eva1
|
Luna5 dobrodošla Mi gremo na morje okoi 20.8...pa dovisno od vremena, sicer imamo razervirano za 1 teden, ampak če bo vreme ok, bomo podalšali! Pri nam uvajamo GH sicer brez problema, pojavili so se pa eni lišaji, po obrazeku in nogicah, ampak ne vem če bi lahko to bila kakšna alergija, ker se pojavijo vedno ko spi, oz. so viddi ko se zbudi-pomoje zato, ker spi na trebuščku, pol pa skoz glavico obrača sem ter tja in se pomoje v pleničko drgne -predvidevam...po nogicah so se pa včeraj pojavili, ampak pomoje iz podobnega razloga, ker vse se pojavlja na sprednji strani, zadaj pa nič...ne vem no, da bi jo srbelo nimam občutka...za vse alergike, kako pa se je pri vas pokazala alergija? tatatam-upam,da bodo kmalu poštimali ritko, joj mora pa biti res za znoret, k se kr naprej nekaj dogaja! Jaz moram trkat, zaenkrat ni blo nobehin večjih težav, in sta oba zdrava(tok, tok) Luna-jaz za nobenga nisem nč dobila...pri nam se obdarujemo za rojstne dneve(to so bolj izdatna darila), za dan žena pa sem dobila rožico.. Glede avtosedeža-jaz sem Lukca dala v sedež(od 9-15kg) okoli 8 meseca, ker vsmo imeli bolj malo lupinco, pa ga nismo več notr spravl...sploh ker se je začela zima in je blo malo več oblačil! Je pa že stabilno sedel, pa concorda imamo se da položaj sedeža mal naštimat, tako da ni bil čist v pokončnem položaju! Mi zdej kupujemo enga od 15-36, pa bomo sam zamenjali, Luka v tavelkega, Alja pa v Lukcovga-pa bo Hebeba-jaz sem tzudi najprej začela s sadjem, pa ni hotla jest, kot da nebi znala, pol pa sem prešaltala na kašice, ker to pa imajo ponavadi ful radi, ker jr podobno mleku, in sedaj tudi sadje poje že za cel obrok! Ne moreš vrjet, kok je vse drugače kot pri lukcu...sedaj so mi rekli v ZD da lahko dojenje zamenjamo za 1 obrok Gh šele pri 6.5 mesecih, pri Lukcu sem imela prio pri 6 mesecih 3 obroke(mlečno kašico, zelenjavo, sadje)...mislim , pa jogurte smo pri 6m uvajali, pa kruhka je glodal, pa piškotke , pol sem pa vprašala, kaj je takšna razlika v 2 letih pa je rekla, da itak vsakih nekaj mesecev dobijo nova navodila, da pa naj delal kakor mislim da je prav! Kr nekaj če mene vprašaš! Aja pri 6 mesecih na sistemackem, pa vem da sprašujejo če že kaj glodajo žemlco/piškot(zaradi te koordinatike roka-usta), bom prov videla če bodo zdej tudi to vprašal, ker se kao šele pri 6 uvaja GH-pri Lukcu se je pa pri 5m-jst ne vem, pomoje sam poskuse delajo...čez 10 let bo pa itak spet vse drugače , al kva Ekola napišem še recept za skutine ledene kocke-vidim, da nekatere zanima TESTO: 200g mletih albert keksov 200g margarine malo orehov/lešnikov Kekse in orehe/lešnike zmlejemo in jih zmešamo z raztopljeno margarino, damo v pekač, pečemo 10 minut v vnaprej segreti pečici na 170 stopinj KREMA1: 500g skute 4 rumenjaki 10-15 dag sladkorja 2 žlici soka sveže pomaranče 2 žlici soka sveže limone sneg 4 beljakov Skuto zmešamo dodamo rumenjake, sladkor, sok pomaranče in limone, nazadnje umešamo sneg, kremo vlijemo na testo in pečemo še naprej 30 minut na 170 stopinj! KREMA2: 3 male kisle smetane 4x vanijijev sladkor Zmešamo skupaj in vlijemo na kremo 1, pečemo na 150 stopinj približno 10 minut-ne sme porjaveti, samo toliko da se strdi! Čez noč je dobro da je v hladilniku, da so dobro ohladi! jaz dodam vsega malo več, ker imam večji pekač...
|