|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neredoljubnost-vzrok prepira
26.11.2004 10:19:24   
JASNA D
Ja, prav ste prebrale. Z možem se skoraj na dnevnem redu spričkava zaradi takšne banalne zadeve. Po "naravi" sva oba neredoljubna, odkar živiva skupaj, pa je to postalo vzrok vsakodnevnega "haklanja". Ker se mi zdi to bedasto, sem mu prijazno že nekajkrat povedala, da ob dveh majhnih otrocih tako ne gre več naprej. Ker sem žrtev te neredoljubnosti jaz, sem vsaj sebe uspela disciplinarati in stvari pospravljati na svoja mesta. Možek pa je čedalje hujši. Nikoli ničesar ne najdemo, stanovanje je vsak dan naravnost kaotično. Zlepa ne gre, s prigovarjanjem tudi ne, ko zarobantim, je pa prepir v bajti. Vsak dan sem zaradi našega svinjaka slabe volje in ne vem več, kako mu naj dopovem, da tako ne gre. Na primer - ko se zvečer spravi spat, so njegove cote malodane raztresene po vseh prostorih - od kuhinje do hodnika, da o dnevni in spalnici niti ne govorim. Vedno išče svoje ključe, mbt, denarnico in normalno so te stvari vedno vsaka sebi in nikoli na stalnih mestih.

Prosila bi vse tiste, ki vam je podobne probleme uspelo rešiti, da mi zaupate recept. Da se razumemo - ne motijo me otrokove igrače, ker je Marko še premajhen, da bi lahko pospravil za sabo, ta stari pa mi para živce. Pa da ne bo katera mislila, da sem kak fanatik. Daleč od tega, ampak čez cote, ki ležijo po celem pa res ne morem kar hodit in jih ignorirat.No, mal sem zatežila, vem da to ni resen problem, je pa vzrok vsakdanje slabe volje in neumnih brezveznih prepirov. Pa tako malo je treba, da je stanovanje vsaj za silo pospravljeno in baba dobre volje.

Hvala za "recepte" in lep pozdrav!

Jasna
Neposredna povezava do sporočila: 1
26.11.2004 10:26:16   
Donja
Nimam recepta. Moj se tudi sleče in da kak mu je. Če pa kaj ne najde pa mu jaz ne iščem. Čisto tak, ker če bi pospravi bi našel. Pa ko se stušira, je tudi težko brisačo dat sušit in jo pusti kar na pralnem stroju. Včasih se skregava zaradi tega ampak vedno manj. Mi ni več. Mu kar pustim stvari, kjer so in pol mu čez dva dni cankne da umazane nogavice pač ne morejo biti ob postelji na tleh.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2004 10:27:27   
malika
Meni je to uspelo rešit že takoj na začetku. Enostavno sem ignorirala vse. pa so lahko zokni ležali en teden sred dnevne sobe in če je on stopil preko njih sem jaz tudi. Potem pa sem en dan začela samo metat na kup.Vse! Od umazanih gat, do srajc,...vse kar je ležalo tam kjer naj ne bi smelo. In prala sem izljučno samo tisto kar je bilo v košu za umazano perilo, tisto kaj je ležalo zraven pa ne. In je uspelo! Sicer je malo trajalo in sva se kak dan tudi grdo gledala.sploh takrat ko ni imel več kaj za oblečt, ampak sem zmagala.

Tako, zdaj pa upam, da bom zmagala tudi v tej naši najnovejši težavi:( . Pravi, da ne bo več in da mu je bila to šola, ampak zaenkrat mu ne verjamem najbolj. Upam, da bo pokazal voljo in da bodo tudi rezultati takšni tapravi.

LP

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2004 10:29:32   
sonjakk
Kaj naj rečem, zlo razumem... Sicer sem jaz kar redoljub, da je stvar še toliko slabša, no, čeprav sem se dosti že izboljšala in me nekatere stvari več ne motijo... No, ampak to kot ti praviš, v vsaki sobi ena cuna, poznam, pol pa zmer išče in sprašuje, kje je, jaz že nekaj časa vse puščam in pravim vedno: Kjer si pustu...., najbolj me skrbi kako bo to delovalo na najinega malčka, no ga je že začel učiti, da posptravlja za njim, komaj kaj zna moj sinček povedati, a že razume : Pospravi npr. hlače, pa jih pobere in nese na stol v sobi. Aja, vpeljala sem dva stola v sobi, kjer naj bi se nabirala moževa krama (cote), no to se še kar obnese...

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2004 10:38:03   
kofetek2010
Ne se sekirat, saj imaš dovolj dela z dvema malima otrokoma in pospravljanja za njima. Če ti pa možek ne more pomagati vsaj toliko, da pospravlja za sabo:grrr:, pa njegovo početje enostavno ignoriraj. Dokler še lahko stopiš čez ali brcneš v kot... Perilo operi samo tisto, ki je v košu za perilo, ostalo pač pusti tam kjer je. Po kakšnem tednu ali 10 dneh bo zmanjkalo nogavic in gat... Saj bi jih ti oprala, če bi bile v košu, tako pa... Joj sem nesramna...
Pri nas je pomagalo! In glede na to, da sva oba zaposlena, imamo čas, da pospravimo in sčistimo stanovanje le ob vikendih, takrat pa to počnemo vsi trije!
Upam, da boš uspela njegovo nelepo vedenje :hudicek:
(če se milo izrazim) čimprej odpravit!

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2004 11:04:43   
Anonimen
Pri nas pa s cunjami niti ni problem, je pa z raznorazno pošto, neštetimi tehničnimi pripomočki in podobno kramo. Papirji ležijo po treh mizah, kuhinjski, pisalni in klubski, ključi, sončna očala, škatle za očala, razne baterije, "šraufencigerji", metri in kaj jaz vem kaj še vse, vse to leži po celem stanovanju. Potem pa vedno znova: "kje, je to, kje je to, joj, se mi bo še zmešalo, pa to kurčevo majhno stanovanje," pa ne vem kaj je še vse krico, samo on ne. Ne boste verjele, poleti smo zgubili eno tako majhno videokamero (kot en digitalni fotoaparatek za na računalnik), ki jo je njegova hči prinesla iz Holandije, in pa kaseto za igrico. Dobro, igrico (Ki stane okrog 10.000 SIT) je po nekajdnevnem iskanju v vseh luknjah stanovanja potema našel za posteljo, tiste kamere pa še do danes nismo našli. Res je stanovanje majhno, ampak teh njegovih stvari je toliko, da bi še v treh stanovanjih povzročale nered.

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2004 11:05:48   
tina.nika
Sem imela podoben problem, ko sva se preselila na svoje. Svoje stvari je puščal vsepovsod:grrr:, jasno ko pa je mamica vedno za njim pospravljala. Ima pa posebej stvari za trenirat, za doma, za službo,... ključi so bili vsak dan na drugem mestu, ni si dal polnat telefona zvečer,... Jst pa sem norela:grrr:, potem pa sem se skulirala ;)in sem jih nehala pospravljat in se mu zjutraj smejala, ko se mu je mudilo in ni našel svojih stvari, tako da si je sam poštudiral, da je bolje da si stvari "pospravlja". Kar se tiče oblačil pa mu jih tistih, ki niso bila v košu za umazano perilo nisem oprala, pol je pa bila čez kaka dva tedna panika ker ni imel nič za oblečt.:hudicek: in zdej se je navadu, da si stvari pospravlja- seveda ima še vedno svoj sistem ampak to je pa že druga zgodba.
lp, Tina:sloncek:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2004 11:07:08   
Anonimen
Aja, saj res, še sto mobiletov in temu primerno polnilcev sem pozabila...

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2004 11:08:38   
Ro-La
Mi imamo tudi čez vikend pospravljanje, čez teden nimamo "časa" , pa se sploh ne sekiramo če ni pospravljeno, ker ko pospravimo itak več nič ne najdemo:)-
Jasna, pač preko stopi ali pa v kot brcni, bo že počakalo na možeka da pospravi za sabo.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2004 11:21:31   
emaa
Pri nama problemov s perilom ni bilo nikoli, razen pritožb da oblek ne najde, ko letno in zimsko garderobo menjam. Sem mu rekla, da naj si sam premenja, pa je bil pol tiho, to se mu pa ne da. Je večji problem s papirji (ima sicer svoj predal, pa bi rabu še tri), in z orodjem. Ker sva zato, da imava stanovanje, preuredila klet, je kurilnica (zelo majhna) edini prostor za orodje. V škatle si ga pospravi, vendar pa ležijo vsevprek. Sem enkrat samkrat pospravila, ker sem nekaj rabila in nisem našla. Zdej ga pa vsaj 4 mesece masiram naj su uredi, pa prav, da si bo naredil omaro (bla, bla) in bo šele pol pospravljal, pa se nič ne premakne. Ko ga bom imela dovolj, mu bom dala deadline in če do takrat n bo narejeno, bom orodje odstranila, pa tud če ga k tašči odpeljem, se bo že naučil pospravljati. Sicer pa pravi, da sem sama kriva, da je kurilnica razmetana, ker to sploh vidim.
upam, da ti ga uspelo premaknit, ampak se strinjam s predhodnicami, pusti tam kjer mu dol pade, ko mu bo zmanjkalo, se bo naučil pospravljati.

LP

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2004 11:25:39   
JASNA D
Drage sotrpinke!

Hvala za nasvete in vaše izkušnje - pri nas je vse tako kot ste napisale same - od cot do šrafcigerjev, da o pošti (mimogrede, moramo pazit še na pošto od bratove familije, ker še vedno sem prihaja, med drugim tudi pomembne zadeve) niti ne razglabljam. Recept glede cot je že preizkušen, ni zalegel, še huje - svoji mami je pač razložil, da je v umazanih in raztrganih hlačah - kavbojkah, pač zato, ker mu žena ne opere. Katastrofa, že itak me imajo za preslabo za njihovega ljubljenčka. Problem je dodaten še ta, da mali zavzeto to potem nosi po celem in daje v usta... V brcanju stvari sem pa že tako dobra, da bi lahko igrala za kakšno prvoligaško nogometno moštvo. Aja, Marko da v usta Ivanino posrano plenico.... -

Bom še enkrat poskusila z nepranjem in odgovori ne vem (kje je to ali ono). Bomo videli, kdo bo vztajnejši - jaz ali on s svojim svinjanjem. Je pa tako kot si ti tina.nika napisala - prej je zlata mamica vse pospravla - te njihove mame si naj pa v rit vtaknejo - jaz sem mu glih predvčerajšnjim povedala, da je star 38 let in se mi zdi, da je skrajni čas, da mu mama neha solit pamet - ga je spet gnjavla zaradi kajenja in je sinko ponižno obljubil, da ne bo več. Pa veste zakaj?! - Da ji je lahko odplačal 300.000 SIT NJENEGA kredita. Za ****, midva pa bajto za 30 MIO SIT kupujeva, pa morava šparat. Pol pa men zaradi RR in neta teži...

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.11.2004 11:43:34   
Dadi
Jest mam en recept za vse take, ki nimajo pojma kaj je to za sabo pospravit, pa cote v stroj dat..No moj je samostojen kar se teh reči tiče. Od pranja, sušenja, kuhanja, sesanja, pomivanja in kaj vem še kaj. Poskusite jih za kakšne teden, 10 dni same pustit če lahko. Greste na dopust z miškoti, ali pa k starim mamam na počitnice. Takrat ko so sami znajo sigurno vse postorit.:)- Manjka jim izkušnja kako sami uštimat stvari ker so prec leteli iz maminega varnega naročja v ženino. In smatrajo žena=mama. Torej če je mama za mano pospravljala bo žena tudi. Njihova logika pač.Če bi nekaj časa živeli sami, bi znali vse stvari poštimat. Pa naj vas pol kličejo na kater program pa na koliko stopinj se da cunje prat.:)- Ha...to pa že pomeni korak naprej.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.11.2004 11:46:04   
darjatimci
Drage sotrpinke, trajnega recepta za naše težave z redoljubnostjo enostavno ni.Od nje smo se poslovile,ko smo postale mamice naših malčkov" VELIKIH":zmeden2:in malih:duda:.Problem je,da imamo vsi res preveč stvari kronično pa nam primankuje časa,če pa še naši dragi mislijo,da imamo mi preveč časa in je to naša dolžnost je pa noro.Bo že enkrat bolje kajne.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.11.2004 11:52:15   
JASNA D
Ja, tudi moj zna cote oprat, pa posesat, samo zakaj bi, če ima babo pri hiši - mama, žena, ljubica, saj ni važno- za take stvari so ŽENSKE!

Da pa ne bo katera dobila napačnega vtisa - moj možek je zelo dober človek (da se tako plehko in banalno izrazim), ampak zaradi tega mu tega svinjanja ne morem spregledati. Res je, da cele dneve dela in je utrujen, potem pa pravi, naj mu ne težim s takimi nepomembnimi stvarmi. Ampak mene meče iz tira, ker je na večno razmetano. Ne vprašajte, kakšna panika je pri koči, če se kak obisk napove...

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.11.2004 12:00:04   
sonjakk
Oh, kako vse to razumem...Prav tolaži me misel, da ni samo moj tak pujsek....

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.11.2004 12:04:07   
piščanc
jah tako so jih pa mamice naučile, pa očki da ne bo pomote

po mojm bi moral vsak malo sam živeti in videti kaj vse je potrebno narediti

glejte, da boste svoje otroke (moške in ženske) naučile drugače, ker se takoj pozna , ena generacija pa bo bolje

lp, nina

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.11.2004 12:04:40   
kofetek2010
Tašče so huda stvar...
Jaz lahko za svojo zatrdim, da je najboljša tašča na svetu - ker se vidiva mogoče enkrat na dve leti, pa še to je preveč in mi je potem, ko sem 2 minuti pri njej žal, da sem se pustila prepričati in jo obiskala, češ da je lepo, da vidi tu pa tam svojega vnuka. Halo? Sama se ne spomni, da bi poklicala in vprašala kako je vnuk...
Moj je tudi bil tak, da ni pospravljal za sabo, prej je to delala mamica, potem prva žena. Jaz pa nisem hotela prevzeti te vloge, ker se mi je zdelo too much. Ne sekiraj se zaradi njegove mame, pa mu naj ona opere kavbojke!!! Življenje je prelepo in prekratko, da bi se sekirali še za to, kaj si bo kdo mislil. In če mamica še zmeraj njega komandira, ga pa naj. Samo ne pusti, da bo še tebe.
Glede perila sem že povedala, glede ključev, telefona in ostalih drobnarij pa mu nastavi eno škatlo (od čevljev) in naj da v njo stvari. In naj že odraste!!!
Upam, da nisem bila prehuda...:)-

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.11.2004 12:15:01   
JASNA D
Jana73!

Spluh nisi bila prehuda! Tudi jaz čakam, da v takih in podbobnih rečeh končno odraste, samo starega konja novih štosov učit....

O nastavljanju škatel - pa samo tole - ima nastavljene tri košarice - eno v kuhinji, drugo v dnevni, tretjo v predsobi aja, pa še četrto na balkonu - pa ni haska! Za ****, mogoče bi pa morala njegovo mamo enkrat na teden k nam pripeljat, da malo pospravi samo za njim! Pol ji pa skuham en kafe, mal počvekam in jo odpeljem domov!

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.11.2004 12:18:55   
tjaga
Splišni,

kot da bi moj primer opisovala (brez kamere in igrice; lahko pa to nadomestim s čim drugim).

:grrr::hudicek::grrr::hudicek:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.11.2004 12:52:00   
emaa
Moj pospravi vse, tudi opere in zlika, kuha, pomiva (vse našteto po potrebi, razen kuha rad, pa ni časa), ampak red glede orodja in papirologije (če bi bla v obliki časopisov, bi jo bolj pospravljal), tu pa si zmeraj rečem več sreče prihodnjič.
LP

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.11.2004 13:45:29   
Moyca_
hay,
sem se kar malo zamislila, ker moj pravi da sem taka pujsa jaz. On vse lepo zloži in pospravi jaz pa pustim pač na stolu,...
Je pa res da jaz pospravim tudi, samo drugi dan:hudicek::hudicek::hudicek: pač se mi včasih ko sem utrujena ne da:hudicek::hudicek:

moj je malo picajzlast okrog tega, pa je to po eni strani boljše, kot pa da bi on tebi samo gnjavil:hudicek::hudicek:
Kaj pa vem, upam da ga boš zdresirala:hudicek::hudicek:, ker vem da imaš drugih skrbi poln "pisker"

fajn požuli malčka

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.11.2004 13:48:36   
india
Ja, dekleta, a so res večinoma vsi dedci enaki?
Moj je čisto enak, lahko rečem, da mu je s svinjarijo življenje postlano. Samo ne razumem pa ene stvari. kadar je pri mami v Piranu, takrat vse pospravlja za sabo,posodo pomiva, porihta vse ,kar je treba in vse stvari so tam,kjer morajo bit. Kadar pa je doma, pa leži vse naokoli, smrdljivi čiki,kadi namreč samo on, so po ves teden s pepelniku,če jih jaz ne stresem, otroke pa maltretira če kaj ne pospravijo, pa tudi stopi zanalašč na kako igračo, da jo uniči in lahko potem na njih kriči.:(
Tudi jaz nekaj časa nisem prala, a je potem mene to motilo, tako, da sem s tem odnehala.
Ne vem, verjetno bi jih bilo treba enkrat vse skupaj nekam za par dni zapret,kako bi jim bilo fajn!:bravo::)-:)-

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.11.2004 14:17:57   
BARBARA R.
Jaz ti žal ne vem svetovati.Zjutraj,ko vstanem dobim nogavice ali pa spodnje hlače (seveda umazane) na jedilni mizi,Tako,da ........sem žal brez besed.

:muca:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.11.2004 17:50:39   
Anonimen
Ja, večina je na žalost takih. Moj tudi pusti štumfe na mizici v dnevni sobi ali na kavču, sicer pa ima z njimi tapicirana tla ob postelji. Ko mu jih zmanjka, jih odnese v kopalnico NA koš za perilo.

Ko se zvečer nažre, pusti vso prazno embalažo in ostale smeti na pultu, čeprav je koš le en štuk niže - v omarici.

Zjutraj se obleče za v službo, obuje čevlje in v njih taca po stanovanju. Zraven se sprašuje: odkod pa je to blato po tleh?

Jaz sem se že navadila in za njim ne pospravljam več. Tudi če vem, da popoldne pride na obisk njegova mama. Naj vidi, kakšen je, kako ga je vzgojila, da ne bo meni plozala o vzgoji mojega sina.

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
26.11.2004 21:30:28   
Sarina
Joj, cote - večni problem - tudi pri nas :(.
Jaz sem mojemu enkrat lepo sortirala cote - v eno omaro cote za v službo, drugo omaro cote za doma v tretjo pa tiste najslabše-za kaj delat, pa mi je rekel, da naj mu po stanovanju nastavim še kažipote kje je kaj, ker si tega pa res ne more zapomnit :(.
Tako je vedno vse pomešano v eni omari...:grrr:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?