Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: GabiW Ojla, čestitke vsem svežim mamicam. Kar ne morem verjet, da tolk prehitevate. Tašonka ti se mi pa najbolj smiliš. Zakaj pa te ne odrešijo vseh muk? A bodo res čakali na magično mejo 10 dni prenošen? Ali je kakšna verjetnost da so se zmotili v PDPju? No saj kakor kaže, tudi jaz še nikamor ne grem. Pri meni se NIČ ne dogaja. To da imam trd trebuh, ni omembe vredno, ker je že itak celo nosečnost. Jaz samo upam da ne bom šla preveč čez rok. Če se ne obrne na glavo do 24.7. bo trba nekaj ukrent. Sam ne vem še na koga se naj obrnem in koga naj prepričam, da po naravni poti ne bo šlo. Vsem, ki se mudi v P želim čim lažji porod. papa GabiW, meni je G sama priznala, da je sedaj doktrina taka, da se dela CR za medenično vstavo in ti G mora dati napotnico za CR, če ti tako želiš. Ni nujno, da se zmenita za datum (če noče tega), ampak toliko, da imaš ti napotnico, da ko prideš v P, da te ne matrajo z naravnim porodom, če si tega ne želiš. Jaz sem se dogovorila za CR ker je bila Dita v medenični vstavi in so mi vsi govorili, da je velik otrok. No, glavo je res imela nekoliko veliko, a 48 cm ni neka dolžina. No, 3640g pa je vseeno neka teža. Ni mi žal, da sem se odločila za CR, čeprav so prvi dnevi po operaciji resnično težki, pa tudi cel čas bivanja v P ni bilo enostavno. Danes sem en teden po CR-ju, pa me nikjer nič ne boli, normalno funkcioniram, edino malo več pomoči rabim s strani dragija, ker ne smem biti preveč na nogah, pa nič težkega dvigovati itd zaradi notranjih šivov. Sicer pa je meni moja G odkrito priznala, da ni problem roditi v medenični vstavi, rabiš le dobrega porodničarja, da pravilno vodi porod, da se ti otrok nekje na pol poti ne zatakne. Tega je bilo pa mene strah, da bi prišla s popadki, pa bi dobila kakega idiota, ki bi me silil z naravnim porodom, pa bi se 12 ur odpirala, 4. ure rojevala, potem bi pa rekli: "jah ne gre, CR je treba narediti". Ali bi mi pa še kje zafural otroka, ker bi se kje vmes zataknil..... Nočem strašiti, hočem le povedati svoje razloge za CR. Mogoče, če ti tvoja G noče dati napotnice, zahtevaj drugo mnenje (do katerega si opravičena), pa ti bo drugi G dal napotnico.... Ne vem, jaz ti samo povem možnosti, odločitev je pa tvoja. Moram pa priznati, da si pogumna, če se odločiš roditi po naravni poti, jaz sem prevelik zajc za te zadeve.....
|