Spark
|
Po tistem, ko sem se preselila k mojemu in so nenehno viseli pri nas (skoraj eno leto), sem se jeseni vpisala na faks in sem govorila, kolk se imam za učit, pa da nimam za nikogar časa, pa mogoče se mi na faci vidi, če mi kaj ni prav. Na žalost ne znam vedno lepo povedati, ampak sem tiho, ampak moja faca pa verjetno vse pove . Glede na to da so dostikrat prišli, ko smo lih prišli domov, sem se takoj lotila kakega dela, oprat posodo, ali pa pospravljat čisto posodo, pa zlagat perilo, češ da moram še to naredit, pa da sem zmatrana, in bom šla potem spat. No in je s časoma postal mir. Res pa je da, oni preden sem se tja ppreselila niso bili navajeni, da se vrata zaklepajo. Jaz sem jih pa začela zaklepat. Pa so imeli nekajkrat komentar na to temo, češ da zakaj zaklepam, sej je okrog vse mirno. Pa da niso dobrodošli, če so vrata zaklenjena. Razložila sem jim, da želiva imeti malo zasebnosti, in da naj potrkajo, ker takrat še nisva imela zvonca. Pa da si bova zvonec priskrbela in naj pozvonijo. Mogoče bi si tudi ri morala priskrbeti ključe od vrat in začeti zaklepati. Pa jim povej, da si se preoblačila, pa te je strah da ne bo kdo notri priletel. Ko ti bojo trkali, jim ne rabiš vsakič odpreti vrata, če pa bodo vztrajni se naredi, kot da so te zbudili. Reci da ima tvoj rahel spanec, pa zato zaklepaš, da ga ne zbudijo. Pa se opraviči, da bo tvoj pripeljal na obisk, ko se bo zbudil. Jaz sem naše dostikrat poslala malo na obisk gor. Ampak, to niso bili dolgi obiski, saj sem jih poslala preden sem jo hotela nahraniti ali pa previt, tako, da sta se hitro vrnila, pa potem je bil mir, niso rabili hoditi dol . Ko sem bila rodila, so se bili spet navadili, da skos visijo pri nas, pa še moj je puščal odklenjena vrata, da ne bi zvonili in zbudili dojenčice. No ko pa se je končal očetovski dopust in sem sama ostala doma, sem pa lepo zaklenila vrata, pa je bil spet mir (tukaj sem bila mogoče malo žleht). Me je moj spraševal, zakaj zaklepam, da njegovi ne morejo priti na obisk dopoldne ko sem doma. Pa sem mu rekla, da jih nisem nič videla, ali pa da sem lih dojila, ali previjala, ali pa da sem počivala. Pa da želim imeti mir, in da če imam odklenjeno, ne morem v miru počivat.
|