Mavrica32
|
Zdravo, hm ko berem vse forume še od lani moram reči, da spadam še k lanskoletni generaciji splavark. Vendar se takrat s tem nisem tako ukvarjala. Lani so dekleta našle zelo dobro stran http://www.sharedjourney.com/miscarriage/recurrent.html , ki mi je razsvetlila določena vprašanja, ki so se mi začela pojavljati v letošnjem letu. Lani junija sem namreč bila na čiščenju v 12 tednu nosečnosti. Zanosila nisem načrtovano in v začetku sem zelo uživala. Športala sem in počutje je bilo res super. UZ pa je kazal kruto resnico, je ploda v zarodni vrečki ni. Sploh ga ni bilo - blind egg. Za stvar sem že slišala in zgodaj začela sumiti, da gre zato. Vendar mi nihče ni hotel ali pa ni znal natančno razložiti, zakaj do plodu sploh ni prišlo. No, na zgornji strani sem našla kar precej podatkov o tem. Postavlja se mi vprašanja, zakaj so ta čiščenja ozr. ali so ta čiščenja sploh potrebna? Na strani piše, da bi itak doživela naravni spontani splav, ki pa je verjetno manj problematičen kot pa samo čiščenje. Celi lanskoletni julij je zbrisan spomin, saj fizično nisem bila sposobna več takih naporov kot prej. (gorsko kolesarjenje, hoja v hribe) Pa tudi dolgo si nisem upala it plavat. Drugače se pa s samim dogodkom nisem tako obremenjevala. Verjetno zato, ker ni bilo otroka. Ginekolog mi je svetoval 6. mesecev ali vsaj 3. mesece. Z dragim se potem nisva odločila za otroka - jaz sem izbrala poroko namesto otroka. Ciklus se mi je hitro uredil - lepo na 28 dni in nisem hotela več jemat tablete. (Prvič sem zanosila, ker nisem našla nove škatlice.) Drugič sem zanosila julija letos. Nisem vedela ali naj bom vesela ali... Čudni občutki strahu. Bila sem na koncu 6. tedna, ko sem zbolela - prejšnji teden- z trebušno gripo. Nisem več vedela, kateri znaki so bolezen in katera nosečnost. V soboto sem začela krvavet in sem šla na urgenco. Dobila sem buscopan in mirovanje. Hladno sem odpeljala sama tudi nazaj, a brez strahu. Saj bo. V nedeljo sem mirovala ozr. ležala in čepela pred računalnikom. zvečer sem pa splavila in pač v ponedeljek kot že znano šla na čiščenje. Splav je bil menda delni. Počutila sem se kot huda veteranka. Kr neki brez veze. Ka, pa vem, morda solze še pridejo. Spet spoznavam moža v drugi luči. Pravi, da ne vdava in da tokrat ne bova čakala več celo leto. Upam, da ne bo prišlo do kakega vnetja. Držim pesti za vse vas. Strinjam se, da telo že ve, kaj dela in skupaj z vami gremo v nove ,,boje'' optimistično naproti.... lep večer in vikend
|