|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
11.9.2007 19:22:00   
suzanamai
Ne skrbi Valči, saj bo še zrasel. Tudi meni je danes na pregledu rekel, da je kar majhen in to mi že celo nosečnost govorijo. Na koncu bo pa tako kot pri prvem, težek je bil 3090g, prej so pa tako paniko nažigal.
No do danes se moj user posted image  še ni obrnil, tako da je moj g. rekel da mu dava še 14 dni časa, potem bomo pa videli kaj in kako. Skrbi ga da ga posteljica zateguje, če sem ga prav razumela.
No jaz kot prava user posted image  ostajam do konca pozitivna in sem prepričana da bo vse ok.

Pridne bodite

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
   [Brisano sporočilo]
11.9.2007 19:39:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzanamai)
  Neposredna povezava do sporočila: 3127
11.9.2007 20:42:21   
noa1
pozdravček vsem user posted image ,

da se še jaz malo javim. Sem še v enem kosu, pa bi bilo fajn če tako ostane še kake tri, štiri tedne, pol pa si bom najbrž že želela kaj drugega.
Moj naslednji pregled pri G imam šele 24.9. in se mi zdi takooo zelooo daleč.... še zmeraj me namreč naroča na štiri tedne. Upam, da bom naslednjič jaz tudi imela CTG, ker ga še nisem.
Drugače sem še kar OK, vsaj čez dan. Ponoči pa lepo spim do prvega WC pol se pa premetavam do kakih 7.00, pol pa lahko spet mirno spim do 9.30.

Ulaa - glede odlitkov trebuha..... sem se spomnila, da sem nekaj takega pred kratkim videla v Avstriji. Paket za pripravo imajo v Baby1one v A  - pa še na spletni strani je tudi, če te še zanima :
http://www.babyone.de/baby-shop/4/37/1195/babyart-belly-kid.html
Ko grem naslednjič v A si moram prebrati navodila in če niso prezakomplicirana, bom odlitek najbrž kar sama z mojim naredilauser posted image user posted image user posted image .

Lepo se še imejte in se cartajte z user posted image  v user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
11.9.2007 21:06:00   
orka**
Živjo!

Evo, da se še jaz končno spet po zelo dolgem času oglasim.
Preberem vas še malo, za kaj napisat pa mi že zmanjka časa in volje.

PDP imam popravljen na 31.10. Pričakujemo pa user posted image . Je pa to moja druga nosenčnost. Doma pa imamo 20 mesečno user posted image , katera mi pobere vso energijo in moj čas.

Naš user posted image  lepo raste in se razvija, se pa je že obrnil. Veselo brca, najraje ponoči in to tako, da me kar ornk zaboli.
Pripravljeno pa v glavnem imam že skoraj vse. Suši se samo še zimski pajacek. V prvi nosečnosti sem v glavnem pripravljala zadnje tri tedne pred porodom. Tokrat pa sem malo prej, tudi zato ker so se cotke lahko sušile na soncu. Predvsem pa zato ker dolgo časa sploh ne morem stati na nogah, pa še z ta prvo je ogromno dela.

MŠ jaz ne bom obiskovala, ker ni potrebe, glede na to, da sem jo dve leti nazaj.

Evo za enkrat to, upam da bom v prihodnje bolj pridna za kaj napisati.

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
11.9.2007 21:56:55   
kasija78
Da se še jaz kaj javim, da ne bom obtožena kakega izginotja user posted image

V glavnem imam samo še 20 dni do pdp in se sliši že zelo blizu. user posted image  brca kot za stavo in me včasih kar boli. user posted image Včeraj in danes je bilo še posebaj hudo, sem  morala kar malo ležat. Ne vem v katere moje notranje organe brca, ampak vsekakor je živahen. A vas tudi bolijo gibi?

Sicer sem nekaj napol spakirala potovalko. Po eni strani bi čim prej, po drugi pa me je strah porodnih bolečin. Potem bom pa kar naenkrat morala letet v P, pa ne bo nič pripravljeno.
user posted image
Malo spremljam septemberke, da dobim kako spodbudo k pripravam, saj že kar odhajajo. Potem smo pa že me na vrsti...
user posted image
Prav z veseljem vas berem, zjutraj ob kavici že za dober začetek dneva, potem pa še kdaj vmes kaj. Tako da pridno pišite. Pa javite se kaj še ostale - pot, janja...kje sta?

(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
11.9.2007 23:15:20   
micla
Ojla,

danes sem malo bolje. Po večini sem počivala, nos je boljši edino ful me je potilo cel dan. Upam, da bo šlo mimo. Mam pa spet te preklete (sory) hemoroide.user posted image Malo mi je ostalo še od takrat, ko sem jih dobila prvič v začetku 8 mesca, zdej pa so se spet pojavli. Zgleda, da otroček spet pritiska navzdol in smo spet tam. Neki me zanima....kako pa je rodit s hemoroidi? V bistvu me zanima kako to zgleda, ko te mora prerezat, ko je pa vse to tko stlačeno na enem mestu? Sicer še vedno upam, da mi grejo nazaj preden grem v P, ma zaenkrat slabo kaže.

Mišk - midve sva pa v isti godlji. Meni tudi še niso dostavili predalnika za v spalnico.  Rok dobave je bil prejšnji petek. Sedaj kličem vsak dan in še vedno ni nič. user posted image Mi je včeraj rekel eden ki se je oglasil, naj bom malo bolj potrpežljiva, da se pač zgodi, da zamudijo tja do enega tedna - pa sem mu rekla, da ni problem v moji potrpežljivosti, ampak je vse odvisno, kdaj me prime za rodit in glede na čas je to lahko dan na dan. Upam, da  pride kmalu, ker sicer bo moj bogi otrok imel oblekce kar po škatlah sredi dnevne.

Grem v postlo, se slišimo jutri ob kavici.
Držte se in mirno noč vsem.

micla

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
12.9.2007 8:20:38   
Jenny Anny
Jutro vsem.

Jaz sem že pokonci, ne morem več spat, pa sem šla šele ob polnoči spatuser posted image .

Noge me pa danes že zjutraj bolijo ko sam user posted image . Prej sem imela zjutraj čist sveže, tud, če so bile zvečer zatečene, zdaj so pa težke kot iz svinca. Spim sicer zelo dobro in celo noč (no to da gre človek 1x al pa 2x na WC itak ne šteje nihče, ker vse hodimo user posted image ).

No bom pa danes malo bolj pridna in bom kaj počivala, če bo kaj pomagalo. Sedaj si pa grem skuhat eno kavico in nekaj pojest. user posted image  se je pa tud že prebudil, brca da je kaj, to mi je zjutraj v največje veselje, da vem, da je vse OK.

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
12.9.2007 9:01:37   
mehurčica
Sedaj si pa grem skuhat eno kavico in nekaj pojest. se je pa tud že prebudil, brca da je kaj, to mi je zjutraj v največje veselje, da vem, da je vse OK.
Jaz sem si tud skuhala kapučino in ga bom spila ob sirovih štručkah.user posted image Malecka se je prebudila ravnokar-ko sem začela tipkat.user posted image Sem mislila napisat, če vas tudi panika zagrabi, če zjutraj še do kakih 9h nič ne brcajo? In glede na to, da že ponoči ponavadi ne, tudi če grete na WC? Moji se sicer včasih sredi noči začne kolcat, kar je zelo neprijetno, ker ne morem zaspat nazaj, ampak drugače je pa moje vstajanje nič ne zmoti-da bi potem začela brcat.

Kasija78, tudi mene včasih ob njenih gibih kar zaboli. Sicer me ne brca v rebre, ampak se pretegne na vrhu trebuha tako, da se mi zdi, da bo ven pogledala.user posted image

Mišk in Micla, vidve sta obe pri Rutarju naročile robo? Mi smo že ob otvoritvi dali skozi čakanje enih zaves!!! Mislim, če že zaves niso mogli dostavit v pravem času(1 mesec zamude!!!!!!!!), kaj šele kaj drugega. Sem že tolikokrat slišala, da so ljudje čakali, da verjetno ne bom pri njih nikoli nič takega kupila, na kar bi se moralo čakat.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
12.9.2007 9:21:55   
mišk
Ja, jst sem pri user posted image  Rutarju! Pol pa gremo tko z mojim v Krškem mal šnofat po Lesnini in Mercatorju (pohištvo), pa zraven 90% pohištva piše, da ga imajo na zalogi!! Joj, kak sem bla jezna! Sva mogla gor v Rutarja rint po to butasto spalnico! Pa še pozabla sem že kak sploh zgleda. Eh, pa sej itak zgleda, da bo naš user posted image  prišel mal kasneje kot je napovedano, čeprav nikoli ne veš!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 3134
12.9.2007 9:59:32   
pony
Hojla!

Sem že od pokonci oz. že nazaj od ginekologinje.
Zgleda vse v redu, posteljica je OK, otroček obrnjen na glavo, srček bije in vse ostalo ok. Se pa ni še nič spustil je kar visoko, kar vem sama saj me še vedno tišči in občasno prav boli desno v rebrih in zgaga me daje cel dan in še ponoči.

Gine. me je pričakala z vprašanjem, če me ni luna vzela in mi povedala, da je bila v Šempeterski porodnišnici ta vikend prav gužva. Pravi, da je čez 14 dni spet luna.

No naslednji teden proti koncu tedna naj grem v porodnišnico na en CTG mi je naročila in mi zaželela srečo.

Drugače pa je za mano še ena noč brez spanja. Zgaga ni ponehala niti po rupurutu un hrbet me je bolel, da nisem mogla ležat.

Kasija78  ja tudi mene bolijo včasih gibi in take izbokline dela na trebuhu, da se mi tudi meni včasih zdi, da bo ven pogledal.

Daschi sem nekje zasledila, da Pušenjak pravi, da 60% ZO je uspešnih. Moja svakinja je tudi bila, vendar ni uspelo. Rekla je sicer, da je boleče in neprijetno, vendar po moje manj kot pa CR in okrevanje po njem. Moja svakinja je potem v PO porodnišnici rodila z ritko naprej in ni bilo tako zelo hudo. Jaz bi se odločila za ZO,če b bila na tvojem mestu. Srečno in upm,da uspe.

Lepo se imejte!

Pony

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
12.9.2007 10:05:40   
valči
MEHURČICA,jaz sem enako panična glede gibov,če jih takoj zjutraj ali ponoči za wc ni.Danes ponoči ,oz. zjutraj grem na wc in čisto nič ga to ni motilo,je kar dalje spal-a.Sedaj se je začel pretegovat tam proti rebram gor,tako da je že pokonci.Menda ga je kava zbudila,ki jo pravkar pijem.Pa jabolčno pito jem,ki sem jo včeraj zvečer spekla za naše beračeuser posted image

MICLA,kako je rodit z hemoroidi,sprašuješ?
Jaz sem jih fasala pšri prvem porodu in drugič,ko mi je klistir delala je videla jih,pa nič komentirala,da bi kaj motilo.In res ni.Takrat,ko rojevaš,so hemoroidi zadnja stvar na svetu,ki te bremeniuser posted image Misliš,samo da je čimprej konecuser posted image Drugič sicer nisem bila rezana,za razliko od prvič,ko sem bila zelo in to na obeh straneh presredka,tako da sem bila drugič zelo presenečena,ko sem samo dve klanfici fasala.Ja,prave klanfe so,ki ti jih da tam,ko malo pčiš,tisti dan,ko greš domov,ti jih vzame ven.In sem jih hotela videt,pa so res take železne klanfe.

No sedaj sem spet zašla s teme,pardon.
Grem,ker morem počasi it na drugo stran,tam,ko je pestro,ko se kuha in na veliko dela.Čao.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
12.9.2007 10:56:54   
Klaudia
user posted image       
user posted image  
1 user posted image    1user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), PDP, spol, ime)

27.06. Neža81 ('81), (PDP 14.10) user posted image  Maša user posted image  in user posted image  Maj user posted image   user posted image  user posted image  

user posted image
23.08.'07 (14:24) - 23.09.'07 (11:16)

user posted image
23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27)

user posted image  
23.10.'07 (21:28) - 22.11.'07 (18:07)

user posted image
66 user posted image    19 user posted image     12 user posted image        8 user posted image         

največ user posted image  je 30.10. - 6 user posted image

(PDP, nick (letnica rojstva), št. user posted image , kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image   
01.10. bambi ('73), 3n, MB, user posted image
01.10. picola1 ('80), 1n, NM --> Kranj, user posted image (Doris)

02.10. Pandica ('79), 1n, MB, user posted image  
02.10. MissLady, 1n

03.10. Zoja*** ('76), 1.n, KR, user posted image
04.10. pingi ('79), 1otrok, LJ
04.10. inja2 ('84), LJ
04.10. Solero ('78), 1n, KP, user posted image

05.10. Ursikazala ('70), 1n, LJ, user posted image  (Nika)
05.10. kovanec
05.10. pony ('74), 5n

06.10. mišk ('82), 1n, KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), 1n, LJ
09.10. janja ('73), 3n (2otrok), LJ --> Ljubljana, user posted image (Urban)
09.10. Tinki_winkica ('82), 1n, KP, user posted image
09.10. sanwebdra ('79), 1n, MB, user posted image  (Julija)

10.10. Klaudia ('86), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Lia)
10.10. tave ('74), user posted image
11.10. Micla ('77), 3n (1otrok), GO, user posted image
11.10. Lillylilly ('79), 3n (2otrok), Jesenice, user posted image (Žan)
11.10. 2ursae ('77), 2n, LJ, user posted image   (Bor)

12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), 1n
13.10. mamica80
14.10. Jasna ('76), 4n (3otrok), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), 2n, CE, user posted image

15.10. bonci ('77), 1n (dvojčki) 
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), 1n, Domžale, (Lana ali Miha)

17.10. prymorka ('84), 1n, KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija

19.10. čohalka ('78), 2n, user posted image
20.10. valči ('79), 3n, Brežice, user posted image
20.10. suzanamai ('73), 2n, Ljubljana
21.10. Daschi ('76), 4n, --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), 2n, --> Ljubljana

21.10. inibini, user posted image
23.10. Janice
23.10. pikceva ('78), 1n (dvojčki), NG, user posted image in user posted image

24.10. metkica1 ('80), 2n (1otrok), CE  --> Celje
24.10. Natasa-6 ('74), 3n, LJ, user posted image

24.10. mala ('83), 3n, LJ

24.10. Panda. , 2n, LJ --> Ljubljana, user posted image
25.10. *Lana* ('78), 1n, user posted image
25.10. pot, 1n, LJ, user posted image

25.10. nana84, 1n

26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, 1n

28.10. mehurčica ('78), 2n, MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), 1n, KP
28.10. noa1 ('75), 1n, MB, user posted image

29.10. zivepo ('86), 1n, CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), 1n, NG

30.10. soraja ('83), 1n, KP, user posted image
30.10. lane31 ('76), 1n, MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), 1n, KK

30.10. ditta ('74), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image
30.10. Ulaa ('74), 2n, --> Ljubljana
31.10. orka** , 2n, user posted image
31.10. živa ('77), 2n, LJ --> Postojna, user posted image
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
12.9.2007 11:06:08   
Klaudia
Pozdravljene!

Meni se danes začenja porodniški dopust. Tako da zdaj že lahko letam okoli brez strahu, da bi prišla komisija preverjat zaradi bolniške. Ampak Murphy dela svoje. Prejšnji teden je user posted image  crknil avto (so amortizerji popokal), mojemu avtu je pa včeraj kiler crknu... a gre lahko še slabše? user posted image

micla - tvoje sporočila sem dobila, samo si ga poslala na mail in ne kot ZS, tako da imaš odgovor na mailu.

noa1 - sem šla na uradno stran podjetja, ki dela te pakete za odlitek trebuha, in piše gor, da je uvoznik za Slovenijo Rutar in pa Premaman iz Emporiuma. Tak da pejdi prvo tja pogledat preden rineš v Avstrijo.

kasija78 - gibi bolijo ja. Moj user posted image  me kr gleda, k včasih kr zavpijem. Že misl da bo treba v P user posted image .

gibi - meni zaenkrat še ni treba bit panična, ker imam pravo hiperaktivko v trebuhu. Vsakič ko grem ponoči na WC, se javi. Pa še zjutraj vedno začne kolcat okoli 8h. user posted image  Zgleda je bolj pijanček, ker se ji kolca vsaj 3x na dan.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
12.9.2007 11:19:37   
Pandica
user posted image

Vidim, da vse bolj ali manj pridno gnezdimo. Jaz še samo user posted image cele dneve  user posted image  

Ena je napisala, da ji je všeč baldahin od Aljaža. Jaz sem 2 dni nazaj ravno tega kupila v Pikapolonici, ker so meni tudi zelo všeč user posted image   Tako, da zdaj še ga samo operem in user posted image   .  Res pa je, da niso poceni.

Včeraj sem imela spet CTG in babica mi je ponovno rekla, da vse kaže na to, da ima moja user posted image prečno lego user posted image  Joj, jaz upam, da se obrne nazaj v glavično vstavo, kot je bila na morfologiji.
user posted image   Ena je napisala, da se da delat nekakšne vaje, da se user posted image  obrne? A mi lahko napiše kako se jih izvaja?

Aja, pa pred CTG- jem sem imela še sestanek z anestiziologom glede EA. Res si želim roditi naravno tako, da upam, da se moja user posted image  obrne...joj, že zdaj me jezi, ko še je v trebuščku kaj šele bo user posted image

Tako zdaj pa grem sčistit še vetrino v sobi in si pišemo.

Lepo bodite drage nosečke

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
12.9.2007 11:24:47   
tinki_winkica
Lep pozdrav tudi od mene,

kolcanje je pa res zelo čuden občutek, kot da bi enakomerno udarjal ob kaj, ali pa morda le sesa prstke (meni je kar lep občutek). Po kolcanju prepoznam tudi lego glavice.

Mene čez nekaj časa čaka pregled, tako da se vam javim kasneje.

Medtem pa lepo čvekajte.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
12.9.2007 11:44:23   
kasija78

Mehurčica - Moj user posted image  brca pogosto in močno, pa me vseeno stisne, če ga takoj zjutraj ne začutim. Ponoči, ko grem na wc, se pa tudi ne zbudi - zgleda, da bo imel nemoteno spanje kot mamica user posted image . Moj user posted image  mi je namreč povedal, da je enkrat ponoči, ko ni mogel spat, opazoval moj trebuh, ki je ves valovil in se premikal, jaz sem pa kar spala naprej.  V glavnem, po moje je strah za otroka in njegovo dobro del procesa privajanja na materinsko vlogo in sprejemanja "novega" bitja.  Kar se mene tiče, jaz bi bila mirna edino, če bi neprestano brcal. Tukaj mi moj user posted image  pomaga ohraniti trezno glavo, ker bolj z distanco gleda na te stvari.

Danes sem bila pri ginekologinji in sem jo malo povprašala za ctg, ker ga že vse toliko omenjate. Sestra je sicer rekla, da ga delajo bolj na pdp, ampak g mi ga je kar določila za ob naslednjem pregledu (10 dni pred pdp). Najbrž je opazila moje proseče učke.
user posted image Sem jo pa pozabila vprašat in zato sprašujem vas: kako zgleda klistir? A to dobiš tabletke ali je to s toplo vodo? Nekako se še nisem srečala z njim in me zanima, kako zelo neprijeten je. Da bom vsaj psihično pripravljena nanj.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
12.9.2007 11:46:22   
kasija78
Itak, da sem nekaj pozabila user posted image .

Glede teh mavčnih odlitkov pa mene zanima, če katera kaj ve, kje bi se lahko dobil odlitek za nogice in rokice. Nekje sem ga videla, pa se več ne spomnim kje. Se mi pa to zdi luškana ideja.

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
12.9.2007 12:24:23   
*Lana*
Pozdravljene!

Tu moj  user posted image  kar pridno brca, me včasih prav zaboli. Delam še 14 dni, nato nastopim porodniško, še malo ja.

Počutim se ok, apetit imam na višku, se bom verjetno še zdaj proti koncu kr dost zredila, jupi user posted image

Pregled imam 24.9., moram pa dat kri, ker mi je dal kr nekaj preiskav še za nardit, ki so baje obvezne.

Dans grem še mal v nabavo, greva kupit termometer za temperaturo, a katerga priporočate?

Nč, zdaj grem počivat, sem šele iz službe prišla, potem pa na potep.

Se beremo kaj.

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
12.9.2007 12:29:47   
Klaudia
kasija78 - klistir zgleda takole. Noter ti "vtaknejo" user posted image  cevko po kateri ti potem počasi stočijo določeno količino vode pa še neki se mi zdi da zraven primešajo.
odlitek za nogice in rokice sem pa isto zasledila na tisti strani... čak mal. A misliš ti tole - http://www.babyart.be/v2/home2.php?page=catalogus&detail=4715&cat=Baby%20Art&subcat=Baby%20Art%20Kit

Susan Savannah

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
12.9.2007 13:47:11   
oktoberka
Do 35. tedna nosečnosti otročiček pogosto menjava svojo lego v maternici, saj ima zaradi svoje majhnosti še zadosti prostora. V 36. tednu pa mu zaradi njegove hitre rasti zmanjka prostora za pogosto obračanje. Tako si otrok najde najudobnejšo lego in ostane v njej do konca nosečnosti. Navadno si plod izbere položaj z glavico navzdol, ker se tako bolje prilega jajčasti obliki maternice. Včasih pa iz različnih razlogov otrok ostane v medenični vstavi, to pomeni z ritko ali nožicami naprej. Ko zdravnik ugotovi, da je plod še vedno v medenični vstavi, lahko nosečnica z nekaj povsem preprostimi, a zelo učinkovitimi vajami spodbudi plod, da se obrne.

Najboljši čas za tri preproste vaje, ki vam jih predstavljamo, je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa v 27. tednu nosečnosti. Vaje v zdravi nosečnosti ne škodijo in nimajo stranskih učinkov, zato jih je vredno preizkusiti. Vseeno pa se pred izvajanjem vaj posvetujte s svojim ginekologom, ki spremlja nosečnost. Kadar je otrok v pravilni, glavični poziciji, omenjene vaje niso priporočljive, saj se otrok lahko iz glavične vstave obrne v zadnjično vstavo!

1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.
2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z  zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.
3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.
Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.
Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …

TUDI MASAŽA POMAGA
Kot dodatna podpora za dosego pravilne lege ploda pomaga tudi redna masaža stopal. Masira se zunanja stran obeh mezinčkov na nogah, saj je tam točka, ki spodbudi plod, da se sam obrne v pravilno lego. Hkrati masaža te točke preprečuje zastajanje urina pri nosečnici in zatekanje. Natančneje se ta točka v akupunkturi imenuje B67.
Metoda zagotavlja 70-odstotno uspešnost. V tujini to tehniko obvladajo skoraj vse babice, ki bodoče mamice spremljajo skozi nosečnost.

LUČKA PLODU KAŽE POT

Tretja tehnika je stara metoda z lučko. Nekatere babice nanjo prisegajo. Temelji na prepričanju, da se otrok pomika za svetlobo. Če je torej glavica na vrhu trebuha, pod žličko, tja usmerimo lučko in jo počasi pomikamo ob strani trebuha navzdol ter zaključimo na sramni kosti. Izberemo si vedno le eno stran, po kateri potujemo z lučko. Torej, samo na levi ali samo na desni strani trebuha.
Pomaga nam, če vemo, kam otročiček gleda, kam ima obrnjeno glavico. Če jo ima obrnjeno v desno, se bo laže obrnil v desno, zato z lučko potujemo od zgoraj navzdol po desni strani trebuha.
V isto smer si lahko nosečnice same ali s pomočjo partnerjev nežno masirajo trebuščke. Eterična olja, ki se za ta namen lahko uporabljajo, so olje ilang ilanga, rmana, cedre ter vrtnice; dodamo jih osnovnemu, naravnemu masažnemu olju (olivno, mandljevo).
GIBANJE IN PRAVILNO SEDENJE

K pravilni legi ploda pripomore tudi gibanje nosečnice, posebej plavanje. Med plavanjem je priporočljivo narediti kakšen preval, če ga nosečnica seveda že od prej zna.
Pomaga še pravilno sedenje. Nosečnica naj vedno, skozi vso nosečnost, sedi z zravnano hrbtenico in rahlo razširjenimi nogami.

Članek objavljen v Otrok in družina, december 2005

Pripomočki

<< Verzija za tisk
Ocenite članek 

Pošlji

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
12.9.2007 13:48:42   
micla
Ejla, user posted image

se vam samo javim. Še vedno sem v enem kosu, še vedno brez omare. Joj ku sm jezna. user posted image Sem prejle klicala in baje da bo prišla šele drugi teden v pon ali tor. Mislim, so pa resni.

Mišk jst sem naročila v lesnini in vidim da je isti klinc ko v rutarju. Enkrat sem v rutarju tudi čakala eno reč skor 2,5 mesca.  Zdej sem šla pa v lesnino, ker sem že prej tam kupila pohištvo za spalnico in sem seveda mogla it tja, da je ista kolekcija. Sem mislila, da so vseeno bolj resni, če že delajo reklamo po radiu, da LESNINA JE PEJ BRZINA.  Sem rekla, da ko me končno pokličejo da je prišla bom rekla: "uštja, ste že to? Lesnina je pej res brzina. Tri mesce za eno omarco."  user posted image
Ne vem kako brzino imajo oni v mislih, ma meni se zdi vse skupi bolj v "ridoti". Primorke me že zastopiste.

Grem malo pospravit, pol grem pa k sestri na roj. dan user posted image  , tko da danes nisem še jedla kosila. Se šparam.

Vas zapuščam,ker že prou težko tipkam, ker imam kar na pol mrtve roke. Nekaterih prstov sploh ne čutim. Joj kaj še bo.

user posted image

micla

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
12.9.2007 13:50:21   
micla
Klaudia - hvala sem dobila. Je videt, da sem bolj pri ta levih glede teh stvari. Se mi je zdelo, da sem neki čudno poslala. Ma se bom že naučila. Vaja dela mojstra.

pa pa

micla

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
12.9.2007 14:23:33   
mišk
Pri nas je pa po travnikih ful marel in šampinjonov in sem jih šla mal nabirat. Ampak vidim, da dolgotrajno sklanjanje ni zame, ker mi rata neprijetno v spodnjem delu trebuha. Sem se kar kmalu odpravla proti domu. user posted image

Včeraj sva se z mojim skor spričkala, ker je užaljen, ker se še nočem čist za stalno preselit k njemu, čeprav se 22.9. poročiva. No, sej pol po poroki se itak mislim, zdej mi je pa doma preveč lušn, da bi kar rinla. Ma ful sem navezana na dom in familijo in se že vidim, kako bom vsak drug dan doma čmerela.user posted image
Pa tud mami se kar ne more sprijaznt, da se bo hčerkica odselila.user posted image  Fant živi drugač še s vojo mamo, če pa bi bil sam, bi bla že zdavno pri njem. Pa ne da se ne zastopm s taščo, daleč od tega, samo se mi zdi, da se mi pač tolk ne mudi. Drugač pa že vse rihtava pri njem, sam ta user posted image  spalnica naj zajebava...
Pa tak se štekava, da res ne vem kaj sploh kompliciram,...user posted image  Eh,...

A ve ste tud mele take probleme z odhodom od doma? A ste se preselile daleč od rojstnega kraja?

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
12.9.2007 15:06:14   
pot
Pozdravljene user posted image .

Še vedno sem tukaj. Sem imela kar dosti dela zadnjih par dni.

Kar se tiče Rutarja... Moja babi je bila tudi zelo nezadovoljna z njimi. Najprej z obljubljenim časom dostave, se je kar načakala. Potem, ko so končno mogli dostaviti, pa so ji garantirali, da vedo kam morajo dostaviti, čeprav jih je lepo vprašala, če jim razloži. Potem so pa na napačnem koncu Lj iskali njen naslov. user posted image Ko jih je spet poklicala, ker bi že mogli priti, pa so priznali, da nimajo pojma kam. Potem so pa sprejeli njene napotke.

micla
, jaz imam sedaj iste probleme kot ti. user posted image Včeraj sem veliko hodila in očitno otrok res pritiska nekam tja spodaj, pa že tako je bolj nizko kot bi moral biti. Me pa danes, po prespani noči ne bolijo tako zelo, kot včeraj.

Ali ima še katera probleme z dlesnimi? Kako rešujete ta problem? Meni je za krvaveče dlesni rekel zobozdravnik, da naj z zelo slano vodo namakam dlesni po parkrat na dan. Pa mi tokrat ne pomaga.

Kar se tiče bolečih brcikah, se pri meni tudi kakšna zgodi. Se mi zdi, kot da me v desni jajčnik vedno zadane. Hecno mi je, ko se kdaj tako pretegne notri, kot, da mi bo trebuh čisto raztegnil na obe strani. To mi je kar malo nelagodno včasih, sploh, če se ne postavi takoj nazaj.

Kar se tiče obračanja otroka s pomočjo bioenergije, vem samo, da je uspešna, če ni že preveč velik otrok. Samo koliko mora biti velik oz. kako daleč mora biti nosečnost, pa nevem. Vem, samo, da naj bi se okoli 36. tedna postavil v končno lego.

kolca se pa tudi mojemu zelo rado. vsaj 2x na dan. Bogi revež, se mi kar smili.

Na koliko časa pa imate ve preglede sedaj? So kaj pogostejši, ko gre proti koncu?

mišk, jaz sem dobro uro in pol preseljena od svojega rojstnega kraja. Starša sta ločena, tako, da je to zaenkrat najbližja destinacija, ker moram do drugega starša rinit, še kr dobro uro naprej.
Sem se pa na pobudo in željo mojega user posted image zelo hitro preselila k njemu. Šele takrat, ko živiš skupaj se zares spoznaš.

Zdaj pa šibam kuhat. Že zamujam.

Lepo se imejte, božajte trebuščke, sploh tiste, nestrpne, ki se vam že mudi rodit.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
12.9.2007 15:24:53   
2ursae
čau, kolk ste pridne user posted image .

pri nas je vse po starem, jutri imam G ... ful me zanima, kaj je s to mojo user posted image  cisto. Jo bo pa jutri moj G videl prvič, saj so mi jo odkrili, ko je bil na dopustu in jutri bom prvič pri njemo po vrnitvi z dopusta. Me prav firbca, kakšno bo pa njegovo mnenje ... itak ima vsak svojega user posted image .

Danes mi je mami rekla, da se mi je trebuh spustil .. .saj sem že sama nekaj opazila, sam se mi je zdelo, da si najbrž domišljam. Tko da potem, ko tole napišem, laufam prištimat torbo - jutri dopolnim 36 tednov in se mi lahko vsak čas zgodi. Saj kar se datumov tiče, 11.9. sem že zamudila user posted image , bi pa rada rodila po 15.9., ko ima Anže rd - ne bi rada, da imata rd na isti dan.

pot, preglede imam zdaj na 14 dni, jutri bom imela prvič CTG.

rutar: mi2 imava super izkušnje. Sva kupovala pomivalno korito, in nama je prodajalec rekel, da imajo enega ful dobrega, ki sicer stane 100 jurjev, za 20 jurjev. Valjda sva bila takoj za, ko sva pa prišla na blagajno, pa una ni imela pojma, da je kakšen popust, ko je potegnila čez kodo, ji je javilo, da je cena pač 100 jurjev. V čem je bil hec? Prodajalec se je zmotil. In, prosim lepo - dobila sva korito za 20 jurjev. Par šefov je podpisalo odobritev in sva dobila. Tega v drugih štacunah ne doživiš, se nama je že zgodilo, da je bila pod izdelkom napisanan napačna, nižja, cena, kot je bila potem na blagajni in jim je prav dol viselo, da je cena napačna, morala sva plačat polno. Saj vem, da če bi se šla bunit, bi (sčasoma) dobila po nižji ceni, ampak v Rutarju so nama jo pa dali brez komplikacij.

hemeroidi: jaz sicer nisem vedela, da ga imam, ampak ko sem šla rodit in mi je delala klistir, me je bolelo k user posted image , pa še mal krvi mi je priteklo iz rite (predvidevam, da so bili hemeroidi). Tko da zdajle, v drugo, je mene najbolj strah klistirja user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.