nana 27
|
Guppy, teža za mala navihanca. Pri krčkih vsakemu odgovarja nekaj drugega in moraš malo poskusit. Ali samo dojiš oz. daješ po flaški svoje mleko? Ali ob krčih joka, ali se le zvija, napenja in godrnja? Kako kaka? Mi smo poskusili naslednje (če upam napisat, ker je tega res ogromno, ampak če ti otrok ves dan joka, poskusiš vse možno): - zeliščne kapljice proti krčem Lj lekarn,- Babynos in Antiflat kapljice iz Avstrije (Babynos so bile v redu),- čaj plantex (dobiš v lekarni),- zamenjava umetnega mleka (iz Aptamila, ki ga je zaprl in je po njem polival smo šli na Bebo),- če ga napenja in je zaprt, ga daj večkrat ležat v lupinico, da se bo lažje pokakal,- na trebuščka daš toplo pleničko,- če dojiš, si naredi čaj (kamilice, janež, kumina in zelo malo majarona in to pij prek dneva; lahko piješ Rooibos čaj - lahko namesto dela vode malo tega čaja uporabiš pri pripravi mleka),- za masažo trebuščka lahko dobiš lovorjevo (ali brinovo) mazilo, ampak samo v celjski lekarnah ali pa v Avstriji Windsalbe (lahko, da ima Weleda v DM-ju nekaj podobnega),- koroške kapljice ti baje PO POVZETJU pošljejo celo po pošti (mi jih nismo poskusili),- zelo dobre naj bi bile tržiške kapljice iz lekarne (tudi teh ne),- Mihu je pomagalo kopanje v čebričku,- Sab simplex kapljice iz lekarne - nekatere mamice kapljice vazemejo same in tako vplivajo na svoje mleko (malo več kemije, ampak če ni drugega..),- nekaterim mamicam, ki dojijo, se krči izboljšajo, ko ukinejo mleko in mlečne izdelke, dodatke C vitamina. Nam so najbolj pomagale kapljice (malo reklame) iz Lekarne na Viru pri Domžalah. Tokrat sem jih kupila že za naslednjega Jih delajo sami in so kombinacija sab simplexa in zelišč. Ne sekiraj se za to, da so sladki, ker jih ukineš takoj, ko krči minejo (3. do 4. mesec). No..in na koncu si lahko rečeš...noro!!!!! Meni je bilo najhuje to, ker je jok in napenjanje trajal ves dan.
|