|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žalostna
2.8.2007 12:54:03   
Anonimen
po nekaj dneh dopusta sem se domov vrnila bolj žalostna kot pa vesela...razlog?? Grdo obnašanje skozi cel teden s strani partnerjevega otroka s prve zveze...ne, nisem "hudobna mačeha", ki bi ga grdo gledala, težila...čisto rada ga imam in se trudim da mu je ok...prilagodili smo cele počitnice tako, da mu je bilo lepo, bili v tistih kampih kjer je želel..pa saj ne gre za ta teden le, to se dogaja že dal časa, ko pa si cel teden cel čas skupaj to opaziš toliko bolj... mali je imel pred kratkim rojstni dan...potrudila sem se mu kupiti tako darilo da mu je ustrezalo...saj ne pričakuješ zahval do triglava, a en mali hvala pa bi lahko rekel...ne, nič....če bi to bil dvoletnik bi razumela, otrok, ki pa že hodi v šolo, mislim, da bi že moral imeti neke moralne vrednote?? S partnerjem sva se pogovarjala na to temo, tudi on je opazil, da se ne obnaša lepo do mene - pravi, da je mali ljubosumen. Punce, cel teden dopusta sem preživela skorajda sama, da je imel očeta zase, nisem težila s svojimi željami, ipd... res se maximalno potrudim, da imata čimveč trenutkov zase, več kot toliko pa ne gre...in še tisto ko bili skupaj cel čas provocira in glasno izraža negodovanje, da še jaz poleg atija...poljubčki, objemi...sva jih skrčila na minimum medtem da ne bo hude krvi...ne morem se malemu čisto iz življenja umaknit ko je tu, kaj bo ko bova z user posted image  imela svojega otročka? Malo sem morala potožit, ker sem se res poklapana vrnila domov - daješ, daješ, se trudiš....dobivaš pa vedno neke zafrkancije, vedno opazovanje kje bom kaj narobe naredila in uživanje ob tem...resda je otrok, a vseeno...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žalostna
2.8.2007 12:58:24   
tanikaa
Preveč se prilagajaš in otrok to čuti in izkoristi. Želje se upoštevajo v istem razmerju. Pol po tvoje, pol po njegovo. Dokler pa bo otrok videl, da lahko izkorišča tvojo dobroto pa se poslovi od hvaležnosti.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2007 12:59:25   
tanikaa
Aja, in tako osebo, ki mi bo vedno popuščala, se podrejala mojim željam, jaz enostavno ne morem spoštovati. In tudi otrok te s tega razloga verjetno ne spoštuje. Žal.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2007 12:59:28   
Anonimen
Morda se pa preveč trudiš? Po tvojem postu sodeč si nase čisto pozabila in samo gledaš, da je drugim dobro.
Misli več nase, saj otrok te bo s časoma sprejel, ali te ne bo nikoli, zato vedi, da moraš misliti na vajin odnos s partnerjem.Otroka imej rada in mu nudi samo tisto, kar je nujno potrebno, ne pretiravat, ker lahko pride do kontra učinka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2007 13:00:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Preveč se prilagajaš in otrok to čuti in izkoristi. Želje se upoštevajo v istem razmerju. Pol po tvoje, pol po njegovo. Dokler pa bo otrok videl, da lahko izkorišča tvojo dobroto pa se poslovi od hvaležnosti.

Iz ust si mi vzela.
Pjuni nazaj.user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2007 13:01:19   
BAMBINA_
Ne popusti še. Bodi močna in še vztrajaj, boš videla, da te bo mali sčasoma vzljubil. Koliko časa pa se z otrokom že poznata? 1 mesec, 1 leto?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2007 13:02:48   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Iz ust si mi vzela.
Pjuni nazaj.user posted image

user posted image user posted image user posted image  Ni šans.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.8.2007 13:02:49   
Lenny
Razumem te, da si želiš dobre odnose, vendar fantku pokaži, kje je pri tebi meja. S partnerjem mu dajta jasno vedeti, da sodita skupaj, da mu ne želiš vzeti očeta, vendar mora spoštovati skupna pravila. Bojim se, da si te bo v nasprotnem primeru privoščil z golega zadovoljstva, ker si to lahko dovoli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2007 13:03:41   
Enolla
Drugič se mu ne podrejajta ampak sklepajte kompromise. Ok če ste bili v tistih kampih, ki so mu všeč ampak, da se pa ti umikaš pa ni dobro. Če to želi bi bilo bolje, da gresta sama na dopust, ko ste pa skupaj, ste skupaj v treh. Najvažnejše pa je, da partner oz. otrokov oče stoji trdno za tabo pri teh stvareh in ne kompenzira slabe vesti s neprimernim obnašanjem. Glede njegovega obnašanja pa se najverjetneje zrcali odnos njegove mame do tebe. Ne se preveč obrmenjevat in ga "sekirat" glede tega. Minilo bo ko bo zrasel.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.8.2007 13:04:06   
BLAŽIKA

tudi jaz mislim tako.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.8.2007 13:05:32   
Mešamdrek
če bi to bil dvoletnik bi razumela, otrok, ki pa že hodi v šolo, mislim, da bi že moral imeti neke moralne vrednote??

Mislim,da je odgovor tu.Otrok je že toliko star,da stvari dojema po svoje,mogoče je tukaj tudi že puberteta.Verjetno pa je tudi malo ljubosumen.Mislim ,da sama tukaj ne moreš kaj dosti kot da upaš da ga bo minilo in da bo spredvidel da nisi "hudobna mačeha"medtem pa se obnašaj do njega naravno brez kakšnih ljubezenskih eksecesov in pretirane ljubeznivosti.Bodi kar si in pusti času čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.8.2007 13:23:18   
Anonimen
Kot otrok ločenih staršev in en kup raznih polbratov in polsester ti lahko samo povem, da te bo otrok veliko bolj spoštoval če mu boš jasno pokazala kdo je odrasli in kdo je tukaj otrok. Toliko spoštovanja kot bo on tebi pokazal, točno toliko ga pokaži nazaj. Če bo on tebe ignoriral ga ignoriraj nazaj. Pa da vidimo kako dolgo bo mu takšna situacija všeč. Jaz sem se morala sprijazniti z mačeho in polsestro na tisti strani, z očimom ki je pripeljal dva otroka v zakon in še enim skupnim....Verjemi da niso vedno samo rožice cvetele. Tam kjer sem komu lahko po glavi srala sem to s pridom izkoriščala, kjer mi je bilo jasno pokazano da nimam kaj srat sem bila pridna kot bubica......

Kot drugo bi se oče moral nujno (če se že ni) s sinom vsest dol, mu rečt da je že dovolj odrasel da se lahko z njim pogovori in mu jasno pove zakaj je prišlo do ločitve med njegovo mamo in njim, da za to ni kriv ne on in še manj ti. Da mora tudi on nadaljevati svoje življenje, ker ima do tega pravico in ti si tudi del tega življenja, pa če njemu to paše ali ne. In da tega ne more spremeniti, lahko pa samo škodi samemu sebi s takšnim obnašanjem. In s tem ko prizadane tebe, prizadane tudi njega.
Saj ne, da se bodo od danes do jutri zgodili čudeži, mogoče pa bo sčasoma le ugotovil, da ga tako obnašanje nikamor ne pelje.

Potem je možno, da ga mama fila s pripombami o tebi, da si ti kriva da je brez očeta ostal.......Te stvari pa mora oče porihtat, ti tukaj ne moreš nič naredit.

Vsekakor morata te zadeve porihtat še preden imata skupnega user posted image , ker bo takrat samo še hujše.

In ne pusti se več enemu smrkavcu da vodi tvoje življenje. On bo odrasel, vedno manj se bo brigal zate in se obremenjeval s teboj, tebi se pa samo še zmeša lahko v takšnem vzdušju.

Najpomembnejše pa je, da te partner ob vsem podpira in to sin tudi jasno vidi da mu njegove spletke prav nič ne pomagajo.

(odgovor članu Mešamdrek)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.8.2007 13:23:41   
nuala
Uh, tudi jaz sem se trudila z moževim otrokom, nekako se mi ni zdelo, da sem tistih 14 dni na leto poklicana, da ga vzgajam.

Pa nisem zdržala, enkrat sem se odločila, da se je osnovnih pravil pač treba držat. In smo vsi lažje shajali en z drugim ( kljub začetni užaljenost ).

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.8.2007 13:25:45   
Anonimen
saj da bi malemu klanjala se ne...ne trudim se bit ljubezniva za vsako ceno - prej sem bila res iskreno in ko je bil manjši ni imel problemov z ljubosumnostjo v taki meri...zdaj ko je tak, sem pa nevtrala do njega, res pa je da mi je včasih ljubše se odmaknit, kot se cel čas s tem ukvarjat...za dopust pa sem si mislila - vidi ga malo, naj ga ima ta teden...čeprav mi je to šola, da v prihodnje bomo skupaj preživljali čas, drugače bo mali res začel manipulirat...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.8.2007 14:34:38   
Anonimen
Vem, kako je to user posted image
In ravno zaradi tega ne hodimo na skupne počitnice. Mož in njegova hči gresta sama za en teden. In meni je tako ok, ker je sicer med letom dosti pri nas. Naj bo tisti teden samo za njiju. Probajte pri vas tudi tako.
Se pa jaz ne dam user posted image  pri nas so določena pravila in se jih je treba držat. Če si doma ne umiva zob po zajtrku, si jih pri nas pač mora. Pa če se postavi na glavo. Pri nas ni hotel.
Je pa težko. Sploh če pomislim, kaj šele bo, ko bodo ti otroci v puberteti user posted image  
Tukaj bo moral tudi tvoj mož malo bolj s trdo roko nastopit. Ja, vem, kaj boste rekle...bogi otroci ločenih staršev...ja, se strinjam, ampak v veliki večini te otroci nimajo drugih moških (novih maminih partnerjev), ki bi jih vzgajali. In kljub temu, da je za vsakega otroka stres hodit 1x sem 1x tja, sem prepičana, da bodo otroci nekoč pa zelo hvaležni, da so imeli vsaj kje avtoriteto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.8.2007 14:39:04   
kalbo
S tem, da mu v vsem ustrežete, da bi blo njemu dobro mu zelo škodite. Treba ga je razvajat, ja, sam treba mu je postavit tud jasno začrtane meje. Otrok rabi oboje, ljubezen, toplino in avtoriteto. Brez mej te ne bo spoštoval.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.8.2007 14:41:12   
kalbo
Je pa ljubosumnost kar problem in pač neka faza, ki jo mora dat otrok skozi. Tud sam sem bil ljubosumen, moj brat pa še bolj. Sam tko je, sej bo minilo, brez skrbi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.8.2007 14:45:28   
ulani
ne vem,zakaj ste se vsi spravili na otroka? Js bi se najprej pogovorila s partnerjem in nej se on z njim,sej je njegov oče,konec koncev...potem pa prideš ti na vrsto kar se tiče pogovora s tamalim. Oče nej mu lepo da vedet,do kje je njegova meja in kako se naj obnaša.
Ne moremo tukaj kar krivit otroka. Jaz osebno bi najprej posadila skupaj očeta in otroka,pol pa da vidimo.
Da bi jaz imela partnerja,ki bi imel otroka,kateri bi me ignoriral...ne,ne bi ga pršvasala dvakrat,ampak bi lepo omenila partnerju, zahtevala,da mal razčistita stvari,da sem tudi jaz tukaj in čemu.
Sej se trudiš, sej si prijazen, sej se mu mogoče tud mal dobrikaš...ampak vse do neke meje.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.8.2007 14:48:30   
purple
 Popolnoma se strinjam, da vsak otrok potrbuje meje. Je pa res, da je lažje postaviti meje svojemu otroku, kot drugemu, sploh če je ta otrok otrok tvojega partnerja. Da si boš lahko zgradila svojo avtoriteto, boš potrebovala 100% podporo partnerja.

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.8.2007 14:49:05   
tanikaa
Saj se ni nihče spravil na otrokauser posted image

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.8.2007 14:50:54   
ulani
mislm,ne bodte tko občutljive,sej nism tko mislila.....

sam tako,bolj malo je bilo omenjeno partnerja....

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.8.2007 14:52:39   
tanikaa
Ok. Sori. No, meni se je pač zdelo čist logično, da partnerja o tem komunicirata in iščeta rešitev. Zato nisem omenila partnerja. Mogoče res preveč samoumevno jemljem določene stvari.

(odgovor članu ulani)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.8.2007 15:57:33   
Slončica
Moje mnenje je,da gresta pač mož in njegov sin sama na dopust,ti pa tisti teden uživaj doma.Morš vedit,da te mali ne bo nikol sprejel ker si ti tista grda,ki je odpeljala očija stran..predvidevam da tud njegova bivša žena ne skače od veselja ko te vidi.In ne ne narobe razumet,nikogar ne obsojam,ker vem da ko je veza na mrtvi točki je treba pač stopit naprej,sam ne vem zakaj se tako trudiš,ko pa vidiš da ni učinka.Če se boš distancirala in mu bo tvoj mož pač rekel da greta sama na dopust ker maš ti pač druge plane,bo pa mogoče mali mal pomislil da ni bil glih angelček do tebe..

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.8.2007 16:03:32   
Anonimen
Točno tako kot je napisala Sunqueen.

Ko sem jaz šla na obisk ali počitnice k očetu, mačehi in polsestri so veljala njihova pravila, pa četudi so bila drugačne od tistih, ki sem jih bila navajena doma. In mi ni preostalo drugega kot da se prilagodim in se čim prej sprijaznim. Pa mi nič manjkalo, le svoje trme nisem uspela uveljavljati kot bi si želelauser posted image .

Po drugi strani pa sta od očima otroka pri nas zelo veliko časa preživljala, vsak drug vikend, pol počitnic, na dopust sta šla vedno zraven.....in so veljala za njiji čisto ista pravila kot kot za nas "domače" otroke. Pa sta recimo oba doma na veliko srala svoji mami po glavi, izkoriščala dejstvo da sta zaradi nje ostala brez očeta, delala nista nič, vse jima je mama k riti znosla....Pri nas pa sta se navadila ubogati tako mojo mamo (njuno mačeho) kot tudi očeta. Kakorkoli vzameš sta bila tisti čas v gospodinjstvu moje mame in očima in pri nas ima moja mama prav isto besede kot očim. In se prav nič ni njima posebaj prilagajala, ju razvajala, dajala posebne pozornosti ipd. Če bi bilo tako, bi pa verjetno kar jaz zaropotala, češ kaj pa sta sedaj onedva posebnegauser posted image . In sta pri nas pomivala posodo, sesala, smeti odnašala, mizo pripravila....niti za sekundo nista bila tretirana kot gosta. In kaj se na koncu izkažeuser posted image . Da sta se tako navadila na mojo mamo, da jo celo sama pokličeta in vprašata za nasvet ali pomoč in ji prav ničesar ne očitata. Pa čeprav so bili začetki težki, sploh ne rečem da ne......ampak se moja mama nikoli ni dala enim smrkavcem (če dovolite izraz) komandirat in prav tako moja mečeha ne.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
2.8.2007 18:02:25   
Anonimen
Jaz,ko grem na obisk k očetu,ki ima drugo partnerko saj to je malokdaj,če je slučajno njena rodbina tam mi kao njegovi oroci nismo vredni nič.
Saj zaradi tega pa gremo redko tja čeprav pravi naj pridemo.Zakaj?
Da potem gledamo zraven kako se ona pogovarja z njenimi???
Pa me sicer to niti ne gane nevem kolko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zadovoljstvo z življenjem v svojem kraju
majčica76

http://tinyurl.com/2wl93dx Tukaj je anketa, ki jo rabim za fax.... prosila bi vas če bi bila katera pripravljena rešiti anketo na tem spletnem naslovu... HVALA VSEM :)

/ (74%)

/ (26%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!