|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj bi storile?
10.9.2007 10:26:27   
Anonimen
Z možem imava pol leta starega sina, živiva v hiši njegovih staršev. Že dva dni se ne pogovarjava, vedno znova se kregava zaradi njegovih staršev. Jaz si želim zasebnosti, mož pa misli, da je še vedno tako kot včasih (on je pač ostal doma, jaz sem se priženila, in vsi si želijo, da bi bili vsi ena velika družina.) Meni pa to normalno ni všeč, sploh ne vem, kaj naj storim. Sma se z možem o tem že stokrat pogovarjala, pa je rekel, da on staršem ne bo nič rekel, ker so pač oni družina in je logično da smo skoz skupaj. Saj ne rečem, da si pomagamo ko je to potrebno, sam se mi zdi, da skoz visijo pri nama. (saj drugače je ločeno stanovanje, sam to ni ovira za obiske tudi večkrat na dan).

Včasih, ko potrebujeva varstvo, bi ga jaz odpeljala tudi k svojim staršem, ampak to je takoj ogenj v strehi, da ga lahko oni čuvajo! vem, sam moji starši so isto stari starši in že tako se vidimo kamaj enkrat na teden, pa bi bili isto veseli, če bi jim ga kdaj pripeljala?

Punce, vem da je blo o tem že ful napisanega, sam vseeno bi rada kakšen nasvet, a je smiselno vztrajati pri takem (če je mamin sinek) ali kako? A je najboljš da se jim prilagodim, ker včeri ko sva bila oba ful jezna sem rekla, da bova s tamalim spokala, on je pa reku, da jaz lahko grem, da pa tamalga tud vidla ne bom več!!!!! jaz pa brez otročka ne bi mogla več ziveti.....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj bi storile?
10.9.2007 10:29:48   
Anonimen
ja in na kaki podlagi ti grozi da nauš več otroka vidla. mislm a je čist gladek.

jaz bi mu na tvojem mestu predlagala da greva na svoje. magar v najem. ker dokler boste fizično skupaj ne bo nič drugače. če ne bo hotel bi pa dejansko pokala sama.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2007 10:33:36   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

on je pa reku, da jaz lahko grem, da pa tamalga tud vidla ne bom več!!!!! jaz pa brez otročka ne bi mogla več ziveti.....

Mislim, kako si drzne... user posted image Ve pa še vedno nasedate temu....user posted image Kar povej mu samozavestno, da naj ne blefira in te ne plaši s tem, ampak če hoče on še vedno živeti z vama, naj že enkrat pretrga popkovino. user posted image user posted image user posted image
Jaz bi mu postavla ultimat, v kolikor se ne da na lep način pogovorit. Vi trije ste družina in pika!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2007 10:34:49   
Anonimen
da bi šla na svoje je trenutno nemogoče. Ravno sva končala s preurejanjem stanovanja, ker je blo ful staro (vse vodo elektriko, stene), in za njega niti slučajno ne pride v poštev, da bi šla nekam, to mi je že večkrat jasno reku, ker je tukaj preveč denarja zabil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2007 10:35:07   
Anonimen
Kaj pa z taščo in tastom si se že pogovorila?

Pač pejd na kavo in jim lepo razloži da si sicer vesela da so vedno na razpolago, ampak da vi kot družina rabite čas zase, da ima otrok dvoje stare starše in ne samo njih. Da je tudi od tvojih staršev vnuk tako kot od njih. Da rabite malo zasebnosti, ker ti nisi vajena tako živeti. Da si se sicer pripravljena prilagodit, ampak da morajo se tudi oni malo oz. da morajo spoštovati vašo zasebnost.
Če imajo možgane bodo dojeli. Lepa beseda dostikrat pomaga.

Če pa ne imaš pa še vedno možnost it. A da bi pa vsi skupaj šli pa ne gre? Otroka ti pa noben ne more vzet.

Aja pa vem da ni glih prijetno take teme odpirat pri taščah, ampak se pa splača potrudit a ne. Jaz sem ji povedala nekaj podobnega preden sva se odselila...in je čist drugačna sedaj. Me jemlje kot sebi enako, prej se je pa obnašala k da sem ena smrklja. In verjamem če nebi takrat zbrala poguma in ji povedala da bi bilo še sedaj isto. Se splačauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2007 10:45:17   
sarka
Največji problem je ker njegovi starši mislijo, da se nič ne vtikajo in da nas skoz pri miru pustijo. Tašča vidi tamalga dopoldne, ko pa pride popoldne iz službe oz. proti večeru, spet pride, ker ga ni še nič vidla. To mi je čist mimo. Njegov fotr je pa še hujš, že zdaj govori, kako bo tamal skoz pri njemu ko bo mal zrastu (pa da bosta vse skupaj delala). No saj ne rečem, da ne bo malo z njim, sam ves čas pa ne.

Jaz se njim res ne upam nič reč, ker vem da bo tudi lepa beseda razumljena narobe, in bo taka zamera, da se sploh ne bodo pogovarjali z mano. Sem možu večkrat rekla, da naj jim samo mal omeni, pa je reku, da ne, bodo že sami vidli, da mi to ni všeč. In potem vsak dan čakam, kdaj bo kdo prišel, in kolikokrat. Saj kakšen dan je super, se vidimo dvakrat trikrat, potem pa spet tri dni skupi skozi visimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2007 10:46:51   
sarka
Aja, no anomimna, vidiš moja zgodba je podobna, tako da vidiš, da nisi edina

Upam da se bosta pobotala

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2007 10:58:03   
jasnika
sarka-anonimna a se ti pogovarjaš sama z sebojuser posted image

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2007 10:59:46   
Anonimen
Po moje je tvoja edina možnost, v primeru, da ostanete tu, da se s taščo in tastom lepo pogovoriš. Povej, da imaš njunega sina zelo, zelo rada, in da bi rada, da bi imeli malo zasebnosti, da bi vi bili resnično družina. Lepo iz srca jima razloži, kaj misliš, nič se kregat. Pa še za otroka reci, da si vesela, da ga tako rada vidita in čuvata, da bo tako tudi vnaprej (pa tudi če ga boš k tvojim večkrat peljala), samo da bi pa vendarle rada videla, da bi vi trije delovali kot ena družina, onadva pa kot druga. Mogoče te bosta pa razumela.

(odgovor članu sarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.9.2007 11:00:49   
sarka
ne, halo!!!

mam zelo podobne probleme!!!

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.9.2007 11:01:00   
daddy
Ta staro pa ta mlado ne gre skup ( stoletja stara ljudska modrost ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.9.2007 11:01:46   
Šaki
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Ta staro pa ta mlado ne gre skup ( stoletja stara ljudska modrost ).

evo tukaj se pa podpišem!user posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
10.9.2007 11:18:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.9.2007 11:30:21   
ona
In,če tvoj mož še ni dojel,da ima svojo družino,se bo težko pogovorit,dokler ima za družino svoje starše!!!
po moje še ni dozorel za svojo družino,oprosti...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.9.2007 12:25:50   
spelaz
Na tvojem mestu bi se najprej pogovorila z možem - lepo, brez očitanja in kreganja; razloži mu, kako si ti predstavljaš družinsko življenje, pohvali ga, da je lepo, da je navezan na starše, da si želiš, da bi tudi tako družinsko povezanost čutil za vašo družino. Razloži mu, da bi bila zelo vesela, da bi imeli malo svojega mira ...

Mogoče bo pa skapiral ... moški so včasih kot otroci - to, da ti bo otroka vzel je pa itak zguljena in bedna fora izrečena v jezi in protinapadu.

Ne se dat punca, vztrajaj pri svojem!

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.9.2007 13:13:13   
slovenka
on mora skapirati, da sta primarna in sekundarna družina dve stvari in se odločiti za eno od njiju... izgleda, da mu je več do tega, da sta stara dva srečna, kot pa žena. To pa neizogibno vodi v vse slabšo vezo. Jaz na splošno verjamem, da se nima ona kaj pogovarjati z njegovimi starši, to je njegova naloga - par mora vedno skupaj držati in vsak štimati svojo družino...  Otroka pa ti seveda ne more vzeti - daj bodi odločna in zahtevaj življenje, kot si ga želiš - imaš samo eno in hitro mine in ni vredno, da boš čez 20 let jamrala, kako so ti drugi uničili življenje, bori se za srečo.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.9.2007 13:29:08   
Anonimen
A ključavnice pa nimate da bi zaklenila vrata?

Al pa se naga sprehajej po stanovanju takrat k veš da bo pršlauser posted image

Se pa strinjam da je problem v tvojem možu in ne njegovih starših. K nima prioritet porihtanih. Ampak v vsakem primeru se lahko probaš lepo pogovorit. Ali pa govori v tretji osebi, kao da se to eni kolegici dogaja. Mogoč bodo dojeli. Pa reci da se ena kolegica ločuje, ker se njen mož ne postavi za družino, njena tašča pa preveč utika. Če niso ekstra neumni bodo dojeli.

Če pa ne bodo se pa še vedno lahko naga sprehajaš.user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.9.2007 13:36:06   
Mešamdrek
Jaz bi jih use lepo na kup popokala in za mizo vsedla pol bi jim pa lepo počasi povedala kar te moti.Če te ne bodo hoteli upoštevati pa spokaj kufre.Vem da je težko,sam da pa z možem ne moreš bit nikol sama...A ko sta otroka delala sta bla tud tastara zraven?Pišuka no,eni pa res ne dojamejo stvari.Kar se pa tvojega možeka tiče,na podlagi česa naj bi ti pa vzel otroka?user posted image  Bodi pogumna in jim povej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.9.2007 13:57:45   
Anonimen
Največji problem je v tvojem partnerju in sploh ne v tastu in tašči.

Jaz živim prav tako v isti hiši kot tast in tašča, v teh dnevih pričakujem user posted image in že kar čutim kako mi bosta oba visela za vratom vsak dan večkrat, ob vseh možnih urah, ker se takoooo veselita vnuka. Ok, boljše kot da se ga nebi. Ampak da že sedaj čutim ves ta pritisk......
Imam pa le to srečo, da je moj mož na moji (oz. najini) strani in razume da smo najprej in v prvi meri MI družina in šele nato vsi ostali. In je tudi že sam rekel svojim staršem da nimajo kaj viset cele dneve pri nama (sedaj tega ne počnejo, se vidimo ravno 1x tedensko) in da rabimo najprej mi čas da se privadimo.
Pa se mi še kar zdi, da ne dojemata ravno najboljšeuser posted image . Tudi moj tast ima skoz izjave kaj vse bo dela z vnukom, pa kam vse bosta šla.....pa mi kar mravljinci po hrbtu lezejo......
Ampak v tvojem primeru, ko tvoj partner sploh ni na tvojo oz. vaši strani, pa še grozi ti s totalnimi bedarijami (čista klasika, ti lahko greš-otrok ostane) pa mora bit res grozno.
kaj pa če zakleneš vrata in se ne odzivaš na zvonenje? pač rečeš da si bila utrujena in si skupaj z user posted image šla malo ležat. Ali pa da greš na dolgi sprehod z user posted image vedno v času ko veš da bi se narisali na vratih, ko prideš iz sprehoda pa je user posted image hudo zaspan in lačen, da nimaš zdaj časa za njih.....Mogoče pa bodo počasi dojeli in nehali toliko prihajat?

(odgovor članu Mešamdrek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
10.9.2007 14:00:10   
piščanc
veliko bolje bo, ko boš spet v službi, ko boste večkrat sami kam šli.

a si kdaj pomislila, da vama je bilo veliko prihranjeno, ker vama ni bilo treba na novo iskati prostora za bivanje.

če tast in tašča nista nesramna, potem boš pač morala malo potrpeti. vsaka stvar ima svoje minuse. najhuje pa je, da se greš tako kregati s svojim možem. pa kaj misliš doseči? malo premisli, kaj se greš in uživaj življenje. vsaka stvar je lahko pozitivna alli negativna, kakor obrneš

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.9.2007 14:12:55   
muška
Jaz živim skupaj z mojim starši in ko sem rodila prvega otroka sta tudi skoz pri nas visela. Pa sem bila kak dan ful vesela, kak dan pa sta mi šla ful na živce. POtem so se obiski malo omejili, pa sem rodila drugega in jovo na novo spet . Ampak je tudi to minilo, zdaj jih moram skoraj že vabit na obisk!user posted image

In ko sem peljala mala dva k tašči, da ju je pazila, pa ko sta šla prespat k njej, je bila moja mama tudi užaljena,ker ju nisem pustila doma, oz. pri njej, ker bi ju ona pazila,  pa sem ji gladko povedala, da sva se z možem tako odločila in da tako bo. In tako tudi je!
Ti pa raje izkoristi njune obiske, pa kaj naredi tisti čas, saj ne rabiš sedet za mizo zraven njuju. Jaz sem mala dva podvalila mojima, ko sta prišla, pa recimo tisti čas dala perilo prat, ali ga obesila,...

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.9.2007 16:13:28   
altati
Kaj bi jaz storila?

Moža bi postavila pred dejstvo: ali pokam jaz in njegov otrok ali pa on spremeni svoj odnos do naju in do staršev in začnemo mi trije živeti kot družina. Njegova starša pa kot stara starša, ki prihajata na obiske (v normalnih intervalih), crkljata vnučka (kadar jima to dopustimo) itd....
To, da nimata kam it, je vedno izgovor, na katerega jaz ne padam. izhod se najde, če je sila dovolj huda. Verjemi!

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.9.2007 16:31:19   
jade1
Joj punce pa ne moreš takoj pokat no? Ma jaz sem prebrala kar je napisala anonimna ene 3x pa sploh ne vidim v čem je problem. Ker hoče tašča videt otroka 2x na dan? Ker ste skoz skupaj? Kako skoz skupaj? Ali imate vse skupne prostore? Mislim ne razumem tega skoz skupaj. Ali imasta svoje stanovanje v hiši pa se sprehajajo po vajinem stanovanju in gledata v piskre, hodita na vajin wc, gledata v spalnico? Če je to tako ti čestitam, ker si lahko tiho, ker jaz bi eksplodirala.
Mi živimo skupaj, otroke vidita 100x na dan, ker že sami kidnejo k njima user posted image . Zunaj smo tudio skupaj, ker vedno kaj skupaj delamo. Gor v najino stanovanje pa ne hodita, če pa že prede tašča pa potrka, notri pa sploh noče. Kar na vratih debatirave. Mi pa tudi ne hodimo k njim brez, da bi potrkali.
samo jaz se tukaj počutim enako kot doma pri svojih starših. Zdaj njega razumem, da se tako obnaša pač on je tukaj doma in se tako počuti, zdaj, če se starša vtikata v vajin odnos to pa se mi ne zdi prav. Tisto kar ti je rekel, da ti bo vzel otroka mogoče je rekel to samo v jezi, ker sta en drugega spravocirala. Kot si ti njmu rekla, da boš spokala ti je on zabrusil nazaj. Verjetno tudi ti nisi tako resno mislila?
Mi je pa malo čudno, da mož "ne dovoli", da pelješ otroka k svojim staršem. Jaz bi ga peljala pa, če se on na trepalnice postavi. Pač bi rekla tašči in tastu, da bosta danes otroka čuvala tvoja starša in konec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.9.2007 19:38:20   
Anonimen
Stari in mladi ne grejo skup.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
10.9.2007 20:56:18   
visnjaaa
Veš kaj...ja sem tud to skoz dala....sej mine...se tud tastari naveličajo viset okrog tamladih.
Jaz sem jih včasih kr mal ignorirala, mogoče sem bla kr mal nesramna, ampak drugače ni šlo.
Enkrat mi je pa film poču, pa sem mojga moža kr dol k njim nagnala...sem čist ven padla....pol pa je ropotal da naj se izselim in grem domov...sem mu pa rekla, da jaz ne grem nikamor, da kr naj on spoka dol k njegovi predragi mamici....mamin sinko...čist sem ga spluvala.
Me je gledu, kot da bi iz marsa padu.
Še zdej, če me ker razf....glede njegovih, da jim da prav, takoj popizdim, da si kr sprot premisli.
Sam men zdej že čist dol visi....tastarih pa tud ni več gor.
Prideta samo še za roj. dan pa za božič, pa včasih, če kej rabta.

Ja nimaš kaj...kr zaropotaj ja pa na glas se moreš ment, da te še tastaredva slišta dol, drugač ni efekta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?