dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA IZVIRNO SPOROČILO: pupic@ teja teb sem kr na ZS odgovorila. Ej Lara pa ti se hecaš a ne? Kaj pa če je tvoja Tisa le mlo bolj lene sorte, da se ji ne da ravno vsega naredit. Pr nas sedaj zjutri pred odhodom v vrtec poslušam, vse da ne zna. Ne zna se oblečt(se oblač sama že od 2,5 leta-tuto kompleto), ne zna zobe umit(ma ja no ), ne ve kje ima čevlje, ko ji jih dam, pa pravi, teh pa ne znam dat gor(obuva se sama že od 2 leta-če je na ježke obuvalo. 5 stopnic iz vhoda pravi, da se boji(hodila je dol že pred 2 letom), skratka zjutri imam popolnega dojenčka, ki ga morm čist zrihtat, medtem ko ona zeha, in komej gleda??!! In verjamem, da čeprav se že cel poletje vozi s koleščkom, da če bi rekla, greva s kolesom v vrtec, da se sam še zjoka, da kej tacga pa absolutno ne obvlada ne pupica ne hecam se. in ne nikoli se še ni znala sama obut, pa da se zdej ne bi hotla. ja sej je tut taka recimo k sem jo hotla naučit strižt s škarjami. na prste sem ji jih še speravla pol pa kuj k enostavno ni mogla dat prstov skup pa narazn je zagonila škarje čez celo dnevno. lulat na wc gre sama do te mere da sleče hlače in se skobaca s pomočjo pručke na wc s tem da se more za neki držat al za likaj k je zravn, al bide. obrisat se ne zna še manj pa hlače oblečt. tut rok si ne zna umit sama. zanč sva se več k pol ure matrale da bi sama oblekla majco. ni in ni je mogla nekak jo je čez glavo spravla pa še to se je matrala 10 min pol pa roke v rokava dobit nit pod razno. na konc je tulila in vrgla majco v tla. ne zmore pa fertik. ne vem a je kripl hudič? js se s tem nism nikol obremenjevala. pač jo napravlamo pa futamo če je treba, sej kej že poje sama sam za večino gibalnih spretnosti ko vidi da jih ne zmore pa sploh nima interesa. pač pa zato skor zna brat. pa v angleščini pesmce poje. kva nej? pa men se je to zdel čist normaln. nikol nism še pomislna da je gibalno ovirana? sej zna hodit, tečt,...še na misu mi pa ni blo da bi vzgojiteljice o tem opozarjala in jo s tem že izpostavljala kot drugačno. ne vem no. se bo že naučila ko bo čaz za to. doma ji tut ni blo tok treba smo jo pač porihtal. v vrtcu pa vrjamem da bo hitreje se naučila samostojnosti k se bo mogla??!! ne vem a ni tko? pa zanč je bil maj pr ns na obisk pa se mi je zdel veliko bolj motorično razvit k tisa. teja če ne bi vedla da sta hodila na ft sploh en bi vedla da je z njim kej narobe. prej je skodu k naša, ma vse prej. zakva pa pol mi nismo hodil na ft? maja smo zverziral...fth mu je dala ogromno in se vec...na prvi pogled je maj cist ok....nic mu hvalabogu ne manjka in vesela sem da je tko...ampak tkole pri detajlih se pa pokaze...ker maj si ful zeli recmo pojest juho, pa ne zmore se...na to sta me opozorili tudi vzgojiteljici v vrtcu...se trudi, a mu motorika se ne dovoljuje, pac dolocene razvojne nepravilnosti niso se cist izvenele, ceprav ni to nc tazga....tisa se pa men zdi izredno brihtna punca in verjem lara,da ce bi se mogla zrihtat bi se...tko pa to delo rajs se prepusti domacim...zakaj pa ne...jest bi tud,ce bi se dal :)....k sreci imata nasi vzgojiteljici ful posluha in se z majem se bolj ukvarjata in mu na drugacen nacin prikazujeta razlicne tehnike...ocitno so ze mogle dolocene stvari past v oci...ceprav sem na to tudi opozorila....sej se ne obremenjujem tok s tem kdaj pa kako bo sposoben jest pa tko....doma ga ze pedenamo od spred in odzad, v vrtcu pa nocem, da pri taki skupini jemlje cas se kaksnemu drugemu otrocku..zato mal bluzim pomoje :)
|