|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  505 506 [507] 508 509   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
18.9.2007 10:38:31   
NalLa
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

NaILa, jaz tudi upam!!! Jaz bi šla že danes, ampak nič ne kaže... Ponoči me je 2x zbudila neka bolečina (tam dol, nič v križu), ampak je minila... In od takrat res popolnoma nič. Pa čep je tudi še prisoten... Ti ga vsaj nimaš. Vsaj nekaj optimističnega, čeprav je to s čepom prav relativno.
Kdaj si zdaj naročena pri ginekologu?

Se ti je vsaj nekaj začelo dogajat. Jest imam v petek spet ginekologa, ampak nič ne upam na ctg. V bistvu upam, da do petka že rodim user posted image . Sem pa optimist.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12651
18.9.2007 10:43:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NalLa

Jest tud ne vem zakaj me že ornk zvija, pol se pa umiri, ampak nimaš kaj.

Pri tebi se več dogaja. user posted image  user posted image  user posted image  Blagor!!! Ah zanimivo, kako si želim/o to bolečino. user posted image  Ponoči mi je bilo kar čudno, ker nisem navajena na to. Upam, da naslednjič bo šlo za res.
A v petek? Lepo, čeprav ti želim, da bi bilo prej. Jaz pa sem šele v ponedeljek.

(odgovor članu NalLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12652
18.9.2007 11:07:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ašun

Aja še to. Meni se je pa danes močno povečal izcedek in je tako rumene barve. To kaj pomeni, a sem staknila kakšno vnetjeuser posted image

Izcedek sam po sebi ni nevaren, ne nič. Pa tudi če srbi ni nič nevarnega. Pač glivice! Moje zveste spremljevalke skozi nosečnost. user posted image  user posted image  user posted image
Če so glivice, potem je dobro oz. priporočljivo, da se jih pozdravi (Borax, Vagisan, Canesten itd) že pred porodom, saj si v nasprotnem primeru bolj dovzeten za poškodbe porodne poti, razne raztrganine itd. To pa je tudi "vse". Štručki ne škodijo.

(odgovor članu ašun)
  Neposredna povezava do sporočila: 12653
18.9.2007 11:16:10   
helenav
Mamice kako ste kaj?

Mi smo danes dobre volje, ker smo se končno naspali.
Ugotovila sem, da naši pučki paše ležanje na trebuščku. A še kdo na trebušček? Sicer jo samo čez dan,ker se ponoči malo bojim, da se ne bi zadušila.

Ali katera že daje kaj čajčka med dnevom? Nekje sem prebrala, da se ji da 10 ml, čajčka proti napenjanju, sploh tistim malčkom, ki jokajo ko kakajo. Jza bom provala. Včeraj sem ji dala malo bebe čajčka in dve kapljice sirupa prosti krčem( 5ml) in je malček pomagalo.

Iz jedilnika pa sem že črtala bučke, mlečne izdelke, vključno z mlekom, tako da več alimanj jem samo juhe, pa špinačo in bledež s krompirjem, brokolli...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12654
18.9.2007 11:17:20   
helenav
Je pa res kar je rekla Sandra......vse ki ste še noseče...DEJTE SE NASPAT IN NAPOČIVAT, KER POTEM SE VSE NA GLAVO OBRNE:-))))))))

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 12655
   [Brisano sporočilo]
18.9.2007 11:30:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12656
   [Brisano sporočilo]
18.9.2007 11:33:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12657
18.9.2007 11:45:19   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

Sandra poskušaj ga ponoči kako drugače uspavati, pa magari ga nekaj časa nosita po roki, ampak ne se z njim igrat, ne prižigajta luči - to počnite čez dan!!! Ponoči tudi samo šepetava.
Jaz ponoči dojim in vse v temi, razen tisto ful malo lučko imam, ko jo daš v vtičnico. Če je pokakana jo previjem in zopet brez luči, samo na hodniku pustim luč in vrata malo odprta, da kaj vidim.

Saj ga morda že jutri mine, ker so včasih bolj lačni,včasih manj. gelj da ga boš čez dan in predvem popoldan dovolj pogosto pristavljala in ne bo ponoči take lakote in potrebe po cartanju.

sem ga poskušala uspavat na vse možne načineuser posted image pa zaspi, ga dam v pojstlo in čez 5 minut je že sirenauser posted image
po moje je zamenjal noč za dan,ker ob 7h pa zaspi in spi 2-3 ure,pol ga podojim in spet spi...nevem več kaj nej

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12658
18.9.2007 11:46:49   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica

Sandra, kaj pa če mu poskusiš dati dudo??? Naša ima zelo močan sesalni refleks in bi kar sesala, ampak ko se naje, potem samo vleče in pljuva mleko ven. Zato sem poskusila z dudo. Seveda je v prvo nikoli noče zagrabiti, pa se malo matram in potem jo vleče kot nora.. in kar je najpomembnejše - v trenutku zaspi. Potem jo tako izpljune in je nima več.

dude ne mara-mu jo poskušam dajat že ene par dni,pa hoče kar bruhat zraven,pol pa je še užaljen-kaj mu dajem to plastiko

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 12659
18.9.2007 11:55:32   
Anonimen
Sandra, saj veš, da bi ti pomagala s kakšnim nasvetom, če bi vedela in znala - pa žal ne znam. Upam, da bo kmalu vse tako kot mora biti. user posted image  user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 12660
18.9.2007 11:57:07   
sandra85
nana27 js sem že mal obupanauser posted image
popoldne pa spi ko ubit! po moje ni druge kot to da je zamenjal noč za dan !

user posted image pri katerem mesecu nehajo krčki pri user posted image
namreč enej jih še nima-se sam bojim,kdaj se bo začelo!
kaj jih ima vsak user posted image ???

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12661
18.9.2007 11:58:07   
sandra85
tianna hvala user posted image

se kej premika pri tebi?

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12662
18.9.2007 12:00:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

se kej premika pri tebi?

Zaenkrat (še) nič. user posted image
Ampak sem optimist in se tolažim in bodrim s tem, da se vse lahko expresno začne (kot pri tebi, Dorotei). No, saj PDP je komaj v nedeljo, ampak jaz bi tako rada bila že pred tem datumom mamica.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 12663
18.9.2007 12:01:20   
sandra85
user posted image katero številko pamperk uporabljate?
mi smo učeraj porabili še zadnjo št 1, danes pa ima že 2
user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12664
18.9.2007 12:02:56   
sandra85
tianna-generalno počisti stanovanjeuser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12665
18.9.2007 12:08:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

tianna-generalno počisti stanovanjeuser posted image

Tvoj recept za pospešitev poroda. user posted image  user posted image  user posted image

Bom. user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 12666
18.9.2007 12:09:03   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: misska
user posted image  a katero tudi bolijo prsa, ampak tako navznoter me velikokrat "cukne", kot živec ali kaj takega?

Mene tako "zatrga" pod kolobarjem in traja ene 10 sekund. Brala sem, da je to normalen pojav, ko pride do navala / tvorjenja mleka. Tudi opažam, da se pojavi, ko razmišljam o tem, da bi ju nahranila oz. šla črpat. Smešno user posted image  Je pa čisto drugačno cukanje kot pri mastitisu.

Carmy, Gas bimbi dobiš v city parku v zeliščni lekarni, kapljice Sab Simplex (te so nam bolj pomagale) pa v vsaki lekarni, brez recepta.

sandra, drži se user posted image . Mi smo še vedno pri pleničkah 1, imava pa že kupljeno 2 za vsak slučaj.

Za čiščo bom pa res klicala v Leonišče v petek...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12667
18.9.2007 12:11:01   
nana 27
Sandra, krčki naj bi se začeli dva do tri tedne po rojstvu in izveneli med 3. in 4. mesecem.user posted image  Tudi pri nas je pri dudi bruhanje, ampak sem ugotovila, da če dam gor eno majhno kapljico sirupa proti krčkom ali pa vode, vleče kot zmešana user posted image   Carmy, Gasbimbi so brez sladkorja.  Misska, tudi mene včasih "cukne" med dojenjem..nimam ne vročine, nič rdečega, ne bolečih bradavic. Kolikor se spomnim od prvič, se mi je dogajalo podobno pa ni bilo nič posebnega. Da bi šlo za mastitis..uf user posted image  Bom malo bolj pozorna, ampak kolikor vem oz. sem brala, naj bi bilo neko minimalno "špikanje" normalno.   Guppy, evo Majo sem skopala. Držala sem jo tako, kot piše Misska. Rezultat - nič dretja. Prav uživala je. Imamo pa mi malce večji čebriček od Bebe Jou. Zdaj pa tako diši user posted image  user posted image  Še jaz imam eno vprašanje. Glede nato, da se nam bliža poporodni pregled pri G, me zanima, ali ste že kaj razmišljale o zaščiti. Kaj je sploh fajn? Meni ti vložki oz. Mirena sploh ni všeč. Kaj še obstaja za doječe mamice razen že vemo, katerih pripomočkov?

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12668
18.9.2007 12:14:26   
Anonimen
Srček sporoča: Nisem še za rodit, so si premislili in ne bodo na silo sprožali, sem pa ostala noter, ker mi je včeraj zvečer šel čep.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12669
18.9.2007 12:16:44   
nana 27
Mi imamo pravo zalogo plenic user posted image  Včeraj je mož pokupil Fixies pleničke, ki so trenutno v akciji v BC in to zato, ker menjajo embalažo ( plenice do teže 9 kilogramov user posted image ). To je pa tako, če imaš Gorenjca za moža user posted image  So pa super mehke pleničke. Imamo newborn varianto do 5 kilogramov. Tudi v večje smo jo že dali pa je drekec pri strani prišel ven.  user posted image  Ali user posted image doma kaj tehtate? Čisto tako, da približno veste, če pridobivajo dovolj.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12670
18.9.2007 12:18:09   
nana 27
Žabonka, javi ji, da vse navijamo! Mogoče se bo pa samo od sebe začelo...super!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12671
18.9.2007 12:29:03   
sandra85
srček bo danes rodilauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12672
18.9.2007 13:27:59   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27
Guppy, evo Majo sem skopala. Držala sem jo tako, kot piše Misska. Rezultat - nič dretja. Prav uživala je. Imamo pa mi malce večji čebriček od Bebe Jou.

Midva imava tudi Bebe Jou. Ma zdi se mi, da sta v banjici veliko bolj uživala. Včeraj v čebru sta pa sedela na ritki in se potem kljub držanju (tako, kot pravi misska) "sesedala" v fetus položaj in se mi je zdelo, da bo nosek zdaj-zdaj v vodo čofnil. V banjici nimamo tega problema, ker bolj nazaj ležita, naslonjena na roko. Mogoče bom morala počakat, da bosta bolje glavico držala gor user posted image

Srčku posredujte najlepše želje!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12673
18.9.2007 14:01:56   
jst86
ojlA
jst se bolj malo javljam ker Leona precej napenja in mu moram hodit masirat trebušček tudi ko spančka.tok je bogi in sploh ne vem več kaj nej mu naredim da bi mu pomagala. kej svetujete? zdej mava kuminov sirup,pa mu v čajček zmešam in dajem po žlički.
sandra krčki se baje začnejo po 3 tednih prej pa so prebavne težave ker novorojenčki nimajo še dovolj razvitega črevesja.tko so meni povedali v zdravstvenem domu in patronažna.
kontracepcija-men je moj že reku da bi v roku 2 let še enga nardilauser posted image .pa sem mu takoj povedala da samo če gre rodit namesto mene.  jst se bom posvetovala mal z G kaj mi priporoča,drugače pa dokler se bova dojila pač kondomi,če ne bo druzgauser posted image .

a vašim otročkom tud pamperske prepuščajo?moj je vsako rundo čist moker na tistem boku na katerem spi.zdej mava dvojko sem pa probala tud enko in je enako.

morm it masirat bušija,se tipkamo!

pa nosečke-res se fajn spočijte zdej ko se še lahko!user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12674
18.9.2007 14:09:29   
Anonimen
Ojla user posted image in mamice!

Jaz sem pa ravno danes dobila homeopatske globule proti krčem.Sem ji ravno sedaj pred dojenjem dala prvo rundo. Bom poročala, kako bo pomagalo. Naročila sem jih iz Škofje Loke. Imajo pa tam tudi tiste avstrijske, ki bojda pomagajo.
Drugače pa mi jo je sedaj uspelo pomiriti v slingu. Meni je čuden tale sling, ampak rezutati so pa bili pozitivni. Mi ni žal, da sem tako komplicirala z njim. Sem ga kar s pomočjo moje mame naredila.

Danes je pa tak zoprn deževen dan....groza.

Mene tudi dostikrat cuka v prsih. Sem že mislila da zaradi teh blazinic, ampak je očitno precej običajna reč to. Mastitisa pa tudi zaenkrat še nimam (tok, tok), pa me cuka že dva tedna.

Kolikokrat na teden pa kopate svoje malčke? danes bom poskusila pred spanjem in upam, da bo malo bolje spala.

(odgovor članu jst86)
  Neposredna povezava do sporočila: 12675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  505 506 [507] 508 509   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  505 506 [507] 508 509   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?