|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sodelavka....
31.8.2007 9:22:13   
Polona31
mi gre tako na živce da bom znorela!!!! 

Pred mesecem in pol sem začela delati na tem delovnem mestu. Prej sem delala v svojem poklicu, s strankami, kolektiv je bil mlad in smo se super razumeli. Bila pa sem samo za določen čas in zato potem pristala tukaj. Že preden sem podpisala pogodbo so mi povedali da bom ˝deklica za vse˝ in to me sploh ne moti. Če me za to plačajo....o.k. Samo sedaj mi pa gre z vsakim dnem vse bolj na živce. Starejša sodelavka se  obnaša kot da sem....ne vem....če me ima res tako zelo za neumno.....ali je resnično ona motena v tolikšni meri, da mi je šla včeraj celo pokazat kako se naredi črtica v polje na obrazcu, ki ostane neizpolnjeno. NE KJE, AMPAK KAAKOO!!!! Za user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa vsak dan znova rzalaga da je treba pregledati elektronsko pošto, pa kako se je treba oglasiti na telefon., pa.....Mislim user posted image user posted image pa saj sem naredila fakulteto in mi ni treba vsak dan vse znova razlagati stvari, ki so povsem logične!! Če se mi enkrat razloži je zame čisto dovolj, če pa ne bom kaj vedela bom pa sigurno vprašala, ker imam jezik in znam govoriti.

Ko mi začne kaj govoriti mi začne kar dvigovati pritiskker vem da bo izustila spet kakšno ˝pametno˝. Ne vem kako bom zdržala tukaj še 10 mesecev.

Mogoče bo katera rekla da naj bom vesela da imam službo. Ja saj je res samo...malo sem se morala ˝zlajati˝.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sodelavka....
31.8.2007 9:39:53   
srki
Uf, to, da te ima nekdo za "numno" in ki misli, da če si nov v podjetju, pa da nimaš pojam, mislim osnovnega, pa bi tudi mene blazno motilo.

Jaz bi ji enostavno rekla, da ni moja prva služba in da tudi nisem tako za luno, da se ne bi znala obnašat in da poznam osnovne stvari. Pa četudi si mogoče pol mlajša od nje.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2007 9:42:16   
Anonimen
Verjetno je ona potem bolj "pomembna", če ti to razlaga.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2007 9:43:57   
Šaki
Jaz bi ji enostavno rekla, da ni moja prva služba in da tudi nisem tako za luno, da se ne bi znala obnašat in da poznam osnovne stvari. Pa četudi si mogoče pol mlajša od nje.

tako je ti ji kar povej sj lahko lepo pa prijaznoi .ne bo nč narobe..sj ji boš samo povedala!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2007 9:44:11   
pin
Žal, nekateri tako dokazujejo svojo "moč", sodelavka misli da si neumna, samo ona to zna, vsak dan posebej ti le to mora dokazati. Vem, za znoret. Vem, taki dvigujejo pritisk in povzročajo slabo voljo.

Jaz si to v moji službi predstavljam takole: doma je nesrečna in nezadovoljna, samo nad mano ima moč in to s pridom izkorišča. Predstavljaj si jo kot duhovno revnega človeka in še kaj podobnega, lažje boš z njo sodelovala. Takšna je in pika. Spreminjati človeka za 10 mesecoev je popolnoma brezveze. Potrebno je ugotoviti, kako je potrebno z njo delati, mogoče jo lahko ponovno prosiš za "pomoč", pa ti naj vsak dan kar razlaga, ti pa samo pritjuj. Naj se le počuti pomembno, ti sama pa že veš kako je pomembna....

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2007 9:55:51   
srki
Pin, jaz si pa take prestavljam ravno obratno, da so tudi doma "gazde" in njihovi pokorni možički lepo molčijo in kimajo.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2007 9:57:34   
mojmaček
bodi malo diplomatska z njo. Zahvali se ji da ti je povedala in pokazala kako se dela. Ti sigurno ne bi znala tega sama narest. če ne bo skužla da se norca z nje delaš te je pa tak prismukjena

lp

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2007 10:00:15   
Polona31
Nekako  se bom morala ˝programirati˝ da bo njeno besedičenje šlo mimo mojih ušes, ker ......drugače....

Ko sem začela delati tukaj je bila moja ˝učiteljica ˝na dopustu. Takrat mi je šefica vse lepo razložila in sem delala. Če pa kaj nisem vedela sem pa vprašala. Ko začne z vso vnemo razlagti, ji lepo povemda  da sem to že delala v času ko je bila na dopustu. Pa mislite da je naslednji dan kaj drugače???? vs emi je treba razložiti na novo in to lepo počai da ne bi slučajno česa preslišala, da ne bi šlo kaj mimo mojih ušes. No kot da razlaga otroku v vrtcu. Tako da sedaj treniram taktiko da kimam in pritrjujem...samo v meni pa seeno kar vre. Nekako ne morem razumeti, NE MOREM RAZUMETI.....da mi razlaga čisto logične stvari.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2007 10:01:27   
Anonimen
Z očitno prisiljenim nasmehom se ji zahvali za pomoč: "Hvaaaalaaa. Res si zelo prijazna. Še dobro, da si mi povedala, ker sama pa res ne bi zmogla."
Ali pa za foro pojdi do ene druge sodelavke in jo vprašaj kako banalno stvar: "A je ta črtica dovolj vodoravno narisana?"
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2007 10:03:46   
KAHLO
Polona31. jaz sem pri nas ugotovila da se te starejše kolegice počutijo ogrožene, predvsem kadar pridemo mlade v bližino njihovih delovnih mest, in pol nas skušajo očrnit kao : "mlade , nesposobne" in stare vredne zlata polne izkušenj in bla bla bla!!! tko da Polona31 ne se pustit ti ji samo pokaži kako se stvari strežeuser posted image user posted image

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2007 10:07:30   
Polona31
Ja malo je sigurno prismuknjena, ker v pisarni po ločnicah, ki jih ima na oknu obeša rdeče darilne trakce, v ločnih so zapičeni rdeči srčki....pa takšne traparije.

Pridem včeraj v službo in zagledam v moji pisarni v lonček zapičen rdeč srček in okrog zelene lončnice ovit rdeč darilni trakec.user posted image user posted image . naj bi že bilo če bi bil december. No in jaz trakec vržem v koš, srček pa tudi dam ven iz lončka. No in pridem sem in tako opazi spremembo in mi reče da so se na sestaku dogovorili da mora bisarna urejeno pestro. Samo rdeči darilni trakci......jih nimam v pisarni pa tudi če.....bo pa moja pisarna dolgočasna!!!!!!!

Če so rože na oknu mislim da je dovolj popestreno, brez kičastih dodatkov!!!!

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2007 10:20:26   
Anonimen
Jutri prinesi srebrn trakec in rumenega piščančka zapiči v lončnico in povej, da si uredila pisarno po svojem okusuuser posted image .
Jaz bi ji kar pocasi sistematsko začela nagajat, ampak čisto malo, tako kot ona tebe, tako bi dobila nazaj.
Take igrice se vedno lahko gresta dva.

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2007 10:33:17   
Colt
Najbolj smešno bi bilo, ako bi npr jutri dobili temo ''moja nova mlada sodelavka''...user posted image user posted image user posted image

Sicer mam pa tut jaz enega takega sodelavca ki je bil sprva moj ''inštruktor''. Od prvega dne se je počutil ogroženega in mi je po malem nagajal.

In imel je prav...čeprav je on dlje v podjetju, ga sedaj gladko peljem scat v:

-urni postavki
-plači nasploh
-v renomeju vpodjetju
-pri zaupanju nadrejenih/podrejenih

Najbolj se splača bit pošten in svoje delo korektno opraviti. SLej ko prej se to nagradi.

G user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.8.2007 10:40:04   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO

Polona31. jaz sem pri nas ugotovila da se te starejše kolegice počutijo ogrožene, predvsem kadar pridemo mlade v bližino njihovih delovnih mest, in pol nas skušajo očrnit kao : "mlade , nesposobne" in stare vredne zlata polne izkušenj in bla bla bla!!! tko da Polona31 ne se pustit ti ji samo pokaži kako se stvari strežeuser posted image user posted image

Se strinjam, pri nas je isto!
Tudi mene je ena stalno šolala, o naklonu vejc itd.... pa sm se kar namučla, da je končno dala mir. Ni šlo zlepa, sedaj skoraj ne govori z mano, če prinese kaj sladkega, ponudi celi pisarni razen meni user posted image user posted image user posted image  
Sem jo pa odrezala z HVALA, SAM ČE NE PROSIM ZA POMOČ, MI JE TUDI NI TREBA NUDIT, pa se je obrnla proti meni, sam se sploh ne sekiram, to je zdaj sam njen problem! user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2007 10:47:55   
poliloni
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Najbolj se splača bit pošten in svoje delo korektno opraviti. SLej ko prej se to nagradi.

user posted image

Iz tvojih ust v ušesa kogarkoli.... delam na tem, a zaenkrat nihče ne opazi, ker imajo drugi polna usta lastne hvale.

tudi sama imam težave s sodelavko, kis epočuti ogroženo, pa čeprav ji prav nič nočem, ne morem pa pomagati, če kaj več znam in zmorem.... Eni smo pač prilagodljivi, pa še v šolo smo hodili, drugi so pa po ovinkih prišli do delovnega mesta...

Kakorkoli že, jaz vsaj mirno spim in upam na boljše časeuser posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.8.2007 10:53:46   
Polona31
Colt povsem se strinjam s tabo ˝Najbolj se splača bit pošten in svoje delo korektno opraviti. SLej ko prej se to nagradiuser posted image user posted image

V prejšnji službi sem bila tako kot je treba in so bili zelo zadovoljni z mano, zato se je tudi moja sedanja šefica borila, da bi prišla delat sem. Tako da potrjujem zgoraj napisano izjavo. Pa tudi tukaj bom delala tisto kar vem da moram in vem kako moram, pa učenje gor ali dol. Se bo že naveličala!!!!

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.8.2007 10:59:59   
Colt
No, tale moj sodelavec je bil najbolj šokiran, ko je direktor meni dal pred kratkim 1 cent večjo urno postavko kot njemu. Tako sem sedaj ''tehnično'' jaz njegov šef user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image smešno za ****.

In iz začetne histerične panike je že prišel v stanje užaljenosti in nekakšne zagrenjene otožnosti.

Nč punce...treba se je borit. Ampak tako, da nobenega ne povoziš ker se ti lahko maščuje tako al drugače.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.8.2007 11:16:45   
mojamura
jooooooooj jaz sem v prejšnji službi mela eno tako starejšo pametno sodelavko....ki ko šefa ni bilo, je nikoli  bilo na del. mestu, ali pa je okoli klicarila iz službenega telefona in šimfala šefa in firmo in oh in sploh. smo delali s strankami pa me je vedno šolala ja daj vstani pa ponudi kavo pa kakšne kekse, ko sem ji rekla da ni keksov je rekla. pa idi kupi....za to da maš službo pa ti ja ne bo enih keksov žal kupituser posted image user posted image user posted image ....pa nasplošno mi je solila pamet za ene take banalne stvari.
ker nisem tožibaba nisem nič šefu povedala...a ko je prišlo tako daleč, da je ona šefu lagala o meni in delala neke štale zaradi mene na nekih uradnih institucijah, sem šefa poklicala pa rekla....zriktajte tak da mi da mir ali pa grem!! se mi zdi da mi  ni ravno verjel, ampak povedal pa ji je vseeno naj malo skulira.
je bil malo mir pol pa dalje....pa mi je pol ena kolegica dala koristen nasvet: predstavljaj si jo v tangicah (ženska je bila takrat krepko čez 50  stara malo zelo okrogla...itd)...in res naslednji dan sem si jo predstavljala v tangicah in se kar pošteno začela smejati...seveda njej, ki mi je spet nekaj tupila, ni blo nič jasno.

še ene parkrat mi je nekaj probala mutit....ampak ko je videla da se spet samo režim je čez čas utihnila....aja zdaj že 2 leti ne delam tam....pa se ona pa šef vlačita po časopisih

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.8.2007 12:25:27   
Naty*Taja
Iz mojih izkušenj takega kalibra ustaviš tako, da ko ti začne razlagat...jo hitro prehiti in ti njej razloži! Pri meni je delovalo. Pa nima več kaj razložit in začepi!
Vem da ti ni lahko...

MONTIGNAC

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.8.2007 14:33:46   
Andra
Vprašakj jo kaj takega, za kar ne bo vedela odgovora. Ko jo boš nekajkrat postavila v neprijetno situacijo, bo nehala...

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.8.2007 14:38:22   
TODI
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

Jaz bi ji enostavno rekla, da ni moja prva služba in da tudi nisem tako za luno, da se ne bi znala obnašat in da poznam osnovne stvari. Pa četudi si mogoče pol mlajša od nje.

tako je ti ji kar povej sj lahko lepo pa prijaznoi .ne bo nč narobe..sj ji boš samo povedala!

Se podpišem!!!

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.8.2007 14:39:27   
kofetek2010
Ko ti bo vse razložila jo vprašaj: "Kako? A lahko še enkrat, prosim!?" user posted image  In potem še enkrat in še enkrat... in ko bo enih 5-ič ponovila ji pa reči: "Zdaj pa res razumem. In obljubim, da ne bom do ju3 pozabila!" user posted image

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.8.2007 14:47:44   
nimfica
ker imam jezik in znam govoriti.

ja pol pa ji povej to kar si nam tukaj povedala, nič lažjegauser posted image

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.8.2007 14:48:04   
natasarobi
Ona misli, pa da je jako pametna - vprašaj jo kaj takega k ne ve ali pa jo začni skoz spraševat kaj butastega (ni vrag, da ji ne bi vžgalo, da je smotana, razen, če ima kratko lajtngo). Če ne bo šlo drugače ji pa povej direktno, da nisi stara pet let in da čisto dober razumeš slovensko in da je enkrat dovolj, da ti pove.

Kako so lahko eni ljudje tako ........ - ne vem kaj bi rekla.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.8.2007 15:16:57   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Starejša sodelavka se  obnaša kot da sem....ne vem....če me ima res tako zelo za neumno.....ali je resnično ona motena v tolikšni meri, da mi je šla včeraj celo pokazat kako se naredi črtica v polje na obrazcu, ki ostane neizpolnjeno. NE KJE, AMPAK KAAKOO!!!! Za user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa vsak dan znova rzalaga da je treba pregledati elektronsko pošto, pa kako se je treba oglasiti na telefon., pa.....

To me spominja na moje prvo študentsko delo - ko sem delala kot čistačica user posted image  v pisarnah. Sem imela sodelavko, ki mi je ša pokazala kako se koši praznijo user posted image  Kot, da je za to potrebna posebna spretnost. In kako se prah obriše, kako se okna čistijo in kako se sesa user posted image  Alo?!?!? In to vedno s frazo Jast ti povem/pokažem. P* pa sam do koša sem prišla, pa mi je že htela pokazat, zgleda, da obstaja še poseben način kako pravilno priti do koša, upogniti hrbet, iztegniti roke ... user posted image

Mislim, se sodealvka počuti nesamozavestno (mogoče ogroženo??)  in svojo samozavest fila s tem, da te poskuša minimizira oz se obnaša do tebe kot do kake neumnice ... Njen ego je zgleda 3000 milj pod morsko gladino...

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?