tanikaa
|
Me je vzpodbudila tema na Spolnosti, da odprem novo temo. O pedrih, lejzbikah. Moje gledanje na "drugačnost" itak poznate, tak da o tem ne bi. V glavnem, zanima me, kaj bi vi naredili, če bi vaš otrok bil drugače usmerjen? Vem, šok bi itak bil. In človek bi verjetno rabil nekaj časa, da bi se navadil. Jaz vem, da bi se. Ker mam sina rada in mi je prioriteta njegova sreča, ne pa to, kaj bodo rekli sosedje in zananci. Mamo pa primer v družbi, ko sva se z enim kolegom dobesedno spičila zaradi tega. Beseda je nanesla na pedre in lejzbike. Gnus, ki se je pojavil na njegovem obrazu, enostavno ne vem opisat. Groza. Mislila sem, da bo kar bruhal. In jaz kot vedno dolgi jezik, sem rekla, da mene pač to ne moti in v tem ne vidim nič sporenga, če se mata dva moška rada, ali pa dve ženski radi. Mislila sem, da ga bo kap. In ko sem ga vprašala, če bi se odpovedal svojima sinovoma (ki sta zdaj stara 12 in 13 let), v primeru, da bosta pedra, je brez odlašanja, premišljevanja povedal: JA. Mene je skoraj pobralo. Težko mi je zapreti gobec, vedno mam kaj pripravljeno za povedat in stegnit jezik, ampak ta en čisto preprosti JA, mi je zaprl usta. In to kar za nekaj časa.