Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 11:39:32
|
|
|
|
Anonimen
|
V drugo gre lažje. Tako, da jej kolikor ti bo pasalo, pa ne zdaj zaradi tega manj jesti.. Tvoja teža pa ne vpliva na otroka, 100% ne. Jaz sem se zredila za 11 kg, pa je bil težek 3400 gramov. Pa nima veze to, koliko sem se jaz zredila..
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 11:44:14
|
|
|
|
dana
|
Saj ne da bi zdaj moja teža vplivala, ampak prehranjevanje, to me zanima.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 11:44:40
|
|
|
|
linči
|
Pomoje ne. Moja prijateljica je srednje rasti in je ful suha in se je pri prvi zredila za več kot 20 kg pa je bil mali ful suhcen in še zdaj je. V drugi se je zredila samo za 7 kg ,mali pa je bil ob rojstvu težji kot bratec pa še zdaj je bolj buckast od starejšega,tako da pomoje to ni merilo. Nevem jaz sem visoka 177 in imam 62 kg.V sem se zredila za 9 kg mala pa je ob rojstvu tehtala dobre 4 kg in velika je bila 56 cm.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 11:51:25
|
|
|
|
aluš
|
Imam dva otroka. Pri obeh sem se prehranjevala podobno (imamo pač ustaljene prehranjevalne navade). Prvi se je rodil en teden pred rokom z 3600 g porodne teže. Drugi tudi en teden pred rokom z 2650 g porodne teže. Torej skoraj 1 kg razlike. Pa ne vem, če je bil drugi porod kaj lažji kot prvi. Sicer sta bila oba poroda hitra (4 in 2 uri), sicer boleča, ampak, da bi šel drugi otrok zaradi tega ker je bil toliko lažji kaj lažje "ven" nisem imela občutka. Imam pa oba fantka. Je bil pa ta drugi otroček lažji zato, ker je imel zastoj v rasti, neugotovljeno zakaj (sem zadnje štiri mesece preležala, bi se zato moral še bolj redit). Aja zredila sem se pri obeh cca.12 kg.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 11:54:50
|
|
|
|
Anonimen
|
To ni povezano.Oba otroka sem rodila 3 tedne prezgodaj,Prvi je imel 2880 g,drugi pa 3330g .pa v 2 nosečnosti nisem skoraj nič jedla,sem se pa zredila za 16 kg,v prvi pa 8 kg. prvega sem rodila v 2 urah in 15 min,drugega pa v roku 10 minutah. In porod ni težak zaradi njegove teže,ampak zaradi obsega glavice,no razen če ima več kot 4,5 kg
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 12:39:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Bomo videli čez 1 mesec. Sem šla pa že 14 kg gor. Res pa, da sem bolj suhcene sorte, prej me je bila samo kost in koža. Zdaj imaš vsaj za kaj prijet. Mi pa je ginekolg na zadnjem pregledu rekel, da ne bo velik glede na mojo konstrukcijo. Upam, da res. Me je kar strah, da moja medenica ne bo zmogla velikega otroka in težkega .
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 13:29:38
|
|
|
|
urskas
|
Me je kar strah, da moja medenica ne bo zmogla velikega otroka in težkega IZVIRNO SPOROČILO: tianna Medenica zmogla Misliš, da se ne bi dovolj razširila? Potem ti naredijo carski rez! Drugače pa sem tudi jaz drobne konstrukcije in sem rodila brez problemov. Obakrat sem se zredila 16 oz. 17 kg. V bistvu sem namerno jedla "boljšo" hrano in večje obroke ker so mi pri obeh v 30t. rekli, da bo otrok majhen in droben. Pa je prva imela 2980g druga pa 3050g ob roku, kr se mi zdi čisto primerno. Mislim, da s prehrano ne moreš vplivati na velikost otroka ampak samo na svoje kilograme!
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 13:33:34
|
|
|
|
kofetek2010
|
Obakrat sem štartala s 53 kg (višina 178 cm) in bilanca: 1. 3.970g, 51 cm --> zredila sem se za 20 kg (rodila 4 dni prd PDP, vaginani porod) 2. 3.510g, 50 cm --> zredila sem se za 30 kg (rodila 2 dni pred PDP, urgentni CR) Prvič se nisem čist nič pazila pri hrani, tadrugič pa še kar, a so se mi kile kar nabirale in nabirale.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 13:40:57
|
|
|
|
skuštrana
|
Hja, no...Kaj pa vem. Pri meni je bilo tako, da sem prvič kar pazila kaj in koliko jem - zredila sem se 10 kg, porodna teža otroka je bila 3150g..Bila je suhcena in dolga ( ker je še danes ) Sedaj v drugo pa nič ne pazim kaj jem, moje kile so približno iste kot prvič mi pa g napoveduje konkretnega otroka ( v 30t je imel cca 2000g). Bomo videli.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 18:39:52
|
|
|
|
Pia77
|
Če posteljica dobro deluje, potem je večja verjetnost, da bo otrok večji in težji, če se mamica zelo zredi. Ni pa to nujno. Kar seveda ne pomeni, da se vsi veliki in težki otroci rodijo tistim mamicam, ki se preveč zredijo. http://www.rssdi.org/1991_april-june/original_article5.pdf
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 20:05:22
|
|
|
|
ElaM
|
Prvič sem štartala z 49 kilami/163 cm in sem se zredila 16 kg. Mala je imela 52 cm in 3460g. Na začetku nosečnosti so mi vsi napovedovali, da glede na konstitucijo bom rodila majhnega in drobnega otroka. No, toliko o tem. Pomoje je bolj odvisna velikost otroka od njegove genske zasnove, kot od tega kaj ti ješ.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 21:38:26
|
|
|
|
Magi*
|
v širši familiji smo vsi bolj suhcene sorte in smo se poredile v mejah normale, pa smo vse rojevale velike in težke otroke. moja mama, njena mama, moja tašča... po moje ima malo prste vmes tudi genetika.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 22:00:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim,da prehrana nima veze. Otrok si vzame kolikor rabi, saj je v bistvu kot neke vrste parazit. ČEtudi ti ne bi jedla kolikor treba bi jemal od tebe. Jaz sem se prvič veliko več zredila kot drugič, pa sta imela oba enako kil. Pa sem se v prvo šparala, v drugo pa ne glih. S tem, da je prvi bil 4 cm daljši. Ampak bolj mislim, da zato, ker je fantek. Deklice so v povprečju manjše in bolj krhkejše.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 22:06:46
|
|
|
|
Magi*
|
pašteta, dej me strašit no. če so punčke krhkejše, kakšen bo potem šele naš poba . Zaki je imela 18 dni pred rokom 3750g.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 22.8.2007 22:10:30
|
|
|
|
Pia77
|
:))) Še sreča, da moja mama ni imela sina... ker smo ble tri punce in vse okol 4,5 kg ;)
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 7:54:26
|
|
|
|
dana
|
Hvala za odgovore.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 9:56:20
|
|
|
|
valči
|
Prvič sem se zredila 10 kil in ob roku rodila težkega 3310 g. Drugič sem se zredila 22 kil in ob roku rodila težko 3300 g. Tretjič še ne vem,koliko se bom zredila. V glavnem sigurno nima veze prehrana,ker sem se drugič basala dobesedno,pa pri otrocih ni bilo razlike.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 10:29:47
|
|
|
|
Mateja82
|
Pomoje prehrana ne vpliva na težo . Pri prvi sem se zredila za 20 kg pojedla poleg zdrave hrane proti koncu še ogromno sladkega, slanega uglavnem vse kar se mi zazdelo. Imela sem nenasiten apetit, pa je imela ob rojstvu 3430g. V drugo malo bolj pazim, pojem dosti manj sladkega, mi niti ne diši preveč, pa sem se zredila za 15 kg. In teža je po UZ 3150. Tako da bo tudi drugi približno toliko težak, ko se bo rodil. Mogoče je to bolj odvisno od genov kot od prehrane.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 14:38:41
|
|
|
|
Suzi*
|
Ne vem, če je ravno v kontekstu, ampak........nosečnice, pri katerih odkrijejo nosečniški diabetes, dajo na dieto ravno zaradi tega, da otrok ne bi bil prevelik in pretežek. Verjetno je to že druga zgodba( problemi v nosečnosti)....ampak vseeno v razmislek.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 14:56:24
|
|
|
|
Putka
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Malena* Tvoja teža pa ne vpliva na otroka, 100% ne. Diabetologinja pa je rekla drugače. Ker če preveč ješ imaš visok krvni sladkor. Potem tudi otrok po popkovnici dobiva več sladkorja - posledično se hitreje redi. Težji novorojenčki so ponavadi pri težjih mamicah. pri nas je že bilo tako. Tako dojenčki so tudi po porodu večji jedci oz. so bolj lačni, ker so bili navajeni na višje vrednosti krvnega saldkorja.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 15:51:49
|
|
|
|
mml
|
Diabetologinja pa je rekla drugače. Ker če preveč ješ imaš visok krvni sladkor. Potem tudi otrok po popkovnici dobiva več sladkorja - posledično se hitreje redi. Ampak to velja predvsem za gestacijski - nosečniški - diabetes, kjer je fora ravno v tem, da se ne izločazadosti inzulina, kljub temu, da je krvni sladkor povišan in zato dobi otrok več sladkorja preko krvi in se prekomerno redi in raste. Če je pa vse normalno, je tudi ob "prekomerni" prehrani, krvni sladkor v normalnem območju, ker se pač izloči več inzulina, ki zniča koncentracijo sladkorja v krvi, tako da vse odvečne kalorije ostanejo za mamo . Malo sem zakomplicirala, ampak upam, da je vsaj približno razumljivo...
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 16:01:45
|
|
|
|
Putka
|
mml, lepo in strokovno si napisala. Ampak kakor sem razumela, da preveč pridobljenih kg vpliva tudi na plod. Mi je ginekolog rekel, da so težki dojenčki, ki se danes pogosteje rojevajo, posledica "predobre" diete v nosečnosti. Moj cuker med drugo nosečnostjo je bil na meji, ni bil diabetes - še. Pa še to so me poslali na testiranje samo zato, ker je bil tisti dan v urinu sladkor. Pri dosti nosečnicah jim sploh sladkor ne preverjajo, nekaterim še krvi ne jemljejo.
|
|
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 22:07:39
|
|
|
|
Magi*
|
mml ima povsem in natančno prav. po vojni so naše babice (torej, v moji familiji) težko imele preobilno ali predobro prehrano, pa so vse rojevale preko 4-kilske dojenčke. vsi so bili kasneje v življenju vitki in zdravi. človeško telo je malo bolj zakomplicirano in se ga ne da definirati z enim ali dvema kazalcema. je pa verjetno nosečniški diabetes povezan tudi s preobilno ali nepravilno prehrano nosečnice. ne vem, če je tako, verjetno pa ima tudi kak vpliv. v vsakem primeru je dobro, da poskrbimo za zdravo in uravnoteženo prehrano in dovolj gibanja, če hočemo dobro zase in svoje dojenčke.
|
|
RE: teža novorojenčka odvisna od prehrane mat... 23.8.2007 22:15:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Magi* pašteta, dej me strašit no. če so punčke krhkejše, kakšen bo potem šele naš poba . Zaki je imela 18 dni pred rokom 3750g. Meni so rekli G., da bo naša gospodična najverjetneje malo lažja od Črtoja. Upam
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?