|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neuporaba avtosedeža
1.6.2007 22:16:37   
Anonimen
Naš enoletnik je bil danes popoldne v varstvu tašče in tasta (kar je sicer redko), ki sta sicer kar v redu. Zaradi mojih službenih opravkov sta ga pač prišla iskat domov k nam domov, kjer ga čuva varuška in ga brez moje ali moževe vednosti odpeljala  z avtom v bližnje mesto v šoping (običajno gredo na sprehod z vozičkom). Najbrž ni potebno razlagati, da ni bil v avtosedežu temveč v naročju. Ko sta se vrnila, sem mirno rekla, da je bil tovrsten prevoz prvič in zadnjič. On je gledal v tla, ona pa je bila užaljena. Seveda sem jih slišala tudi od moža, češ, sedaj pa se lahko pod nosom obriševa za varstvo. Prepričana sem, da sem ravnala pravilno.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neuporaba avtosedeža
1.6.2007 22:21:40   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ko sta se vrnila, sem mirno rekla, da je bil tovrsten prevoz prvič in zadnjič. On je gledal v tla, ona pa je bila užaljena. Seveda sem jih slišala tudi od moža, češ, sedaj pa se lahko pod nosom obriševa za varstvo. Prepričana sem, da sem ravnala pravilno.

Točno takouser posted image user posted image

Mi se še iz garaže ne zapeljemo, da ne bi otroka sedela v stolčkih in bila privezana. Brez tega naš avto ni "vozen". In tega se je morala navaditi tudi moja mama. Pa se tudi je.

Tako, da si ravnala popolnoma pravilno.  

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2007 22:23:20   
beba76
100% pravilno!!!user posted image user posted image user posted image Jaz tega tudi ne bi dovolila, ker nikdar ne veš, pa četudi se peljejo z otrokom v naročju samo par 100 metrovali pa še manj.
Mi smo zadnjič bili pri njegovih starših in je tašča s svakovim otrokom tudi hotela z nami k sosedom in to brez avtosedeža. Pa sem ji jasno in glasno povedala, da jaz tega ne dovolim oz. da se s tem ne strinjam. Moj je bil seveda tiho (kaj bi ugovarjal mamici) in je na koncu šla z nečakom v rokah v avto user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa sem čist pozabila svaku to povedat user posted image

Ravnala si pravilno, ne, še več kot pravilno, tvojemu pa povej, naj malo razmisli o tem! Pa ne sekiraj se, če sta te grdo gledala, za varnost tvojega otroka gre!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2007 22:23:49   
Anonimen
Jaz bi verjetno mal bolj burno reagirala. Ker to je pa ena redkih stvari, pri kateri za moje pojme ni odstopanj.

Si pa čisto lepo kulturno rekla, tako da se ne rabiš počutit krivo. Kako je pa ona reagirala je pa njen problem. Če ji je lasten "ponos" pomembnejši od varnosti vnuka, je pa itak boljše da ga nima več v varstvu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2007 22:27:23   
tanikaa
Jeb**** ti tako varstvo, ki ni varno. PRAV SI RAVNALA. user posted image user posted image user posted image

Moj trinajstletnik se vedno pripne. Prej avto ni vozen, kot je napisala Marogica. Ker je že od malih nog navajen, da je potrebno biti privezan. In v AVTOSEDEŽU. Že če je otrok v sedežu, so lahko posledice nesreče katastrofalne, brez tega pa...ne bi o tem.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2007 22:30:00   
Anonimen
Ne samo, da bi rekla, da je bila takšna vožnja prvič in zadnjič, ampak tudi varstvo. Jeuser posted image š tako vartsvo, da ogrožajo tvojega otroka. user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2007 22:35:34   
max81

Ko sta se vrnila, sem mirno rekla, da je bil tovrsten prevoz prvič in zadnjič. On je gledal v tla, ona pa je bila užaljena. Seveda sem jih slišala tudi od moža, češ, sedaj pa se lahko pod nosom obriševa za varstvo. Prepričana sem, da sem ravnala pravilno.

se podpišem pod tole, pa še deca bi zraven nauser posted image , to ti pa je varstvo jauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2007 22:42:39   
kalbo
Ti si to mirno rekla, jest bi v takem primeru totalno ponorel. 

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.6.2007 22:47:42   
Anonimen

Naš enoletnik je bil danes popoldne v varstvu tašče in tasta (kar je sicer redko), ki sta sicer kar v redu. Zaradi mojih službenih opravkov sta ga pač prišla iskat domov k nam domov, kjer ga čuva varuška in ga brez moje ali moževe vednosti odpeljala  z avtom v bližnje mesto v šoping (običajno gredo na sprehod z vozičkom). Najbrž ni potebno razlagati, da ni bil v avtosedežu temveč v naročju. Ko sta se vrnila, sem mirno rekla, da je bil tovrsten prevoz prvič in zadnjič. On je gledal v tla, ona pa je bila užaljena. Seveda sem jih slišala tudi od moža, češ, sedaj pa se lahko pod nosom obriševa za varstvo. Prepričana sem, da sem ravnala pravilno.

Absolutno si ravnala pravilno! Pri nas je k sreči samo do take namere prišlo, so me obvestili o namenih prevažanja brez sedeža. Sem strogo prepovedala in tudi moja tašča je vlekla surlo, poleg tega pa še komentirala, da se ji itak lahko tudi v vozičku kaj naredi.user posted image Kao kompliciram.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.6.2007 22:49:45   
tehnofil
Prepričana sem, da sem ravnala pravilno.

Imaš prav. Nisi pa ravnala pravilno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2007 23:18:50   
Anonimen
Tehnofil, a se ti ne zdi, da pihaš mal mimo zadnje dni?

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.6.2007 23:51:21   
tehnofil
Če imaš v nečem prav, še ne pomeni da ravnaš pravilno. Prav gotovo si čutila, da moraš otroka zaščiti pred nadaljnimi podobnimi nevarnostmi. Vendar rezultat pravilne reakcije bi bil, zagotovljena zaščita otroka brez zamere na katerikoli strani.

Tako da imaš prav, nisi pa ravnala pravilno. Si pa ravnala (nastopila) tako, kot bi večina od nas (in tudi jaz sam). A to še vedno ne pomeni, da je takšno ravnanje pravilno. Je pa razumljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2007 0:56:27   
Anonimen
Ravnala si pravilno, varstvo gor ali dol, otrokova varnost je najpomembnejša! user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.6.2007 7:24:02   
mika
1. varuški še reci, da nikoli več ne odda otroka brez tvoje vednosti

2. doma pusti avtosedež, da če bosta stara starša kdaj prišla po otroka, da ga zmontirata v avto.

problem je, ker se našim staršem vožnja brez avtosedeža ne zdi nič nevarnega. mojima dvema kaj takšnega ne bi prišlo na misel(več). smo imeli eno dolgo debato o tem in najino odločitev spoštujeta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2007 7:27:19   
Dashenka
Imaš prav, sama bi reagirala enako - torej enako narobeuser posted image

Glede na reakcijo tašče, tasta in moža, se strinjam s Tehnofilom, da nisi ravnala pravilno.
S tem mislim to, da bi jim to lahko predstavila na tak način, da ju ne bi ponižala. Iz njune reakcije sodeč sta že tako ali tako imela malo slabo vesti in sta vedela, da nista ravnala prav, ko sta otroka peljala neprivezanega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.6.2007 14:36:10   
Anonimen
Isto bi reagirala, ker bi to bilo v trenutku in bi bila čisto v luftu ko bi to videla.

Mi imamo namen imeti doma rezerven avtosedež, ravno za takšne primere.

Je pa res, da starejši generaciji, ki so svoje otroke vozili v avtih brez varnostnih pasov zadaj, kaj šele kakšniha avtosedežev, sploh ni jasno kaj se tamladi gremo. Saj so tudi oni vsi preživeli

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.6.2007 15:55:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Imaš prav. Nisi pa ravnala pravilno.

Zakaj pa ne? Saj je napisala, da je čisto mirno povedala.

Ko sta se vrnila, sem mirno rekla, da je bil tovrsten prevoz prvič in zadnjič.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
2.6.2007 16:21:00   
fricka
Še moje mnenje: ko je bil tvoj mož majhen, avtosedežev še ni bilo. In iz tega razloga taka vožnja njim ni bila nič ččudnega. Tudi m,ojemu tastu ni bila, pa se je po pogovoru strinjal, da je nevarna in neumna. Torej burna reakcija ni bila pravilna. Sigurno jima je žal, prej pač nista pomislila na možne posledice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.6.2007 16:32:24   
madela
Ravnala si pravilno,to je 100%. Glede varstva v prihodnje,če seveda tašča ni tako zelo užaljena,da ga ne bo hotela popazit,pa jima pusti tam tudi avtosedež. Mene moji starši sami spomnijo,da bi radi kam šli in da bodo potrebovali avtosedež user posted image .
Mogoče pa jaz ne bi tako hudo odreagirala,ampak bi povedala,da se otroka vozi v stolčku in naj te prihodnjič opozorijo,da se bodo peljali z avtom,da jim ga boš imela možnost dati ven iz avta.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.6.2007 16:39:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Če imaš v nečem prav, še ne pomeni da ravnaš pravilno. Prav gotovo si čutila, da moraš otroka zaščiti pred nadaljnimi podobnimi nevarnostmi. Vendar rezultat pravilne reakcije bi bil, zagotovljena zaščita otroka brez zamere na katerikoli strani.

Tako da imaš prav, nisi pa ravnala pravilno. Si pa ravnala (nastopila) tako, kot bi večina od nas (in tudi jaz sam). A to še vedno ne pomeni, da je takšno ravnanje pravilno. Je pa razumljivo.

Tehnofil, kako si bo nekdo vzel k srcu naše ravnanje, je v 90% stvar tistega, kateremu je stvar namenjena. To, da je bila anonimnina tašča užaljena, ni problem anonimne, temveč tašče. Če bi bila zrel človek, bi kritiko (pa saj se vendar gre za varnost otroka, ne za eno bedarijo), ki je bila v tem primeru povsem umestna, sprejela, se opravičila in se ovedla, da je storila (veliko) napako. Ker pa tašča to očitno ni, je bila užaljena.
Jaz sem zelo diplomatski človek, pa so ljudje masikdaj kljub vsemu užalljeni, ko kakšno rečem. In nikoli ne rečem ničesar z namenom, da bi koga prizadela. Zakaj so potem užaljeni? Ker moje besede razumejo drugače, kot so bile mišljenje.

Anonimna, ravnala si popolnoma pravilno. Tudi jaz bi naredila povsem enako, mož bi ponorel user posted image .

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
2.6.2007 16:47:36   
Felicity
Veš da te občudujem, da si ostala mirna. user posted image
Prav si ravnala, da si jima povedala kot si jima!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.6.2007 20:48:46   
Anonimen
Jaz pa peljem včasih otroka brez avtosedeža. Se naredi, da pozabim enega, ne morem ene punce vzet iz vrtca, drugo pa tam pustit,ker nimam avtosedeža.
Skratka prav je, da uporabljate avtosedež,  vem pa, da je to generaciji naših staršev to težko razložiti.

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
2.6.2007 20:58:36   
jade1
Kako lahko pozabiš na avtosedež? To pa mi ni čist jasno, meni je logično kakorkoli, kjerkoli, kadarkoli, če so otročki je avtosedež obvezen. Kar slabo mi rata, ko vidim v kakšnem avtu neprivezane otroke, spredaj starši pa privezani. Kot, da so jim njihove riti bolj važne kot otroci. Sramota.
Kar se pa starih staršev tiče, pa pač jima razloži, da je avtosedež obvezen in povej jima kaj se zgodi v primeru nesreče. Že če voziš zelo počasi in se zaletiš ali se nekdo zaleti vate, ni ŠANS, da ga zadržiš v naročju, leti otrok po avtu in skozi okno.
Se opravičujem ampak kar se neprivezovanja tiče ni opravičila, vsaj zame ne. Že tako se žal prehitro zgodi kaj hudega, če pa še za osnovno varnost ni poskrbljeno pol pa nimam besed.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.6.2007 6:28:30   
Anonimen
Saj ne, da se ne bi strinjal z vami, hočem samo opozoriti na (pre)visoke meje naših standardov v primerjavi s časom ko smo mi bili otroci. Kako je to zanimivo, da si danes prevoza v avtomobilu brez teh čudežnih stolčkov niti predstavljati ne moremo, v bistvu je pa cela naša generacija zrasla v avtomobilih brez istih. Upam, samo, da so tile stolčki (kljub številnim crash testom, ki dokazujejo varnost le-teh) resnično tako kvalitetni kakor jih reklamirajo.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
3.6.2007 8:01:30   
jade1
Takrat, ko smo bili mi majhni je bilo tričetrt manj avtomobilov in posledično manj nesreč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?