat se nasmej in spremeni temo pa jim bo že enkrat kapnilo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2007 10:47:28   
Anonimen
Ti in mož sta edina, ki vesta koliko otrok zmoreta in si jih želita. Drugi niso pomembni. In če imaš samo enega otroka nisi slaba mama. Tako kot niso vse ki jih imajo 2 ali več dobre mame. Število otrok ne naredi mame, naredi jo ljubezen in skrb za otroke.

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2007 10:51:13   
Olivija
Pri nas je tako, da vse skupaj delava: vzgajava in vodiva gospodinjstvo in ravno zaradi tega bi si upala imeti še ta tretjega .

Če bi bila pa v glavnem sama za vse, bi pa ostala pri enem, ker mi niti slučajno ne bi zneslo, pa imam kar visok prag za nečistočo. user posted image  Pa še preveč rada imam sebe in tisti prosti čas, ki ostane samo meni.

Glej ne obsojaj se, posveti se čimveč temu svojemu otroku in ne obremenjuj se z okolico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2007 10:57:34   
Anonimen
Popolnosti ni. Vse ostalo so nianse- življenja.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2007 11:01:00   
Lenny
Nikar se ne sekiraj zaradi mnenj iz svoje okolice. Samo vidva s partnerjem vesta, kako se odločata in zakaj tako! Ljudje običajno veliko govorijo, mislijo bolj malo. Sploh pri takšnih "pametnih" teorijah, koliko otrok MORŠ imeti. Halo!
O.K., pri nas sta dva. Tako sva si želela. Pa daleč od tega, da bi bila neka super mami. Je kdaj prah na policah, kakšne cunje čakajo na likanje, ni vsak dan kosilo od župce do sladice, zvečer sva oba utrujena do konca in zaspiva ob 9. Smo pa srečni, imamo se radi, veliko časa posvetiva otrokoma, gospodinjstvo vodiva sama, na vso srečo nama minija čuva babica, maxi pa je v vrtcu.
Tiste super mamice so samo na televiziji. Nobena ni ves čas nasmejana, porihtana do kraja in ne prekipevamo od energije. Uživaj s svojim otrokom in s partnerjem in se odločaj po lastnih željah in občutkih. Pa nobenega obtoževanja si ne dovoli! Vse lepo!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2007 11:27:47   
LIDJOČKA
Mislim, da se popolnost in nepopolnost mame res ne meri s številom otrok, je pa res vsaka mama v očeh svojega otroka popolna, saj jasno da včasih narediš kakšen kiks, pa da nimaš energije, pa vendar se trudiš po svojih najboljših močeh user posted image .
Jaz imam tri, pa včasih tudi ne vem kje se me glava drži in v tistih momentih se tudi sama sebi ne zdim kaj dobra mama, pa vendar se vedno znova trudim, da se veliko ukvarjam z njimi, pa čeprav na račun tega, da nimamo vedno najbolj pospravljeno, pa zlikano,....pač nečemu se je pa treba odpovedat user posted image

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2007 11:45:38   
Akil
Ma ja jst sem preava super mama!user posted image user posted image user posted image
Mislim, da takšna v realnosti ne obstaja!  Kaj se sekiraš kaj drugi govorijo? Če boš kdaj hotela imeti še enega otroka, če boš zanj pripravljena, ga boš pač imela, če ne pač ne!
Kaj ti misliš, da vse druge mame nimamo včasih polnega kufra vsega?? Jst vem, da imam. Včasih bi poslala vse skupaj nekam: otroka, moža, službo,bajto pa še sebe, ker mi gre vse dobesedno na živce. Pa se preživi tist grozen dan in gremo dalje v novega, ki je boljši, bolj sončen.
Ne skrbi, nisi nepopolna mama. Si najboljša mama, kar jih lahko ima tvoj otrok.  Vsaka mama je svojemu otroku najboljša mama!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2007 11:53:29   
Pajaca
Evo jaz pa mam dva otroka, ker se mi je vedno zdelo fino če sta dva, pa ko vidim kako fino se razumeta mi ni žal. Je pa tako, da zrihtat enga al pa dva otroka sploh ni razlike, oz se mi zdi, da je bilo več dela z enim otrokom kot sedaj z dvema. Razlike je pa 20m.

Kar se pa tiče popolnosti. Ja no jaz sem itak popolnoma nepopolna mama. In se ne sekiram. Imamo en tak urejen nered in nam je fino. Briga me če ni pospravljeno, bomo že ko bo slabo vreme. Otroke vidim res le po par ur na dan, a se mi vseeno zdi fino, da imata vsaj vmes ko me ni en drugega.

Meni je vseeno koliko otrok ima kdo. To je njegova odločitev. Nikoli nobenega ne sprašujem zakaj tako.

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.9.2007 12:23:22   
Anonimen
Jaz imam tri, pa mi niti na misel ne pride, da bi druge, ki imajo "le" enega ali dva, spraševala, zakaj nimajo še kakšnega.
Kakor kdo želim. Midva sva se odločila za tri in tri imava, z dobro organizacijo in tudi z babi servisem zmoreva.
Ti si čudna z enim, mi smo čudni s tremi, pa kaj, pravi ostali, ki zase menijo, da so normalni.
In kaj potem?

(odgovor članu LIDJOČKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2007 12:56:27   
srki
Ne sekiraj se zaradi tega in ne misli, da smo vse druge super mame, ker le-to nismo. Veliko nas je takih, ki imamo samo enega otroka, vsak ima svoj razlog, zakaj je tako.

Glavo pokonciuser posted image .

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2007 13:01:20   
Blejka26
ko je bila moja pikica stara 13mesecev sem ponovno zanosila..in moji občutki.Žal katastrofalniuser posted image bila sem razočarana in razmišljala sem o splavu,kajti nisem vedela ali bom zmogla in ali imam sploh lahko oba otroka tako zelo rada.Veliko časa sem bila v dvomih a odločila sem se da otroka obdržimuser posted image .Pomislila sem na svojo pikico kako ji je lepo v družbi otrok..in če že sexam moram odgovornost vzeti v svoje roke.Sedaj sem v zadnjem mesecu nosečnosti in se še vedno sprašujem kako se bom sploh znašla,ali bom zmogla..res me je strah z dneva v dan bolj,kajti moja sedaj 21mesečna pikica mi vzame toliko energije,da sem popolnoma brez moči.Vem da bo potem boljše,kajti sedaj mi še nosečnost nalaga precejšno utrujenost..a mislim,da smo ženske iz železa in zato smo ustvarjene,da postanemo matere.user posted image res pridejo dnevi ko imamo vsega vrh glave in se vprašamo ali bomo zmogle ali ne,toda ko pogledaš otroka pozabiš na vse.
Rekla si da pritiskajo nate..tega ne smeš dovoliti oz.jih presliši.To je tvoje življenje in odločitev je samo vajina z partnerjem.Poslušaj svoje srce..mogoče sedaj še ni čas za še enegauser posted image in se ne čutiš pripravljene,toda mogoče boš kmalu začutila željo po še enem sončku.Do takrat pa ne poslušaj drugih

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2007 13:04:36   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija

ko je bila moja pikica stara 13mesecev sem ponovno zanosila..in moji občutki.Žal katastrofalniuser posted image bila sem razočarana in razmišljala sem o splavu,kajti nisem vedela ali bom zmogla in ali imam sploh lahko oba otroka tako zelo rada.Veliko časa sem bila v dvomih a odločila sem se da otroka obdržimuser posted image .Pomislila sem na svojo pikico kako ji je lepo v družbi otrok..in če že sexam moram odgovornost vzeti v svoje roke.Sedaj sem v zadnjem mesecu nosečnosti in se še vedno sprašujem kako se bom sploh znašla,ali bom zmogla..res me je strah z dneva v dan bolj,kajti moja sedaj 21mesečna pikica mi vzame toliko energije,da sem popolnoma brez moči.Vem da bo potem boljše,kajti sedaj mi še nosečnost nalaga precejšno utrujenost..a mislim,da smo ženske iz železa in zato smo ustvarjene,da postanemo matere.user posted image res pridejo dnevi ko imamo vsega vrh glave in se vprašamo ali bomo zmogle ali ne,toda ko pogledaš otroka pozabiš na vse.
Rekla si da pritiskajo nate..tega ne smeš dovoliti oz.jih presliši.To je tvoje življenje in odločitev je samo vajina z partnerjem.Poslušaj svoje srce..mogoče sedaj še ni čas za še enegauser posted image in se ne čutiš pripravljene,toda mogoče boš kmalu začutila željo po še enem sončku.Do takrat pa ne poslušaj drugih

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2007 13:06:16   
Njuškalo
Jaz imam samo enega , obstaja možnost, da bom nekoč imela še kakšnega, ampak se s tem ne obremenjujem.Za okolico me pa itak ne briga prav nič ,kaj pravijo.Saj ne živijo oni mojega življenja, torej ne vejo zakaj sprejemam določene odločitve, kaj se dogaja v moji glavi..niti jih to ne briga.Naj najprej pri sebi poštimajo, potem pa se z drugimi ukvarjajo.
Tudi jaz poslušam, kdaj bom imela še kakšnega, da bo sinu dolgčas..bla bla bla..pa sin si dejansko želi brata ali sestro, samo ne morem sedaj imeti otroka zato, da bo imel starejši družbo.Imela ga bom, če ga bom, ko se bo meni zdel pravi čas, pa če drugi ne vem kaj rečejo.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2007 14:04:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija

/quote]

evo tudi jaz sem zanosila, ko je imel prvi dve leti. Sva ga načrtovala, ampak vseeno me je popadla ena huda panika - testa nisem delala, M pa mi je toliko zaostajala, da sem vedela, da sem noseča. Gledala sem sina in jokala, kako sem lahko tako neodgovorna, da se mu ne bom več mogla posvečat.....in čakala, da dobim menstruacijo. No po prvem šoku sem komj prišla k sebi in danes bi bila zelo nesrečna, če nebi imela mojega 6 mesečnega fantka. Pravzaprav bi rada imela vsaj še enega otročka.
Svakinja je rekla, da ona je z enim opravila svoje poslanstvo in da ona ne misli več rodit. Sicer se mi je skozi zdelo, da ga ima samo zato, ker pač otroka mora imeti, prva je itak kariera.
Mislim, da mora vsak imeti toliko otrok, kot si jih želi imeti in če si jih sploh ne želi, je to povsem njegova odločitev. Mislim, da otrok nisi nikomur dolžan.
Je pa to zelo težko, če te obkrožajo starši, tašče in sorodniki, ki te skozi sprašujejo kdaj bo dojenček, ker se pač njim zdi normalno, da imaš (še) kakšnega.
Pred leti je na nekem kosilu v gostilni po kozarčku vina tašča kričala v njeno hčer, da je nora, ker še nima otrok, pa ima že 30 let. Ne morem si niti misliti, kako se je mogla takrat počutiti.
Imam občutek, da vsi mislijo, da moraš imeti dva otroka, pa bognedaj enega več ali manj....user posted image

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2007 14:10:40   
jazz
Ej potolaži se, kaj briga druge!!!! Kaj si prvega imela tudi samo zato ker so drugi tako rekli? Saj tisti drugi jih pa lahko imajo deset če hočejo!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?