|
RE: A je razen moje, še kakšna tašča... 3.9.2007 8:50:28
|
|
|
|
smigli
|
Nasplošno težimo k temu, da ko imamo probleme, se moramo nekomu izpovedati. Relacija tašča - snaha pa je itak na udaru, tako da je včasih slika taka kot je, negativna namreč. So dobre in manj dobre snahe in isto velja za tašče. Mojo taščo sem imela zelorada, jo spoštovala in jo sprejela kot drugačno. Odnosi so se začeli krhati, ko sm rodila. Postala je posesivna, ukazovalna, najbolj pametna, vsiljiva. Diktirala je kdo sme in kdo ne na obiske, seveda ni smel nihče razen nje. Skrimo dojenčka pred celim svetom, razen pred njo. Od jutra do večera je bila pri nas in se obnašala kot, da je mama ona in ne jaz. Neprestano ga je hotela pestovati, čeprav je pri njej samo jokal. Ni ga hotela dati iz rok, če sm ji kaj rekla, me je poslala stran in odšla v drug prostor. Sina je tiščala k sebi prav na bolesten način. Prišlo je celo tako daleč, da je predlagala, da se preseli k nam, da bo ona lahko več z vnukom. Misleč, da imamo lep odnos, da se da med odraslimi vse podebatirat, sm ji na lep način povedala, da tega ne želim, da cenim njeno pomoč, ampak ne želim, da se preseli k nam. Seveda je bil ogenj v strehi. Pa mi je rekla, veš draga moja, vi moderne mamice ne veste nič, bom jaz za vse poskrbela, pa bo ok. Seveda, nobena nova mamica ne ve veliko, je pa zato tukaj instinkt, ki ga imamo mamice, reče se mu materinski čut. Zaključla je, da imamo vse moderne mamice pop. depresijo, da nobena noče pomoči, da sem zrela za psihjatra itd. ... Nato je prešla na telefon, ki je neprestano zvonil, kdaj se je tamali pokakal, kdaj je podru kupček, kdaj si ga podojila, skratka stalno je hotela reportažo. Stanje se je samo še stopnjevalo, dokler nisem ugotovila, da mojemu možu laže o meni in me prikazuje v slabi luči. Vse kar je bilo s sinom narobe, al je zbolel, al ni spal, al je bil siten, sem bila kriva jaz, ona bi to bolje znala. Njen sin je shodil pri osmih m., na kahlico je šel pri šestih....... Jezna sem bila nase, ker sm ji nasedla in ji pustila tako blizu. Sedaj se je izogibam, če se le da. Stikov z vnučkom ji ne omejujem, ker vem da ga ima rada in obratno, z mano pa je zaključla. moja zgodba,
|
|
|