Njuškalo
|
Jaz sem bila pred kakšnim letom zaposlena v firmi,kjer sem dobivala 470 evrov bruto.In to z dodatkom na učinkovitost, ki so ga lahko tudi ukinili, če jim je pasalo.Če bi bila samohranilka,bi dobivala več.Pa v tej službi sem trdo delala.In sem večkrat razmišljala, da se mi bolj splača, da bi ostala doma in glumila samohranilko.Ker nekaj časa sem dejansko bila samohranilka, pa tudi dobivala DSP in nama je šlo s tamalim finančno prav fajn.Potem sem se zaposlila in sem bila finančno na slabšem.Nekako nelogično.Zato razumem take, če glumijo da so samohranilke, ker naprimer mož slabše zasluži. Ne podpiram pa tega v primeru, ko imata vsega dovolj in je v igri pohlep.Odvisno, kakšen primer ima avtorica te teme. Ni mi pa jasno, zakaj dva otroka, ker sklepam, da jima ne gre prav dobro, če sta se odločila za to, da bo ona samohranilka.Jaz bi imela v tem primeru enega, če se je že tako naredilo, potem pa poskrbela za učinkovito kontracepcijo.To mi je pa čudno. Je pa res, da recimo, če bi jaz sedaj ostala brez službe in ,da bi nama šlo ful slabo z moževo plačo, pa da ne bi dobila službe drugje...bi se verjetno odločila,da malo špilam samohranilko.To pa čisto možno. No, kakorkoli že...ni logično, da je zaposleni v slabšem položaju, kot, če bi bil na DSP, pa žal velikokrat je tako.Zato v določenih primerih to razumem. Aja, pa ..če bi jaz delala na CSD , pa bi ena prišla, da ima že drugega otroka z istim moškim, bi mi bilo vse jasno.Bi verjetno poostrila nadzor v tej družini.Kako pa dejansko delajo, pa ne vem.