Anonimen
|
Kok si pa ti egoistična. Lahko da je tvoja češplja čista, smrdi pa po crknjenih ribah. In še po sreči ti sebe ne zavohaš. Veliko sem takih stvari doživela, vendar sem poskrbela, da kolegica za menoj ni dobila umazanije. Na novih sprejemih smo včasih kopali še isti dan tudi po 3x, da je bil človek dostojno umit in predvsem čist. Mislim, da zelo pretiravaš s takimi izjavami.Mogoče pa ti anogenitalno nego slabo opravljaš in kolegica za teboj isto, rezultat pa je seveda kar pišeš. In ne, ne napadam te. Hočem ti samo povedat, da jaz osebno imam kakšen mesec veliko izcedkov, umivam se tud po 5x na dan, preoblečem tud 5x na dan, vendar tako pogosto umivanje mi ne prinese tega, da bodo hlačke čiste kot suza, ker izcedek je izcedek in ta ne pomeni nehigiene, temveč neko bolezensko stanje, če ga je seveda preveč. Glede moških bom rekla pa samo to, res jih je veliko, ki imajo sirček, vendar če malo razmisliš iz kakšnih razmer prihaja pacient oz. kdo je, ne moreš kar tako obsojati vsakega. Recimo, dedek star 92 let, ki si še sam skuha, pospravi po stanovanju, umije 1-2x na teden (skopa) oz. 1x na 14 dni(kar je seveda zlato pravilo večina starejših), pridela in obdeluje svojo malo zemljo za preživetje, oddide v trgovino 1x tedensko, obišče ženin grob.....le lulčka nima zelo dobro umitega! Ga bomo zdaj obsojali? Da ima umazanega tiča? Ne, dedek se trudi po svojih močeh, tudi z umivanjem. In taki ljudje so vredni spoštovanja, ker se resnično trudijo do zadnjega in ker imajo ponos, da lahko nekaj opravijo sami. Hočem ti povedat samo to, da majčkeno premisli kaj pišeš. Jezik je prehitel tvojo pamet!!!
|