|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrana v vrtcu
6.7.2007 7:06:50   
Majabo
Eto punce, jst mam danes eno novo vprašanje user posted image

vceraj sem bila na informativnem sestanku v vrtcu, septembra namrec upisujem malega prvic v vrtec...ok vse lepo in prav...
na moj odgovor, da solate se ne je, je bila vzgojiteljica zacudena, zraven je spustila en tak globoki "hmmmmmm"
ups....res da je to moj prvi mladicek ampak...a delam napako ker ga ne silim jest solate doma??? resnica je da sem mu jo do sedaj samo ponudila, ker je odklonil mu je ne silim

vasi dvoletniki res jejo vse pokisano od a do z??user posted image
ali v vrtcu vzgojiteljice komplicirajo ce otrok cesa ne je in ga v to silijo?

pa se eno cverko imam...
kaj dvoletniki v vrtcu dobijo za zajtrk? (vpisujem ga v pozne jasli) imam namrec problem da nas mali najraje nebi nicesar jedel tja do....devetih desetih

user posted image  majabo

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 6.7.2007 11:35:44 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelenjava
6.7.2007 7:34:29   
*alja*
Moja tudi neje solate user posted image . Ima rada narezan paradižnik, kumarce, fižol, cvetačo ( kuhano in mal posoljeno, ampak zelene solate pa še neje.

Tudi jas sem jo vpisala v jasli, avgusta bi naj začela in me kar malo skrbi kako bo.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2007 8:05:18   
Anonimen
Moj zelo redko je solato. Navado zeleno tud pogleda ne. Rad pa ima zeljno solato, sploh če je fižol notri. JAz ga nikoli nisem silila, da zdaj pa mora jesti solato ali katero drugo zelenjavo. Včasih je jedel vse. V vrtcu pa se otroci navzamejo kakih novih for in tako zavrača zdaj tudi brokoli, cvetačo, korenček.... Saj v kakšni zelenjavni juhici vse poje, če je pa posebej servirano, se tud dotakne ne.

Hotla sem reči še to, da sem vzgojiteljici rekla, naj ga ne sili, če česa ne mara. Predvsem zato, ker je mali ful trmast in potem še iz principa ne bo jedel-tud ostalega ne, pa če je še tako fino user posted image . Sicer pa otrok tisto, česar ne mara itak pusti. Se pa vsekakor pogovori z vzgojiteljico septembra. Zna se zgodit, da bo v vrtcu začel jesti vse, nikoli ne veš. user posted image

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2007 8:37:44   
Janya
Pri nas je, tako, da jo vedno ponudijo in sčasoma jo otroci tudi poskusijo naše jo zdaj obožujejo. Silijo pa načeloma ne.
Glede hranjenja v vrtcu se ne sekirajte ker tam je vse drugače kot doma. Prevladuje čredni nagon in otročki se res hitro navadijo na pravila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2007 8:46:52   
Lenny
Nas so ob vpisu celo vprašali, če katere stvari otrok izrecno ne je. Tako da jih silijo ne, spodbujajo pa, da bi vsaj poskusili.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2007 8:57:21   
Anonimen
Ja pa kaj še,vsiljevat nekaj,kar ne paše ni možno.Tudi,če bi se na glavo postavila pa moji ne bi kisane solate jedli.No sedaj so že odrasli in ti povem,da
samo eden od njih je solato in še ta jo je začel jesti pri 15 letih.
Naš tamalček,moj vnukec je pa druga pesem.Zelenjavo ima rad,ampak ne zelene solate.Poskusil je kumare na solati,pa se je raje odločil,da bo ja jedel kumare,ampak ne narejene z kisom in oljem,kar tako.Tudi fižol,kar takega brez začinjenega.Korenček,samo umit,pa se gre zajčka.Grah surov ali kuhan.
Zelje v segedinarju ali joti.

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2007 9:55:34   
srki
Svojega otroka sem doma videla jest samo rdečo peso, v vrtcu pa poje vse. Čudno.

Nikoli pa ga nisem silila s solato, bi dosegla še slabši učinek.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2007 13:31:32   
maya_slo1
Jaz mojega, skoraj dveletnika, ne silim jesti ničesar...mogoče ga probam včasih malo nahecat da bi kaj pojedel, v usta mu pa nikoli ne tlačim.

V vrtcu, jih ne silijo jesti ničesa kar jim ne paše. Jih pa mečejo na foro tako, da jim malo solatke vmešajo v hrano, ki jo jejo...v glavnem lačen ne ostane. Ima super vzgojiteljice in me te stvari prav nič ne skrbijo...z nečim jim ga že uspe nafutrat, ker je prav lepo nabit. user posted image

Za zajtrk, ki se začne ob 7:00, imajo ponavadi mlečne stvari, mlečni riž, mlečni zdrob,...pa kruh z marmelado,...take fore. Pri nas imajo na oglasni deski napopan jedilni list za cel teden tako kot verjetno povsod in boš lahko videla kaj bodo jedli. Za malico, ki se začne ob 9:00 pa dobijo v glavnem sadje pa kakšen piškot.

Drugače pa nič skrbet...tako kot so punce že napisale...se vse sorta v vrtcu navadijo.

Sledenje evro bankovcem
http://www.eurobilltracker.eu/?referer=98711

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2007 19:45:26   
Gordana-3
tudi naša laura doma ni ne vem kakšen jedec. v vrtcu pa poje čisto VSE. jaz je doma nisem nikoli silila z nečim, kar ni hotela jest. v vrtec je šla, ko je bila stara 17 mesecev in smo starši morali napisat, kaj otrok rad je. laura je takrat jedla le razne juhice, ki jih je res oboževala in pa sadje. že na prvih govorilnih urah mi je vzgojiteljica povedala, da ni stvari, ki je laura ne bi pojedla. zelje je celo vedno prosila še 1x. ko se je končevalo šol. leto je bila stara 26 mesecev in ko sem enkrat takrat šla po njo, me je pomočnica vzgojiteljice vprašala, če laura doma še sploh kaj je, ker v vrtcu poje OGROMNO. tako da ... lahko da bo tvojemu fantku v vrtcu všeč vsa hrana. tam vsi sedijo okoli mize, vsi jedo, valjda jih tud to motivira.

(odgovor članu maya_slo1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hrana v vrtcu
6.7.2007 20:26:52   
marelicaa
Naš, 2.5 let, tudi ne je solate. Jo je poskusil in mu ni bila všeč. Ponudim mu jo, če jo zavrne ga ne silim. Izredno rad ima kuhan korenček praktično pri vsaki hrani. Brokoli, če ne vidi, da mu ga porinem v usta, ga poje, sicer pa vpije ''mami ne bokoli'', cvetača, bučke je tako tako. Surov korenček tudi rad gloda, kako surovo kumarico pa najdem potem v travi. Tudi paradižnik mu ne leži.
Je pa res, da vstrajam pri tem da hrano, ki mu jo pripravim poskusi in če mu ne odgovarja ga ne silim z njo. Je pa sicer zelo priden ko jemo predelano zelenjavo (meso).

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2007 21:02:35   
Putka
Naših nič ne silijo, so pa že vzgojiteljice večkrat rekle, da tako ješče skupine še niso imele. Razen en mali, ljubljenec od naše punce, ta je bolj drobcen in slabo je. Silijo pa nobenega, pač ne poje in dobi kos kruha ali sadja.

Pri nas je zajtrk ob 8.15-8.30 nekje, tisti ki so zgodnji pa dobijo lahko sadje ali piškot, to je vedno na voljo.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2007 16:56:23   
viv_
Nič ne težijo s solato. Naša Mirna ne je solate pa je vse OK.

Tudi s hrano na splošno jih ne silijo, edino za kosilo pogledajo, da večino pojejo, da niso otroci lačni.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.7.2007 19:43:16   
ellie
No...da še jaz napišem...čeprav mislim, da ti oz. vam vsem ne bo moj odgovor najbolj všečuser posted image  Sem vzgojiteljica, sice rna delovnem mestu pomočnice...in eno obdobje sem malo nadomeščala po večih oddelkih. In to kar se dogaja...mi niti najmanj ni všeč. Otroke se še vedno sili jest...katastrofauser posted image

Smo enkrat imeli za kosilo neko zelenjavno juho...še men ni bila simpatična, ampak vedno vse jem, že zaradi otrok. In sem enemu otroku želela dat samo juho, brez zelenjave...ker vem, da zelenjave tudi doma ne je. Vzgojiteljica pa v luft...se začela kar nekaj na mene spravljat...in prišla zraven in mu dala celo zajemalko tiste zelenjave. Da je revež še med počitkom mlel tisto zelenjavo. Ona pa seveda te juhe sploh ni jedla...ker tega pa ona že ne je. In to ni edini primer...dogaja se nonstop. Se voziček s hrano odpelje že nazaj v kuhinjo...otroci pa imajo krožnike še kar pred sabo. 

Drugače pa imajo naši 2letniki zajtrk od 8ih do pol 9ih. Dobijo pa vse enako kot starejši...od mlečnih izdelkov, klobas, sira, različnih vrst kruha, med, marmelado, svežo in vloženo zelenjavo....itd. 

Zaradi tega in vsega drugega slabega, kar se dogaja v vrtcu (vsaj našem)...jaz s septembrom zapuščam to delo.

Pa nočem nikogar strašit...sej vsepovsod verjetno ni takouser posted image

Lp 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.7.2007 20:14:20   
purple
V našem vrtcu ponudijo otrokom vso hrano, silijo pa ne. Sicer so moji fantje zelo ješči otroci in pojejo skoraj vse.user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.7.2007 17:17:59   
pinki3
Verjetno je zelo razlicno od vrtca do vrtca. Na zalost se res se vedno dogaja tudi to, o cemer govori ellie. Prav je, da se o tem govori in da se tako starsi kot ozavesceni vzgojitelji postavijo v bran otrokom. Navsezadnje obstajajo cele psiholoske teorije o tem, kaksno skodo naredimo otroku s siljenjem s hrano. TO, da te hrane nikoli ne bo maral, je se najmanj.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2007 20:50:10   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Zaradi tega in vsega drugega slabega, kar se dogaja v vrtcu (vsaj našem)...jaz s septembrom zapuščam to delo.

Škoda, pa ravno take kot si ti, bi otroci rabili.

Naš tudi ne mara solate, pa še marsičesa ne. No, v bistvu niti ni izbirčen, samo poje bolj male količine. Zaenkrat je še v privat varstvu, kjer mu grejo kar na roke z njegovo neješčnostjo in se s hrano malo prilagajajo njemu.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.7.2007 21:12:58   
ellie
Jaz pač grem zaradi odnosov...vodstvo je katastrofa in odnosi med zaposlenimi so katastrofalni. Sej drugače tako ne more bit, ko je toliko žensk na kupuuser posted image . Upam, da bo drugje boljše...

Sem pa danes bila prijetno presenečena, ko mi je sodelavka priskočila na pomoč pri kosilu...imeli smo testenine in meso v omaki...in je vsakega otroka vprašala, če želi omako ali bo raje imel suhe testenine. Tako da...je še nekaj upanjauser posted image .

Je pa res, da moj dragi še zdaj ne je zelja in ne pije mlečne kave, ker pravi, da se še živo spominja, kako so ga v vrtcu s tem silili. Res pa, da je to še najmanj kar se lahko zgodi...huje postane, ko otroci zaradi tega več ne želijo v vrtec itd...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2007 9:53:17   
pinki3
Ellie, res bi si morala najti vrtec, v katerem bi lahko delala po svojih nacelih. Skoda, je da taki kot ti, odhajate, ostajajo pa tisti, ki nimajo kam (ceprav za vrtec nikakor niso primerni). Sicer pa: pri nas v vtcu tudi vprasajo otroke, ali zelijo testenine z omako ali same.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Preglas v imenu?
Aninchy

Katera "oblika" imena Martin vam je ljubša?

Martin z poudarkom na A (49%)

Martin z poudarkom na I (51%)

Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!