|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2-letniki in risanke
27.6.2007 21:02:18   
Ropotuljica
Koliko kaj svojim 2-letnikom dovolite, da gledajo risanke? In koliko bi jim, če bi imeli doma novorojenčka?

Meni se zdi, da odkar imamo novega družinskega člana, naša ta velika non stop fehtari za risanke. in seveda ji velikokrat ustreževa...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2-letniki in risanke
27.6.2007 21:17:15   
smrček

Pri nas so risanke zelo redko na razpolago, recimo: ob nedeljah pogleda pri Živžavu Telebajske in Nodija, ostalo mu pa ni več zanimivo. Kadar sem jaz za računalnikom, mi včasih pride tečnarit za kakšno risanko, a ga probam s čim drugim zamotit, da vmes pozabi.
Zdi se mi, da je še premajhen, da bi veliko gledal risanke, ker sem zadnjič opazila, da je prav strmel v TV (valda v krtka) in je potem imel čist rdeče in solzne učke.

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2007 21:21:30   
frutka_
Včasih bi bila prav srečna, da bi tamalega naštimala na kavč in mu vklopila tivota. Ker pa ima sršene v riti je to praktično neizvedljivo. Pred TV sedi max 10min in akcija dalje.
Seveda je stroka mnenja, da TV škodi, Ampak po mojem mnenju neki krajši čas in primerna vsebina ne moreta škoditi.  Pa v bistvu pride tudi do enege trenutka med malimi, ko odkrijejo čar risank in jih gledajo in gledajo potem pa se jih  navečilajo in poleg počnejo že vse drugo, od risanja, barvanja, tekanja po stanovanju. Na TV pa pogledajo le bežno.
Ena opcija je,da bi TV "menjali" s kakšno zgodbico na CD-ju. Mojca Pokrajculja je zelo lepa!

Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2007 21:21:42   
total
Mi gledamo risanke vsak dan,pa kja je to norobe al kaj?

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 21:22:49   
Rubin.
Mi imamo sledeč urnik: zjutraj ko se vstanemo, po jutranji toaleti ji dam gor dvd, katerga si sama izbere (sedaj je najbolj aktualen Medvedja brata), gleda tako dolgo da se jaz porihtam in pripravim zajtrk, cca. 20-30 min., nato čez dan ni risank, ampak pol ure pred večerjo, ponovno dvd, ki si ga sama izbere. Nekaterim se to ne zdi dosti 1 ura risank na dan, meni pa je, ampak nekako se je tako navadila, sedaj pa smo pečeni user posted image user posted image user posted image . Se pa zgodi, da tudi čez dan želi imeti risanko, pa jo nekako premotim z kakšno drugo dejavnostjo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 21:24:54   
Blacky30
Vsako jutro po kakšno uro, malo več pa v primerih, če zunaj dežuje in ne moremo ven. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2007 21:27:51   
Anonimen
Koliko kaj svojim 2-letnikom dovolite, da gledajo risanke?

Neskončno.

Sam kaj, ko je ne zanimajo user posted image . Mama je zakon, kaj čmo.

Baje pa včasih pogleda vremensko napoved in se veseli sonca user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2007 21:48:33   
Pingvinčica
Naša tudi obvezno zjutraj, da ji pripravim zajtrk pogleda risanko. Približno 20 minut včasih več. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2007 21:49:13   
Olivija
ja Ana je gledala pri dveh letih: Telebajske, Krtkota, Frančka, Nemota, ... Kakšen dan več, kakšen dan nič.  Je šla pa pri dveh letih tudi v Kino gledat Slovona, ji je bilo tako všeč, da tudi ven ni hotla.

Julija je čisto druga, njo risanke zanimajo mogoče 30 s, kakšni Telebajski pa 5 minut.

Priznam pa, da so risanke prav prišle, ko je bilo treba poskrbeti še za dojenčka.

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2007 22:04:34   
butara
Moj mali pa se takoj, ko se zbudi, zaleti k svojim traktorjem, bagerjem, kamionom...risanke ga ne zanimajo. Je pa res, da ga nanje nikoli nisem navajala. V nedeljo pogleda Živ-žav, če smo doma, ampak še to ima rad le Mojstra Miho, pa Nodija. 

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 23:05:52   
eya
Pri nas so zakon Telebajski, gleda jih parkrat na teden.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2007 2:01:09   
lelaval
Pri nas so zakon Telebajski, gleda jih parkrat na teden.

pri nas isto - le, da je dnevno na sporedu.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2007 9:03:37   
asso
Vsaj, da jo bi zanimale risanke... gleda vsega 5 minut. No, sedaj je pri 2,5 letih začela malo več, ampak samo kakšne živali...
Jaz pa mislim, da je dobro za otroka gledat risanke, saj se veliko nauči. Že pri govoru se pozna, ker veliko ponavlja in uponaša. Tako si gradi besedni zaklad...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2007 11:14:19   
Anonimen
Nodi takoj za zajtrk user posted image
Nodi preden gre spat user posted image

Vmes se najde še kakšen TiJi, Animal Planet ali pa celo Telebajsi.

Meni je to ok. Se sploh en obremenjujem. Itak smo več ali manj zunaj.

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2007 13:01:08   
rainbow
Naši dve tudi kar gledata, kak dan več, kak dan kakih 30min, kak dan nič. takrat sem še najbolj vesela.
najbolj popularni ta hip: Tista risanka s konjčki (Ponijevo al nekaj), Slonček Benjamin, Nodi.

Edino zdaj, ko bosta dva meseca doma, moram naredit bolj dosledni urnik, si zmislit neke druge aktvinosti; ko pa sta v vrtcu, se mi ne zdi napačno, če gledata kako uro risanke.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2007 14:54:43   
arielca
Moja 19 mesečnica gleda Nodija (skoraj vsak dan 1 ali 2 epizodi), ker ga preprosto obožuje. In ji tega ne mislim prepovedati, ker se mi ne zdi nič slabega. Vsebina risanke je primerna in tudi tako spoznava svet. Všeč mi je, ker zraven ponavlja besede, potem ob knjigici obnavlja stvari (imena junakov, pove kaj kdo dela,...) in tako je risanka tudi poučna in ne samo zabavna.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.6.2007 15:04:05   
ZARA
Moja pupa je pravi risankoholik. Zjutraj ko pride k meni v posteljo, že na vratih vpije kaj bo danes gledala. Glede na to kako jo ves dan kar odbija od energije, jo risanke čudežno umirijo...(aleluja!!) Sposobna je pa ležat v postelji po 1 uro in pol, brez problema. Odvisnica, torej. Zvečer se pa zgodba ponovi, zelo malokrat ne gleda risank pred spanjem. Aja, maja je bila stara 3 leta.

lp

< Sporočilo je popravil ZARA -- 28.6.2007 15:13:15 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.6.2007 15:16:26   
dory
tam od enega leta in pol do dveh let se mi zdi,da je moral dobit svojo dozo risank..uro zjutraj in uro popoldne minimalno...potem pa vedno manj...zej pri treh pogleda risanko in ze siba ven....izjeme so dezevni dnevi...jst mu dam kako pametno risanko in pri tem ne kompliciram...pa se pri miru je takrat, saj komentira pa vsak korak,ki ga v risanki nardijo...in si pili besedni zaklad,zato preferiram sinhronizirane risanke..

problem je le,ker jest tezko kej pospravim zraven...ker morm poslusat komentarje in sodelovat :)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.6.2007 22:22:56   
Pobalami
Vsak večer Nodija obvezno-kakšne 20 min. Ga obožuje. Drugih risank ne gleda.
star je 21 m.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.6.2007 23:21:02   
vicky0
naš pa obožuje bombažke pa (presenetljivo) animal planet.user posted image
drugače je ful živec in ga nič ne umiri tak kot risanke!!user posted image
ga dam na kavč,vklopim dvd pa je mir ziher 45 minut.včasih si pa sam preklopi na animal planet te pa je mirn tud uro skupajuser posted image user posted image
so pa tudi dnevi,ko sma cel dan zunaj pa risank niti ne pogreša.

Iz pleničk se ti smehlja,
nekaj čisto majhnega,
nedolžno zre ti v oči,
k mamici v naročje si želi.

http://vicky0.moj-album.com/

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2007 23:46:00   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Moja pupa je pravi risankoholik. Zjutraj ko pride k meni v posteljo, že na vratih vpije kaj bo danes gledala. Glede na to kako jo ves dan kar odbija od energije, jo risanke čudežno umirijo...(aleluja!!) Sposobna je pa ležat v postelji po 1 uro in pol, brez problema. Odvisnica, torej. Zvečer se pa zgodba ponovi, zelo malokrat ne gleda risank pred spanjem. Aja, maja je bila stara 3 leta.

lp

enako je pri nas.  ko je prvič gledala risanko(2leti in dva meseca), nisem mogla verjet, da je sposobna sedet pri miruuser posted image .

gleda pa frančeka, rdečo kapico, čebelico majo, palčico...

< Sporočilo je popravil mika -- 28.6.2007 23:47:39 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.6.2007 0:04:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

ko je prvič gledala risanko(2leti in dva meseca), nisem mogla verjet, da je sposobna sedet pri miruuser posted image . ...

Tudi pri nas bomo enkrat dočakali ta srečni dan....user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.6.2007 0:18:12   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: mika

ko je prvič gledala risanko(2leti in dva meseca), nisem mogla verjet, da je sposobna sedet pri miruuser posted image . ...

Tudi pri nas bomo enkrat dočakali ta srečni dan....user posted image  user posted image  user posted image

Kaj pa? Da bo gledala risanke ali, da bo na miru?user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.6.2007 0:24:27   
Anonimen
Oboje user posted image  user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
29.6.2007 0:45:15   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Oboje user posted image  user posted image

user posted image user posted image

Meni je pred leti tudi takšna tolažba prav prišla....user posted image Čakam pa še vedno....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?