|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   riskiram službo zaradi nosečnosti
18.6.2007 11:43:45   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem mlada mamica malemu nagajivčku in ker me starševstvo neizmerno veseli in izpolnjujuje si želim imeti še vsaj enega otroka. Vendar ta prokleta služba in nevednost me spravlja v obup.

Ker bom po vsej verjetnosti dobila podaljšano samo za določen čas 1 leta, jaz pa ne bi rada delala večje razlike med prvim in drugim otrokom (med 3-4leti), razmišljam da bi se vseeno odločila s parterjem za nosečenost, pač riskiram s tem službo, ker mi bo pogodba potekla v času ko bom "po vsej verjetnosti" noseča in se bojim da mi je ne bodo podaljšali (delam v javni upravi).user posted image  

A bi se ve vseeno odločile za nosečnost, kljub negotovo službi???

Rabim kako spodbudno besedo, nagibam se k čimprejšnji nosečnosti a me v ozadju kjuva ta pogodba.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: riskiram službo zaradi nosečnosti
18.6.2007 11:46:56   
kesora
javna uprava=država
država=spodbujanje natalitete

Jaz bi zanosila, če te vržejo pa poklicala preverjeno ali pa trenja

ni hudič, da boš dobila službo drugje v javni upravi...

če ne bo finančno nekaj časa seveda preveč huda...

Moji fantje so moj največji zaklad!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2007 11:48:59   
TONČI.
Poznam kar nekaj punc, ki so jim v službi kljub nosečnosti podaljšali pogodbo. Poznam pa tud punco, ki je imela pogodbo le že za kakšen mesec. Ko je povedala šefu da je noseča jo je takoj drug dan zaposlil za nedoločen čas.
Odvisno od nadrejenih. Nekateri gledajo na to tako, da raje vidijo da je nosečnosti in otrok čim prej konec. In te zaposli naprej. Ko si pa na porodniški te pa ena ali en nadomešča. Sej če bo tebe vrgel ven in kakšno mlado not, tud reskira koliko časa bo delala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2007 11:56:17   
Naty*
Jaz delam v javni upravi. Sicer sem za nedoločen čas, ampak je moje delo ukvarjanje s kadri. Povedala ti bom iz mojih izkušenj vendar ne pomeni, da to drži zate. Odvisno je na kakšnem delovnem mestu si. Če si za določen čas zaradi nadomeščanja bi ti del. razmerje prenehalo v vsakem primeru. Če si zaradi povečanega obsega dela pa bodo tudi verjetno potrebovali delavko namesto tebe.

Žal je velika verjetnost, da boš ostala brez službe, vendar če si vredu delavka imaš veliko možnosti priti nazaj (v primeru potreb) ali dobiti delo drugje v javni upravi. Lahko mi pošlješ zs, če te zanima kaj bolj konkretno.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu kesora)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2007 12:06:36   
BLAŽIKA
javna uprava=država
država=spodbujanje natalitete

Ja tako pravijo.user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.6.2007 12:14:58   
tažana
evo jest imam zelo podobna vprašanja. septembra bom dobila službo za eno leto - ne bo nadomeščanje! vendar si po mojem ne bom upala biti šeenkrat user posted image , ker se mi ne da spet iskat službouser posted image . pa še služba je taka kot si jo želim!
po drugi strani me pa spet žre- kaj pa če mi drugo leto spetembra zopet podaljšajo samo za eno leto!? a bom potem spet čakala...user posted image
ma ne vem zaenkrat  sem se odločila da bom počakala konec koncov imam še veliko časa. med tem časom pa intenzivno delam na diplomi in strokovnem izpitu!!!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.6.2007 12:22:23   
Katy\o/
Jaz sem v podobni situaciji. Malo slabši. Sem namreč brezposelna. Za otroka sva se odločila ker se zavedava, če dobim službo še dolgo časa ne bova "smela" imeti. Si pa oba želiva sončeka in nočeva čakat še 2-3 leta. Pa tud zavedam se da bom po tem lažje dobila zaposlitev. Delodajalci ne obožujejo mladih žensk brez otrok, ker bodo (bomo) slej ko prej noseče.

Lp, pa srečno!

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.6.2007 12:42:56   
Anonimen
Mah kaj pa vem, jaz bom pomojem kar riskirala in poskušala zanosit in potem trdno upala, da me obdržijo.

Moje delovno mesto ni nadomeščanje, glede na delo, ki ga opravljam bi nujno potrebovali kako osebo, ki bi me 100% nadomeščala ker je dela preveč, da bi si sodelavci razdelili med seboj. Mogoče, ampak res mogoče pa se me usmilijo in mi dajo za nedoločen čas že prej. user posted image

Družina mi ogromno pomeni. Biti brez službe pa slaba finančna situacija. Mah klinc pa te službe. user posted image

(odgovor članu Katy\o/)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.6.2007 13:00:20   
tamala_82
Katy\o/ - sva že dve takšni user posted image
profesorica nemščine pa doma ... zaman pošiljam prošnje in sva se odločila, da bova delala na user posted image - in nama je ratalo kar v prvo!! Nekak bomo že - sej otrok ne potrebuje samo materialnih dobrin ... malček bomo stisnili, ampak bo šlo user posted image user posted image

(odgovor članu Katy\o/)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2007 13:02:46   
Anonimen
Pri nas sta dvema podaljšali iz določenega za nedoločenega ko sta zanosili, ker je bil šef v redu, in je dejal, da mladih mamic ne bomo ven metali. Tako da odvisno od samega sistema oz. šefa. Pa če vas je veliko zaposlenih, se bo že še eno delovno mesto najdlo zate. Veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2007 13:12:34   
mojcej77
Ja, jst mam podobno situacijo, no, ne lih tako, ampak podobno v tem smislu, da sva ornk razmišljala, kdaj in kako...namreč nadomeščam sodelavko na porodniški in mi konec marca poteče pogodba za določen čas. O šansah za naprej raje ne razmišljam, če bo, bo, če ne, ne. Ampak je pa res, in morda bo še kateri ta informacija prišla prav, da se nam absolutno bolj splača, da smo že pred potekom te pogodbe na porodniški, kot pa, da nam pogodba poteče, ko smo še noseče, pa ne na porodniški (kar se tiče financ, je bolje bit na porodniški in ostat brez službe, kot pa bit noseča in brez službe).
Samo toliko. Itak pa držim pesti za vse, da sploh nobena ne bi ostala na cesti.

lp,

m

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.6.2007 13:32:12   
Anonimen
Tudi sama se podajam v to...
Delam v vrtcu in človek bi pomislu, da tukaj nosečke lepše gledajo in jim ne obrnejo hrbta, pa .... glede na to da nisem za nedoločen čas, me bodo ven vrgli takoj, ko bodo izvedli, da nam je ratalo... user posted image
Tukaj se nosečk branjo z vsemi štirimi, pa tud mlada dekleta, ki še nimajo otrok ne sprejemajo prav preveč radi. Človek bi pomislu, da imajo pa tu za take posluh pa razumevanje, pa ni tako... pri nas je še vsaka vn letela in se tudi sama že počas pripravljam na to.
Še vedno pa imam raje enga majcenega sončeka ob sebi, to mi veliko več pomeni..Ne mislim pa čakati tako dolgo da bi bila na koncu prestara...
Ma ni služba življenje, družina je tista ki nas izpopolnjuje. Službo se vedno lahko drugo najde, naša urca pa veselo tiktaka...
...zato punce ne čakat...jaz ne bom, pa bomo že kako...Vso srečo vsem v podobni situaciji!!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojcej77)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2007 15:10:51   
Pat74
Jaz se s službami za določen čas borim že, od kar sem diplomirala - tudi sama sem prof. - zdaj sem že več kot eno leto doma oz. na Zavodu - pač vedno, ko odidem na porodniško, ostanem brez službe. Vseeno pa sva se z možekom odločila, da bova imela še tretjega! Klinc vse skupaj - služba in takšna država, ki ima nataliteto samo na/v gobcu user posted image . Pravzaprav otrok nimam zaradi drugih ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2007 15:21:32   
majci198
meni se je aprila iztekla pogodba za določen čas in mi je niso podaljšali z obrazložitvijo, da ni več potrebe po delovnem mestu, pa še pri 29 letih bom sigurno kmalu hotela otroke (glede na to da jih še nimam). in to mi seveda niso upali povedati v obraz, ampak preko maila. user posted image  2 dni kasneje so pa na isto delovno mesto zaposlili nečaka od šefice. za ****. in ker je moj dobil super službo, jaz pa zdaj končno pišem diplomo, sva se odločila, da začneva delat na user posted image . po mojih izkušnjah večina delodajalcev ni naklonjena puncam z diplomo, ki pa še nimajo otrok. jaz pa tudi samo zaradi neke službe ne bom čakala še 2-3 leta z user posted image . služba se vedno najde.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.6.2007 16:55:27   
amaya
Joj grozno je to kar berem, ampak na žaost res. Jaz sem v šolstvu in je živa katastrofa....jaz tudi vbem, da od septembra naprej lahko sanjam službo...imam 29 let, noseča (šele na začetku) in zaposlčena še vedno za določen čas. Delam že 4 leta na isti šoli pa še vedno nekaj kvačkajo....glej...mene sploh ne zanima več...če bo bo, če ne pa ne...samo res pa je da je  finančna varnost zelo pomembna...vse pa tudi ni!
Država=nataliteta je ena napisala? bla bla...jaz sem moji šefici celo enkrat to rekla, da ni čudno da je premalo otrok vppisanih, če pa niti službe ne dobimo...pol pa zaposlijo tiste, ki jih sploh nimajo in niti ne razmišljajo da bi jih imele...hmmmmmmmmmmmmmmmuser posted image user posted image user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu majci198)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.6.2007 22:00:54   
Fargesia
brez premišljevanja bi zanosila!user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.6.2007 23:50:31   
Ana Luna
Punce, tale debata je pa danes zame kot naročena! Že cel dan sem slabe volje, s kolegicami smo ravno danes nekaj čvekale na to temo, dve sta veliki karieristki in sta mi dale med vrticami vedet, da je načrtovati otroka brez službe kar drzno dejanje ... Jaz pa še niti diplome nimam ...
Ampak ne damo se! Služba se bo slej kot prej za vsako najdla. Hvala vsem, ki pozitivno gledate na to situacijo, mi je kar lažje.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.6.2007 11:37:56   
vita80
Pozdravljene!

Tudi sama imam enak problem, sem brezposelna, aktivno iščem službo, služb pa ni! Nikdar mi ni bil življenski cilj biti na zavodu in prejemati socialno podporo! Kot vidim bo treba imeti prej otroke in potem aktivno iskati službo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.6.2007 11:50:53   
Naty*
Vsem, ki razmišljate - služba ali dojenček, dajem nasvet iz stališča delodajalcev. Nisem delodajalka, vendar se v naši ustanovi ukvarjam tudi z zaposlovanjem novih delavcev.

vita80
če bi bila js na tvojem mestu, bi imela najprej dojenčka. Pri pregledovanju prošenj nismo še niti enkrat izločili nobene kandidatke, ker bi imela majhnega otroka in zato razlog za pogoste bolniške. Imamo pa zaposleno eno za nadomeščanje, ki se ne odloči za otroka, ker vsake toliko dobi nekje službo za določen čas. To pomeni, da vedno čakaš na tisto pogodbo za nedoločen čas, leta pa tečejo.

Če bi se sama odločala, bi imela najprej otročka, potem bi pa naprej iskala službo. Vsakega otroka se da preživeti. Služba je še vedno služba, tam si cenjen zaradi tega koliko prispevaš k delu, družina pa te ceni zaradi tebe samega.

Mogoče bo katera rekla, da je lahko govoriti, če nisi v tem položaju, vendar je nasvet dobronameren. Bila pa sem tudi sama v situaciji, ko sem dolgo časa brez rezultatov pošiljala prošnje. Zato vem, kako je...

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu vita80)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.6.2007 1:03:37   
mojca345
joj, javna uprava je taka občutljiva službica. moja mama je izstopla, zdaj pa ne more več noter pridt. tko, da jest na tvojem mestu bi še počakala eno leto. vem, da ti je vseeno za politiko, ampak tvoja služba je taka. naslednje leto se bo spet zamenjal režim in bodo spet vse postavili na glavo.

v vrtcu je drugače - lažje, kjer delam kot vzgojitelj. v takih službah, pa se moraš ozirati tudi na to.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.7.2007 13:16:01   
Dadi
Kaj ti naj rečem...midva imava dva sončka, enega za drugim. Sama sem dobila službo samo za eno leto, avgusta se mi pogodba izteče in iščem novo. Moj ima stalno zaposlitev za nedoločen čas. Vmes sem bila seveda absolventka na porodniških...Pa se nam je kar nekako izšlo...In tudi v prihodnje sem optimist. Čeprav nameravava graditi hišo, bova z veseljem sprejela še kakšnega otročka če bo potrkal na vrata...Z ali brez moje službe.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.7.2007 13:24:58   
Shuka
No, kaj se zgodi ko čakaš? Ugotoviš, da ne moreš zanositi po naravni poti ampak umetno, starost nekaj čez 30 let, in ostati brez službe, ker roko na srce nobena služba ni za nedoločen čas! Ne glede na to da sem delala v dveh podjetjih in da sem bila redno zaposlena, smo se trudili zanositi dokler sem bila za nedoločen čas, stvari so se obrnile in ostala sem brez službe, zdaj pa še otrok ne morem imeti. Ironija pa taka.

Dekleta, tiste, ki razmišljate ali otrok ali služba, ne čakajte na boljše čase, morda ne pridejo, tiste ki ste v pri privatnikih in ste za nedol. čas, ne odlašajte, tudi tiste ki ste v javnih službah, ve pa sploh ne odlašajte.

Ne obremenjujte se glede delodajalcev, če imate možnost in če si tega želite takoj v akcijo. Ko si brezposelen te itak nihče noče, če še nimaš otrok. Zato sledite svojim sanjam kljub nevedenju kakšna je prihodnost.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Ko otrok riše
m_m

Ko moj otrok riše, jaz največkrat:

vprašam, da mi pove kaj je kje narisal (29%)

okaram, česa ni lepo narisal (2%)

svetujem kaj lahko popravi, da bo lepše (2%)

narišam sam/a, da vidi kako se kaj nariše (3%)

pohvalim, da se je zelo potrudil (64%)

ga spodbujam za drugačne dejavnosti (1%)

Število vseh glasov: 300

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!