murkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: murkica ampak gre bolj za to, kako bo potem otrok obravnavan v družbi. Lahko bi bil zaradi moje in fantove neumnosti, če bi mu na primer izbarala kakšno butasto ime, zaznamovan in bi imel uničeno otroštvo. Sory, ampak to je bedarija, da bi imel otrok UNIČENO otroštvo zaradi imena? Tak bedast folk pa tudi ne more biti, da bi dal otroku ime Kanta, Smet, Pimpek,... No čisto neumen primer Jaka Racman, sicer gre tukaj za sestavljanko imena plus priimek ampak vseeno (bil je moj sošolc) in kaj misliš kako mu je bilo? Profesorica za geografijo, ko smo jo imeli prvič je hotela, da se vsi predstavimo. In ko smo prišli do njega je on vstal in rekel, da mu je ime Jaka Racman in mu je profesorica odgovorila: "Jaz sem pa Miki MIška, sedaj pa res povej kako ti je ime". Tako, da mu je v otroštvu na uho priletelo kar nekaj opazk, ki bi mu lahko bile prikrajšane, če bi starši bolj spametno ravnali pri imenu. Pa saj ne rečem, sedaj mu lahko to ime pride še prav, ampak kot otrok, pa je bil deležen marsikatere slabe besede in zafrkancij na račun imena. Kar se pa tiče Kanta, Smet itd. Že BRUSLI, je recimo registrirano ime v SLoveniji ali pa MAMA(ja mama ), pa če se to vam zdi ok, potem pa res ne vem? Pa še to, glede na to, da so nekateri starši tako neumni in zaradi gledanja telenovel potem svojo hčerko poimenujejo Esmeralda, ki jih je v Sloveniji kar 21, potem mislim, da to pove vse o bistrosti odločitev nekaterih staršev in zaznamovanju otrokovega življenja. Pa kar se tiče glasovanja: Sicer jaz nebi dala na podlagi glasovanja na RR ime otroku, ampak tukaj se pogovarjamo bolj o mnenjih, ki bi ti mogoče malo priskočila na pomoč, če se ne moreš odločiti med dvema imenoma. Na koncu koncev pa vseeno raje dam ime otroku na podlagi nekega glasovanja, kot pa da ga poimenujem po nekem neumem, pocukranem liku, ki čudežno spregleda in ima rada zeleno barvo. Drugače pa punce hvala bogu, da imate že izbrana imena, ker pri nas se tudi odločamo med dvema, tako za fantka kot za punčko.
< Sporočilo je popravil murkica -- 24.7.2007 18:32:17 >