kren
|
Najprej lep pozdrav, sem nov tukaj. Bi prosil za kakšen nasvet ali podatek od tukaj prisotnih. Z partnerko sva se razšla pred dobrim letom, pa se še nisva uspela dogovorit glede preživnine in oskrbe za najinega 6-letnega sina. Sam sem se trudil, predlagal sem deljeno skrbništvo, ker je otrok več časa pi njej (70 do 75% časa) ji ponujan mesečni pavšal 80 € ter delitev ostalih stroškov (šola, garderoba,skratka vsi konkretni stroški...), ki bi jih kril v višini 70%, ker imam toliko večji OD, otrok bi ostal pri meni v davčni olajšavi, njen pa bi bili otroški dodatek- maksiamlni, če bi dogovor sklenila, tako se nama tudi najbolj splača po moje. Pa hkrat po možnostih, če je treba, peljem roka k zdravniku, v šolo, na dopust ga jemljem vedno zraven...Po moje zelo ugodna ponudba, za otroka in za njo. V tej obliki sva ves ta čas skrbela za otroka, le potrdit bi še bilo treba sporazum. Ves ta čas nisem prejel nobene konkretne druge njene ponudbe, razen da hoče skrbništvo za sebe, pa da je moja ponudba preveč komplicirana (v vsakem primeru se stvar zakomplicira ko gresta dva narazen, če imata skupnega otroka, v tem primeru je to pač 15 minut dela na mesec - shranjevanje in seštevanje računov, potem pa nakazilo z moje strani). No, ona mi pred kratim veselo sporoči, da me toži za skrbništvo in za 300 € preživnine, da bo njena odvetnica vse zrihtala. Naj še povem, da je razmerje najinih netto dohodkov približno 800€ proti njenim 450€, otrok pa je prvošolček z čisto povprečnimi potrebami. Kaj menite, bo v tem primeru storilo sodišče, glede na to, da je po moje moja ponudba zelo ugodna predvsem za otroka, da se moj prispevek sproti prilagaja otrokovim potrebam...
|