|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  491 492 [493] 494 495   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke
14.9.2007 20:32:07   
ana b
Končno spet nekaj napišem!
Je tavelik šel k babici na počitnice, mali pa spi, frišno skopan.
Mi smo včeraj dopolnili 4 tedne, pa še en teden sploh rojen ne bi smel bit. Ko vas tako berem, neučakane, vam skoraj malo zavidam, ker sem tudi prvič rodila precej pred pdp. Ampak nič ne skrbite, ker še nobeden ni notri ostal user posted image . No časa za čvekarije pa z dvema ne ostane prav dosti.

Za vse, ki ste blizu pdp in veliko jeste: razlaga naj bi bila taka: otrok se spusti in s tem naredi prostor želodcu in posledica je pa lakota. Jaz sem bila po porodu grozno lačna, ko je detko končno nehal pritiskati na želodec in ko me pripeljejo na oddelek imajo za ponudit samo prepečenec, se mi zdi, da še nikoli ni bil tako dober user posted image .

Pa še na kratko moja porodna zgodba:
!6. 08. ob enih zjutraj sem se zbudila s krči, ki so si sledili na 5 minut. Sem potrebovala ene 20 minut, da sem ugotovila, da gre očitno zares. Možu rečem, ki je ravno prišel v spalico, da ne rabi zaspat, ker bova očitno morala v porodnišnico. Malo debelo je pogledal in rekel, ti že veš. Na hitro sem se stuširala in poklicala varuško, da bo čuvala našega prvorojenca. Ko sem še dajala zadja naročila, se mali zbudi. Razložila sem mu, da moram v bolnico po dojenčka in sva šla. V porodnišnico sva prišla ob 2h zjutraj. Je bila kar gužva, zato sva morala malo počakat. Pregledali so me in ugotovili, da sem že 5 cm odprta in smo šli v porodno sobo. Klistirja nisem imela nič, ker sem pred porodom šla 3x (očitno trema user posted image ). V porodni so me priklopili na ctg, pregledali so me, babca je bila krasna in zelo dobro razpoložena in nasmejana. Zdravnik pa možev znanec. Predrl mi je mehur, potem pa smo obirali skupne znance, popadki pa so se počasi stopnjevali. V eni uri so postali tako močni in tako je tiščalo, da sem prosila za nekaj proti bolečinam. Babca mi je suflirala, kako naj predihavam popadke in po 1,5 ure aktivnih popadkov je na dan pokukala glavica našega drugorojenca. Spomnim se, da sem izjavila možu, zdaj je pa konec, babca pa vsa nasmejana odvrne, pa še res je. In v naslednjem popadku je bil Matic rojen.
Zdaj sva 3 tedne doma mali lepo napreduje in veliki bratec ga ima zelo rad.
Toliko na hitro

Držim pesti za vse, ki boste še potovale v Rim user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 12301
14.9.2007 21:00:27   
Anonimen
Ana b, hvala za porodno zgodbouser posted image . Joj, ko bi pri meni bilo tako lahko, da bi imela na porodni mizi čas še znance obiratuser posted image user posted image user posted image .

Če se jutri do 12h ne javim, potem veste kje sem ostalauser posted image .

Lahko noč.

(odgovor članu ana b)
  Neposredna povezava do sporočila: 12302
14.9.2007 21:07:57   
nana 27
Ana, hvala za porodno izkušnjo!Nadja in Sonce, dobrodošli med nami user posted image user posted image user posted image   Upam, da bo jutri resnično baby boom pri septembrkah user posted image  Če boste šle jutri ali kaj prej user posted image  rodit, S R E Č N O user posted image user posted image user posted image    Lina, si ti spraševala glede napisanega v materinsko knjižico? Jaz sem imela nekaj podobnega napisanega teden pred porodom.   

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 12303
14.9.2007 21:16:41   
Anonimen
Ana b, hvala za porodno zgodbo.

Srček, držim pesti, da bo jutri končno akcija. user posted image  user posted image  user posted image

Taja339 je v porodnišnici, pa Emm, Cuma... Še kakšna? Koliko novih dojenčkov bomo že imeli ali pa imamo že. Čakamo na uradne novičke. user posted image

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 12304
14.9.2007 21:27:36   
ašun
Ana b lepa zgodba, hvala ker si jo delila z nami.

Nadja in sonce dobrodošle.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12305
14.9.2007 21:44:42   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina

Sem v 38t 0d, teža je +7.5 kg (ja zredila sem se user posted image , pa se mi ne zdi, da bi kaj bolj jedla, mogoče se samo man

moraš vedet,da zaj user posted image še pridobiva na težiuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12306
14.9.2007 21:59:26   
nora
Ana b, hvala za porodno zgodbouser posted image jaz bi tudi tako hitro rodilauser posted image
srček, srečno jutri!user posted image user posted image user posted image
guppy, a jutri bo pa prvi izlet z user posted image user posted image ? kolk lepouser posted image čakamo slikiceuser posted image
Jaz sem se danes lepo zrihtala, od frizure do depilacije in sem pripravljena, če se bo user posted image odločila spoznati mamicouser posted image
Glede črpalk, pa sem se odločila, da počakam, da njprej rodimuser posted image če jo bomo rabili mož jo bo šel kupit-bom pa aventovo kupila. Hvala za nasveteuser posted image
Lahko noč vsem!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12307
15.9.2007 0:11:36   
LINA31
a vse počivate? Naj vam sporočim, da sva z mojim srčkom ravno prišla iz P. Ob 8.00 sva šla v kino in skoraj cel film, od 9.00 do 11.30, sem čutila popadke in to zelo močne. Glede na to, da zjutraj popadkov še čutila nisem, sem mislila, da gre zares. Še filma nisva pogledala do konca, ker me je tako zelo bolelo. No, samo da sva prišla do P se e vse končalo. Moram rečt, da sem kar imela tremo. Srčni utrip je narasel in potila sem se.
Na koncu nisem več vedla, ali me kakat ali so to popadki. No, v sprejemni so bili zelo prijazni, dr. Blejčeva je bila dežurna. Rezultat je, da popadki so, ampak ne redni, odprta pa nič.
Torej smo doma in lahko čakamo do PDP - 26.9..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12308
15.9.2007 0:20:03   
nana 27
Lina, škoda no, ampak tudi 26. bo tik tak tukaj. Popadki, ki si jih čutila, pa so prav gotovo dober znak, da user posted image  lahko pokuka na svet veliko prej. Zdaj pa grem spat...končno user posted image  Lepe sanje!!!!!!

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 12309
15.9.2007 5:11:48   
NalLa
Dobro jutro

Evo sem že pokonci. No, v bistvu sem še pokonci. Ob 23.30 sem spet dobila krče, ki so trajali kar dobro uro in pol in to spet na minuto, no potem so se umirili, da sem lahko zaspala za kakšno uro in pol, zdej me pa spet šraufa in sicer že kar na približno 5 minut. Ampak tokrat krči niso tako močni, zato bom še počakala, da vidim, kaj se dogaja. Upam, da je to to. Če se vam danes nič ne javim, sem šla v P. Držite pesti, da ni spet lažni alarm.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12310
15.9.2007 7:34:51   
PBJ
Zaenkrat še nič novega user posted image ...?

Moram povedati, da sem danes odlično spala. Ana je šla spat ob 22.uri, zbudila se je ob 3. uri, sva se podojili in sedaj še spi - ob 8. bo sigurno gor.
Torej, 5 ur skupaj... Pri Juretu tega ni bilo ...

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 12311
15.9.2007 8:23:30   
nora
Dobro jutrouser posted image
Danes je zatišje..a ste vse šle v P?user posted image NaILa, Lina, če sta se odpravili v P, srečno!!!user posted image user posted image user posted image
Jaz sem se lepo naspančkala, mirna noč, brez krčev, brez bolečin, samo sem se zbudila spet prehlajenauser posted image mislila sem, da sem se pozdravila, no izgleda da nisemuser posted image iz nosa mi teče kot iz pipe...groza!!
PBJ, Ana zelo pridnauser posted image blagor tebiuser posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12312
15.9.2007 8:36:51   
Anonimen
Dobro jutro.

jaz še kar vstrajam.user posted image  Popadki od včeraj popoldne (ki niso bili enakomerni) so se mi umirili, sem pa imela tri močne ponoči, to pa je tudi vse. Zvečer se mi je izluščila rdečo rjava sluz, zato upam, da bomo kmalu. Me pa cela medenica tako grozljivo boliuser posted image , da se komaj premikam.
Včerajšnji pregled me je zdelal, ampak očitno samo mene!user posted image

(odgovor članu nora)
  Neposredna povezava do sporočila: 12313
15.9.2007 8:58:37   
nora
duskamb, a ti se še tu? tvojemu user posted image se nič ne mudiuser posted image ampak izgleda, da se je tudi pri tebi začelo, če se ti je čep izluščiluser posted image user posted image user posted image samo še malo potrplenja pa bouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12314
15.9.2007 9:03:00   
Anonimen
Dajmo punce!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

danes bo bavy boom, imam občutek, zato vsem samo en velikuser posted image in SREČNO!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12315
15.9.2007 9:13:15   
NalLa
Evo, jest sem še tu. So se popadki umirili. Sicer me še malo špikne kdaj pa kdaj, ampak nič resnega. Sem pa že mislila, da bom spoznala najinega sončka. Upam vseeno, da bo danes dan d.

Vsem, ki imate preglede ali greste v P srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12316
15.9.2007 9:15:05   
123a
dobro jutrouser posted image

danes pa je en čuden dan.ponoči nisem nič spala,ker je mala šutirala ko nora,pa še grlo me tk boli da joj.slaba noč.pa ve kako ste?vse že samo odštevamouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12317
15.9.2007 9:30:55   
ašun
Dobro jutro.
Tudi jaz sem še med vami. Včerajšne neenakomirno šravfanje in špikanje in bolečina v križu se je ob 22.00 uri spremenilo v interval. Naštela sem ene 10 popadkov. Najprej na 15 min, potem na 10 min, .....potem sem pa šla spat in do jutra spala kot rožicauser posted image . Mala očitno ne bo nočni ptič user posted image .

Danes nič ne kaže, da bi se kaj dogajalo. Edino to, da se mala še ni zbudila (ponavadi se zbudi, ko pijeva user posted image ).

Tiste, ki greste v P srečno! Upam, da bom tudi jaz med vamiuser posted image

(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 12318
15.9.2007 9:40:27   
PBJ
Nora, zaenkrat je pridna, samo prveče se tudi ne smem hvaliti, ker je lahko jutri že vse drugače...

Ženske 15. je tak lep datum - gremo - navijam za vse................

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 12319
15.9.2007 10:00:01   
NalLa
IZVIRNO SPOROČILO: ašun

Dobro jutro.
Tudi jaz sem še med vami. Včerajšne neenakomirno šravfanje in špikanje in bolečina v križu se je ob 22.00 uri spremenilo v interval. Naštela sem ene 10 popadkov. Najprej na 15 min, potem na 10 min, .....potem sem pa šla spat in do jutra spala kot rožicauser posted image . Mala očitno ne bo nočni ptič user posted image .

A ni to zoprno? Ko misliš že, da kaj bo se pa vse ustavi. No, mogoče se pa pri obeh danes kaj spremeni in se še v porodnišnici srečava. A boš v Ljubljani rodila?

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 12320
15.9.2007 10:00:41   
LINA31
še sem tukaj....vse je mirno. Očitno je bil res le lažni alarm. Spala sem super. user posted image  se bolj na easy premika, drugače pa ni ne duha ne sluha o popadkih. No, bomo še malo zdržali.

Vsem ostalim, ki pa kaže, da boste le šle v Rim danes pa srečno.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12321
15.9.2007 10:08:03   
ašun
IZVIRNO SPOROČILO: NalLa

IZVIRNO SPOROČILO: ašun

Dobro jutro.

A ni to zoprno? Ko misliš že, da kaj bo se pa vse ustavi. No, mogoče se pa pri obeh danes kaj spremeni in se še v porodnišnici srečava. A boš v Ljubljani rodila?

Ja v lj. bom rodila.
Res je zoperno, ko ne veš, kaj to šravfanje pomeni. Najrajše bi videla, da mi odteče voda ali pa se mi odlušči čep. Bom vsaj vedela, da gre zares.
Drugače sem si pa jaz izračunala (če veš oz. se ti zdi kdaj je bil otroček spočet), da bom rodila 15 ali 16.9.user posted image  Bomo videli.

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 12322
15.9.2007 10:14:33   
Mateja82
Dan

Joj sem opazla, da sem pozabila napisti še mere našega user posted image .

teža:. 3460g

dolžina: 51cm

Vsem, ki greste danes po dojenčke v porodnišnico  pa čim lažji porod !!!user posted image user posted image

Lep pozdrav

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 12323
15.9.2007 10:21:02   
jst86
ojla!
jst se vam javljam po nekaj dnevnem molkuuser posted image !
vidim da je veliko novih mamic,tko da ČESTITKE VSEM!user posted image

Leon je še zmeri priden.Včeri smo se tehtali in bo mali kmalu na porodni težiuser posted image .Ima že 3830g,porodna pa je bila 3950g.pravi patronažna da se lepo redi.mal problemčkov mu delajo le vetrovi,pa napenja ga ful,čeprov pazim pri prehrani.tko da sva se don celo noč "mojčkala" pa trebuščka masirala.

punce veliko sreče vsem ki odhajate v rim!

pa pa

(odgovor članu nadja00)
Neposredna povezava do sporočila: 12324
15.9.2007 10:21:16   
Anonimen
eh, da bi nas ti otročki poslušali...

v moji prvi user posted image sem bila prepričana, da bom prej rodila (v družini vse ženske rojevajo predčasno), pa sem zati že mesec in pol prej na veliko razglašala, da bom kmalu rodila... potem sva pa z možem, ko se nama je zdelo da ZDAJ BI PA RES MORALA ŽE RODIT (3 tedne pred PDP) igrala košarko, laufala po stopnicah, se vozila po luknjah, potres je bil, pa polna luna, pa čaji pa ... In hči se je rodila TOČNO na rok... trmasta bolj kot njeni starši!
user posted image
Nauk ki sledi iz te zgodbe:

Otroci se rodijo takrat, ko sami hočejo. Pika.

Vseeno pa držim pesti za to da se dane vsem zgodi ČUDEŽ ROJSTVA!

user posted image

(odgovor članu ašun)
  Neposredna povezava do sporočila: 12325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  491 492 [493] 494 495   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  491 492 [493] 494 495   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?