Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 7:52:41
|
|
|
|
*alja*
|
Naša gre ob 20.00 se umit, zaperemo zobeke, se oblečemo in ob 20.30 je v postelji. Le tu pa tam zamudimo kakih 15 minut, al če je kak obisk pa sem sama doma. Drugače se pa držimo ure kot pijanec plota
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:04:03
|
|
|
|
timoteja
|
Meni se zdi to absolutno prepozno. Naša deklica je stara 3,5 leti, pa hodi spat med 20.oo in 20.3o uro, izjemoma okrog pol desetih, če imamo kakšen obisk.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:04:33
|
|
|
|
mojsoncek
|
Kdaj pa potem vidva s partnerjem hodita spat in kdaj vstajate? Jaz mislim, da je to kar malo pozna ura za tako majhne (razen, ce ti potem spi do desetih). Otroci rabijo spanec! Probajte raje ukiniti ali omejiti dnevno spanje, kot pa da je zvecer tako dolgo pokonci. Malo ji spremenite bioritem, saj se bo hitro navadila. Kakor pravijo, vsaka ura pred polnocjo steje za dve! Nas, sicer 15 mesecnik, je v postelji med pol osmo in osmo uro, ker zjutraj vstajamo ze ob petih (pa tudi drugace se o tem ne bi nic kaj pogajali). Cez dan spi enkrat in se to samo nekje od 0,5 do 1 ure in vem, da bo prvi ukrep, ko bo zacel zvecer "podaljsevati" ta, da bomo ukinili dnevno spanje.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:26:48
|
|
|
|
sandrca
|
naša 14 mesečnica hodi spat med 19. in 20. uro. včasih jo komaj zadržim pokonci do 19ih. naš 5 letnik pa hodi spat med 20. in 21. uro. pa včasih komaj do 22ih zaspi.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:28:07
|
|
|
|
Jančika_
|
Naša dva (1 in 3 leta - tavečji čez dan ne spi več) hodita načeloma spat po risanki, torej ob sedmih. S tem, da sta včasih že ob pol šestih taka, da ju ni moč več držati pokonci in gresta spat že ob šestih. Spita pa do sedmih zjutraj (plus minus pol ure).
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:30:26
|
|
|
|
Maleal
|
Naš 2 letnik gre spat med pol 9 in 9 uro,spi do 7 zjutraj,popoldan pa gre spat ob 14 ih in spi do 17 ih.To je absolutno prepozno,ko gre tvoja spat.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:33:03
|
|
|
|
eva1
|
Naša dva(2.5 leti in 7 mesecev) hodita spat okoli 20h+/- pol ure...no so tudi dnevi ko gresta malo kasneje(na morju...)-načeloma pa se držimo te ure!
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:36:40
|
|
|
|
Felicity
|
Naša hodi spat med 20 in 21. Septembra bo stara 2 leti.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:43:29
|
|
|
|
ElaM
|
Naša 13 mesečnica hodi spat med 19.-20. uro, vstane pa okrog 7-ih. Podnevi spi cca 1 uro dopoldan in 1-2 uri popoldan.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:44:03
|
|
|
|
Enolla
|
Meni se zdi prepozno. 17m hodi spat med 20.30 in 21.00 uro, zjutraj pa vstane med 7.00 in 7.30. Čez dan spi cca 2 h. Zaenkrat opažam, da mu je tako dovolj - je dobre volje in ni siten.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 8:53:22
|
|
|
|
Taula
|
Ni vredu. Otrok v tem starostnem obdobju potrebuje še vedno ca. 12 ur spanja, mogoče tudi samo 11. Manj pa ne. Kaj pa če otrok noče spati? Tamala od moje sestrične po 12 mesecu ni več spala čez dan...ponoči je zaspala med 22h in 23h, pokonci je bila pa že okoli 5h, 6h. Ne bi verjela če ne bi videla. So jo čez dan probali zmatrati, zvečer uspavati že prej...pa ni šlo. To je trajalo do vstopa v OŠ. Zdravnik je pač rekel da je ne morejo prisiliti. da spi.
|
|
[Brisano sporočilo] 14.8.2007 9:14:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.8.2007 9:16:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 9:18:36
|
|
|
|
Jutra
|
Pri nas je bilo tako: do 2,5 let je hodila spat ob 19.30 - 20h. Super! Potem je pa prišla pomlad, pa poletje, pa daljši dan, ko se je spanje premaknilo na 21 uro. Še vedno potrebuje dnevno spanje, tu pa je težavica, višja sila: v vrtcu spi 2-3 ure (tudi do 15.45, ko jo morajo včasih celo zbujati). Ker ima preveč dnevnega spanja, zvečer ne more hitro zaspati in ura se je premaknila na 22 V bistvu bi morali otroke v vrtcu zbujati po uri do 1,5 ure spanja, da bi bili zvečer prej utrujeni, pa jih žal ne.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 9:19:34
|
|
|
|
Lumpi
|
Pri nas gre starejši 5,5 letnik ob 19:30, 1,5 letnik pa ob 19:00. Vsako jutro vstaneta ob 05:30 do 06:00.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 9:24:49
|
|
|
|
Taula
|
Taula, to je drugače, ker se je otrok sam tako zbujal, drugo pa je, če ti otrok dejansko odspi na dan toliko ur, a je njegov ritem tak da večinoma odspi čez dan. Hvala. Sej se umikam iz teme.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 9:42:58
|
|
|
|
spelaz
|
Tudi pri nas ni trte mrte pri spanju. Tamala ob 8h (9m), ta večji najkasneje ob 9h (3leta) - pozimi prej. Da potem saj malo zadihamo in si odpočijemo
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 9:50:49
|
|
|
|
piščanc
|
jaz jih dam okoli 20 ure. včasih tudi kasneje, če smo zunaj itd. pomembno pa mi to zato, da imam tudi jaz čas zase in da se lepo naspita. je pa pri 6 letnici že kar problem, še posebej, ker je zunaj še svetlo. je pa res da 6-letnica potrebuje več spanca kot 2 letnik . ta je vedno prvi pokonci. mislim, da bo kmalu konec s popoldanskim spanjem.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 9:54:00
|
|
|
|
Edvina
|
Najina 3,5-letnica gre običajno spat med 21. in 21.30. Sama pravi, da bi 'šla spančkat'. Zbuja pa se zjutraj med 6. in 7. uro, vseeno ali mora v vrtec ali smo doma. Po kosilu pa tudi še vedno hodi počivat.. v vrtcu kakor pač imajo urejeno (po kosilu pa tja do 14-ih), doma pa tudi gledamo, da gre počivat vsaj do pol dveh (ker če gre kasneje, imamo potem zvečer probleme 'z zaspat'). Če pa se zgodi, da pač po kosilu ne gre počivat (smo recimo kje zunaj), potem jo zvečer 'zmanjka' že prej. Že po 22-i, kaj šele 23-i, se meni zdi absolutno prepozno, da gre otrok spat. Ok, izjeme so pa vendarle dopuščene, ampak te se pač zgodi 'vsake kvatre enkrat'.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 10:26:23
|
|
|
|
A-N-J-A
|
Naša 24 mesečnica gre spat ob 8h-8 30 najkasnej.Ni pardona,pa tud čez dan še spi.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 12:19:55
|
|
|
|
lenika
|
Naš 15 mesečnik gre spat ob 20.00 in spi do 7.00, popoldne pa še odspi 2-3 urice.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 12:42:46
|
|
|
|
sisi80
|
Da bi ga do enajstih ponoči gledala?!! Ob osmih v postelji brez izjem. Cel dan akcija, zvečer pa moram tudi jaz malo k sebi priti. Pa ga imam zeeeeeloooo rada, ampak red mora biti.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 12:50:24
|
|
|
|
Pajaca
|
Med 7 in 8 gresta spat. Zaspita ko zaspita. Men je vseen če klepetata pa pojeta, sej prej al slej pol zaspita. Sam med 11 in 12 mi je pa čist prepozno, ker grem še jaz prej spat. Smo imeli take vaje tud pri nas, pa smo jih hitro ukinl. Pri nas je tamala prebrodila krizo okol 7 in pol je bila tečna. Probi ugotovit kdaj ima kakšno krizo pa jo dajaj ene 10min prej spat.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 13:13:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš je star 2 leti in pol in gre spat vsaki dan do devete ure. Čez dan spi 2. uri.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 13:20:53
|
|
|
|
KBM
|
Naša bo stara oktobra 2 leti in gre najkasneje ob 21h spat, kasneje nikoli!
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?