Rožica*
|
JUTRO JUTRO, ZATO KER MI SPIMO ZDAJ TAKO NA OBROKE. Tako se vam bom tudi oglašala. In povem vam da ste prave čveke nikakor ne utegnem prebrat vsega kar natipkate. Dobro spočite in izkoristite še ta zadnji mesec. Predvsem pa brez strahu, da ne bioste zmogle, tega divjega tempa. Vam povem, da se z rojstvom vse spremeni v trenutku veš kaj kako je treba, sicer si od začetka še malo bolj neroden, pa vendar se hitro privadiš nege in prijemov teh majhnih sončkov. Najprej glede prsna črpalke, jaz sem jo in jo še uporabljam in nikakor ne potrebujete v porodnišnici svoje, saj vam vse priskrbijo. Tudi prsne nastavke so mi priskrbeli. Dobro je imeti predvsem kozmetiko za osebno nego, kakšne prsne blazinice, dokumente, telefon, polnilec fotoaparat, natikače. Elastika za lase pride zelo prav če imate dolge lase. Vse ostalo vložke, spodnjice, pižamo, brisače, ... vse dobiš tam kolikor želiš. Jaz sem se preoblačila tudi večkrat na dan in mneim da je res najbolje uporabljati njihovo, saj ni treba nič prat. Zakaj je šlo tako hitro ne vem. Nosečnost je potekala popolnoma B.P. Sredi noči je prišlo do razpoka in odtekla mi je voda. Zato sem se proti jutru odpravila v porodnišnico, kjer so me pregledali in namestili v porodno, dobila sem kapalno za pospešitev umetnih popadkov, ker se kljub kapalni tekom celega dneva tam spodaj ni začelo dogajati nič, so se doktorji odločili za CR, ki so ga opravili v spinalnem bloku, potekalo je zelo hitro, tako da sem že po 10 min. v opreacijski slišala in videla našega malčka. Ker je nedonošenček so ga odpeljali v center za nedonošenčke, po nekaj dneh, ko se je njegovo stanje normaliziralo pa sem ga dobila k sebi v sobo. Ker sem tudi sama imela kar nekaj težav so mi sestre na oddelku prijazno priskočile na pomoč in mi pomagale pri hranjenju in negi mojega sončka. Zelo sem si želela dojiti zato sem bila s prva malo jezna, ker so ga hranili z umetno hrano po flaški, pa mi je pediater razložil, da je takšno hranjenje nujno potrebno da se okrepi in postane močan, da bo lahko vlekel. Tudi kasneje so mi sestre zelo pomagale, da sva prišla do današnje točke, vedno sem najprej dojila, sicer je bolj malo spil, glavno pa je da je vlekel nato pa so ga nahranile po flaški. Jaz pa sem si izčrpala mleko, ki so mu ga hranile po flaški in dodale malo umetnega, kasneje pa samo mojega ker sem ga imela dovolj. Iz dneva v dan je več spil pri meni in danes že lepo vleče sicer mu ponoči še dodam flaško ali kadar vidim da se ne naje, da je utrujen, da ne more več vlečt. Jaz nameravam vztrajati in verjemem, da nama bo uspelo. Že bežim........ Se slišimo, LP.
|